Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ludmilaadamkova píše:
@pikola medveda za 250 tis? To by byl pekne jetej.
Ten by snad už ani nejel. ![]()
Nikdy bych nenechala výběr jen na muži. Zvlášt pokud má být to auto pro mě nebo pro NÁS. Minimálně typ auta a značku bych chtěla znát. Už proto, že chlapi právě nepočítají s velikostí kočárku, místem na psa pod. Bohužel si za to můžeš trochu sama, zeptej se ho jestli se dá auto vrátit, že jsi krajně nespokojená. Byla bych taky v šoku ![]()
@ludmilaadamkova píše:
@pikola medveda za 250 tis? To by byl pekne jetej.
To nevadí, ale medvěd
my kdysi koupili, sice za víc, ale medvěd to byl a slušný a milovala jsem ho.
@Anonymní píše:
Ahoj, s přítelem jsme spolu rok a proto jsme se rozholi si koupit společně auto. Finanční limit jsme měli nastavený na 250 tisíc (on dal 180, já ten zbytek). On se v autech vyzná celkem dobře a tak jsem nechala výběr na něm. Vzhledem k tomu kolik je solidních a mírně ojetých aut jsem myslela že výběr nebude problém. Třeba taková oktávia TDI je myslím velmi kvalitní auto. Z Německa se jich sem vozí hodně a jejich údržba se s naší nedá srovnat. Koncem minulého týdne mi hlásil že má pro mě překvapení a že příští (tedy teď už tento) týden budeme už mít auto. Tak jsem se těšila a plánovala výlety. Chtěla jsem samozřejmě vědět co to bude ale on mi řekl že je to velmi dobrý kup budu nadšená a ať si nekazím překvapení. Na chvilku mě sice napadlo jestli nesehnal nějaký vůz prémiové značky (Audi, BMW, Mercedes) ale chtěla jsem být překvapená tak jsem nevyzvídala. Včera to nové auto konečně dovezl a já myslela že mě raní mrtvice. Ano sice to není ojetina je úplně nové ale je to Dacia Logan
. No naprostá katastrofa. Když jsem se ho zeptala v čem spatřuje že je to dobrý kup tak řekl že je to za směšnou částku naprosto nové auto v záruce v plné výbavě (ano je tam automatická klimatizace a elektrická okýnka - prej plná výbava
) a ještě nám třicet tisíc zbylo protože je to skladovka. Jenže Logan je auto pro důchodce, kteří s tím obráží slevy ne pro mladou rodinu. Nemůžu se podívat ani na něj ani na to auto. Moc se mi nelíbí ta představ jezdit v takovém autě je to navíc sedan takže užitná hodnota nulová. A to je přitom tolik krásných zachovalých ojetých aut.
Asi jsem se potřebovala jen vypsat
No, neuděláš nic. Řeknu ti vlastní zkušenost. Za 300 tisíc dovezeno z Německa. Firma vše obstarala, celkem to vyšlo na 300 tisíc
BMW 118i, rok výroby 2012, minimálně najeto, benzín 130kw biturbo, verze Urban line
Spokojenost. Žere stejně jak nás předchozí Vás golf VI, který stál 180 tisíc, byl taky dovezen, ale už byl nějaký čas v ČR a celkově se nedá srovnávat s BMW
Měli jste se jasně domluvit. Aspoň tak to máme my doma..vybereme vše spolu
Dacia auto pro důchodce není, ale zrovna nepatří mezi kvalitní auta. To se ví, Jmkdyz se někdo aspoň trochu zajímá…
Příspěvek upraven 27.06.19 v 08:41
Tak jsi měla auto vybírat s ním. Jinak Dacie mi nepřijde jak auto pro důchodce. Sama do budoucna o nějaké uvažuju.
No vzhledem k tomu, že ti vadí vzhled, tak se zeptam, z kteryho je to roku? koukala jsem na google a nijak skaredy mi to auto neprijde a ani maly a ani jako auto pro duchodce… duchny v okoli jezdi spis v tech oktávkách a fabkách, pár citroenů tu je taky…dacii nemam v okoli ani jednu.
my nikdy nemeli nove auto a ani mit nebudem, kdyz chceme koupit novou ojetinu, rekneme co to má umět, jak velký to má být, na co to má jezdit a kolik na to máme… vždycky se k nam dostane sice starsi, ale zato zachovale auto s temer nulovymi naklady… ale mame nato kontakty no…
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 Jenže oktávka je aspoň auto. Renomované bezpečné. Samozřejmě by to muslo být dovezené ze západu. Německo Belgie Nizozemsko aby byla jistota že je to udržované. Tady se na to kašle. Ale Dacia? Krabice bez vzhledu u které se jásá že je tam klimatizace. Jo a tu hnědou metalízu to má.
Holka, pozdě bycha honit. Chceš ho za to snad zastřelit? Řekla jsi mu, že sis to predstavovala jinak? Co on na to? Jinak, auto po peti letech vymenite a je to.
My nedavno kupovali vetsi auto a tchan nemohl prezit, ze dame 200tisic za „vrak“, ze kdyz nemame penize, tak nam prida, abysme si mohli koupit novy. Samozrejme myslel novou dacii
a to tchan dela cely zivot do aut ![]()
My teda koupili sharana, sice uz jsme do nej neco vrazili, ale za me je to teda lepsi nez dacie
jeste taky zalezi, kam s tim chcete jezdit. Jestli 5× tydne 5km do prace, tak bych to neresila. Navic jste 2, tak bych sedana prezila. Nez budete mit deti, tak bude auto novy… my mame za 5 let uz 6te ![]()
Podle mě věděl, že s autem spokojená nebudeš, a proto ti výběr tajil jako překvapení. Brala bych to jako varování do budoucna. U auta ještě o tolik nejde… My každé auto vybrali společně.
Ja si hlavne myslim ze na takove investici se mate domluvit predem.. zasadni vec ojete versus nove? Jaky typ auta? Je jasne ze nove auto za 250 tezko bude i fabie…
Proto mi to prijde spise jako troling
A rekla jsi mu jasne co chces nebo jsi mu rekla vyber NEJAKY auto za 250tis? Protoze jsetli jsi presne nesdelila pozadavky (znacka, typ, motor, barva, atd.) tak jsi dodnes nepochopila zpusob komunikace s muzi a nemas se cemu divit. Priste budes treba chytrejsi, a ted drz pusu a krok, protoze jsi na to dala mensi cast financi a nerekla jsi co pozadujes.
@Anonymní píše:
@Pidulka1991 Jenže oktávka je aspoň auto. Renomované bezpečné. Samozřejmě by to muslo být dovezené ze západu. Německo Belgie Nizozemsko aby byla jistota že je to udržované. Tady se na to kašle. Ale Dacia? Krabice bez vzhledu u které se jásá že je tam klimatizace. Jo a tu hnědou metalízu to má.
Jenže to je věc názoru, pro tebe oktavka AUTO, pro jiného není. Ani dovezene auto ze zahraniči ti nezaručí, že se o něj majitel skvělé staral, ale to je riziko ojetin.
Je-li nové, pak ještě pořád můžete odstoupit od koupě, ne? Co ti na to řekl, že se ti nelíbí?
No, já bych to taky nechtěla, ale co už. Už vám to stojí před barákem, tak se jdi projet, třeba zmenis nazor. Vypadá to, že se celkem orientujes, tak si to měla vybírat s ním. Taky sem chodila s manželem, vždy jsem se i svezla, páč je to primárně auto pro mě, on děti do kroužku a školek většinou nerozváží.
Zakladatelko, tak sis měla koupit auto svoje. Za těch tvých 70 tisíc bys jezdila maximálně tak v trapný nudný Fábii. 😀