Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Asi mě tu ukamenujete, když řeknu, že mi rodiče platí byt (náš), abych měla klid a oni taky.
![]()
Pokud dům nabyli za manželství, je zřejmě součástí SJM, ale více řekne katastr
@blecha72 píše:
@terinka4444 Máte svůj pohled na věc. „Rodiče“ zakladatelky to vidí jinak, těžko jim vnucovat jiný názor.
ne rodiče zakladatelky, to je rozdíl otčím s psychickými problémy, se kterými se léčí. maminka k tomu neřekla ani pumpička.
Navíc jsem jen pasala zakladatelce, po x stránkách, kde jí všichni psali, že by tedy se melě chovat morálně, vyjít vstříc a že co by chtěla, že je naprosto normální, že jí to zaskočilo.
Anonymní, koukni svchválně na výpis z katastru nemovitostí, hned uvidíš, jak je to s tím domem, to by samotnou zajímalo.
@terinka4444 tak vidis, byt je v Moste, takze rozsada s byty by neklapla.
@terinka4444 píše:
tak já nevím, asi jsem taky vadná, oni je vyhazují z vlastního bydlení
Jak z vlastního? Vždyť jejich ten barák není.
Zakladatelko, kdo je zapsanej v katastru jako vlastník? Tak zjistíš i jak to bude s tím děděním. Jestli jsou vlastníci oba, tak opravdu manžel zdědí jen mámy půlku.
Jinak, kdybych byla v situaci zakladatelčiny tchýně, tak si do baráku vezmu vlastní starý rodiče, o který bych se postarala, protože mladý se můžou postarat sami.
Taky si myslím, že manželova máma o tom všem věděla, že byli s přítelem domluvený, aby to mladejm řekl on, protože jí to bylo asi trapný.
@terinka4444 píše:
A nelíbilo by se mi, že mě domu mé mámy, s jejímž požehnáním tam bydlím vyhazuje otčím, kdy ony by neřekla ani popel k tomu všemu.
ale tak podle popisu to vypadá, že to není dům přítelovy mámy, ale dům přítelovy mámy a jejího manžela. a to, že se proti tomu neohradila, bych já brala taky spíš jako známku toho, že tak byla s přítelem dohodnutá. protože pokud se přítel rozhodl, že se z domu nehne, dokud nebude přímo vyhozen, tak mohlo už předtím z matčiny strany proběhnout několik jemnějších narážek, které nevnímal, tak si to vzal do rukou citově nezaujatý otčím, který nemá problém říct to na plná ústa ![]()
@Pincenza píše:
Asi mě tu ukamenujete, když řeknu, že mi rodiče platí byt (náš), abych měla klid a oni taky.![]()
já se zase rozhdla, že asi mamče zavedu nájemné, za jeden domek
asi víc než 5000, což? ![]()
@Anonymní píše:
@Cuddy pave ze vi jak na tom jsme a ze rozhodne nemame na to postavit si vlastni dum.. A nedtuhnem to ani do tech dbou let. Za co? Za rodicak + priteluv plat s malym ditetem?
A to je problém rodičů? To je snad problém váš, že si pořizujete dítě a nemáte žádný prachy. A nemusíte přece hned stavět, taky existujou byty, tam taky lidi bydlej nebo pronájmy.
@Pincenza píše:
Asi mě tu ukamenujete, když řeknu, že mi rodiče platí byt (náš), abych měla klid a oni taky.![]()
proč by tě měl někdo kamenovat? Moje dcera bydlí i spřítelem za dva tisíce měsíčně u mojich rodičů. Babička jim pere a vaří, oni nahoře dávají peníze do předělání bytu, štípají dříví, dělají seno. Dcery přítel jim vybílil atd.Ale to je na dohodě, naši si to tak přáli, pokud by se jim to zajídalo, museli by sypat i když už do baráku dcera strčila 300 tisíc. A o tom to je, dokud je to na dohodě a všichni jsou spokojeni, je to v pořádku.
@Anonymní píše:
Koukala jsem do katastru a jsou tam obe jmena
Hm, takže smolík.
@terinka4444 píše:
ne rodiče zakladatelky, to je rozdíl otčím s psychickými problémy, se kterými se léčí. maminka k tomu neřekla ani pumpička.
Navíc jsem jen pasala zakladatelce, po x stránkách, kde jí všichni psali, že by tedy se melě chovat morálně, vyjít vstříc a že co by chtěla, že je naprosto normální, že jí to zaskočilo.Anonymní, koukni svchválně na výpis z katastru nemovitostí, hned uvidíš, jak je to s tím domem, to by samotnou zajímalo.
Proto jsem napsala rodiče v uvozovkách. To, že někdo trpí psychickými problémy, z něj nedělá tyrana. Otázkou je, proč matka svůj názor nevyjádřila- buď s otčímem souhlasé, nebo ne.
@Anonymní píše:
Koukala jsem do katastru a jsou tam obe jmena
Uvedeno jako SJM?
@terinka4444 no tak jestli na to má? Já samozřejmě funguju, chodím jim vařit, uklízet, starám se jo. Občas když mi mamina cpe, tak řikam, nee platíte mi byt. Taky jsem nabízela, že budu platit nájem, nechtěli, nepotřebujou.
@boball to je malicky a starsi byt. 2+1 navic u Mosta, ta cena nebude velka.