Nevlastní táta nás vyhání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
15.11.14 17:02

Jenom mi na celé situaci přijde nelogické Proč chce nevlastní otec cpát staré lidi do bytu v patře. Ale třeba jim přenechá přízemí, což já nemůžu vědět… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.11.14 17:03
@Jura007 píše:
Přesně takhle mně to lajnovala moje maminka, abych „hlídal“ byt v jejím vlastnictví. Jak to dopadlo? Rozvedla se (už podruhé), vrátila se zpátky do svého bytu a mě řekla, ať se vystěhuju. Potom ten byt prodala a koupila si menší. A má finanční rezervu a je vysmátá. Co mám já? Nic. Byl jsem blbý. Tak snad se z toho někdo poučí…

Ta tvoje matka je tedy asi éro. Mě přijde, že tě porodila proto, abys jí mohl celý život posluhovat.

• Citovat
  • Upravit
15113
15.11.14 17:04

@terinka4444 Třeba jim chtějí dopřát, aby nemuseli bydlet v bytě. Nabídli se jim, že jim budou stavbu nového domu zčásti financovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.11.14 17:05
@majki.r píše:
Nemůžeš to takhle brát. :kytka: Tvoje rodina myslím v téhle situaci vůbec není zapletená, ne? Nikdo z tvé rodiny ti neříká, že by bylo fajn uvolnit byt. Já tím myslela, abys to nepoužila proti přítelově mamince s otčímem.. Naopak byste měli projevit vstřícnost. :kytka:

tak já nevím, asi jsem taky vadná, oni je vyhazují z vlastního bydlení a oni mají projevit vstřícnost? přinejmenším by mě to jako dítě zaskočilo zrovna tak, jako je. A zvláště, pokud by to rozebíral otčím :nevim: a to prosím neber, že jsem rozmazlená, u nás je to naopak, moje maminka bydlí v mém domě, přesto zcela chápu, že jsou mladí zaskočení. A úplně nechápu, že to tady všem ppřijde od rodičů normální :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
15.11.14 17:05

@Kobliha51 Neřekl bych. Jen dělá to, co je jí umožněno… No a já jsem byl blbý. Už nebudu; slibuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:06

@terinka4444 :palec: presne tak jsem si myslela ze to je princip tech dvougeneracnich domu.. a ze pokud to tak neplanovali ze tu dmime zustat jak dlouho budeme chtit, tak to meli rict hned jak se sem stehovalo.. a ne 2 mesice pred terminem kdy jsme se rozhodli zalozit si rodinu..

• Citovat
  • Upravit
69235
15.11.14 17:06
@boball píše:
@terinka4444 Třeba jim chtějí dopřát, aby nemuseli bydlet v bytě. Nabídli se jim, že jim budou stavbu nového domu zčásti financovat.

problém je, že nenabídli, ale nabídl otčím, pokud vím. A mně kdyby teď v mé situaci otčím řekl, jsi z bytu, kde bydlíš, já ti koupím pozemek, ty si postav barák, tak se tak akorát pobavím. Ne každý si může dovolit platit hypotéku na barák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
15.11.14 17:08
@terinka4444 píše:
tak já nevím, asi jsem taky vadná, oni je vyhazují z vlastního bydlení a oni mají projevit vstřícnost? přinejmenším by mě to jako dítě zaskočilo zrovna tak, jako je. A zvláště, pokud by to rozebíral otčím :nevim: a to prosím neber, že jsem rozmazlená, u nás je to naopak, moje maminka bydlí v mém domě, přesto zcela chápu, že jsou mladí zaskočení. A úplně nechápu, že to tady všem ppřijde od rodičů normální :nevim:

Terinko však já taky psala, že chápu, že jsou rozladění. Ale předpokládám, že maminka ani otčím nejsou zlí lidé a že když už něco takového řeknou, tak mají důvod. Nastěhování babičky a dědečka by pro mě byl echt důvod, nedávno jsem si to prožila a vím, že je opravdu lepší mít starší lidi pod dohledem.
Ať by byly mé emoce jakékoli, na tenhle argument bych nemohla říct ani popel. Naopak bych mamince řekla, ať se tím netrápí, že najdeme nějaké řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
15.11.14 17:08

Holky já se nechci hádat ale zkusily jste jen pouvažovat že to s mamkou přítele neprobral? jako maminka přítele zakladatelky má podle mě větší právo rozhodnout si o tom kdo tam bude a nebude a když zakladatelka píše že maminka by je nevyhodila nikdy? Navíc pokud zakladatelka píše že její otec má psychické problémy? Podle mě tam toho může být hodně tatkovi mohlo rupnout v bedně a říct to z ničeho nic. Tomu by i nasvědčovalo že mamka neřekla ani slovo to taky podle mě o nečem svědčí jako fajn nemají sice žádné rezervy ale třeba přispěli na stavbu to taky nikoho nenapadlo? pak by se dalo dost dobře chápat že nemají rezervy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.11.14 17:09

@terinka4444 my jako rodina take hodne drzime pri sobe, proto bych i chapala to nastehovani prarodicu do casti domu, protoze to jsou ti, kdo tu peci opravdu potrebovat budou. Deti by se mely snazit osamostatnit, trochu se poprat s zivotem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:11

@Jura007 on rikal ze se to muze stat, ale ja vim ze se tak nestane.. a spodek by jim urcite nenechali. Navic je tu furt co opravovat, sekat drevo, zahradu… :hug: pritel tady odvede 80% prace, taky uz nejsou nejmladsi.. ale jestli si mysli ze to tu bez nej zvladne proc ne

• Citovat
  • Upravit
69235
15.11.14 17:12
@Anonymní píše:
@terinka4444 :palec: presne tak jsem si myslela ze to je princip tech dvougeneracnich domu.. a ze pokud to tak neplanovali ze tu dmime zustat jak dlouho budeme chtit, tak to meli rict hned jak se sem stehovalo.. a ne 2 mesice pred terminem kdy jsme se rozhodli zalozit si rodinu..

A víš, že já ti oproti všem rozumím? Navíc to tedy neřekli přímo, ale nějakou blbou oklikou, ještě otčím. Nelíbí se mi to jednání. Mně skutečně přijde normální, že když prostě mám dvougenerační dům a bydlí mi tam dítě s rodinou, že ho prostě nevyhazuju do podnájmu. Dnešní doba je složitá, třeba kdybyste věděli, že tedy bydlení, jež jste považovali za stálé, stálé není, a že bude potřeba řešit své bydlení, nepořizovali byste si dítě teď. Zase na druhou stranu, pokud jako jedináček bydlím s maminkou v dvougeneračním domku, na který ani nemá hypotéku, dosud bráno za to, že prostě bydlení je „naše“ a platím komplet za bydlení 5000, můžu si klidně pořídit dítě v mládí a bez extra finančních rezerv a bez kariéry, protože to nejzákladnější mám vlastní. Já tě oproti všem chápu, jak to myslíš a umím si představit, jak se cítíš. Řekni partnerovi, ať promluví s maminkou, řekne jí, že vás to zaskočilo a ať s ní tedy probere, co jako vidí do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
15.11.14 17:15
@terinka4444 píše:
problém je, že nenabídli, ale nabídl otčím, pokud vím. A mně kdyby teď v mé situaci otčím řekl, jsi z bytu, kde bydlíš, já ti koupím pozemek, ty si postav barák, tak se tak akorát pobavím. Ne každý si může dovolit platit hypotéku na barák.

Nebylo tam napsáno, že jim koupí pozemek, ale že jim zčásti přispějou. Navíc tím, že matka se neohradila, ale mlčela, nejspíš tím byl pověřen i od ní. Každý si nemůže dovolit hypotéku, ale to neznamená, že přes vůli někoho jim může bydlet v baráku. Neznáme celou situaci, takže se z toho dá těžko něco vyvozovat. Podle me je to vstřícné gesto, že jim chtějí finančně přispět a netlačí na ně, jděte hned.Jsou i rodiče, kteří by je prostě vypraskli a dali si tam třeba nájemníka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.11.14 17:15
@Cuddy píše:
@terinka4444 my jako rodina take hodne drzime pri sobe, proto bych i chapala to nastehovani prarodicu do casti domu, protoze to jsou ti, kdo tu peci opravdu potrebovat budou. Deti by se mely snazit osamostatnit, trochu se poprat s zivotem.

já na to mám jiný názor. Navíc, prarodiče mají evidentně svůj byt. V rodině, kde je jedno dospělé dítě zakládající rodinu, tohle není problém. U nás v rodině by se to v jejich modelu udělalo tak, že pokud by prarodiče skutečně potřebovali bydlet s rodiči, prostě si mlaďoši s nimi ten byt vymění. Prostě je nepošlu do hypotéky nebo podnájmu, když vlastně nám bydlení nechybí. maximálně udělám rošádu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:18

@katula9 ona jen rekla ze kdyz bude potreba, tak se za svymi rodici docasne odstehuje.. a takhle to pritel bere, ze mamka do tohoto baraku vlozila vetsi cast penez tak jediny kdo nas vyhodi bude ona a ne otcim.. taky ji bere vic protoze ten otcim je s nima jen nejakych 7 let… a ne pritel studoval, a o vikendech a velkych prazdninach tu pomahal stavet. Prispel nejakych 200 000 co mel od babickx na sporicm uctu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová