Nové auto - katastrofa

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
27.6.19 12:04
@lucenka píše:
Jenže ojetina bude z hlediska bezpečnosti nejspíš taky dost mizerná.

Proč by měl být třeba 5 let starý WV mizerný v bezpečnosti? Jestli myslíš ojetinu 20 let starou, tak tam bude ta bezpečnost asi podobná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.19 12:07
@Šarlota4 píše:
Proč by měl být třeba 5 let starý WV mizerný v bezpečnosti? Jestli myslíš ojetinu 20 let starou, tak tam bude ta bezpečnost asi podobná.

Tak za 200 tisíc asi 5 let starý ve v dobrém stavu těžko sežene. Pokud do toho nechce cpát další tisíce.

• Citovat
  • Upravit
13955
27.6.19 12:19
@lucenka píše:
Tak za 200 tisíc asi 5 let starý ve v dobrém stavu těžko sežene. Pokud do toho nechce cpát další tisíce.

Tak měli 250.000 a plácáš nesmysly za 250k seženeš v klidu 4-5 let staré auto se slušným nájezdem. Pravda Bmw, audi, Mercedes, Volvo to asi nebude, ale škodovku, Mazdu, VW a další uplně v klidu. Pro mě je to pořád lepší volba než nová Dacia. Jak to může být spolehlivé a bezpečné za 200.000 ( při plné výbavě, jinak třeba 180k )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.6.19 12:29
@Šarlota4 píše:
Tak měli 250.000 a plácáš nesmysly za 250k seženeš v klidu 4-5 let staré auto se slušným nájezdem. Pravda Bmw, audi, Mercedes, Volvo to asi nebude, ale škodovku, Mazdu, VW a další uplně v klidu. Pro mě je to pořád lepší volba než nová Dacia. Jak to může být spolehlivé a bezpečné za 200.000 ( při plné výbavě, jinak třeba 180k )

Tak bude to bezpečnější než auto, u kterého neznáš minulost a do kterého budeš muset cpát každou chvíli peníze na opravu. Ne nadarmo se lidi těch aut po těch 4-5 letech zbavují.

• Citovat
  • Upravit
13955
27.6.19 12:34

@lucenka milacku kup si Dacii :srdce: sice do ni prvni roky nic nenacpes, za 5 let je neprodejne a je vetsi riziko, ze se v ni zabijes. Ale je to levne…, tak pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
27.6.19 12:35

Zrovna je pro nas s chlapem aktualni vyber auta :lol: ale opravdu sedime na netu spolu a vybirame, mluvime, rikame nazory. Ne jakoze on at si vybere a nazdar. Dotahnout mi domu Dacku, tak ne asi trefi. Videla jsem par testu bezpecnosti a teda…tohle ani zadarmo. Jen my mame dve deti, takze koukame po nejakem mpvcku. :lol: pardon za OT, ale nemate tu nekdo S-Maxe, rv cca 2007-09? Shanim recenze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
27.6.19 12:45

@Šarlota4 Prosím tě, Dáčia musí projít stejnou homologací a testy jako VW, takže tvoje dogma, že to není bezpečné auto je jen tvůj psychický problém. Všichni výrobci šetří až na krev, takže nikdo ti neudělá rám ze silnějšího materiálu, který by pohltil více kinetické energie, protože to prostě auto prodraží, vzroste hmotnosti, tím spotřeba a tím pádem emise. Navíc metodika se mění a je neustále přísnější, vývoj jde také dopředu, takže nové auto ač Dáčia na tom rozhodně nebude dramaticky špatně s bezpečností oproti VW.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
27.6.19 12:47
@poHanka89 píše:
Zrovna je pro nas s chlapem aktualni vyber auta :lol: ale opravdu sedime na netu spolu a vybirame, mluvime, rikame nazory. Ne jakoze on at si vybere a nazdar. Dotahnout mi domu Dacku, tak ne asi trefi. Videla jsem par testu bezpecnosti a teda…tohle ani zadarmo. Jen my mame dve deti, takze koukame po nejakem mpvcku. :lol: pardon za OT, ale nemate tu nekdo S-Maxe, rv cca 2007-09? Shanim recenze

Sry jako, ale srovnávat novou Dacii s 12 let starým S Maxem ohledně bezpečnosti, to je už diagnoza. Do 12 let starého auta bych nesedl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
27.6.19 12:52
@Šarlota4 píše:
@Jančakecalka už si v ní bourala?

Já jo. :lol: a žiju, u auta se opravil blatník a světlo a frčelo se dál. Z vedlejší to do mě napálil chlap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
27.6.19 12:53
@Zumpa píše:
Sry jako, ale srovnávat novou Dacii s 12 let starým S Maxem ohledně bezpečnosti, to je už diagnoza. Do 12 let starého auta bych nesedl.

V klidu, ja je nesrovnavam ;) my narozdil od zakladatelky jeste nic nekoupili a mluvime o tom. Zajimal me pouze z toho duvodu, ze se nam libil jak motorove, tak dizajnove i vybavou..zrovna ten rocnik. Nerekla jsem, ze ho kupujeme :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
27.6.19 12:57
@Tichošlápek píše:
@Amelie30 tady tedy v dacii jezdí hlavně staří lidé, ale to by bylo to poslední, co by mne trápilo

V naší oblasti ne. Ale je fakt, že to by také nebylo to, co by mě trápilo. Jinak si myslím, že se zakladatelka už neozve. Což je škoda, by mě zajímal pohled toho chlapa, když mu řekla, že tohle auto nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.6.19 12:57

@lucenka Neuvědomuješ si zakald, že Dacie a ji podobné ( Renault, Citroen ) ne ani takovou kvalitu jako např BMW, audia, Volvo… :roll: to je pak těžký vysvětlovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
27.6.19 13:02

@poHanka89 Nj, jenže si trošku protiřečíte. 12 let staré auto je motorově minutu před klinickou smrtí, výbavou to bude hezké retro … ale jo, když se Vám to tak líbí, tak proč ne. Jen nerozumím, proč pak ohrnujete nos nad novým autem s plnou zárukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
27.6.19 13:05
@Zumpa píše:
@Šarlota4 Prosím tě, Dáčia musí projít stejnou homologací a testy jako VW, takže tvoje dogma, že to není bezpečné auto je jen tvůj psychický problém. Všichni výrobci šetří až na krev, takže nikdo ti neudělá rám ze silnějšího materiálu, který by pohltil více kinetické energie, protože to prostě auto prodraží, vzroste hmotnosti, tím spotřeba a tím pádem emise. Navíc metodika se mění a je neustále přísnější, vývoj jde také dopředu, takže nové auto ač Dáčia na tom rozhodně nebude dramaticky špatně s bezpečností oproti VW.

Nevěřím tomu 8) Věřím tomu, že zabít se můžu i v dobrém autě, ale udělám max proto, abych jezdila co nejbezpečněji. A to pro mě auta typu Dacia prostě nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
27.6.19 13:05
@Zumpa píše:
@poHanka89 Nj, jenže si trošku protiřečíte. 12 let staré auto je motorově minutu před klinickou smrtí, výbavou to bude hezké retro … ale jo, když se Vám to tak líbí, tak proč ne. Jen nerozumím, proč pak ohrnujete nos nad novým autem s plnou zárukou.

Neohrnuju nos nad novym autem se zarukou…ohrnuju nos nad Daciou. Mrkni na par crash testu, ruzne recenze na tyto auta…a verim tomu, ze i ten zminovany smax rv 2009 na tom za pet let bude stavem lip nez tahle nova dacka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová