Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@nototo píše:
Za mě pokud se poprosí gynekolog, jednou za čas na vše bez problému napíše žádanky. Jinak za mě je super, že je zodpovědný. Jako kecy o důvěře jsou vtipný, jednak o jaké důvěře může být prosím pěkně řeč, když se znají třeba měsíc?? Jednak je dost chorob o kterých člověk ani nemusí vědět že je má..
No a ještě jedna věc…
Jsou i „choroby“, kterým se nejde v průběhu sexuálního života tak úplně vyhnout a které nesvědčí nutně o promiskuitě (typicky mykóza nebo jiné disbalance vaginálního prostředí, které někdy mohou mít dopad i do komfortu toho chlapa). Trochu bych se bála, že to bude typ, co mě pak bude při každé takové příležitosti šikanovat, jak je možné, že se mi to děje a co jsem kde s kým prováděla. Mám s tím bohužel zkušenost.
Nebo pak se může stát něco jako kdysi mě s tím genitálním oparem. Prostě ani jednoho z nás to nenapadlo, nikdy předtím jsme se s tím nesetkali… to se pak budeme pranýřovat, lynčovat a vyšetřovat?
Prostě sex není pro děti a má svoje rizika. Určitá prevence smysl má, ale zase až tak přehnaná úzkostlivost mi nepřijde normální (hypochondr, OCP…).
@Chytrolínka píše:
Negativní test na Covid je samozřejmostí![]()
![]()
![]()
ještě tehotensky a test na drogy a je to komplet ![]()
@cecetka píše:
Trvat muzes. Pry rekl jasne, bud s testem anebo nic.
Myslite, ze bude vyzadovat i negativni test na covid?![]()
![]()
@nototo píše:
Za mě pokud se poprosí gynekolog, jednou za čas na vše bez problému napíše žádanky. Jinak za mě je super, že je zodpovědný. Jako kecy o důvěře jsou vtipný, jednak o jaké důvěře může být prosím pěkně řeč, když se znají třeba měsíc?? Jednak je dost chorob o kterých člověk ani nemusí vědět že je má..
S tou zodpovednosti se uvidi az jak se pan vyjadri k tematu antikoncepce. Bud je pan tak trochu neurotik a i s papirama planuje pouzivat kondom, nebo slecnu posila na testy, aby nahodou nic nechytil, az pojedou naostro. ![]()
@xavierka píše:
ještě tehotensky a test na drogy a je to komplet
Přesně tak
![]()
Já si nemyslím, že by měl pán špatnou zkušenost
Myslím si, že o**al desítky holek, pak mu to docvaklo, že mohl něco (i velice vážného) chytit a nechal se ze strachu otestovat.
Můj ex to tak také měl.
Zakladatelko, vykašlala bych se na něj..
Mě by to neurazilo, na toto bych se klidně nechala na gynekologii vyšetřit, pokud by to bylo na pojišťovnu nebo mi to zaplatil. Ono pokud se v minulosti nakazil, člověk se mu nemůže divit.
@Hecate píše:
No a ještě jedna věc…
Jsou i „choroby“, kterým se nejde v průběhu sexuálního života tak úplně vyhnout a které nesvědčí nutně o promiskuitě (typicky mykóza nebo jiné disbalance vaginálního prostředí, které někdy mohou mít dopad i do komfortu toho chlapa). Trochu bych se bála, že to bude typ, co mě pak bude při každé takové příležitosti šikanovat, jak je možné, že se mi to děje a co jsem kde s kým prováděla. Mám s tím bohužel zkušenost.Nebo pak se může stát něco jako kdysi mě s tím genitálním oparem. Prostě ani jednoho z nás to nenapadlo, nikdy předtím jsme se s tím nesetkali… to se pak budeme pranýřovat, lynčovat a vyšetřovat?
Prostě sex není pro děti a má svoje rizika. Určitá prevence smysl má, ale zase až tak přehnaná úzkostlivost mi nepřijde normální (hypochondr, OCP…).
Hele absolutní souhlas, já taky nikdy nebyla takovýhle extrém, ale svět by byl hned lepším místem, kdyby lidi byli alespoň z deseti procent zodpovědný jak týpek tady..
Jinak pokud bych jinak neměla pocit, že je nějaký přehnaně úzkostlivý nebo magor překážka by to pro mě nebyla. Jak říkám, já si čas od času nechávala nabrat krev na vše
Mě přijde vtipný jak existuje v hlavách mnohých rovnítko mezi STD a poběhlicemi/děvkaři. Já třeba pravděpodobně mám v sobě nějaký vir, který se mi jednou zhoršil v době opravdu velkého stresu, podle doktorky herpes (ale testy na to nedělala). Já měla za celý život jediného sexuálního partnera, ten můj přede mnou měl 2 jednorázovky, obě chráněné. Tak a teď mi řekněte kde jsem to chytla.
Možná sem píšu víc osobní info než je mě samotné příjemné, ale chtěla jsem to zmínit prochytrolínky jako je třeba @drewlet . Na to abys něco chytla stačí opravdu jediný styk a v mém případě ani ne to. Já třeba dodnes netuším, kde se to u mě vzalo.
@FlorenceF Jenkins píše:
Ted mi teda pracuje fantazie naplno a predstavuju si, jak se chlapec teda odhodla k tomu vztahu a k pripadnemu poceti a zakladatelka si bude muset vzit hypoteku na kompletni genetiku
Samozrejme. Taktez ciste trestni rejstriky celeho pribuzenstva jsou podminkou. ![]()
Kompletní test STD mě vyšel u gynekologa 1000 Kč. Akorát jsem čekala tři týdny. Řekla jsem důvod rizikový styk. Na výsledky se totiž čeká ze speciálních laboratoří nejčastější.
Anonym
Příspěvek upraven 26.08.21 v 11:14
@Izumi Miyako píše:
A co, když zrovna slečna ze zdravotních důvodů papat nemůže? To jí bude kontrolovat po každé, jestli má tělísko či žádat těhotenský test po každé souloži?
Právě že ji ze zdravotních důvodů papat nemohu a ani ji nechci. Mám autoimunitní onemocnění, lupénku, kterou jsem si změnou životního stylu vyléčila sama. Nemohu si dovolit, aby mi to nějaké hormony opět rozjely. To raději budu sama a bez sexu.
Napadlo mě případně místo kondomu použít pesar a spermicidy. Kondom není jedinou bariérovou ochranou.
@Silverine247 píše:
S tou zodpovednosti se uvidi az jak se pan vyjadri k tematu antikoncepce. Bud je pan tak trochu neurotik a i s papirama planuje pouzivat kondom, nebo slecnu posila na testy, aby nahodou nic nechytil, az pojedou naostro.
Tak jasně, to je ale otázka. Taky může mít hodně špatnou zkušenost. Jeden můj kamarád chytil chlamydie a kondom nesundal už nikdy a než šel do vážnějšího vztahu taky to chtěl. Tahal se předtím měsíce po doktorech, měl hodně špatnej průběh nemoci, strašně zhubnul..To tě vyškolí věř mi
Je to neobvyklé, ale v dnešní dobře je opatrnost lepší než lehkovaznost. (Jsou případy, kdy žena až v téhotenstvi zjististi, ze je např HIV pozitivní).
Do budoucna bych byla opatrná, jestli s nim není něco v nepořádku - přehnaný strach o své zdraví, a tak. Také by mě zajímalo jakého data jsou jeho vyšetření. A v neposlední řadě, trvá-li na potvrzení, at vyšetření uhradí.