Nevlastní táta nás vyhání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
15.11.14 17:18
@boball píše:
Nebylo tam napsáno, že jim koupí pozemek, ale že jim zčásti přispějou. Navíc tím, že matka se neohradila, ale mlčela, nejspíš tím byl pověřen i od ní. Každý si nemůže dovolit hypotéku, ale to neznamená, že přes vůli někoho jim může bydlet v baráku. Neznáme celou situaci, takže se z toho dá těžko něco vyvozovat. Podle me je to vstřícné gesto, že jim chtějí finančně přispět a netlačí na ně, jděte hned.Jsou i rodiče, kteří by je prostě vypraskli a dali si tam třeba nájemníka. :nevim:

a to já zase vidím jinak, podle mě je fér, aby to řekla jeho matka, já to vidím tak, že byla zaskočená otčímovýma řečma, proto mlčela. A právě že gesto přispění na pozemek je v této situaci gesto naprosto zbytečné, páč jim je k prdu s prominutím.
Já netvrdím, že přes nevůli někoho můžou dál bydlet, já tvrdím, že jako dítě v jejich pozici bych byla zrovna tak zaskočená, jako je zakladatelka. A nelíbilo by se mi, že mě domu mé mámy, s jejímž požehnáním tam bydlím vyhazuje otčím, kdy ony by neřekla ani popel k tomu všemu. Vidím to přesně obráceně, než ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.11.14 17:19

@terinka4444 evidentne rodice nemaji poneti, jak na tom zakladatelka s partnerem jsou financne. Sami jiste vi, kolik v jejich lokalite pozemek stoji a kolik by tedy museli vydelavat. Muze za tim byt taky snaha ty dva ucinit trochu schopnejsimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
15.11.14 17:21

@terinka4444 hned bych mrkla do katastru, protoze bych rekla, ze je to dum spolecny. Matka platila dum, nevlastni otec mel pozemek. To neni dum jeho matky, kde od mala vyrustal, stoji 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.11.14 17:22
@Cuddy píše:
@terinka4444 evidentne rodice nemaji poneti, jak na tom zakladatelka s partnerem jsou financne. Sami jiste vi, kolik v jejich lokalite pozemek stoji a kolik by tedy museli vydelavat. Muze za tim byt taky snaha ty dva ucinit trochu schopnejsimi.

no, na to můžu jen naspat, že jsem ráda, že já tedy uvažuju jinak, než tito rodiče, pokud tak uvažují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15113
15.11.14 17:23

@terinka4444 proč ty se pořád držíš přispění na pozemek? Mě z toho přišlo, že myslel na celou stavbu, ale třeba jsem to blbě někde přečetla, v tom případě se omlouvám. No a s tím otčímem. Otčímovi se zase nemusí líbit, že v jeho baráku bydlí pro něj vlastně cizí lidé. To máš oboustrané. Já si tedy myslím, že by se matka opravdu proti tomu ohradila, kdyby s tím nesouhlasila, pokud to není nějaká týraná chudinka, což z příspěvku tedy zřejmé není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:24

@terinka4444 lip bych to nerekla.
Uz sem se fakt bala ze jsem divna, kdyz mi takove jednani prijde nesmyslne.. prave ze jsme meli za to ze to zazemi mame a ze se nemusime starat o to kde a jak bud bydlet.. jeho mamimka je pro me jak moje maminka a vim ze kdyby jsme sli pryc tak by ji bylo moc smutno. A kdyby sem chtela nadtehovat svoje rodice tak by to mela byt ona kdo to rekne, protoze to jsou jeji rodice..

• Citovat
  • Upravit
66852
15.11.14 17:26
@Anonymní píše:
@majki.r ja jsem z toho rozladena, protoze mi neni prijemny byt nekde kde nejsem vitana, ale pritel si s tim hlavu nelame. Pro nej je proste hlavim slovem slovo mamky, ne otcima. Je trochu tvrdohlavi. Navic se strasne tesi na holcicku takze je i rada ze jsme hned pri ruce. Vazne si nemyslim ze na tom ma podil

A jaký je matčin názor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.11.14 17:26
@Cuddy píše:
@terinka4444 hned bych mrkla do katastru, protoze bych rekla, ze je to dum spolecny. Matka platila dum, nevlastni otec mel pozemek. To neni dum jeho matky, kde od mala vyrustal, stoji 3 roky.

to je ale nepodstatné, podstatné je, že sám otčím je vyhodit bez souhlasu matky z toho domunemůže. Ale to už jen spekulujeme, podstatné je, že jí tu všichni napsali, že jako co by chtěla, bydlí za směšné peníze, že jako už je tam nechtějí, tak ať jdou a ještě ať jsou k rodičům vstřícní a že se mají osamostatnit a bla bla. Já píšu, že naprosto chápu, že jsou z toho víc než zaskočeni, a z mého soukromého pohledu nechápu rodiče, co jako vyhodí své jediné dítě čekající rodinu, a společně s nimi doteď bez problémů bydlící, z dvougeneračního baráku. A pokud už by nastala situace, kdy prarodiče potřebjí do baráku, tak ne postavte si své, to je fakt úsměvný kec, ale vyměníme, vy půjdete do bytu a babička sem, protože je potřeba se o ni starat. Tohle já vidím za normální a toto já plánuju pro své děti A znovu píšu, že já nebydlím u rodičů a dům máme za své svůj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:27

@boball ne rikal z casti na pozemek.. kolik to muze byt? 500 000?? To by nam fakt nepomohlo kdyz nemame ani vyndru…a pochybuju ze by meli tolik penez kdyz ted dostaveli a je kvuli te psychyce na neschopence.. a mamka se zastala tim, ze se za nema na nejaky cas odstehuje kdyz bude potreba. Jinak se vic nevyjadrovala

• Citovat
  • Upravit
30994
15.11.14 17:28
@Anonymní píše:
Uz sem se fakt bala ze jsem divna, kdyz mi takove jednani prijde nesmyslne.. prave ze jsme meli za to ze to zazemi mame a ze se nemusime starat o to kde a jak bud bydlet.. jeho mamimka je pro me jak moje maminka a vim ze kdyby jsme sli pryc tak by ji bylo moc smutno. A kdyby sem chtela nadtehovat svoje rodice tak by to mela byt ona kdo to rekne, protoze to jsou jeji rodice..

Fakt mrkni do toho katastru, v tomto je docela dulezite, ci ten dum vlastne je. Zjistis to za par minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
15.11.14 17:29
@Anonymní píše:

hele, jediná rada, promluvte si s maminkou, jiná není. Dále, když už si tu tak povídáme, zjistěte, jaký je stav vlastnictví toho domu, jak je to plánováno do budoucna, protože tady jasně vidíš, že otčím je prostě otčím a že počítat jen tak s jeho částí domu je nerozumné a podle toho se zařiďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
15.11.14 17:30

@terinka4444

Ono to může být všechno nějak úplně jinak. To co tu píšeme, jsou jen hypotézy. Třeba už je dům pod exekucí, protože ho nevl. otec prohrál v automatech. Mě se to celé nějak nezdá a vidím za tím nějaký jiný problém. Však snad matka synovi poví, co je za tím.

• Citovat
  • Upravit
15113
15.11.14 17:30
@Anonymní píše:
@boball ne rikal z casti na pozemek.. kolik to muze byt? 500 000?? To by nam fakt nepomohlo kdyz nemame ani vyndru…a pochybuju ze by meli tolik penez kdyz ted dostaveli a je kvuli te psychyce na neschopence.. a mamka se zastala tim, ze se za nema na nejaky cas odstehuje kdyz bude potreba. Jinak se vic nevyjadrovala

To opavdu nevím, jak se pohybují ceny za pozemky. Myslela jsem, že by později třeba prodali parodičů byt a dali vám peníze. Jinak myslím, že tchýně je ted ve dvojím ohni a nemá to lehké :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.14 17:32

@Cuddy pave ze vi jak na tom jsme a ze rozhodne nemame na to postavit si vlastni dum.. A nedtuhnem to ani do tech dbou let. Za co? Za rodicak + priteluv plat s malym ditetem?

• Citovat
  • Upravit
66852
15.11.14 17:33

@terinka4444 Máte svůj pohled na věc. „Rodiče“ zakladatelky to vidí jinak, těžko jim vnucovat jiný názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová