Od kdy necháváte hlídat mimi tchyní/tchánem?:)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12262
4.3.13 11:15
@AnonymLucka píše:
Dcera má 19 měsíců. Ještě nikde beze mě nebyla, když nepočítám dvouhodinový nákup s manželem. Nedám, moje :D Když třeba chtěli příbuzní vyjet s kočárkem, šla jsem taky. Manžel odmítá, aby bývala takto malá u prarodičů, protože nevěří, že by jí nenacpali vším možným. Taky je stále hodně kojená, příkrmy jí moc nejedou (když nepočítám jahelné křupky, chleba, bílý jogurt, jablka a hrušky) rostou jí pětky, tak se tím i uklidňuje.

tak to chci vidět jak se pak vyrovnáš s tím že malá půjde do školky:-)) nebo spíš ona, to bude parádní šok od maminky mezi cizí děti a učitelky. jsi dobrá že jsi všechny nemoci, domácí práce a vše stihla při malé ale jen jestli dcera by měla stejný názor. přivlastňovat si dítě „nedám moje“ hm dobrý ale já radši než tu ležet s horečkama dám malou ke tchýni stejně tak když jsme potřebovali uklidit po malování apod. přesně takto si mě přivlastňovala moje máti, ne že by mě nechtěla někomu dát ale nebylo komu. a já pak měla velký problémy ve školce, škole zvyknout si na kolektiv a vůbec být samostatná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
4.3.13 11:23

Ahoj, já teda tomu nějak nerozumím. Jedna půlka tady nadává, že by chtěla děti pohlídat ale nikdo nechce a druhá půlka by hlídání měla, ale zase dítě nechce půjčit… :roll:
Tchýně si moje děti brala zhruba od 3 měsíců a klidně na 5 dní v kuse, děti jsou zvyklý od narození a újmu z toho nemají. Moje máma hlídala malýho, když mu nebyl ani měsíc celý víkend, když jsme šli na svatbu. Já osobně nevidím nic špatného, proč si třeba neudělat bez dětí hezký víkend s manželem, zvlášť když je mi to třeba nabídnuto, tchýni nebo mámě udělá prcek na pár dní radost :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
4.3.13 11:34
@AnonymLucka píše:
Dcera má 19 měsíců. Ještě nikde beze mě nebyla, když nepočítám dvouhodinový nákup s manželem. Nedám, moje :D Když třeba chtěli příbuzní vyjet s kočárkem, šla jsem taky. Manžel odmítá, aby bývala takto malá u prarodičů, protože nevěří, že by jí nenacpali vším možným. Taky je stále hodně kojená, příkrmy jí moc nejedou (když nepočítám jahelné křupky, chleba, bílý jogurt, jablka a hrušky) rostou jí pětky, tak se tím i uklidňuje.

A to ti připadá vážně zdravé, taková závislost? 8o

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 12:22
@Terezm píše:
Ahoj, já teda tomu nějak nerozumím. Jedna půlka tady nadává, že by chtěla děti pohlídat ale nikdo nechce a druhá půlka by hlídání měla, ale zase dítě nechce půjčit… :roll:
Tchýně si moje děti brala zhruba od 3 měsíců a klidně na 5 dní v kuse, děti jsou zvyklý od narození a újmu z toho nemají. Moje máma hlídala malýho, když mu nebyl ani měsíc celý víkend, když jsme šli na svatbu. Já osobně nevidím nic špatného, proč si třeba neudělat bez dětí hezký víkend s manželem, zvlášť když je mi to třeba nabídnuto, tchýni nebo mámě udělá prcek na pár dní radost :P

taky to nechápu, beru kdyby byla tchýně alkoholička nebo bydlela na skládce nebo prostě něco proč bych jí nevěřila ale pokud je „normální“ tak proč by nemohli pohlídat. to že nechtějí to je věc jiná, naši taky nechtějí hlídat, na chvilku jo ale většinou chtějí aby malá spala a tak když jsem řešila jestli malá nedostane školku tak jsem radši než k našim jí dala do soukromé než by seděla u našich před telkou, ale když potřebuji tak prostě hlídají na 2-3 hod. u tchýně je to lepší, barák zahrada a tchýně si o malou sama říká že by jí tam chtěla mít tak nebráním, malá je tam ráda tak proč bych měla, lepší než sedět doma a koukat na vynervovanou matku jak myje okna či cokoli jinýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
4.3.13 12:27
@martulkasloník píše:
tak to chci vidět jak se pak vyrovnáš s tím že malá půjde do školky:-)) nebo spíš ona, to bude parádní šok od maminky mezi cizí děti a učitelky. jsi dobrá že jsi všechny nemoci, domácí práce a vše stihla při malé ale jen jestli dcera by měla stejný názor. přivlastňovat si dítě „nedám moje“ hm dobrý ale já radši než tu ležet s horečkama dám malou ke tchýni stejně tak když jsme potřebovali uklidit po malování apod. přesně takto si mě přivlastňovala moje máti, ne že by mě nechtěla někomu dát ale nebylo komu. a já pak měla velký problémy ve školce, škole zvyknout si na kolektiv a vůbec být samostatná

U toho „nedám, moje“ byl smajlík. Mezi děti chodíme. V mateřském centru dcera nemá problém. Ani po mě nevzdechne. Děti má ráda. Připadá mi, jako by pro ni byly spíš studijní materiál, než parťáci na hraní. Se školkou bude problém. Ne tedy kvůli nějaké závislosti, ale kvůli tomu, že dcera nebude doočkovaná. Takže státní školka pravděpodobně padá, holt budeme muset platit soukromou. S dcerou jsme, když ještě nechodila, jezdily na pár dnů k našim. Ani po mě nevzdechla a ještě se tvářila dotčeně, když jsem ji chtěla přebalit, nebo občas i nakojit. Takže strach o ni v tomto ohledu nemám. Vážněji jsem nemocná nebyla, takže jsem hlídání nepotřebovala. Když mi bylo blbě, zaskočil manžel (může pracovat z domu). Obě babičky jsou pracující, takže by stejně nemohly. A prababičky jsou ve věkové kategorii 75 - 85 a mají svých problémů dost. Domácí práce jsem dělala s dcerou v nosítku na zádech (od 6 měsíců, do té doby v šátku na břiše, takže jsem toho zase moc nezvládla), teď dcera uklízí se mnou.
Jinak já putovala do jeslí někdy mezi 6-12 měsíci. Výsledek je, že se straním lidí, když to jde. V kolektivu cítím napětí, je mi nepříjemně. Ve stresu se sypu (za to můžu poděkovat hlavně učitelce na prvním stupni, ale i učitelky ve školce mají svůj díl, jesle si nepamatuju), nedokončila jsem kvůli tomu vysokou. Takže dceru jsem měla u sebe pomalu nonstop, aby pocítila tu jistotu mé přítomnosti, aby neměla potřebu se ke mě připoutávat ve vyšším věku. Dcera se ke mě připoutala, částečně odpoutala a nevypadá to, že by měla problém „vykročit do světa“ bez maminky.

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 12:33
@AnonymLucka píše:
U toho „nedám, moje“ byl smajlík. Mezi děti chodíme. V mateřském centru dcera nemá problém. Ani po mě nevzdechne. Děti má ráda. Připadá mi, jako by pro ni byly spíš studijní materiál, než parťáci na hraní. Se školkou bude problém. Ne tedy kvůli nějaké závislosti, ale kvůli tomu, že dcera nebude doočkovaná. Takže státní školka pravděpodobně padá, holt budeme muset platit soukromou. S dcerou jsme, když ještě nechodila, jezdily na pár dnů k našim. Ani po mě nevzdechla a ještě se tvářila dotčeně, když jsem ji chtěla přebalit, nebo občas i nakojit. Takže strach o ni v tomto ohledu nemám. Vážněji jsem nemocná nebyla, takže jsem hlídání nepotřebovala. Když mi bylo blbě, zaskočil manžel (může pracovat z domu). Obě babičky jsou pracující, takže by stejně nemohly. A prababičky jsou ve věkové kategorii 75 - 85 a mají svých problémů dost. Domácí práce jsem dělala s dcerou v nosítku na zádech (od 6 měsíců, do té doby v šátku na břiše, takže jsem toho zase moc nezvládla), teď dcera uklízí se mnou.
Jinak já putovala do jeslí někdy mezi 6-12 měsíci. Výsledek je, že se straním lidí, když to jde. V kolektivu cítím napětí, je mi nepříjemně. Ve stresu se sypu (za to můžu poděkovat hlavně učitelce na prvním stupni, ale i učitelky ve školce mají svůj díl, jesle si nepamatuju), nedokončila jsem kvůli tomu vysokou. Takže dceru jsem měla u sebe pomalu nonstop, aby pocítila tu jistotu mé přítomnosti, aby neměla potřebu se ke mě připoutávat ve vyšším věku. Dcera se ke mě připoutala, částečně odpoutala a nevypadá to, že by měla problém „vykročit do světa“ bez maminky.

věř mi že hernička kde je mamina pár metrů u kafíčka a školka je něco hooodně jinýho:-)) kamarádka měla malou přesně takto herničkovou a říkala pohoda malá bezproblémů a pak museli školku odložit o pár měsíců protože to prostě nešlo. on je to opravdu jiný když jsi tam někde poblíž, např. návštěva u rodičů nebo když je dítě někde úplně samo. no ale jak to bude pak ve školce to ukáže jen čas, jen já prostě jak vidím malou tříletou jak doma se nudí kolikrtá ač se mnou dělá plno věcí vaříme, uklízíme spolu atd. tak prostě brzo se to omrzí a tak jsem ráda že jede k babičce a já si udělám svoje v klidu a ona přijde spokojená. ale vše ukáže čas no, jen mi prostě přijde že některé maminky si děti přivlastňují až moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
4.3.13 12:34
@AnonymLucka píše:

Dobrá, ale jak jsi chodila třeba mezi lidi, cvičit, vyřizovat, to jsi ji všude tahala s sebou? To si rozhodně nedovedou představit.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
4.3.13 12:35

Myslím, že je to každého věc, nechápu, proč se tady zase 2 tábory musej dohadovat, vždyť ať si to každej dělá, jak to cítí. Když to někomu vyhovuje a potřebuje to, tak ať prostě dává hlídat dítě od narození, ale ropzhodně si nemyslím, že později nemůže dítě trpět separační úzkostí a závislosti na matce. Stejně víme, že to je obdobím, a pak to přejde. A když se zase někdo na to necítí, třeba já, tak proč by měl někam dítě cpát, když to nepotřebuje…jen proto, aby pak bylo dítěti lépe ve školce? Ale prosím vás, na to jsou přece úplně jiné metody, aby dítě mělo nástup do školky snažší. Mě osobně naši nikam necpali, když jsme byla miminko, do jeslí jsem šla, do školky normálně taky, a necítím se, že bych měla újmu jen proto, že jsme od narození spala doma. Je to každého věc, tak prosím respektujte někoho, když prostě dítě nikam dávat nechce. Je to jeho dítě, takže přednášky o tom, jak bude fungovat ve školce jsou myslím nemístné :roll: :roll: :roll:
Já třeba malou nikam dávat nemusím, nepotřebuju to, vystřídáme se s partnerem, jen ji dám někomu třeba pochovat a klidně na chvíli odejdu, když jsme třeba s partou na horách, a i tak půjde malá ve 2 letech do soukromé školky. A věřím tomu, že to zvládnem i bez toho, abych ji musela někam od narození dávat. Nemám důvod.

Příspěvek upraven 04.03.13 v 12:38

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
4.3.13 12:37
@martulkasloník píše:
taky to nechápu, beru kdyby byla tchýně alkoholička nebo bydlela na skládce nebo prostě něco proč bych jí nevěřila ale pokud je „normální“ tak proč by nemohli pohlídat. to že nechtějí to je věc jiná, naši taky nechtějí hlídat, na chvilku jo ale většinou chtějí aby malá spala a tak když jsem řešila jestli malá nedostane školku tak jsem radši než k našim jí dala do soukromé než by seděla u našich před telkou, ale když potřebuji tak prostě hlídají na 2-3 hod. u tchýně je to lepší, barák zahrada a tchýně si o malou sama říká že by jí tam chtěla mít tak nebráním, malá je tam ráda tak proč bych měla, lepší než sedět doma a koukat na vynervovanou matku jak myje okna či cokoli jinýho

Moje tchýně moc zájem nejeví. Malá ji vídá tak 1× za 6 týdnů. Když přijdou tchánovci na návštěvu (nebo mi k nim), tak chce tchán zapnout sportovní kanál. Tchýnina máma by šla na procházku s malou hned, ale té je přes 80 a každou chvilku má nějaký úraz, nohy už jí moc neposlouchají.
Moje mamka by si malou klidně vzala na víkend, ale dcera je ještě kojená a nevěřím, že by jí nedávala jídlo, které nechci. No ono to ten rok počká, pak už dcera bude nekojená a já ohledně jídla zklidněná :)

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 12:40
@AnonymLucka píše:
Moje tchýně moc zájem nejeví. Malá ji vídá tak 1× za 6 týdnů. Když přijdou tchánovci na návštěvu (nebo mi k nim), tak chce tchán zapnout sportovní kanál. Tchýnina máma by šla na procházku s malou hned, ale té je přes 80 a každou chvilku má nějaký úraz, nohy už jí moc neposlouchají.
Moje mamka by si malou klidně vzala na víkend, ale dcera je ještě kojená a nevěřím, že by jí nedávala jídlo, které nechci. No ono to ten rok počká, pak už dcera bude nekojená a já ohledně jídla zklidněná :)

no ale v prvním příspěvku píšeš že když šla rodina vozit kočárek šla jsi s nimi! nemusí to znamenat že hned budeš cpát dítě někomu na noc ale utíkat i s kočárem když si o prcka někdo řekne to je fakt závislost. a jak už tu padla otázka od někoho, to fakt chodíš všude s prckem? já beru malou často sebou skoro všude s námi jezdí chodí atd. ale i tak je plno situací kde malou neberu, např. návštěva gynekologie, obíhání úřadů atd. buď je malá s taťkou a když ne tak s našima, tchýní, nebo si jí půjčí moje kolegyně z práce. lepší než vláčet dítě stále sebou tak ať je s někým kdo se jí bude věnovat. moje malá chodí od 2,5 i do hlídacích koutků, pořád lepší než lítat s prckem mezi regály radši ať si pohraje ;)
a co se týče jídla tak doporučuju se hodně rychle zklidnit neboť jednou ti půjde prcek do školky a to pak budeš valit oči co tam ty děcka jí:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
4.3.13 12:45

a jak už tu padla otázka od někoho, to fakt chodíš všude s prckem? já beru malou často sebou skoro všude s námi jezdí chodí atd. ale i tak je plno situací kde malou neberu, např. návštěva gynekologie, obíhání úřadů atd. buď je malá s taťkou a když ne tak s našima, tchýní, nebo si jí půjčí moje kolegyně z práce. lepší než vláčet dítě stále sebou tak ať je s někým kdo se jí bude věnovat.
A ještě navážu na toto s jednou otázkou-pro Anonymlucka- ty nepotřebuješ mít taky nějaký svůj život? Zájmy, známé atd.? Já tě nechci kritizovat, ale je to pro mě tak nepředstavitelné, že se musím zeptat…

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
4.3.13 12:47
@G12 píše:
Dobrá, ale jak jsi chodila třeba mezi lidi, cvičit, vyřizovat, to jsi ji všude tahala s sebou? To si rozhodně nedovedou představit.

Šoupla jsem dceru na břicho do šátku, když byla větší, tak do nosítka na záda, a šla jsem. Takto jsem si vyřizovala rodičovský příspěvek, chodila na menší nákupy, na trh pro zeleninu. Případnou kadeřnici či depilaci tváří jsem si dávala na dobu, kdy byl manžel doma. Ten nás tam všechny odvezl autem, s dcerou v nosítku se prošel, naložili mě a jeli jsme třeba ještě nakoupit. A ostříhání dcera absolvovala taky. Mě působila barva, kadeřnice ostříhala dítko, pak si dcera zase hráva, točila křeslem atd.
Podle mě sice dítě patří k matce, ale matka zase nesmí na vše kromě dítěte rezignovat. Dělala jsem, co bylo potřeba, a dcera tomu přihlížela. Však děti se učí napodobováním. Jen ať se dcera učí.

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 12:53
@AnonymLucka píše: Šoupla jsem dceru na břicho do šátku, když byla větší, tak do nosítka na záda, a šla jsem. Takto jsem si vyřizovala rodičovský příspěvek, chodila na menší nákupy, na trh pro zeleninu. Případnou kadeřnici či depilaci tváří jsem si dávala na dobu, kdy byl manžel doma. Ten nás tam všechny odvezl autem, s dcerou v nosítku se prošel, naložili mě a jeli jsme třeba ještě nakoupit. A ostříhání dcera absolvovala taky. Mě působila barva, kadeřnice ostříhala dítko, pak si dcera zase hráva, točila křeslem atd.
Podle mě sice dítě patří k matce, ale matka zase nesmí na vše kromě dítěte rezignovat. Dělala jsem, co bylo potřeba, a dcera tomu přihlížela. Však děti se učí napodobováním. Jen ať se dcera učí.

no u mimča to ještě beru, i když tahat dítě úplně všude není zdravé ale co má dítě z toho když má matka třeba chřipku a kouká na ní jak je hotová to nevím. já měla střevní, vrchem spodem skoro jsem nedošla na záchod a malá jak mě viděla tak brečela hystericky bála se co se mnou je. tak radši jela ke tchýni než aby tu byla, něco ode mě chytla a stejně bych se o ní nemohla v takovém stavu postarat. co se týče kadeřnice no nevím jestli každá holička je štěstím bez sebe že jí tam po salonu lítá roční dítě :mrgreen: mě taky u ročního nepřišlo že malá někoho potřebuje chodila všude s námi ale čím je starší vidím jak potřebuje mít svůj vlastní život, ale to poznáš až ti půjde prcek do školky, malá chodí šťastná úplnějí září oči tím jak přijde ze školky a vykládá to samé od tchýně když přijede po víkendu, doma mi taky přijde šťastná veselá ale takto teda nikdy! ale k tomu musíš prostě dospět ty jako matka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 12:56
@G12 píše:
a jak už tu padla otázka od někoho, to fakt chodíš všude s prckem? já beru malou často sebou skoro všude s námi jezdí chodí atd. ale i tak je plno situací kde malou neberu, např. návštěva gynekologie, obíhání úřadů atd. buď je malá s taťkou a když ne tak s našima, tchýní, nebo si jí půjčí moje kolegyně z práce. lepší než vláčet dítě stále sebou tak ať je s někým kdo se jí bude věnovat.
A ještě navážu na toto s jednou otázkou-pro Anonymlucka- ty nepotřebuješ mít taky nějaký svůj život? Zájmy, známé atd.? Já tě nechci kritizovat, ale je to pro mě tak nepředstavitelné, že se musím zeptat…

to by mě taky zajímalo, můj muž mě sám kolikrát vyhání ať jdu někam, mě nepřijde že jsem jiná ale on to na mě vidí že prý vidí že mi z toho hrabe a potřebuju vypadnout. tak chodím do jazykovky po večerech a můžu teda objektivně říct že je to super, mám víc elánu v domácnosti i kolem malé, myslela jsem si že naopak že mi to vezme čas a nebudu stíhat ale naopak je to lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
4.3.13 12:57
@AnonymLucka píše: Šoupla jsem dceru na břicho do šátku, když byla větší, tak do nosítka na záda, a šla jsem. Takto jsem si vyřizovala rodičovský příspěvek, chodila na menší nákupy, na trh pro zeleninu. Případnou kadeřnici či depilaci tváří jsem si dávala na dobu, kdy byl manžel doma. Ten nás tam všechny odvezl autem, s dcerou v nosítku se prošel, naložili mě a jeli jsme třeba ještě nakoupit. A ostříhání dcera absolvovala taky. Mě působila barva, kadeřnice ostříhala dítko, pak si dcera zase hráva, točila křeslem atd.
Podle mě sice dítě patří k matce, ale matka zase nesmí na vše kromě dítěte rezignovat. Dělala jsem, co bylo potřeba, a dcera tomu přihlížela. Však děti se učí napodobováním. Jen ať se dcera učí.

Aha, co bylo potřeba. To já zase dělám a dělala jsem i to co mě baví a s dětma nesouvisí. Ale když vám to tak vyhovuje, tak je to vaše věc :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová