Od kdy necháváte hlídat mimi tchyní/tchánem?:)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
AnonymLucka
4.3.13 13:01
@martulkasloník píše:
no ale v prvním příspěvku píšeš že když šla rodina vozit kočárek šla jsi s nimi! nemusí to znamenat že hned budeš cpát dítě někomu na noc ale utíkat i s kočárem když si o prcka někdo řekne to je fakt závislost. a jak už tu padla otázka od někoho, to fakt chodíš všude s prckem? já beru malou často sebou skoro všude s námi jezdí chodí atd. ale i tak je plno situací kde malou neberu, např. návštěva gynekologie, obíhání úřadů atd. buď je malá s taťkou a když ne tak s našima, tchýní, nebo si jí půjčí moje kolegyně z práce. lepší než vláčet dítě stále sebou tak ať je s někým kdo se jí bude věnovat. moje malá chodí od 2,5 i do hlídacích koutků, pořád lepší než lítat s prckem mezi regály radši ať si pohraje ;)
a co se týče jídla tak doporučuju se hodně rychle zklidnit neboť jednou ti půjde prcek do školky a to pak budeš valit oči co tam ty děcka jí:-))

No vidíš, zrovna nákupy má dcera ráda. Ve velkých potravinách vyžaduje sedět ve vozíku, v malých krámcích nosí do košíku věci. Dám jí věc a řeknu, aby to dala tátovi do košíku. Chodíme s ní i do „lepší“ kavárny. Je zvyklá, takže ani moc nehlučí, okukuje lidi a občas jim nabídne jahelnou křupku. Musela jsem tedy rezignovat na kurzy tance. Ale však není všem dnům konec.
S jídlem vyšiluju, protože toho moc nejí, tak jí nechci cpát sladké a párky. Až jídlo vezme víc na milost, tak nějaký ten hřích neuškodí. A do státní školky mi ji asi nevezmou. A soukromá, kam by ji vzali i bez mmr, je zase jiný extrém - mají vegetariánské obědy :D

• Citovat
  • Upravit
603
4.3.13 13:01
@AnonymLucka píše: Šoupla jsem dceru na břicho do šátku, když byla větší, tak do nosítka na záda, a šla jsem. Takto jsem si vyřizovala rodičovský příspěvek, chodila na menší nákupy, na trh pro zeleninu. Případnou kadeřnici či depilaci tváří jsem si dávala na dobu, kdy byl manžel doma. Ten nás tam všechny odvezl autem, s dcerou v nosítku se prošel, naložili mě a jeli jsme třeba ještě nakoupit. A ostříhání dcera absolvovala taky. Mě působila barva, kadeřnice ostříhala dítko, pak si dcera zase hráva, točila křeslem atd.
Podle mě sice dítě patří k matce, ale matka zase nesmí na vše kromě dítěte rezignovat. Dělala jsem, co bylo potřeba, a dcera tomu přihlížela. Však děti se učí napodobováním. Jen ať se dcera učí.

Samozřejmě když není jiná možnost, že to jde. Ale když mi pomoc máma nebo tchýně nabízí, proč bych toho nevyužila a dítě za každou cenu tahala s sebou. Ale je to každého věc, nikomu nic neberu, když chce ze sebe někdo dělat otroka. Tchýně nebo máma si děti bere klidně na týden v kuse, jen proto že třeba chtějí si užít dětí, já to ani nepotřebuju a nevidím důvod jim nevyhovět. Zase si můžeme s manželem udělat program po svém a nemusím čekat až bude dítě plnoleté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.3.13 13:02
@AnonymLucka píše:
Dcera má 19 měsíců. Ještě nikde beze mě nebyla, když nepočítám dvouhodinový nákup s manželem. Nedám, moje :D Když třeba chtěli příbuzní vyjet s kočárkem, šla jsem taky. Manžel odmítá, aby bývala takto malá u prarodičů, protože nevěří, že by jí nenacpali vším možným. Taky je stále hodně kojená, příkrmy jí moc nejedou (když nepočítám jahelné křupky, chleba, bílý jogurt, jablka a hrušky) rostou jí pětky, tak se tím i uklidňuje.

Si můžeme podat ruce, koukám. :lol: Synovi je taky 19m, a též byl beze mě max. dvě hodiny, když byl u tchánů na zahradě. A co jako. :roll: Tchány nemám ráda, nechci k nim jezdit, ale manžel mě nutí, že prej budeme fungovat jako rodina, jezdit tam všichni, a hotovo. O hlídání nemůže být řeč, já to nechci od nich, a muž zase od našich, což beru, táta je hodně nemocnej a invalidní a mamka se o něj stará, a nemají ani prostor.
Očkované dítě nemáme taky, a počítáme příp. se soukromou školkou. Krom toho, že do 5ti let snad máme klid, budeme mít další mimi v zimě. Taky nemarodím, nic, a kdyby náhodou, zaskočí manžel. :palec: :* :mavam:

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
4.3.13 13:08

@martulkasloník No chřipce se zdárně vyhýbám. To by musel manžel překopat svůj pracovní rozvrh, nebo si některá z babiček vzít dovolenou.
A kadeřnice byla v pohodě. Dcera se tam rozkoukala, pak ji kadeřnice ostříhala a po stříhání šla okukovat, jak jiná kadeřnice vyholuje nějakému pánovi zátylek. A kdyby něco, měla jsem tam manžela.

• Citovat
  • Upravit
AnonymLucka
4.3.13 13:16
@Anonymní píše:
Si můžeme podat ruce, koukám. :lol: Synovi je taky 19m, a též byl beze mě max. dvě hodiny, když byl u tchánů na zahradě. A co jako. :roll: Tchány nemám ráda, nechci k nim jezdit, ale manžel mě nutí, že prej budeme fungovat jako rodina, jezdit tam všichni, a hotovo. O hlídání nemůže být řeč, já to nechci od nich, a muž zase od našich, což beru, táta je hodně nemocnej a invalidní a mamka se o něj stará, a nemají ani prostor.
Očkované dítě nemáme taky, a počítáme příp. se soukromou školkou. Krom toho, že do 5ti let snad máme klid, budeme mít další mimi v zimě. Taky nemarodím, nic, a kdyby náhodou, zaskočí manžel. :palec: :* :mavam:

Kdyby se tchánovci angažovali, tak by nebyl problém o tom časem pouvažovat. Ale už je jim taky 60, mají rádi svůj klid (manžel se takto vyjádřil). Mojí mamce manžel ohledně jídla nevěří, takže dcera je s námi.
Dcera má naočkován „jenom“ černý kašel, záškrt, tetanus a u doktorky jsem podepisovala, že do 5 let nic jiného nedám. Kdybych byla marod, zaskočí manžel.
Gratuluji k těhotenství. :srdce: Můj manžel další dítě nechce :nevim:

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 13:29
@AnonymLucka píše:
No vidíš, zrovna nákupy má dcera ráda. Ve velkých potravinách vyžaduje sedět ve vozíku, v malých krámcích nosí do košíku věci. Dám jí věc a řeknu, aby to dala tátovi do košíku. Chodíme s ní i do „lepší“ kavárny. Je zvyklá, takže ani moc nehlučí, okukuje lidi a občas jim nabídne jahelnou křupku. Musela jsem tedy rezignovat na kurzy tance. Ale však není všem dnům konec.
S jídlem vyšiluju, protože toho moc nejí, tak jí nechci cpát sladké a párky. Až jídlo vezme víc na milost, tak nějaký ten hřích neuškodí. A do státní školky mi ji asi nevezmou. A soukromá, kam by ji vzali i bez mmr, je zase jiný extrém - mají vegetariánské obědy :D

moje malá je zvyklá na restaurace, cukrárny atd. taky, bydlíme na náměstí tudíž tady chodí od narození někam. ale třeba vánoční nákupy myslím jídlo to jsem jí radši šupla do koutku protože to bylo v globusu o držku:-) ale je fakt že něco jinýho je 19 měs. nebo tříletý dítě :mrgreen: a k té vegetarianské stravě, moje malá v soukromé má běžnou strav, upřímně jsem ráda že má normální jídlo, ono pokud matka chce jíst obilí tak je to její věc ale neměla by do toho nutit prcka, podle mě maso je důležité. sladké a párky určitě jís tnemusí, je plno jiných normálních jídel co si myslím že by jedla, ona je otázka zda je lepší to „jedovatý“ jídlo podle tebe nebo nejíst nic! já kdyby mi malá skoro nic nejedla radši rezignuju a dám nějaký průměr, ne párky ani sladké prostě něco co se dá klidně i maso apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
4.3.13 13:30
@AnonymLucka píše:
Kdyby se tchánovci angažovali, tak by nebyl problém o tom časem pouvažovat. Ale už je jim taky 60, mají rádi svůj klid (manžel se takto vyjádřil). Mojí mamce manžel ohledně jídla nevěří, takže dcera je s námi.
Dcera má naočkován „jenom“ černý kašel, záškrt, tetanus a u doktorky jsem podepisovala, že do 5 let nic jiného nedám. Kdybych byla marod, zaskočí manžel.
Gratuluji k těhotenství. :srdce: Můj manžel další dítě nechce :nevim:

tak pokud nechtějí hlídat je to něco jinýho ale sama jsi napsala rodina chtěla vozit a šla jsem radši s nimi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1396
4.3.13 13:34

@K.Black :pankac: :pankac: :pankac: takhle kdyby se chovaly všechny tchýně tak tu nejsou žádné podobné diskuze :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AnonymLucka
4.3.13 13:34

@martulkasloník Nejsem vegetarián. Zrovna si jdu k obědu ohřívat řízek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 13:50
@AnonymLucka píše:
@martulkasloník Nejsem vegetarián. Zrovna si jdu k obědu ohřívat řízek :mrgreen:

no podle výčtu toho co malá jí mi to moc masové nepřišlo:-)) ale chápu že ne každé dítě jí vše, i mmoje malá měla období kdy toho moc nesnědla, nebo spíš jedla jen suché těstoviny, rýži apod. každopádně nějaké jáhly apod neměla nikdy. že babičky krmí čím nemají to všichni známe, ale tak není to denně přežít se to dá :mrgreen: moje máti nedá nic zakázaného, dává přesně na čas děti spát atd. ale jak jsem psala s malou si ani nesedne a nepřečte jí pohádku natož aby s ní šla ven, tak radši mám tchýni která malou krmí palačinkama, buchtama apod. ale s malou jde ven, na bazén, hory apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
4.3.13 13:58
@sad 1 píše:
Myslím, že je to každého věc, nechápu, proč se tady zase 2 tábory musej dohadovat, vždyť ať si to každej dělá, jak to cítí. Když to někomu vyhovuje a potřebuje to, tak ať prostě dává hlídat dítě od narození, ale ropzhodně si nemyslím, že později nemůže dítě trpět separační úzkostí a závislosti na matce. Stejně víme, že to je obdobím, a pak to přejde. A když se zase někdo na to necítí, třeba já, tak proč by měl někam dítě cpát, když to nepotřebuje…jen proto, aby pak bylo dítěti lépe ve školce? Ale prosím vás, na to jsou přece úplně jiné metody, aby dítě mělo nástup do školky snažší. Mě osobně naši nikam necpali, když jsme byla miminko, do jeslí jsem šla, do školky normálně taky, a necítím se, že bych měla újmu jen proto, že jsme od narození spala doma. Je to každého věc, tak prosím respektujte někoho, když prostě dítě nikam dávat nechce. Je to jeho dítě, takže přednášky o tom, jak bude fungovat ve školce jsou myslím nemístné :roll: :roll: :roll:
Já třeba malou nikam dávat nemusím, nepotřebuju to, vystřídáme se s partnerem, jen ji dám někomu třeba pochovat a klidně na chvíli odejdu, když jsme třeba s partou na horách, a i tak půjde malá ve 2 letech do soukromé školky. A věřím tomu, že to zvládnem i bez toho, abych ji musela někam od narození dávat. Nemám důvod.Příspěvek upraven 04.03.13 v 12:38

Přesně, souhlasím :palec:

Mimochodem, u nás se školkou nebyl jediný problém..Nebrečel nikdy, dokonce mi první týden ve školce učitelka říkala, že byl snad jediný, kdo neplakal..Takže to, že děti, které nejsou zvyklé být hlídané, mají pak problém se školkou je pěkná blbost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
4.3.13 14:41
@Anonymní píše:
Očkované dítě nemáme taky, a počítáme příp. se soukromou školkou. Krom toho, že do 5ti let snad máme klid, budeme mít další mimi v zimě. Taky nemarodím, nic, a kdyby náhodou, zaskočí manžel. :palec: :* :mavam:

Malá taky nebyla hlídaná, jednou od naší mamky (kus odpoledne), když jsem potřeboval po stěhování uklidit.

Naši dobrý, jenže mamka se stará o tatínka s parkinsonem.

Tchán s tchýní, kapitola sama pro sebe. Bydlí od nás 15 km, tchán v důchodu, tchýně pracuje, ale 3× týdně končí ve dvě hodiny. Neustále všem veřejně říká, jak moc ji miluje a jak by ji chtěla hlídat, vídat. Tak jí pokaždé říkám, ať přijede, že může jet jiným busem z práce a ten jí staví asi 200m od našeho baráku, manžel ji pak doveze domů. Včera jsem jí to opět zopakovala. Odpověď:„Víš, jak to přes týden je.“

Vím, jak to je, v pátek musí chodit cvičit a v úterý a ve čtvrtek cvičí doma, aby neztloustla, je na to velmi háklivá. Takže jsem se zařekla, že pokud ona nemá zájem a jde si radši zacvičit, tak tam dítě cpát nebudu. Nehledě na to, že ještě pár věcí malá nesmí a tchýně by jí to s klidem dala. (Nesmí je proto, prože je malá stále kontrolovaná gastro poradnou kvůli alergiím a alergeny musíme zařazovat postupně…)

Tchýně je jako praštěná. Naše mamka to vyřešila tak, že nejprve si hrála s malou, když jsem u toho byla, pak postupně chodily a objevovaly nové věci. Tchýně malou čapla, ještě jako malé miminko a rychle s ní pryč ode mě, nejlépe bez kočárku. Parkrát malá ječela, já byla na nervy, tak jsem jí to důrazně, leč slušně řekla.

• Citovat
  • Upravit
sad 1
4.3.13 14:47
@Alyss píše:
Přesně, souhlasím :palec:Mimochodem, u nás se školkou nebyl jediný problém..Nebrečel nikdy, dokonce mi první týden ve školce učitelka říkala, že byl snad jediný, kdo neplakal..Takže to, že děti, které nejsou zvyklé být hlídané, mají pak problém se školkou je pěkná blbost :roll:

přesně :palec:

• Citovat
  • Upravit
12262
4.3.13 14:52
@Alyss píše:
Přesně, souhlasím :palec:Mimochodem, u nás se školkou nebyl jediný problém..Nebrečel nikdy, dokonce mi první týden ve školce učitelka říkala, že byl snad jediný, kdo neplakal..Takže to, že děti, které nejsou zvyklé být hlídané, mají pak problém se školkou je pěkná blbost :roll:

tak to u nás přesně naopak, moje malá i pár dětí v okolí které byli zvyklé na hlídání tak bez slzičky do školky, zato ty herničkové děti stále s maminou měli problém ale asi je to fakt případ od případu. já jsem ráda že je malá zvyklá být všude sama, nejen bez nás ale i na jiné prostředí, od mala je zvyklá na hotely apod. a nikdy nebyl problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
4.3.13 15:40
@Alyss píše:

Souhlas, taky si myslím, že je to blbost. Pokud dítě není zavřené jen doma s maminkou celé tři roky, ale chodí mezi jiné děti(a je jedno jestli ke kamarádce, do MC atd.),stýká se s jinými lidmi(prarodiče, kamarádky atd.),tak si na lidi a děti zvykne. A vůbec není zapotřebí, aby od 2 měsíců spalo u prarodičů bez maminky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová