Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak z uklízení bylo pěkny prd
teď jsem se probrala
Holky já už se na ten porod tak těším ať to bolí jak to bolí. Včera mě zase mala tak dloubla že jsem myslel aže mi vyrazí hlavičkou žebra. Hele a jak je to s cisařem? Mě s nim totož straší a ja četla že se děla ještě před termínem.
@Lindii Ahojky, no malá je hezoučká, roztomilá
se máš že ji už máš u sebe a že si to takhle pěkně užíváte:) my si ještě musíme pár týdnů počkat. u mě je vše oukej, zavřená stále na 7 západů, jen malej zlobí co se týče polohy v bříšku, nějak se ne a ne ustálit hlavou dolů, je spíš napříč, musím mu věřit že on ví daleko líp než já, proč takhle leží ![]()
ženy taky už se vám mimča tooik nemrlmlaj? mě pořád někdo povídá, jak už mě to teď určitě bolí, když se otáčí, mě ale přijde, že je to pořád slabší, cítím ho skoro celý den, když je vzhůru, ale jsou to takové jemné pohyby, jen takové cukání, rozhodně ne žádný mega kopance…teda pokud se nezaměří na močák, to by probralo i mrtvýho ![]()
@Berousik já zas skoro celou noc ležím na zádech, snažím se ležet na boku, jenže kolikrát se v noci vzbudím, že třeba musím na záchod a ležím na zádech, ale malej se netváří, že by mu to nějak vadilo a mě to taky nedělá problémy, zato ty kyčle už fakt bolej, když si na nich ležím.
jo, ještě taková perlička, včera mi přišly ty jednorázový spoďáry, měla jsem jedny koupený v lékárně, byly to Abri-fix Net, měla jsem XL, no hrůůůza…nepříjemný, a ty nohavičky jak pro trpaslíky, svoje stehnouše jsem do toho prostě nenarvala a začala jsem bejt zoufalá, protože už jsem se bála že žádný jednorázovky ve keterejch bych nevypadala a necítila se jak uzená rolka, neseženu…nakonec jsem sehnala od Hartmanna, Molipants Soft…to je něco tak úžasně příjemného!!!určitě doporučuju! jsem teď happy, už můžu jít klíďo rodit
![]()
@Šalvějka A jakou máš velikost? Já o nich taky přemýšlím a nejsem si jista buď L nebo XL???
@katehon Jééé,díky za kompliment
vyřídím manželovi, že to neodflákl ![]()
@LadyAndy Projíždím v rychlosti diskuzi a…Vy už jste na světě? no totok
gratulujuuuuu ![]()
@tanik1912 Ahojky.já už taky nejsem těhotná
a vlastně postupně my, co jsme tady zakořenily, už nejsme všechny 2 in 1
ale jinak mě těší, že diskuze stále běží ![]()
@Berousik A víš, že máš pravdu. skoro všechny miminka jsou takové neutrální v podobě, ale ta naše kočka je fakt celý manžel. samozřejmě, když mu to řeknou lidi, co se na malou přijdou podívat, tak jen roste ![]()
snad malá bude aspoň po mě vysoká ![]()
@Talunka ale něco po tobě má. Ale převláda opravdu ta podoba na taťuldu. Na te fotce jak spolu spí tak je to uplně vidět, že je mala celej taťka ![]()
@Šalvějka Jo, tyhle jsem si koupila taky. Jsou strašně příjemný. Sice jsou v balení jen troje, ale ještě mám jedny takový divný, ale snad budou stačit. A dají se snad i prát, tak max to v porodce přemáchnu. Jinak mě se malý víceméně mrní skoro celý den. Ale jen takové převalování. Ale když kope, tak to teda bolí. Ale většinu času se jen převaluje. Ovšem když si vezme do parády močák nebo žebra, tak to mám občas i na krajíčku.
My dneska celý den byli na zahrádce. Pěkně slunečno. Opekli jsme buřtíky, Tom smontoval houpačku, tak jsem vegetila
Ahoj holky, tak u nás pěkná buřina, hromy, blesky, dusno ale déšť jen minimáně, takže žádné pročištění vzduchu se nekonalo a já lapám po vzduchu jak leklá ryba. Začala jsem malé plést deku
Budete taky někdo něco tvořit?
@katehon Ahoj
no já rozhodně tvořit nebudu nic
To by byla oostuda ji v tom někam vypustit, na veškeré tyhlety práce jsem totálně levá. I u knoflíku udělám chrchel, u pletení nemluvě. Zkoušela jsem šálu, za chvíli vzniklo cosi co mělo jednou tolik ok a nedalo se s tím nic dělat a neptej se mě, jak jsem to dokázala
nevím. U nás ani kapka. A to jsem se fakt těšila, protože nám dělají na vsi kanalizaci a je všude hrozně prachu, tak jsem se těšila, jak to spláchne.
@Šalvějka s tím mrmláním miminka je to prý normální, čím je větší, tím má míň místa a míň kope, bo nemá takový rozpřah ![]()
Jináč krásné nedělní ráno vespolek
U nás zataženo ale teplo. Míla zrovna tahá žumpu, tak si jistě tuto chuťovečku užívá
Už aby byla ta kanalizace. Já jsem poklidila a čekám na svůj pravidelný nedělní čtyřboj: Svět 2013, kalendárium, toulavá kamera, objektiv
To si fakt užívám tyhle pořady
Pak půjdem na zahrádku, včera jsme vyplenili zahradnictví a koupili 70 keříčků na živej plot na jednu stranu zahrady, tak budeme sázet. Já jsem si tam vyhlédla už docela vzrostlou žlutou magnolii, nádhernou…
Jen co v létě postavíme pergolu, tak ji tam mrsknu ![]()
V pátek koncert dopadl dobře. Bylo super počasí, teplíčko. Bylo moc příjemný po té dlouhé zimě sedět venku. Přišlo ne tolik lidí jak jsme předpokládali, přesto výtěžek byl slušný, tak dobrý.
Potkala jsem tam našeho grafika z práce s manželkou a nestačila jsem koukat, jaký jeho žena měla bříško…no bříško, pupík jako blázen! ani jsem nevěděla, že čekaj a tak se jí ptám kdy má termín (čekala jsem, že řekne dneska
) a ona, že přelom červenec/srpen. Jako já! Najednou mi z toho začalo být úzko, protože ona si vůbec nevšimla že i já jsem těhotná a to jsem měla 3/4 kalhoty a docela úzké tričko. Tak jsem to říkala hned Mílovi, že je mi to líto, jestli není Anetka nedomrlá a on říkal, že Anetka je domrlá, ale já jsem nedomrlá. No moc mě neuklidnil. Začínám mít strach, aby měla fakt dost místa, když to vidím okolo tak mi to po pravdě přestává připadat vtipný a mám starost, jestli my jsme v pořádku. Takže tak náš víkend. Užívejte holky ![]()
Jo, máti už nabořila to nový auto co si ve středu nebo kdy naši koupili
![]()
@Berousik
jak to zvládla udělat
Z břicha si nic nedělej já je taky nemám extra velký oproti jinejm. Já z toho taky měla hlavu jak balon, ale pak jsme si řekla, že naše Nelinka asi bude prcek po mě.
Jinak u nás je dneska hnusně takže budeme dělat doma. I když tady byli včera Lubošovi kamarádi a trošku se rozšoupli tak jsme zvědava jestli dneska vubec bude něčeho schopnej. ![]()
Ahoj všichni, moc děkuju za gratulace!! Takže nějak ve zkratce: V neděli v sedm ráno se v posteli v polospánku otáčim z jednoho boku na druhej a najednou mokro až mě to vzbudilo- no teklo to dost proudem, takže jsem si s ručníkem mezi nohama zabalila tašku do porodnice (plno věcí jsem ještě ani neměla koupený) a jeli jsme do porodky a pak už to byl dost fofr- někdy po devátý mi začaly bolesti a malej se narodil před pátou odpoledne
porod samotnej byl docela v pohodě, milionkrát horší byl ten týden po porodu- to šití je fakt peklo- člověk nemůže sedět ležet chodit, nic
a dojít si po porodu poprvý na velkou je taky lahůdka - a to jsem vypila asi pět activií a džusy s vlákninou a stejně to byl druhej porod
no k tomu ještě zavinování dělohy- taky pěkný
no a k tomu všemu byl malej čtyři dny v inkubátoru a první dva dny jsem si ho nemohla ani pochovat
celkově jsem byla v porodnici skoro tři týdny a už mi to fakt lezlo na mozek, už jsem se nemohla dočkat až pudem domů!!! Teď u ž jsme v pohodě, jen je malej fakt drobeček- má něco přes dvě kila, díky bohu že už se nechaj koupit oblečky v mini velikostech- v běžný 56ce úplně plave
čeká nás ještě dost běhání po všech možných doktorech a zatim nesmíme ani moc mezi lidi, ale snad všechno brzo dožene- je to miláček
fakt to všechno trápení za to stojí!!! ![]()
Jinak se omlouvám- nestíhám dočítat diskuzi, jen jsem to tak prolítla- snad jste jinak všechny v pohodě ![]()
Mimochodem @Tůmička To jsem si taky říkala, jak to vydržim aspoň do začátku května- hmmm a velký kulový…
Ale když už se stalo, tak jsem ráda, že už to mám za sebou- už si zase připadám jako člověk a ne jak valící se velryba ![]()