Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Talunka to vis ze jo, drzim tu stebou basu
ja spala na jedno oko, ale apson sem si trosku odpocala, jelikoz ty noci jsou jen o wc, clovek uz nic nenaspi..no mne nedavno prisly super dva obr baliky, v jednom kocarek a v druhym flasticky, chuvicka, ohrivacka a rzne ptakovinky ![]()
Ahoj holky, tak kontrola je za námi. Celý den jsem jen lítala. Teď jsem přišla domu. Malý i já jsme v pořádku, jen mám měkkčí čípek, což nevím, co znamená, ale není to prý nebezpečné
a na ortopedii mi zatím potvrdili mou domněnku - císařský řez. 18.2. jdu k většímu odborníkovi, tak uvidím, co mi na to poví..
Tak ženy bolesti trochu polevily tak už jsem klidnější. K tomu chlap šel spát protože ho ta chřipka zmáha a zval si sebou i oba dva naše miláčky takže mám od všech pokoj na chvíli
Holky a prohlíží vás doktor i normálně? mě totiž vezme jen ultrazvukem podiva se jestli je mala v pohodě změří mi tlak a řekne tak zase za měsíc.
@Mimise tak mě změří tlak, prohmatá uvnitř, změří čípek, zkontroluje ho, prohmatá břuch a pak ultravuk.
@Mimise
tebe bere ultrazvukem pokaždý? mě poslouchá dopplerem srdíčko, vždycky zaznamená kolik bylo pulsů za minutu, prohmatá mi břicho, změří mi ten fundus a šáhne dovnitř na čípek, to vždycky chvilinku trvá protože ho mám prej hodně vysoko
a tím to hasne, pak si o toms polu popovídáme co a jak a mažu dom
tlak mi měřej porodní asistentky v sesterně, nebo jak to mám nazvat, taková ta místnost ještě před ordinací doktora. @Tůmička a kvůli čemu budeš muset na císaře?
@Lindii Balík došel a jsem vcelku spokojena, až na ty plínky. Ale asi už jiné neseženu. A mám je na utírání a slintání, tak to prdím, že to není poctivě pevné. Ale dají se prát na 90° a žehlit na max, tak to bavlna určitě je.
Přebalováček vypadá kouzelně. Mám tu pevnou podložku na postýlku.
A co kočárek? Spokojenost?
@Mimise Mě prohlíží tak nějak z rychlíku. Na koze jen v rychlosti-prohmatá, změří bříško a poslechne srdíčko mimča. Na prsa se mi nepodíval snad v životě a teď v těhotenství vůbec
Ultazvuk jen ze začátku ten vnitřní. Teď už jen přes bříško a to jen ty 3,na které chodí všichni-ve všech třech trimestrech.Tlak mi měří sestřička.
Přemýšlím, že jak porodím, tak změním gynekologa. Nějak se moc pacientce nevěnuje a hlavně s náma moc nemluví, pokud není potřeba nebo se neptám já.
@Šalvějka Nemám doléčené kyčle z dětství (mám je nedorostlé - klouby mi nedosedají do jamky) a pak bych mohla mít dost problém při porodu..
@Talunka @Tůmička @Šalvějka No mě bral vnitřním ultrazvukem do 18 tydne, pak už jen přez břicho. Jinak mi změří tlak, musím mu donest moč, a pokaždy si mě záží. Ale že by se na mě dival nějak jinak to ne. Takže taky uvažuju že to ještě vydržím a pak změním doktora. přijde mi že to bere nějak hopem.
Já jsem takový blbec. Proč chodím na diskuze, které mě vytáčí?!Vždycky si akorát dokážu, že některé matky jsou jak mimozemšťanky ![]()
Zdravím všechny,
@gummy_bear to jste dobrý, my bysme to s manžou nevydrželi čekat až do porodu ![]()
to datum vám vychází pěkně, já včera zjistila že (mám termín 19.5) přesně před 7 lety, 19.5.,v ten den jsem maturovala, což teda nebyl moc oblíbenej den, ale významnej to jo ![]()
@Lindii jak můžeš být chudokrevná když jíš pořád rukolu??? ![]()
@Mimise píchavá bolest kolem 20tt by měla být normální- natahujou se vazy jak se zvětšuje děloha, holt už se musíš víc šetřit ![]()
@Talunka ahojda,no tak uz to mas doma, to je dobre..jj kocarek sme samo testovali jiz v obchode, ale je peknej, sem za nej rada a je na nej pomerne chvala, tak snad bude dobre slouzit..:) prosim te na jakou diskuzi si zas narazila?? ![]()
Jinak ja kdyz prijdu k dr, tak se mne ujme sestra, zmeri tlak, zvazi mne a pak jdu do ordinace k dr., ktery mi pookazdy udela utz, ted kontroluje cipek, delal mi ster, popripade konzultujeme co a jak
@LadyAndy nevim,min tyden sem byla na krvi a dne smi to rekl dr. na kontrole, tak mi napsal zelezo, co mam brat pilulku kazdy den
@Tůmička
tak to joo, to má moje teta, měla jako mimino hrozně velký problémy s kyčlema a vydrželo jí to napořád, obě moje sestřenky kvůli tomu musely císařem, ale je fajn, že se to ví a že se to dá takhle obejít ![]()