Nikdy nechci dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5501
8.4.18 10:16
@Venetia píše:
Přijde mi divné, že ženě nezáleží na postavě

Mně na ní třeba fakt nezáleží. A je mi 22.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106398
8.4.18 10:18
@rozand píše:
Mně na ní třeba fakt nezáleží. A je mi 22.

přijde mi to zvlaštní..je ti jedno, jak vypadáš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
8.4.18 10:19
@Sailah píše:
Me se libi, jak tady hned tovarny na deti pisou jak je zenska co nechce deti divna :roll: nikomu nevnucuje, ze nemit deti je super, tak si nechte ty vase proporodni reci. Lepsi nemit deti, kdyz je nechce nez se nechat strhnout, protoze “tak se to prece dela a je to spravne”. Znam z blizkeho okoli zeny co mely deti, protoze se to ocekavalo a lepsi by bylo kdyby je nemely… treba ve 30 nazor zmeni a treba ne. Jo a te co napsala ze v 21 letech je jeste “detatko” tak te bych prala, aby ji to v tech letech nekdo tez rekl :lol: :lol:

Hele biologicky to divný je, že dnes spousta žen ve vhodném věku po dětech netouží (já taky touhu po dětech v sobě nemám), protože by to měl být jeden ze základních pudů. Ze sociálně už je to jinak, je věc druhá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
8.4.18 10:21
@Venetia píše:
přijde mi to zvlaštní..je ti jedno, jak vypadáš?

To ne (oblékám a upravuji se například ráda), ale že bych řešila, kde mám jaký špíček, chodila kvůli tomu do fitka atd., to fakt ne. Mám se ráda, jaká jsem a nemám problém s tím, že je to úplně jiné, než by podle dnešních trendů mělo být. Moje postava prostě není moje priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
9.4.18 20:42
@Anonymní píše:
Přítel by chtěl mít jednou dítě, já ale ne. Děti mám ráda, ale vlastní prostě nechci. Je to zodpovědnost na celý život, jsou to starosti a hlavně i o financích, navíc se bojím porodu, zkazí mi to postavu, na který denně dřu, večer bych k tomu musela vstávat, měla bych málo času na sebe. Chci si užívat a ne kolem někoho skákat. Chci si užívat svobody. No když jsem mu tohle řekla, koukal na mě jak… Mít dítě není přece povinnost. Jsem divná? Měnit se nebudu, asi budu uvažovat o rozchodu. Názor na dítě asi nezmění a já taky ne.

Podle mě jsi divná, ale nic nám do toho není. Je to tvá věc. A s tímto postojem je dobře děti nemít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.4.18 21:10

Tak já do 38 let žila v přesvědčení, že děti nechci. Pak se mi splašily hormóny a dítě jsem chtěla a to tak, že moc. :roll: Najednou mi došlo, že mi možná už ujel vlak, nechápala jsem, na co jsem čekala. No, povedlo se, ale uplně bez problému to nebylo, holt ten věk je znát :oops: Ale jedno stačí, druhé bych už nezvládla. 8) Ale je mi to moc líto kvůli dceři, že nebude mít sourozence, už vždycky si budu vyčítat, proč jsem tak dlouho otálela :zed:
Prosím anonym, citlivé…

• Citovat
  • Upravit
9.4.18 21:42

Ješte jsem si to tu dočetla a napadlo mne jedno, mít děti se vlastně v mé mysli ztotožnuje s tim „mít rodinu“. Kdo nechce mít rodinu, závazek, nechce mít děti. A často tenpocit „chci mít rodinu, chci mít závazek“,přijde až s tím správným partnerem, kterého považujeme za svého životního. že je zakladatelka sobecká a myslí na sebe, to nepíšu proto, že enchce mít děti. přijde mi to tak z jejího stylu psaní. Já já já. Takový člověk často neudrží ani dlouhodobý vztah, natož ještě mít nějaké děti..nesoudím to, každý žijeme vlastní život, účet se bude dělat až ve stáří a pro věřící po smrti..:) souhlasím s tím, že kdo děti nechce takovým stylem, mít by je neměl. ale taky souhlasím s tím, že pro protejšek, pro který je očividně rodina důležitá, je fér aby se to dozvědel co nejdřív a „hledal jinde“ ;) pocházím ze vsetínska a tam je běžně mít děti pro ženy kolem 25 i klidně dříve. žen co měly první díte až po 30 znám naopak menšinu. co se týká věku tátů, tam záleží kdy se dostal do pracovniho procesu, ale 25-30 let je naprosto bežné rozmezí pro první dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
9.4.18 22:31

Mít děti není povinnost a je lepší když si je lidé, co k nim nemají vztah, nepořídí. Tak si to udělej, jak to cítíš, třeba ještě názor časem změníš.
Já byla taky v tom věku přesvědčená, že děti ne a chtěla jsem cestovat, sportovat atd. Zpětně ale vidím, že by to bylo takové dost sebestředné žít jen pro sebe a užívat si. Jako nebyl by to špatný život :) být bez dětí, i když asi víc osamělý a sobečtější. Dnes jsem ráda že děti mám a nechtěla bych být bez nich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
9.4.18 22:41

V 21 jsem dítě taky nechtěla, v 28 to pro mě bylo furt nepředstavitelný :mrgreen: názor jsem změnila až ve třiceti, takže času dost. Nikdy neříkej nikdy. A jedno dítě ti postavu nezkazí, taky jsem se toho bála, už třeba v patnácti, když sem viděla ty oplácaný matky. Jenže až ted mi došlo, že byly oplácaný už před těhu :mrgreen: Je více než pravděpodobný, že postava se ti vrátí do původního stavu, toho bych se určitě nebála. :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.4.18 22:49
@kacz píše:
@Zabatko homosexualita je porucha, jo? Ty jsi taky dobře mimo, sorry… Víš o tom, že už je rok 2018?
To je jako kdybych já o nemanželském dítěti řekla, že je to parchant.

no, dejme tomu, že je to jistá odchyka od normy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
9.4.18 22:55
@malá_holka píše:
ty vado to vykládáš tady? kde třičtvrtě bab chodí na ivf kliniky? 8o seš hustá :palec:

oprosti se od citů a morálky. Čistě pragmaticky to tak je - příroda v některých případech brání rozmnožování, když „cítí“ nějaký defekt. Že se snažíme ji překonat, to je věc druhá - většina lidí touhám neplodných rozumí a nesoudí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová