Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
Přijde mi divné, že ženě nezáleží na postavě
Mně na ní třeba fakt nezáleží. A je mi 22.
@rozand píše:
Mně na ní třeba fakt nezáleží. A je mi 22.
přijde mi to zvlaštní..je ti jedno, jak vypadáš?
@Sailah píše:
Me se libi, jak tady hned tovarny na deti pisou jak je zenska co nechce deti divnanikomu nevnucuje, ze nemit deti je super, tak si nechte ty vase proporodni reci. Lepsi nemit deti, kdyz je nechce nez se nechat strhnout, protoze “tak se to prece dela a je to spravne”. Znam z blizkeho okoli zeny co mely deti, protoze se to ocekavalo a lepsi by bylo kdyby je nemely… treba ve 30 nazor zmeni a treba ne. Jo a te co napsala ze v 21 letech je jeste “detatko” tak te bych prala, aby ji to v tech letech nekdo tez rekl
![]()
Hele biologicky to divný je, že dnes spousta žen ve vhodném věku po dětech netouží (já taky touhu po dětech v sobě nemám), protože by to měl být jeden ze základních pudů. Ze sociálně už je to jinak, je věc druhá.
@Venetia píše:
přijde mi to zvlaštní..je ti jedno, jak vypadáš?
To ne (oblékám a upravuji se například ráda), ale že bych řešila, kde mám jaký špíček, chodila kvůli tomu do fitka atd., to fakt ne. Mám se ráda, jaká jsem a nemám problém s tím, že je to úplně jiné, než by podle dnešních trendů mělo být. Moje postava prostě není moje priorita.
@Anonymní píše:
Přítel by chtěl mít jednou dítě, já ale ne. Děti mám ráda, ale vlastní prostě nechci. Je to zodpovědnost na celý život, jsou to starosti a hlavně i o financích, navíc se bojím porodu, zkazí mi to postavu, na který denně dřu, večer bych k tomu musela vstávat, měla bych málo času na sebe. Chci si užívat a ne kolem někoho skákat. Chci si užívat svobody. No když jsem mu tohle řekla, koukal na mě jak… Mít dítě není přece povinnost. Jsem divná? Měnit se nebudu, asi budu uvažovat o rozchodu. Názor na dítě asi nezmění a já taky ne.
Podle mě jsi divná, ale nic nám do toho není. Je to tvá věc. A s tímto postojem je dobře děti nemít.
Tak já do 38 let žila v přesvědčení, že děti nechci. Pak se mi splašily hormóny a dítě jsem chtěla a to tak, že moc.
Najednou mi došlo, že mi možná už ujel vlak, nechápala jsem, na co jsem čekala. No, povedlo se, ale uplně bez problému to nebylo, holt ten věk je znát
Ale jedno stačí, druhé bych už nezvládla.
Ale je mi to moc líto kvůli dceři, že nebude mít sourozence, už vždycky si budu vyčítat, proč jsem tak dlouho otálela ![]()
Prosím anonym, citlivé…
Ješte jsem si to tu dočetla a napadlo mne jedno, mít děti se vlastně v mé mysli ztotožnuje s tim „mít rodinu“. Kdo nechce mít rodinu, závazek, nechce mít děti. A často tenpocit „chci mít rodinu, chci mít závazek“,přijde až s tím správným partnerem, kterého považujeme za svého životního. že je zakladatelka sobecká a myslí na sebe, to nepíšu proto, že enchce mít děti. přijde mi to tak z jejího stylu psaní. Já já já. Takový člověk často neudrží ani dlouhodobý vztah, natož ještě mít nějaké děti..nesoudím to, každý žijeme vlastní život, účet se bude dělat až ve stáří a pro věřící po smrti..:) souhlasím s tím, že kdo děti nechce takovým stylem, mít by je neměl. ale taky souhlasím s tím, že pro protejšek, pro který je očividně rodina důležitá, je fér aby se to dozvědel co nejdřív a „hledal jinde“
pocházím ze vsetínska a tam je běžně mít děti pro ženy kolem 25 i klidně dříve. žen co měly první díte až po 30 znám naopak menšinu. co se týká věku tátů, tam záleží kdy se dostal do pracovniho procesu, ale 25-30 let je naprosto bežné rozmezí pro první dítě.
Mít děti není povinnost a je lepší když si je lidé, co k nim nemají vztah, nepořídí. Tak si to udělej, jak to cítíš, třeba ještě názor časem změníš.
Já byla taky v tom věku přesvědčená, že děti ne a chtěla jsem cestovat, sportovat atd. Zpětně ale vidím, že by to bylo takové dost sebestředné žít jen pro sebe a užívat si. Jako nebyl by to špatný život
být bez dětí, i když asi víc osamělý a sobečtější. Dnes jsem ráda že děti mám a nechtěla bych být bez nich ![]()
V 21 jsem dítě taky nechtěla, v 28 to pro mě bylo furt nepředstavitelný
názor jsem změnila až ve třiceti, takže času dost. Nikdy neříkej nikdy. A jedno dítě ti postavu nezkazí, taky jsem se toho bála, už třeba v patnácti, když sem viděla ty oplácaný matky. Jenže až ted mi došlo, že byly oplácaný už před těhu
Je více než pravděpodobný, že postava se ti vrátí do původního stavu, toho bych se určitě nebála.
![]()
@kacz píše:
@Zabatko homosexualita je porucha, jo? Ty jsi taky dobře mimo, sorry… Víš o tom, že už je rok 2018?
To je jako kdybych já o nemanželském dítěti řekla, že je to parchant.
no, dejme tomu, že je to jistá odchyka od normy ![]()
@malá_holka píše:
ty vado to vykládáš tady? kde třičtvrtě bab chodí na ivf kliniky?seš hustá
oprosti se od citů a morálky. Čistě pragmaticky to tak je - příroda v některých případech brání rozmnožování, když „cítí“ nějaký defekt. Že se snažíme ji překonat, to je věc druhá - většina lidí touhám neplodných rozumí a nesoudí.