Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Russet píše:
Možná minule věřil a nevyplatilo se mu to. Když je sám čerstvé předloží, nepřijde mi to až tak nepřiměřené.
Ale jo, ale chtít po někom testy za 11 tisíc mi přijde šílené. Má si vzít na začátku vztahu ochranu a případně ji na ty testy teda přispět, kdyby to s ní myslel vážně a nechtěl už ochranu používat
ale takové jako jít na drahé testy, protože z toho možná bude někdy vztah je zvláštní. Osobně by mě to odradilo.
@Kriss Tina píše:
Ale jo, ale chtít po někom testy za 11 tisíc mi přijde šílené. Má si vzít na začátku vztahu ochranu a případně ji na ty testy teda přispět, kdyby to s ní myslel vážně a nechtěl už ochranu používatale takové jako jít na drahé testy, protože z toho možná bude někdy vztah je zvláštní. Osobně by mě to odradilo.
mě taky ![]()
Ja na tom nevidim nic spatnyho a vlastne se mu ani nedivim ![]()
Kazdopadne testy jdou i zadarmo. Staci se poradne podivat. Ja jsem byla pred lety (asi 10 let) u Apolinare zadarmo na testech a to hned po rozchodu s pritelem, o kterym jsem se dozvedela, ze ho strcil vsude kam mohl ![]()
Kdyby se ty testy platily uplne vsude, tak tam nikdo nepujde a vsechno se to bude sirit rychlosti blesku.
HIV test jde určitě zadarmo například tady, těch míst je víc:
STÁTNÍ ZDRAVOTNÍ ÚSTAV, budova Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě, Ambulance očkování a cestovní medicíny
Adresa: Gorkého 6, 602 01 Brno Telefon: 724 810 125
Ordinační hodiny: ÚTERÝ 08:00 -14:00, STŘEDA 10:30 - 16:30
Bezplatné, anonymní testování, možnost vystavení certifikátu do zahraničí za úhradu
Předtestové poradenství, sdělování výsledků osobně i s potestovým poradenstvím
Pokud jde o jiné pohlavní choroby, možná by něco mohl na Tvou žádost udělat na pojišťovnu gynekolog (chlamydie, ureoplasmata…).
Syfilis, kapavka, atd. ale asi gynekolog na pojišťovnu nehodí (to se dělá snad jen v těhotenství), to už bys IMHO musela na kožní/venerologii. Ale připadá mi to už trochu zbytečné, protože tady ty choroby v běžné populaci zase tak časté nejsou, navíc třeba kapavka má dost výrazné příznaky.
Nevím, co přesně by si představoval (respektive na co se teda všechno nechal testovat on - viz to jeho lejstro). Chápala bych třeba to HIV, to je na místě (nedá se to zatím léčit), ale ve zbytku mi už přijde trochu paranoidní.
Příspěvek upraven 26.08.21 v 10:28
@xavierka píše:
Možná má špatnou zkušenost z minulych vztahů, ale na druhou stranu muzete spolu spát s ochranou. Chápu ho, svým způsobem. Ale pro mne by to byl jako znak nedůvěry a to do vztahu nepatří. A nebo…chce to mít černé na bílém, tak ať ti to zacvakne.
Víš o tom že kondom nechrání proti všem pohlavím nemocem? ![]()
Já bych asi neměla problém s tím, že by chlap chtěl testy.
Ta cena mi ale přijde šílená, nešlo by (třeba aspoň něco) udělat v rámci prevence, na gyndě, u obvoďáka? Mě nedávno dělala test na nějaký ureaplasmata gynekoložka, protože sem šse jí při prevenci zmínila, že občas špiním mimo cyklus, neplatila jsem nic.
Nebo jít darovat krev, tam testujou aspoň HIV, chlamydie a syfla, myslím…
Já se s novým partnerem taky o pohl. nemocech obecně bavila, říkala jsem mu, že právě chodím darovat krev, tak minimálně v tomhle směru by to mělo být v pořádku, a taky že pravidelně chodím na gyndu, kde by se leccos zjistilo.
Tyjo, ne ze bych nesouhlasila se zodpovednym chovanim, ale ten chlap se mi nechce libit. Jakoze si ukazete papiry, pak sex a pak ČASEM MOŽNÁ I VZTAH?
To bych se asi neudrzela a zeptala se, co to jako znamena, jestli si te bude postupne testovat -jakoze zdravotni stav, umeni milovat, kdovicoješte a pak se teda uvidi…???
Aha, pan potrebuje papir, ze od tebe nic nechyti, aby nemusel s kondomem. Antikoncepci budete resit jak? Prijde mi ujete si diktovat podminky, kdyz chci s nekym mit sex - ukaz papir nebo nic nebude. Pozadej o jeho vypis z uctu, kdybys s nim nahodou otehotnela, at mas jistotu, ze vas dokaze zabezpecit.
@FlorenceF Jenkins píše:
Tyjo, ne ze bych nesouhlasila se zodpovednym chovanim, ale ten chlap se mi nechce libit. Jakoze si ukazete papiry, pak sex a pak ČASEM MOŽNÁ I VZTAH?
To bych se asi neudrzela a zeptala se, co to jako znamena, jestli si te bude postupne testovat -jakoze zdravotni stav, umeni milovat, kdovicoješte a pak se teda uvidi…???
Mně jen tak třeba napadá, jestli se nechal, když je teda tak úzkostlivý sám na sebe, altruisticky otestovat i na všechny možné druhy HPV, protože to je zrovna infekce, která (má-li ji muž) u něj žádné projevy mít nemusí, natož potíže, ale u ženy může vést k rakovině děložního čípku. Totéž chlamydie, ty jsou taky pro ženu nebezpečnější než pro muže.
@Kriss Tina píše:
Ale jo, ale chtít po někom testy za 11 tisíc mi přijde šílené. Má si vzít na začátku vztahu ochranu a případně ji na ty testy teda přispět, kdyby to s ní myslel vážně a nechtěl už ochranu používatale takové jako jít na drahé testy, protože z toho možná bude někdy vztah je zvláštní. Osobně by mě to odradilo.
Tak se měla zeptat jeho, kde je podstoupil a kolik ho stály. Jestli mu za tolik prachů stála, tak je to docela hezký.
@mackA159 píše:
Víš o tom že kondom nechrání proti všem pohlavím nemocem?
jo, vim…
nicméně vyhazovat 11 litrů za to, aby měl dusicku v peří mi prijde trochu ujeté.
@FlorenceF Jenkins píše:
Jo, to je pravda. ![]()
Já nad tím přemýšlela tak, že bych stejně spala až s někým s kým mám vztah a tam by mi ty testy nevadily. Ale jak to čtu znova, tak to je dost divné. Pán má trošku bordel v pořadí.
Jedine kondom plus duvera, ja bych mu zadny test neverila, vzdy to plati jen ten den co mu tu krev odebrali. Dalsi den si mohl kuknout bez ochrany a papir je na nic.
To same ty, jak ti muze verit, ze nekde neulitnes. Vzdyt tech diskuzi jak ceka zenska dite a nevi ci je, je tady plno.
@Hecate píše:
Mně jen tak třeba napadá, jestli se nechal, když je teda tak úzkostlivý sám na sebe, altruisticky otestovat i na všechny možné druhy HPV, protože to je zrovna infekce, která (má-li ji muž) u něj žádné projevy mít nemusí, natož potíže, ale u ženy může vést k rakovině děložního čípku. Totéž chlamydie, ty jsou taky pro ženu nebezpečnější než pro muže.
A ty si každý rok necháváš na prevenci dělat ty bezplatné nebo si platíš ty spolehlivější?
Já bych testy podstoupila až po svatbě ![]()
Nebudu za to, aby si jednou chlap užil a šel zase o dům dál, platit takové peníze. Nebo ať mi je zaplatí on ![]()