Od kdy necháváte hlídat mimi tchyní/tchánem?:)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1740
3.3.13 19:47

Já mám téměř pětiměsíčního syna a na hlídání ho kromě mojí maminky neměl zatim nikdo :) teda né že bych jako nechtěla, ale přítelovi rodičové se asi bojí že by je syn pokousal, kdyby nebyl bezpečně v kočárku :nevim: když už nechávam hlídat, tak večer když malý spinká nebo třeba na hodinku, když si potřebuju něco vyřídit. Jednou si ho teda mamka vzala asi na 4 hodiny, když jsem byla nemocná. Závidim těm co mají hlídání, už od Vánoc mam rozečtenou knížku :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
3.3.13 19:49
@Anonymní píše:
Chtěla bych se vás zeptat na názor, dovezli jsme malého přítelově mamce a řekla jsem ji, že tady má přesnídávku a lžičku a že se teprve učí jíst, tak to má zkoušet, jinak dát jeho UM a taky, že je venku smog, kdyby se to zlepšilo ven jít může, ale snad nebude tahat malé dítě v takovém počasí. No a když jsme si pro něho přijeli, tak říkala, že na procházce byli, máme prý blbý kočár, protože se do něho kope ( jsou to golfky) takže mají samozřejmě vzadu rozkládání jako každé jiné. A pak, že mu dala DO FLAŠKY mrkvovou polívku a potom ho krmila jeho UM s odvarem z vloček. Je toto normální, aby udělala pravý opak toho co jsem řekla? Co byste dělaly vy? jinak melého často nehlídá, bydlí daleko. Anonymně proto, abych veřejně neurážela

já bych to neřešila :think: nic hrozného neudělala, mrkvová polévka mu neublíží, když už jí přesnídávky, a odvar z vloček, rovná floru ve střevech ;)

• Citovat
  • Upravit
30639
3.3.13 19:55

Tchánovci ještě nehlídali a asi ani nebudou, moje mamka jednou, občas malou nechám večer klukům (dospělým) a jdu s kamarádkou na pivo, cca 1× za měsíc.

Měli by respektovat Tvoje přání ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
3.3.13 20:02

Ahoj, ja se ti popravde nedivim, mam rocniho kluka a tchyni ho pujcuju na 3 hodky ale nasim jednou a dost! Maji psa, nechaly Honzu lezt do zachlupacenyho pelechu, olizovat ho, koukat ze 3cm na telku (stal primo u ni) a hlidaly ho stylem, ze sedely na sedacce a on si hral sam nebo nekam lezl a sli pro nej kdyz uslysely plac. Takze mi ho vratily spinavyho, zachlupacenyho, vyrasku na obliceji a vsude sama boule a to mi jeste vynadaly, ze sem hysterka a ted mi kazdej patek volaji, at jim ho pujcim na vysocinu na vikend. V cervenci se mi ma narodit druhy a oni ëfurt vykrikuji, ze az se to narodi, tak jim starsiho budu davat na vikendy, kdyz reknu ne, reknou ze jsem vadna. Jak takovy ja mam rodice. Tchyne je super, ale zase mu dava cokoladu a slany tycinky, ale to se da zarazit a vysvelit.

• Citovat
  • Upravit
Knihomyš nep.
3.3.13 20:13
@Anonymní píše:
Chtěla bych se vás zeptat na názor, dovezli jsme malého přítelově mamce a řekla jsem ji, že tady má přesnídávku a lžičku a že se teprve učí jíst, tak to má zkoušet, jinak dát jeho UM a taky, že je venku smog, kdyby se to zlepšilo ven jít může, ale snad nebude tahat malé dítě v takovém počasí. No a když jsme si pro něho přijeli, tak říkala, že na procházce byli, máme prý blbý kočár, protože se do něho kope ( jsou to golfky) takže mají samozřejmě vzadu rozkládání jako každé jiné. A pak, že mu dala DO FLAŠKY mrkvovou polívku a potom ho krmila jeho UM s odvarem z vloček. Je toto normální, aby udělala pravý opak toho co jsem řekla? Co byste dělaly vy? jinak melého často nehlídá, bydlí daleko. Anonymně proto, abych veřejně neurážela

Jo, je to normální :lol:
Pokud dítě bez úhony přežije a neobjeví se krev, tak bych to neřešila. Zvlášť, když to není často.

• Citovat
  • Upravit
bamba
3.3.13 20:14
@Anonymní píše:

Nedala dítěti nic závadného. Učit jíst lžičkou můžeš ty.No a jestli se ti to nelíbí, tak dítě nedávej na hlídání.

• Citovat
  • Upravit
luciášice
3.3.13 20:23
@Fey píše:
U mojí mámi spal malej přes noc ve 2 měsících a u tcháně šel spát poprvý od 3. měsíců

Jé, to mi připadá hrozně brzy. Zvládal to dobře prcek? Já bych se bála, aby neplakal po mamince…

• Citovat
  • Upravit
415
3.3.13 20:26

Ahoj, tak moje tchýně si malého vzala na noc už ve 2.měsicích :lol: a od tý doby si ho bere i na celý víkend a jsou nám 4.měsíce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
3.3.13 20:29

Bude tam spát, až si sám řekne, že tam chce spát :).

• Citovat
  • Upravit
K.Black
3.3.13 20:31
@luciášice píše:
Jé, to mi připadá hrozně brzy. Zvládal to dobře prcek? Já bych se bála, aby neplakal po mamince…

spíš bude plakat dítě starší, takovému prckovi, je to většinou šumák, hlavně že má sucho a narvaný pupík ;)

• Citovat
  • Upravit
1146
3.3.13 20:44

Já doufám, že k tomu nedojde :roll: Mají pocit, že musí v jídle vychovávat mě, tak se bojím, co by pak následovalo u malé :( Nejsem totiž žadný jedlík ;)Jinak jsou fajn :)

Příspěvek upraven 04.03.13 v 04:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
3.3.13 20:56

Já nedělám rozdíl jestli to jsou moji nebo manželovi rodiče. je to babička a děda pro malou a tím to končí. takže bych je nechala hlídat stejně jako moji mámu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
3.3.13 21:01
@mrnousekjaninka píše:
osobně tohle neřeším, mám 6m synka a nechávám hlídat jak svojí mamku tak tchýni (klidně na celý den - ale to tchýně moc nedává, je toho na ní prostě moc…) - předám dítě, instrukce + jídlo a nezajímám se. Prostě co oči nevidí to srdce nebolí. Vím, že když si malýho vyzvednu je živej, zdravej, najedenej, přebalenej a „vyvenčenej“ a vc prostě neřeším. Ano, řeknou mi co kdy jak a já vím že půlka s toho je jinak než sem chtěla ale jsou to PRARODIČE né rodiče. Prostě mají nárok dělat si to po svým. Přežili jsme mi, přežijou i naše děti :mrgreen: a pokud mi něco opravdu vadí hrozně moc, tak vyslověně řekně, že to prostě nesměj a je to. Věřím jim, že to neudělají. a samozřejmě, nehlídají každý den (pak by museli opravdu dodržovat vše)

Mam to uplne stejne, jen musi dodrzovat u dcerky bezlaktozovou dietu, kdyz to porusi, poznam to v plince a parkrat se i stalo, ale omylem (tchyne netusila, ze se dnes do chleba pridava susene mleko atd.), to jsem jen upozornila, ze musi cist slozeni u vseho, ze je to dneska zradny. Ale jinak to absolutne neresim, na vychovu jsme my s manzelem, nechci po nikom jinem, aby mi vychovavali dite. Vazim si zajmu rodicu i tchanovcu o malou, stejne tak kazdeho hlidani a predpokladam, kdyz oboje rodice vychovali po 2 detech, ze o dcerku se postaraji hrave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
3.3.13 21:07

Kdykoliv jsem hlídala něčí děti, až už kámošek nebo když byli švagrová se švagrem malý, tak jsem měla jen pár zásad.

1- zeptala jsem se na potravinové alergie, jiné nemá cenu řešit, byt nepředělám, vybavení nevyměním ;)

2- co dítě fakt nejí, nerada stojím u sporáku a pak to jím sama, ale párkrát se stalo, že to co doma dítě nejí protože je to hnusný, tak u mě ochutnalo a já pak rok poslouchala jak umím skvěle vařit, že ty míchaný vajíčka byli fakt dobrý :lol:

3- nepodávám žádné léky, pokud se něco děje/stane volám rodičům, a ptám se na konkrétní lék.

4- když opouštím město, volám rodičům kam jedu a proč tam jedu, například koupaliště mimo město.

To si myslím stačí, a budu to tak dělat i u vnoučat, vše ostatní mi přijde jako buzerace a zbytečné problémy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27265
3.3.13 21:11
@K.Black píše:
Kdykoliv jsem hlídala něčí děti, až už kámošek nebo když byli švagrová se švagrem malý, tak jsem měla jen pár zásad.

1- zeptala jsem se na potravinové alergie, jiné nemá cenu řešit, byt nepředělám, vybavení nevyměním ;)

2- co dítě fakt nejí, nerada stojím u sporáku a pak to jím sama, ale párkrát se stalo, že to co doma dítě nejí protože je to hnusný, tak u mě ochutnalo a já pak rok poslouchala jak umím skvěle vařit, že ty míchaný vajíčka byli fakt dobrý :lol:

3- nepodávám žádné léky, pokud se něco děje/stane volám rodičům, a ptám se na konkrétní lék.

4- když opouštím město, volám rodičům kam jedu a proč tam jedu, například koupaliště mimo město.

To si myslím stačí, a budu to tak dělat i u vnoučat, vše ostatní mi přijde jako buzerace a zbytečné problémy :nevim:

to je dobrý :palec: ale snaše se stejně nezavděčíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová