Nikdy nechci dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14642
7.4.18 11:47
@Tichopredbouri píše:
Názory člověk mění celý život, nežije ve vakkuu, vyspívá, nabírá životní zkušenosti, mění se. Je zbytečné zabývat se v 21 letech tím, jestli jsem divná, když nechci děti. A ještě někomu zarytě tvrdit, jak nezměním názor. Možná jo, možná ne. Máš před sebou dlouhý život a „vědět“ něco v 21 letech, je záležitost celkem pomíjivá.

Názory nemění jenom blbec. To tvrdí myslím náš pan prezident. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
7.4.18 11:50
@nostress píše:
Názory nemění jenom blbec. To tvrdí myslím náš pan prezident. :mrgreen:

To říkal jo? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.18 11:51

Taky to chápu. Nikdy jsem o děti nestála, pak jedno přišlo, jsem za něj ráda, ale podruhé už ne e :)

• Citovat
  • Upravit
5425
7.4.18 11:51
@Anonymní píše:
Mně to nevadí, at si klidně jinou najde. Mi je 21 a jemu 25. Řekla jsem mu to narovinu svůj názor, aby mi pak nemohl říct, proč jsem mu to neřekla dřív.

Jste mladí, né každá je připravená mít dítě ve dvaceti. Ono až Ti bude třicet, hodiny zatikají a pak nastane čas. Uvidíš sama. Trošku mě zaráží Tvůj striktní postoj, jakože nikdy. Tomu moc nerozumím. Ve svém věku by jsi mohla mít rozum a řídit se pravidlem nikdy neříkej nikdy. Ovšem neznám Tě, nesoudím Tě. Pokud vám to s partnerem jinak klape, nevidím důvod proč mu hned dávat kopačky, tedy pokud nezdrhne on. To už je ale o komunikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
7.4.18 11:52
@Anna766 píše:
To říkal jo? :mrgreen:

Teda on přesně řekl, že názory nemění jenom idiot. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.18 11:52
@Helileli píše:
Tak který chlap by nebyl nadšený, zakukat si s dvacítkou aniž by hned dělala psí oči, že chce svatbu, mimiska, domeček…

Mně už ale opravdu nějakou dobu 20 není ;).

• Citovat
  • Upravit
5425
7.4.18 11:53
@Anna766 píše:
Nemyslím. Nekdo názory nemění.
Osobně jsem chtěla děti od 15 let.Ano, čučela jsem do kočárků, do výloh s dupačkama, ňuňala sourozence miminka kamarádů…a první dítě jsem porodila v 26 letech.To se přece nevylučuje.

Já v 15ti fobii z dětí a v 18ti jsem na tom byla jako Ty v 15ti :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
7.4.18 11:58
@Anna766 píše:
Nemyslím. Nekdo názory nemění.
Osobně jsem chtěla děti od 15 let.Ano, čučela jsem do kočárků, do výloh s dupačkama, ňuňala sourozence miminka kamarádů…a první dítě jsem porodila v 26 letech.To se přece nevylučuje.

Někdo možná ne, ale zrovna striktní ne týkající se dětí v 21 se u drtivé většiny změní :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ano, zůstanou takové, kde ne, ale statisticky to budou spíše vyjímky. A upřímně mi to přijde v dnešní době i normální, vždyť dnes člověk v 19 - 20 teprve dodělává střední školu, na vysokou, či VOŠ jde stále více lidí, je možnost odjet nějak na zkušenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
7.4.18 12:01

@j.a.n.i1 to nevylučuju. Jen mi přijde zbytečné zakladatelce vymlouvat jak se mýlí a jak to později bude jinak a děti chtít URČITĚ bude.Je docela možné že si to nerozmyslí a nebude je chtít nikdy.To nemůžeme vědět, my ji neznáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101744
7.4.18 12:15

@Anna766 Pokud vím, tak ji tu nikdo nepsal, že se určitě mýlí, spíš ji tu většina psala, že striktně v 21 tvrdit, že je určitě chtít nebude ještě neznamená, že to takhle striktně bude cítit i za 10-15 let. Kor když pravděpodobnost toho, že názor změní je tak 95% a že ne, tak kolem těch 5% možná ani ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148927
7.4.18 12:27
@j.a.n.i1 píše:
@Anna766 Pokud vím, tak ji tu nikdo nepsal, že se určitě mýlí, spíš ji tu většina psala, že striktně v 21 tvrdit, že je určitě chtít nebude ještě neznamená, že to takhle striktně bude cítit i za 10-15 let. Kor když pravděpodobnost toho, že názor změní je tak 95% a že ne, tak kolem těch 5% možná ani ne.

Což je to samé, jen jinými slovy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
7.4.18 12:50

Nejsi divná, jsi ještě hodně mladá. Názor změnit můžeš, ale taky nemusíš. Není povinost mít děti. Je fajn, žes to partnerovi řekla na rovinu. Ačkoli si myslím, že pak budeš mít těžké, najít partnera, který je bezdětný a dítě chtít nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
7.4.18 12:57
@Anonymní píše:
Přítel by chtěl mít jednou dítě, já ale ne. Děti mám ráda, ale vlastní prostě nechci. Je to zodpovědnost na celý život, jsou to starosti a hlavně i o financích, navíc se bojím porodu, zkazí mi to postavu, na který denně dřu, večer bych k tomu musela vstávat, měla bych málo času na sebe. Chci si užívat a ne kolem někoho skákat. Chci si užívat svobody. No když jsem mu tohle řekla, koukal na mě jak… Mít dítě není přece povinnost. Jsem divná? Měnit se nebudu, asi budu uvažovat o rozchodu. Názor na dítě asi nezmění a já taky ne.

ano seš divná, ale je to tvá věc, děti mít nemusíš není to povinnost nicméně mě divná přijdeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
7.4.18 13:10
@Verun83 píše:
Jo, tak v 21 letech jsem o detech ani neuvazovala. Parila jsem, cvicila, chodila s nosikem nahoru s pevnym zadkem a kozama. Ted mi je 34, hrabu se v zahonu, dva satani na krku, kozy jak psi usi, zadek celkem pevnej jeste a uplne jiny prioroty nez pred 13 lety. :lol: :mrgreen:
To neres. Je ti 21. Si s pritelem uzivejte a zacnete to resit za 5 let treba a uvidite.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
7.4.18 13:48

Ja bych nepolemizovala nad tim udali jednou ( treba vekem) zmenis nazor ci nikoliv..muze to byt tak i tak, co js ale jiste tak bys mela byt v tomto ferova partnetovi a to vzdy k tomu aktualnimu se kterym budes aby mel volbu…pravo si vybrat.

Pripad z meho zivota - 13 let s partnerem (7 let manzele), to bylo porad ze mame cas a dodelej si vysokou a pojedme tam a kdyz jsem uz rekla, ze vazne chci (deti jsem chtela vzdy), tak se omluvil a rekl ze je vlastne nikdy uz nechce… za me to nebyl spatny cas, meli jsme hezky vztah, ale hodnotim to jako ztratu casu a to sakra dlouhou! Nebyl ke me od zacatku uprimny a porad mel argumenty proc ne..az kdyz dosly tak jsem se dozvedela pravdu. vedel ze by me tou informaci ztratil a taky ze ano..byla jsem za mesic a pul rozvedena. Stat se to pozdeji tak si rvu vlasy ze jsem promeskala to jedine, co jsem v zivote tak moc chtela..dnes jsem stastna mama rocni holcicky a uzaneho manzela…tech 13 let randeni bych si klido odpustila a otce deti hledala uz tehdy..
takze tak…zkus jemu nezkazit zivot a bud vzdycky fer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová