Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Berousik ahojky, děkuju za optaní. Je to lepší
dneska mi vysadili jedny pilulky, tak zase budeme čekat, jak zareaguju. Jinak ze stěrů se jim něco nezdá, tak dostanu nějakou mastícku na vkládání. Jen se mi dost zhoršilo to astma. To mě trošku děsí. Když mám kontrakci, tak se mi úplně stáhne hrudnik a nemůžu moc dýchat.
@Tůmička to jsem ráda, že je líp. Co na to astma říkají doktoři? Jinak budeš asi rodit stejně dřív že? Jaký máš vlastně vyhlídky?
@Berousik o tom astma musí rozhodnout na alergu. Tak mám jít 8.ale to asi těžko no. Už minulé jsem nebyla protože jsem byla v nemocnici. Kámoška od té samé dr rodila kvůli astma císařem. No, nikdo neví, jak dlouho pak vydržíme, až mě pustí. Budou mě muset hodně hlídat.
Ahoj holky! tak monitor dechu máme taky, zezačátku jsem tedy neměla potřebu ho mít, ale manžel mi to rozmluvil, teda spíš si ho vyloženě prosadil a utloukl mě argumentama, každopádně novej jsme nekupovali, koupila jsem použitý na aukru, za 700 kč, je funkční, už jsme ho zkoušeli, je vážně hodně citlivej, strčili jsme ho pod matraci a na matraci jsme dělali prstama takové mikroťukanečky
a snímalo je to skvěle
a když jsme to nechali v klidu tak to po chvilce začalo řvát, takže jsme ready ![]()
@Tůmička taky mě napadlo, že by bylo možná nejbezpečnější rodit císařem, pokud se ti astma zhoršuje. No uvidíš, držím!! ![]()
@Šalvějka
u nás to bylo stejně, taky si ho manžel prosadil. Prý si pak kvůli třem tisícům nebudeme celej život vyčítat tragédii, kdyby něco…no má pravdu.
@Tůmička no hlavně že teď už sjte relativně v pořádku
, ale ten konec budeš mít opravdu veselej, ale kdoví, co nás všechny ještě třeba potká, raději se neraduju předem, teď jsem v pohodičce, ale za pár dní to tak být nemusí, např. to otevírání atd. poslední dny mám problémy se žaludkem, mimi mi na něj začíná slušně tlačit, ztrácím pocit hladu, po obědě jsem schopná vydržet v klídku 8 hodin bez jídla, k večeři se proto musím vyloženě přemlouvat. a dnešní noc? no to bylo něco, pravidelně jsem byla vzhůru cca každé 2 hodiny a ráno samozřejmě vyřízená, tak aspoň malinko si už umím představit jak to asi bude s mimísem vypadat ![]()
@Šalvějka Tak zatím spím dobře, jako poleno do vody vhozené
Dnes v noci jsem prý vzbudila manžela tím, že jsem seděla na posteli a žmoulala peřinu a funěla
…ptal se co dělám. Tak jsem mu odvětila, že v těchto chladných dnech potřebujeme víc nábytku. Na to jsem lehla a spala dál…nic nevím
Na moje noční projevy je ale dost zvyklej, zase se mi má kvůli čemu smát
Ráno už začal, říkal - kdyby Ti byla zima, koupím Ti novej gauč
HA-HA ![]()
S tím pocitem hladu to mám stejně, musím se kontrolovat a hlídat čas abych jedla, nemám vůbec hlad. Na žaludek mi nic netlačí, ale mám otlačenou stydkou kost. Nevím, jestli mi na ni malá tlačí nebo děloha nebo co to je…
Největší problém mám ale se sebekázní
nedokážu se do ničeho přinutit, hlavně do práce, to je prostě tragédie, lítaj mi termíny a já koukám do diáře a trpím, ale stejně radši vytáhnu knížku a nazdar ![]()
@Tůmička A já se vsadím, že jestli nebudeš rodit císařem, tak nám tady ještě budeš přenášet
Ale s tím astmatem tom asi určitě vypadá na císaře, to bys asi neudýchala, co?
@Berousik jo jo to je pravda, no, takhle nějak mi to taky vemlouval ![]()
@Berousik novej gauč, jo? tak to potom jo, ten tě už zaručeně zahřeje
já ze spaní nemluvím, ale ten můj, to je taky občas sranda, vždycky se snažím sním komunikovat a chvíli mi i odpovídá
já bývala jako malá náměsíčná, to jsme se doma ráno budili a byli vytažený věci ze skříní, nebo bačkůrky spláchnutý v záchodě…taky dobrý
ááá tak k práci bychs e taky jen ta k nepřinutila, stačí když mám fungovat tady doma, jako funguju, ale než se k tomu dokopu, včera jsem konečně vyžehlila obrovskej přetékající koš prádla, večer mi moje kyčle a kostrč ale poděkovali
![]()
Já si právě na začátku těhu myslela, že mě astma nebude omezovat, protože se mi o hodně zlepšilo, ale jak mimi roste, tak mi to dýchání začíná opravdu dělat problémy. Tak uvidíme. Musím se s dr domluvit. Asi by to bylo nejjednodušší. Upřímně jako, jak jsem měla mit toho císaře kvůli těm kyčlím, tak jsem vůbec nepočítala s normálním porodem. Pak najednou bum, kyčle mám v pořádku a mužů rodit, ale vůbec se s tím nemůžu srovnat. Nevím jestli je to srabáctví, ale já bych toho císaře asi radši
![]()
Jako já taky pěkně mluvím že spaní
to je taky sranda. A ten monitor. Možná se po něm taky poohlédnu, že bych si o něj pak řekla, až se někdo bude ptát.
A s tím hladem. Taky už moc nemívám hlad. Malý se dost roztahuje, takže mi tlačí už dost na všechno. Ono stejně tady ty večeře stojí za starou belu.
Dobré ráno děvčata
tak mě dneska pěkně potrápili. Zjistili, že mám kanylu napichlou už 6 dní, tak mě museli přepíchnout a povedlo se jim to až na po čtvrté. Mám rozpíchané obě ruce, popraskané žili. Jinak mi sebrali už tabletky tak budeme čekat, co to udělá ![]()
@Tůmička ježiš ty si teda užiješ. Tak se oba držte. ![]()
My dneska děláme konečně plovoučku v ložnici takže to tady vypada jak po vybuchu. A našla jsem můj kočárek ještě o dva tisice levnější takže jsem šťastná jako blecha. Už jsem přemýšlela, že koupíme jinej když není zrovna z těch nejlevnějších