Oddělené ložnice - chrápaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lenka76
5.5.22 09:22

Muj manzel taky chrape a jeste musi mit zapnutou televizi🙈U nas je to jak skatulata batulata. Manzel spi u dcery v pokojiku, dcera se mnou a inkdyz mame velkou postel tak se roztahuje a kope, tak ja koncim nekdy na gauci v obyvaku, ktery je pohodlny. Manzel je slyset i pres zed.
A manzelstvi nam to nezabilo. Davame si rande u dcery v pokojicku😂 😂 😂

• Citovat
  • Upravit
287
5.5.22 09:28

Já bez špuntů do uší už neudělám ani ránu. To se jinak nedá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33650
5.5.22 09:30
@Anonymní píše:
Ahoj, už delší dobu přemýšlím o oddělených ložnicích. Přítel neskutečně chrápe, takže v noci několik hodin nedělám nic jiného než, že na něj mlaskám, hladím ho, drcám do něj…už jsem fakt fyzicky vyčerpaná, unavená. On o tom nechce ni slyšet, avšak s tím taky nehodlá nic dělat. Aktuálně už jsem ve fázi, kdy se nemůžu na nic soustředit, klimbám v autě a už nemám chut s ním ani spát (já 29, on 42)
Jak to máte u vás? Co si o tom myslíte?

Nemáš možnost jít prostě spát do jiné místnosti? My spíme každý zvláštˇuž hodně dlouho, protože se potřebujeme oba vyspat. Spát spolu znamená, že mě bude budit chrápání a funění, budu do chlapa drkat aby se otočil, a ve finále se nevyspí ani jeden. Tak spíme každý sám a pohoda. Nijak to náš vztah nepoznamenalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
5.5.22 09:44

Já jsem tedy na té druhé starně :D Strašně chrápu a někdy to snad prý není ani chrápání, ty zvuky :D Takže se na přítele vůbec nezlobím, když se někdy ráno vzbudím a on je vedle v pokoji :) V noci to taky zkouší, různě na mě mlaská, i mě někdy probudí, ať se třeba otočím na bok a po nějaké době si jde lehnout vedle (ale né zase každou noc, někdy se mu podaří usnout :) ). Začala jsem to teď řešit, vypadá to, že mám spánkovou apnoe, moje mamka jí má taky, ale po konzultaci s dr na ORL jsme se dohodly, že první porodím (jsem těhotná v 2.trimestru) a pak to budeme řešit :) Takže to, že se vyspí jinde, když to jinak nejde, chápu a rozhodně nejsem naštvaná. Musí to být pro ty protějšky náročné, když je to tak každou noc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.22 10:06
@Melodie91 píše:
Manzel chrape, 6 let jsem spala se spuntama, pak mu diagnostikovali apnoe, od te dobe spi s maskou a je to krasa, oba se vyspime a jsme spokojeni..joo, ma to tezky, ale zvykl si a citi, ze kdyz nekde spi bez toho, neni mu druhy den dobre… me prijde blbe, ze to nechce resit..ja se vyspim, tak neotravujte :nevim:…porid v noci nahravku a pust mu to a pak mu precti, co vsechno muze chrapani zpusobovat a jake to ma nasledky..jako napriklad ta apnoe…psala jsi ze nepije..tak kouri? Je obezni? Jo, oddelene loznice muzou fungovat, jestli mate prostor, ale to vyresi spani doma, ne, jestli treba nema nejaky problem

Už o tom mluvím delší dobu…řádově roky…ale je to jako mluvit do zdi…kouří hodně..minimálně krabičku denně, pár kilo navíc má, ale nic zásadního…já jsem na tom s váhou podstatně hůř než on…prostor na oddělené spaní máme. mám velkou pracovnu, kam by se určitě postel vešla (původně zamýšleno jako dětský pokoj, ale není nám souzeno). Jen už si připadám jako jeho matka ne partnerka..furt to vytahuju a vždycky vidím jak protáčí panenky..Tuhle jsem se ho ptala jestli můj spánek není důležitý, tak se otočil a odešel…

• Citovat
  • Upravit
12501
5.5.22 10:26
@Janli píše:
Neposlouchej ty kecy, že oddělený ložnice jsou konec vztahu. Není to pravda… :roll: Není důvod, aby jsi se kvůli takovýmu předsudku nevyspala. To spíš ten vztah ukončíš, protože budeš vyčerpaná a frustrovaná. Sdílení postele má být radost a ne utrpení a povinnost. Prostě příteli oznam, že do doby než on vyřeší chrápání budeš spát jinde a pokud mu stojíš za trochu běhání po lékařích, tak to pro tebe a váš vztah udělá. A pokud ne, tak toho sobce kopni do rici.

Podle mě to u řady párů ke konci vztahu vést může. Nebo ne ke konci, ale k ochlazení vztahu. Protože tam chybí třeba společné povídání v posteli před spaním, to samé ráno, v podstatě nemožnost spontánního sexu po probuzení nebo před spaním. Tudíž pokud se sex odehrává výhradně večer a v posteli, což předpokládám, že u většiny rodin s dětmi takto funguje, tak si potom budou muset plánovat sexuální dostaveníčka. Na druhou stranu tohle může platit i u párů, které sice sdílejí jednu postel, ale chodí spát a vstávají v jinou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.5.22 10:31

Oddělené ložnice=konec vztahu?? Ježíš to je pitomost :mrgreen: My to tak máme a funguje to parádně. Však v noci spíš, tak o nic nejde… Večerní a ranní skopičiny zvládnete i tak, pak se klidně můžeš odebrat do postele mimo… :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
231
5.5.22 10:34
@Anonymní píše:
Už o tom mluvím delší dobu…řádově roky…ale je to jako mluvit do zdi…kouří hodně..minimálně krabičku denně, pár kilo navíc má, ale nic zásadního…já jsem na tom s váhou podstatně hůř než on…prostor na oddělené spaní máme. mám velkou pracovnu, kam by se určitě postel vešla (původně zamýšleno jako dětský pokoj, ale není nám souzeno). Jen už si připadám jako jeho matka ne partnerka..furt to vytahuju a vždycky vidím jak protáčí panenky..Tuhle jsem se ho ptala jestli můj spánek není důležitý, tak se otočil a odešel…

Zkoušela jsi ho několikrát za noc budit? Jakože fakt probudit? A fakt hodněkrát? Třeba by mu to doteklo… A když ne, tak má smůlu… Kup si postel do pracovny a je to. Však na co potřebuješ jeho svolení? :think: Tohle je pádný argument jako hrom :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.5.22 10:34
@Josefuna píše:
Podle mě to u řady párů ke konci vztahu vést může. Nebo ne ke konci, ale k ochlazení vztahu. Protože tam chybí třeba společné povídání v posteli před spaním, to samé ráno, v podstatě nemožnost spontánního sexu po probuzení nebo před spaním. Tudíž pokud se sex odehrává výhradně večer a v posteli, což předpokládám, že u většiny rodin s dětmi takto funguje, tak si potom budou muset plánovat sexuální dostaveníčka. Na druhou stranu tohle může platit i u párů, které sice sdílejí jednu postel, ale chodí spát a vstávají v jinou hodinu.

Pokud je odchod ze společné ložnice důsledkem krize ve vztahu, tak asi rozluku jen prohloubí, ale v normálně fungujícím vztahu to fakt není důvod k rozchodu. Co vím, tak málokde chodí spát partneři současně a současně vstávají. A tězko budeš chtít ranní sex po člověku, co se celou noc nevyspal a je grogy…..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.5.22 10:41

Proč by oddělené ložnice měl být zabiják vztahu? To už spíš nevyspání a trvalá frustrace, že se řeže dříví každou noc a já nezamhouřím oka. Vůbec nechápu. A říct aby s tím něco udělal je taky dost mimo, nejde s tím dělat nic moc, leckdy ani operace nezabere.

• Citovat
  • Upravit
106262
5.5.22 10:49
@Janli píše:
Pokud je odchod ze společné ložnice důsledkem krize ve vztahu, tak asi rozluku jen prohloubí, ale v normálně fungujícím vztahu to fakt není důvod k rozchodu. Co vím, tak málokde chodí spát partneři současně a současně vstávají. A tězko budeš chtít ranní sex po člověku, co se celou noc nevyspal a je grogy…..

Tam kde to tak funguje to ovšem způsobí citelné odcizení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
5.5.22 10:53
@Janli píše:

My chodíme většinou spát společně. A myslím, že o víkendu nemusí vstávat a chodit spát v různou dobu kvůli práci. Takže aspoň 2 dny společného usínání nebo vstávání pár většinou má. Pokud má každý svoji ložici nebo jednu, ale každý chodí spát jindy a automaticky se teda v posteli večer nesejdou, tak si vlastně přes den musí říct, že něco večer bude. Nebo jeden jde do své ložnice a druhý ho tam jde neočekávaně navštivit s nabídkou sexu. Až se dosexuje, tak se jeden zvedne a jde si po svém. No nevím, asi to ale funguje, když říkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.5.22 10:54
@Venetia píše:
Tam kde to tak funguje to ovšem způsobí citelné odcizení

No, pak je ale na postiženým, aby to začal řešit a chrápání se zbavil. Trvat na společných ložnicích pokud se jeden nevyspí, to je dost sobecký. Kdyby si zakladatelka pouštěla v noci techno, tak se partner za chvíli z té ložnice zdrhne taky.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
5.5.22 11:59

Přiznám se, že jsem fůrie, co donutila jít to manžela řešit. Já prostě odmítám být denně nevyspalá. A oddělené ložnice pro mě bylo no go, ráda se ve spaní tulím.
Došel na orl, bylo mu zjištěno že mu to způsobuje pálení žáhy (a to zase nadměrná konzumace mléčných výrobků) a po pár měsících jsme kompletně bez problému. Plus zhubnul pár kilo, to určitě taky neuškodilo.

Nechápu, že je tady v česku tak normalizované, že prostě chlap chrápe jak na lesy a správná ženuška by to měla tolerovat. :roll: Ano, existuje určitě několik diagnóz, kde s tím prostě nic dělat nejde a tam bych to přijala. Ale pokud to u někoho vyřeší jednoduchá změna životního stylu (změna jídelníčku, nekouřit, zhubnout atd.), tak v mých očích takový člověk nemá omluvu.

Příspěvek upraven 05.05.22 v 12:01

• Citovat
  • Upravit
Parninas
5.5.22 12:00
@Anonymní píše:

A řešit to s lékařem nechce proč? Řekl ti někdy důvod?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky