Nevlastní táta nás vyhání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
15.11.14 17:48
@blecha72 píše:
Zakladatelka nikde neuvedla, čím vlastně otčím trpí.

napsala psychické problémy, se kterými se léčí…proč se tady slovíčkaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
15.11.14 17:48
@blecha72 píše:
Postavili si ho přítelova máma se svým manželem, se kterým je už 7 let…citace z úvodního příspěvku- je dlouhý

Jo, jo, pardon. Jsem to nějak popletla, myslela jsem, že zakladatelka má manžela a tchýně přítele. A ono je to naopak. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
15.11.14 17:49

@blecha72 já vím, i proto nesdílím náhled jako @terinka4444

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
@terinka4444 píše:
vidíš a já ji nechá zdarma bydlet, a ještě se starám, vařím, manžel topí, a ještě mi to přijde normální. A vím, že kdyby to bylo obráceně a nemovitosti byly mamky, bydlela bych já zadarmo. Ale to v této diskuzi není podstatné.

To je sice hezké, ale takhle to nemohou mít všichni, to je snad jasné. V každé rodině to funguje jinak a nic není špatně, pokud to všem vyhovuje.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní

@Cuddy praha zapad, pozemek je otcima. Stal na nem stary domek, ktery prestaveli temer od zakladu na patrovy dum.

• Citovat
  • Upravit
66852
@Anonymní píše:
@blecha72 ano. Co to znamena?

Pokud je dům součástí SJM, znamená to, že jej bezpodílově vlastní otčím s matkou. Může např. nastat situace, že matka zemře dříve- pak bude otčím vlastníkem 3 čtvrtin domu, váš přítel (pokud nejsou žádní jiní dědici) 1 čtvrtinu. Ten barák fakt v budoucnosti nemusí být váš a bude vás štvát každá kačka, co jste do něj nacpali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509

@terinka4444 seš hodná dceruška, dobře Tě vychovala. :palec: @Šarlota4 Je to všechno o lidech, zakl. přítele otčím by mi nejspíš řekl pořídila sis fakana, tak se starej, čau pipi. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.11.14 17:50
@Anonymní píše:
@Cuddy praha zapad, pozemek je otcima. Stal na nem stary domek, ktery prestaveli temer od zakladu na patrovy dum.

Už se přítel zeptal matky, jak to bylo myšleno?

• Citovat
  • Upravit
66852
15.11.14 17:52
@terinka4444 píše:
napsala psychické problémy, se kterými se léčí…proč se tady slovíčkaří?

Protože člověk trpící například slabou depresí nemusí být „mešuge na hlavu“, jak píšete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3509
15.11.14 17:52

@Kobliha51 prosim tě, ty bys chtěla všechno hned. :mrgreen: To bude tak za tejden. :mrgreen: Doufam Zakladatelko, že pak napíšeš. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:53

@Kobliha51 nn ted reze drevo. Ale urcite se zepta jen uz ne dneska

• Citovat
  • Upravit
69235
@Kobliha51 píše:
To je sice hezké, ale takhle to nemohou mít všichni, to je snad jasné. V každé rodině to funguje jinak a nic není špatně, pokud to všem vyhovuje.

ano, takže pokud doposud bydlím o rodičů v dvougeneračním baráku s přesvědčením, že jednou bude můj, dám do něj své úspory, pomáhám ho stavět, jsem jediný, dítětem, staví se dvougenerční dům, já v tom dom bydlím, platím dokonce nájem, takže nejsem úplná přísavka, je alespoň pochopitelné, že jsem zaskočena, že po letech či mesících společného soužití dostanu jen tak mimochodem při večeři naservírováno, že se jako nepočítá výhledově s mým dalším setrvání v onom domě. Je alespoň pochopitelné, že mě dost zaskočí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@blecha72 píše:
Protože člověk trpící například slabou depresí nemusí být „mešuge na hlavu“, jak píšete.

promiň, to tvoje vykání mi leze na nervy a to tvé slovíčkaření zrovna tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
15.11.14 17:54
@Anonymní píše:
@PetraJ jo za 15 000 mesicne, kdyz by sme chteli aspon 3 pokoje.. to uz hypoteka vyjde na stejno. A my mame penize, jen nemame penize na nove bydleni kdyz mame kde bydlet, coz asi z fleku nema vetsina??

A kdyby vám rodiče nedovolili se k nim nastěhovat, tak byste bydleli kde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
15.11.14 17:55
@terinka4444 píše:
ano, takže pokud doposud bydlím o rodičů v dvougeneračním baráku s přesvědčením, že jednou bude můj, dám do něj své úspory, pomáhám ho stavět, jsem jediný, dítětem, staví se dvougenerční dům, já v tom dom bydlím, platím dokonce nájem, takže nejsem úplná přísavka, je alespoň pochopitelné, že jsem zaskočena, že po letech či mesících společného soužití dostanu jen tak mimochodem při večeři naservírováno, že se jako nepočítá výhledově s mým dalším setrvání v onom domě. Je alespoň pochopitelné, že mě dost zaskočí?

Vy jste jediným dítětem svých rodičů, v domě bydlíte dlouho (od dětství?). Co tedy máte společného s případem zakladatelky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová