Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia píše:
omlouvá se za špatnou interpretaci věty…klidný večer
Taky se omlouvám.
@Anna766 píše:
A co je na tom k nepochopení?
to je fuk…už se to tu zase hrotí a je to mimo téma
@Sailah píše:
Me se libi, jak tady hned tovarny na deti pisou jak je zenska co nechce deti divnanikomu nevnucuje, ze nemit deti je super, tak si nechte ty vase proporodni reci. Lepsi nemit deti, kdyz je nechce nez se nechat strhnout, protoze “tak se to prece dela a je to spravne”. Znam z blizkeho okoli zeny co mely deti, protoze se to ocekavalo a lepsi by bylo kdyby je nemely… treba ve 30 nazor zmeni a treba ne. Jo a te co napsala ze v 21 letech je jeste “detatko” tak te bych prala, aby ji to v tech letech nekdo tez rekl
![]()
Prosím Tě a proč hned „továrny na děti“? Zase si to vem tak, že když se někdo zeptá na serveru, který se jmenuje EMIMINO na to, jestli je normální když nechce mít děti, tak musí počítat s různými názory. Jinak můj názor je ten, že mít děti je jaksi přirozené, nikoliv nezbytně nutné. Nemít touho po potomstvu osobně řadím na roveň jiných poruch, jako je homosexualita nebo tak. Ale nesoudím, je mi to šumafuk, kdo s kým chodí, spí, nebo jestli má či nemá děti. Jinak v 21 letech jsem nad nimi taky vůbec nepřemýšlela. Za pár let bylo vše jinak a teď mám děti 4 a jako továrna na děti si nepřipadám. Někomu přijdeme divní, že máme tolik dětí, někomu ne, co je mi do toho. Můj život, moje priority. Pokud tím nikomu neubližujeme, tak je každému do toho prd. U zakladatelky vidím jako fér, že o tom svému příteli řekla.
@Anonymní píše:
Je zcela vidět, že každý má zcela jiné priority. Já už si vše ujasnila, děti mít nebudu. Budu cestovat, budovat kariéru, učit se jazyky, cvičit, sportovat. Děkuju všem ženám, co mi napsaly svůj názor na mě, vážím si toho, že ne pro každého „jsem divná“ a nejsem třeba jediná, kdo je na tom stejně jako já.
Zakl.
A jak dlouho ti to vydrží? Já jsem ve 30 uměla 4 jazyky, vystudováno, dobrou práci a byt taky, no tak jsem měla ty děti… A s nima se kupodivu taky dá cestovat. Rok a půl po mateřské mám plat o 20 tis. hrubého vyšší než před odchodem na mateřskou. A cvičit chodím taky, běhám se synem, když jezdí na kole, chodím do fitka, jezdím na kole…, jo, mám tak 10 kg navíc, než bych chtěla, ale to jsem měla vždycky.
Nic z uvedeného nijak nesouvisí s tím, jestli budeš nebo nebudeš mít děti.
@Zabatko homosexualita je porucha, jo? Ty jsi taky dobře mimo, sorry… Víš o tom, že už je rok 2018?
To je jako kdybych já o nemanželském dítěti řekla, že je to parchant.
@Venetia píše:
to je fuk…už se to tu zase hrotí a je to mimo téma
Dobře, necháme to být. ![]()
@kacz A ona není? Normální jedinec, živočich, je hnán kupředu rozmnožovacím pudem, jedinci odlišní v tomto ohledu jsou z evolučního hlediska „poškození“. Ano není to nic co by se mělo léčit nebo perzekuovat, ale normální to není.
Já teď narazila na buchtu, co taky TEĎ a asi ani nikdy nechce děcko, měla to tak vždycky a je to strašně osvěžující, moc si o tom s někým takhle pokecat.
@Mango_Lassi píše:
Myslím, že postava je při netouze mít děti vedlejší. Primární faktor zahrnuje hlavně neochotu k závazkům, zodpovědnosti
Jak můžes mluvit za ty z druhý barikády? Nikdy to nemůžeš pchopit když děti máš, proč jinej nechce.
Nedělej z nás sobecký, nezodpovědný čůzy
Ono stačí to Nechce.
@malá_holka Tak kdybys četla diskuzi, tak bys věděla, že zrovna @Mango Lassi může, protože děti nechtěla a povedlo se omylem…
@kacz píše:
@Zabatko homosexualita je porucha, jo? Ty jsi taky dobře mimo, sorry… Víš o tom, že už je rok 2018?
To je jako kdybych já o nemanželském dítěti řekla, že je to parchant.
Ale ona to porucha z evolučního hlediska je, v přirozeném prostředí to zajišťuje, aby se daný jedinec nemnožil. Koneckonců neplodnost je úplně stejná porucha, taky se ten jedinec nemá dále množit.
@Mango_Lassi píše:
@malá_holka naopak. Já vám fandím. Míň lidí - víc kyslíku
nebo víc místa ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Ale ona to porucha z evolučního hlediska je, v přirozeném prostředí to zajišťuje, aby se daný jedinec nemnožil. Koneckonců neplodnost je úplně stejná porucha, taky se ten jedinec nemá dále množit.
ty vado to vykládáš tady? kde třičtvrtě bab chodí na ivf kliniky?
seš hustá ![]()
@Mango_Lassi píše:
@malá_holka naopak. Já vám fandím. Míň lidí - víc kyslíku