Od kdy necháváte hlídat mimi tchyní/tchánem?:)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
K.Black
3.3.13 21:07

Kdykoliv jsem hlídala něčí děti, až už kámošek nebo když byli švagrová se švagrem malý, tak jsem měla jen pár zásad.

1- zeptala jsem se na potravinové alergie, jiné nemá cenu řešit, byt nepředělám, vybavení nevyměním ;)

2- co dítě fakt nejí, nerada stojím u sporáku a pak to jím sama, ale párkrát se stalo, že to co doma dítě nejí protože je to hnusný, tak u mě ochutnalo a já pak rok poslouchala jak umím skvěle vařit, že ty míchaný vajíčka byli fakt dobrý :lol:

3- nepodávám žádné léky, pokud se něco děje/stane volám rodičům, a ptám se na konkrétní lék.

4- když opouštím město, volám rodičům kam jedu a proč tam jedu, například koupaliště mimo město.

To si myslím stačí, a budu to tak dělat i u vnoučat, vše ostatní mi přijde jako buzerace a zbytečné problémy :nevim:

• Citovat
  • Upravit
27265
3.3.13 21:11
@K.Black píše:
Kdykoliv jsem hlídala něčí děti, až už kámošek nebo když byli švagrová se švagrem malý, tak jsem měla jen pár zásad.

1- zeptala jsem se na potravinové alergie, jiné nemá cenu řešit, byt nepředělám, vybavení nevyměním ;)

2- co dítě fakt nejí, nerada stojím u sporáku a pak to jím sama, ale párkrát se stalo, že to co doma dítě nejí protože je to hnusný, tak u mě ochutnalo a já pak rok poslouchala jak umím skvěle vařit, že ty míchaný vajíčka byli fakt dobrý :lol:

3- nepodávám žádné léky, pokud se něco děje/stane volám rodičům, a ptám se na konkrétní lék.

4- když opouštím město, volám rodičům kam jedu a proč tam jedu, například koupaliště mimo město.

To si myslím stačí, a budu to tak dělat i u vnoučat, vše ostatní mi přijde jako buzerace a zbytečné problémy :nevim:

to je dobrý :palec: ale snaše se stejně nezavděčíš :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
3.3.13 21:14
@lleennttiillkkaa píše:
to je dobrý :palec: ale snaše se stejně nezavděčíš :D

já si ji vychovám ;)

• Citovat
  • Upravit
5998
3.3.13 21:16

Tak u nás hlídal manžel malýho když mu bylo 7 týdnů (šla jsem na svatbu kamarádky) a to jel na celý den k jeho rodičům, protože sám by to nezvládl. Poté k nim jel takhle sám ještě asi dvakrát. Jenže malý už od narození hodně, opravdu hodně pláče, takže u nás nějaké hlídání zatím stále ještě nepřipadá v úvahu. Malého hlídala moje mamka, když jsem si obíhala úřady (bydlí 60km od nás a my tam jezdíme vždy jednou za měsíc na týden) a to malý spal. Tchyni a tchánovi ho jen tak na hlídání nedám. Nejezdí k nim ani manžel, jelikož oni jsou prostě „svý“ a já si s nimi absolutně nerozumím. V létě se máme stěhovat do stejného města, ale i tak jim ho na hlídání nedám, i já k nim jezdím zcela výjimečně, není mi jejich přítomnost příjemná. A jelikož je malý jejich jediné vnouče(švagrová podstupuje zatím stále neúspěšně IVF) tak jsou z něj úplně hotoví, až hrůza. Naštěstí je to moje dítě a takže dokud jim nebudu stoprocentně věřit, tak malého na hlídání mít jen tak nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
3.3.13 21:19
@K.Black píše:
spíš bude plakat dítě starší, takovému prckovi, je to většinou šumák, hlavně že má sucho a narvaný pupík ;)

No asi máš pravdu,ale stejně bych tak malého prcka nepůjčila.Možná druhé dítko :lol: :mrgreen: Asi to půjde postupně.Mamka už hlídala večer,když malej spal a my šli s mužem ven.Tak časem to budeme „rozšiřovat“…Ale na noc se zatím necítím.

@Naima píše:
Bude tam spát, až si sám řekne, že tam chce spát :).
:) jojo, to je taky můj ideál :andel:
  • Citovat
  • Upravit
Silky123
3.3.13 21:38

Mamce ano, tchánovcům ne.

Dcera podezření na multialergie, maminka respektuje, že něco opravdu nesmí. Tchán říká, že by to malé dal, aspoň by jí „potrénoval“ žaludek a zvykl by si, takže tam to nehrozí.

Jinak malou nedávám ani dnes (19 měsíců), když jsme třeba u našich a malá chce být s prarodiči, tak mi to neva, ale abych šla někam mimo domov, tak to ne. Ono se totiž hodněkrát stane, že si hraje, a pak najednou zabrečí a jde se podívat, kde jsem, když mě vidí, hraje si pak s prarodiči v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
12262
3.3.13 21:42

Tchýně mi hlídala malou když jí byli 3 týdny, hlídala jí skoro celý den, pak asi ve 4 měs. i na noc a od 7 měs. malá jezdí na víkendy ke tchýni běžně i na noc. nikdy nebyl problém, no jakože jo to že tchýně rozmazluje apod. ale jinak nebyl nikdy problém. jo a ještě dodám malá nebyla nikdy kojená. Já moc nechápu ty maminy co prcka nepůjčí a pěstují si malé závisláčky na mamince. malá asi tím že je zvyklá být bez nás tak nebyl problém ve 2,5 letech do školky, bez slz v pohodě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.3.13 21:45
@luciášice píše:
Jé, to mi připadá hrozně brzy. Zvládal to dobře prcek? Já bych se bála, aby neplakal po mamince…

tyhle dotazy mě vždycky pobaví promiň :mrgreen: moje malá ve 2 měs. myslím ani moc nevnímala kdo jí hlídá, hlavně spala celou noc od narození takže já bych se spíš bála o tchýni než o mimčo :mrgreen: moje máti mi malou skoro přes noc nehlídá, protože už má svůj věk a když tam má děcka na noc tak skoro nespí pořád číhá jestli se neprobudí ačkoli se nikdy neprobudili :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
3.3.13 22:01

Moje mamka hlídá občas tak na hodinku, dvě když si potřebuju někam skočit. Hlídá tak asi od půl roku malého. Malý je na ni zvyklý i na dědu má je rád, takže je taky rád. A za nimi jezdíme spolu. Tchýně s tchánem bydlí dál, nehlídali sami nikdy. Já jim moc nedůvěřuju, dělají všecko naopak a hlídat stejně ani nechtějí. Vždycky mají plnou pusu řečí, jak malého nevidí..ale když nabídnu tchýni např. že může přijet a malého mi pohlídat třeba na hodinku, dvě a já si něco udělám tak nepřijela ještě ani jednou :mrgreen: Ale mě to nevadí stejně ji nedůvěřuju a na noc bych ji dítě nedala ani náhodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.3.13 22:22

Jídlo ani zvířata v blízkosti dětí neřeším, zvířata jsem spíš ráda. Že dědáci rozmazlují už jsem zvykla, to jsme si i z mým otcem vysvětlili, teda on mi to tak vysvětlil tak, že když jsme my se segrou byly malé a něco jsme udělaly co neměly, tak jsem dostaly vynadané nebo na budku :pankac: ale tohle jsou jeho vnučky, jeho miláčci a nemůže jím nic říct, můžou si dělat cokoliv :twisted: př. když skoro dcera rozbila hrnky okrasné babině, děda stál vedle malé a já říkám, proč ji něco neřekneš nebo nezakročíš a otec říká já nemůžu, to je moje vnučka, já jsem děda na rozmazlování, ty si matka ty si vychovávej a bylo to.
Prostě dědáci jsou na rozmazlování a rodiče na vychovávání a hotovo :mrgreen: můžeme se stavět na hlavu a vždycky to tak bude, když něco zakážu děda to dovolí a je vymalované.
Je taky fakt, že u první jsem to strašně řešila, furt se dohadovala, že tak teda né, u druhé už to tak neřeším a u třetího dítěte počítám, že budu imunní snad úplně :pankac: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 08:15
@IvkaH píše:
Jídlo ani zvířata v blízkosti dětí neřeším, zvířata jsem spíš ráda. Že dědáci rozmazlují už jsem zvykla, to jsme si i z mým otcem vysvětlili, teda on mi to tak vysvětlil tak, že když jsme my se segrou byly malé a něco jsme udělaly co neměly, tak jsem dostaly vynadané nebo na budku :pankac: ale tohle jsou jeho vnučky, jeho miláčci a nemůže jím nic říct, můžou si dělat cokoliv :twisted: př. když skoro dcera rozbila hrnky okrasné babině, děda stál vedle malé a já říkám, proč ji něco neřekneš nebo nezakročíš a otec říká já nemůžu, to je moje vnučka, já jsem děda na rozmazlování, ty si matka ty si vychovávej a bylo to.
Prostě dědáci jsou na rozmazlování a rodiče na vychovávání a hotovo :mrgreen: můžeme se stavět na hlavu a vždycky to tak bude, když něco zakážu děda to dovolí a je vymalované.
Je taky fakt, že u první jsem to strašně řešila, furt se dohadovala, že tak teda né, u druhé už to tak neřeším a u třetího dítěte počítám, že budu imunní snad úplně :pankac: :mrgreen:.

přesně jako u nás, malá tam řádí a oni ani slovo a tak občas tam jedu na přepadovku a to je pak dám pěkně do latě jakto že malé dovolí to a to :mrgreen: ale jinak to moc neřeším, u mojí máti je to tak že ta je hlídačka skvělá, přesně na čas dá najíst, spát, malou dá do latě ale malá když zjistí že jde k našim tak řve protože moje máti tu „výchovu“ občas až přehání a hlavně máti sice denně navaří vnoučatům ale nejde s nima ven, nehraje si s nima nic! moje máti je posadí k telce a nebo jim dá bednu s hračkama a tím to končí a tak já radši malou posílám ke tchýni která jí sice rozmazluje ale malé se fakt věnuje a malá to tam miluje.
myslím že většina maminek má hlavně s tchýněma problém i kdyby děti vůbec neměli, prostě nesnáší tchýně tudíž se to pak přenáší i na děcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Fey
150
4.3.13 08:24

@luciášice

za pár dní mu bude rok a je zvyklej, že chodí ob týden spát k jedný z babiček a jak jsem ho tam začala brzo dávat na noc je zvyklej, on spí od 2. měsíců celou noc, takže pohoda. Zvládá to dobře a už to bere jako normální věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 08:46
@Fey píše:
@luciášiceza pár dní mu bude rok a je zvyklej, že chodí ob týden spát k jedný z babiček a jak jsem ho tam začala brzo dávat na noc je zvyklej, on spí od 2. měsíců celou noc, takže pohoda. Zvládá to dobře a už to bere jako normální věc

přesně jako u nás ;) akorát malá tam chodí na noc tak 1× měsíčně ale každý víkend tam je jeden den celý, někdy sama někdy jí tam veze manžel a zůstane tam s ní. přijde mi že je to lepší pro ty děcka, za prvé se naučí být bez maminky, za druhé moje tchýně má barák na vesnici, a my byt ve městě, to jí mám tady držet v bytě aby čekala až uvařím uklidím atd. to radši ať jde k babičce na barák se vylítat po zahradě, a nejednou se mi to hodilo i jinak, např. měla jsem horečky, střevní chřipku atd. a tak malá jela ke tchýni aby to nechytila a věděla jsem že to tam zvládne stejně pak i nástup do školky. mě hlídají malou nejen tchýně ale i třeba holky z bývalé práce co nemají děti, malá nemá problém a beru to jako plus pro obě strany, já mám čas třeby vyžehlit oběhat město a malá se učí být samostatná, jsem ráda že není závisláček na mamině jako jsem byla já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2816
4.3.13 09:03

Já své „miminko“ opustila prvně když mu bylo 11 měs. :D Hlídal tatínek, přes noc. Měli jsme třídní sraz po xx letech a protože jsem se přestěhovala, tak se nešlo vrátit hned dom :).
Jinak mámě jsem ho svěřila až v cca 13-14 měs. na spaní. samo že na procházky a pod si ho brala normálně. S mámou problém nemám a věřím jí.
Ale já jsem závislák trochu asi větší než je dítě na mě, a je moi pak po něm smutno, i když od toho roka jezdí k babi na víkend pravidelně min. jednou do měsíce. mmch dnes už je mu 7 :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
4.3.13 10:27

Dcera má 19 měsíců. Ještě nikde beze mě nebyla, když nepočítám dvouhodinový nákup s manželem. Nedám, moje :D Když třeba chtěli příbuzní vyjet s kočárkem, šla jsem taky. Manžel odmítá, aby bývala takto malá u prarodičů, protože nevěří, že by jí nenacpali vším možným. Taky je stále hodně kojená, příkrmy jí moc nejedou (když nepočítám jahelné křupky, chleba, bílý jogurt, jablka a hrušky) rostou jí pětky, tak se tím i uklidňuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová