Oddělené ložnice - chrápaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
5.5.22 16:22

Můj muž taky někdy otřesně chrápe. Blbé je, že jeho orchestr slyším, přestože mám špunty v uších.
Oddělenou ložnici bych nechtěla. Mi by ten pocit vadil. Když je to nesnesitelné, tak jdu chvilku spát do jiného pokoje. Ale mám nastavený v sobě nějaký radar. Když přestane, tak se probudím a vrátím se zpět do ložnice.
Mi to tak stačí. Že chvilku odejdu. Naštěstí je, kde hledat azyl. Pak se vrátím zpět.
Ale stalo se, že tak chrápal a měla jsem zrovna asi blbou náladu. Tak jsem mu řekla, ať jde on spát jinam a vrátí se, až nebude chrápat. Ale to byla výjimečná situace. Jinak to řeším elegantněji a klidně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
5.5.22 16:28

Přítel občas chrupká, ale já mám velmi dobré špunty z lékárny, a tak mi to absolutně nevadí :) oddělené ložnice neee, pak se začnete vzdalovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.5.22 16:32

Taky si kupuji špunty v lékárně a přesto ho slyším. I mi vozí v zahraničí koupené, když tam je. Je to stejné.
Prostě je slyšet, když to rozjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65205
5.5.22 16:35

Mám už dospělé děti, hned, jak vylétly z hnízda, zabrala jsem jejich pokoj. Taky prostě nedokážu při takovém chrápání spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
5.5.22 16:37
@Kelsey píše:
Taky si kupuji špunty v lékárně a přesto ho slyším. I mi vozí v zahraničí koupené, když tam je. Je to stejné.
Prostě je slyšet, když to rozjede.

A dáváte si spunty správně? Já osobně na to přišla teprv před rokem, nikdo mi to nevysvětlil dřív 🙈 od té doby mám v uších téměř vakuum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
5.5.22 16:52

Můj muž chrape tak, že jsem se s ním za 7 let prospala až k nespavosti. Teď už jsme 2 roky každé ve své ložnici a naopak je náš vztah lepší než předtím. Zase ale přišel s tím, že by už Teda k doktorovi zašel, že mu občas v noci chybim :mrgreen: takže mu budu řešit praktika a uvidíme co dál. Mám podezření na Apnoe, protože si pořád stěžuje, jak je nevyspaly, unavený, zhubnout mu nejde… ale s jeho tvrdohlavosti to je docela těžké, přesvědčit ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2668
5.5.22 19:19

Pokud to nechce řešit u doktora, tak jsem za oddělené spaní. Někdo si třeba zvykne, ale nejsme všichni stejní. Každý máme jinak citlivý sluch, jinak tvrdý spánek. Já bych to na tvém místě taky nedávala. Mám misofonii, takže bych ho nejspíš nakonec v návalu zoufalství udusila polštářem. :lol: Smutné je, že on se chová, jako kdyby mu to bylo jedno, že ty kvůli němu nespíš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
5.5.22 22:58
@Janli píše:
Neposlouchej ty kecy, že oddělený ložnice jsou konec vztahu. Není to pravda… :roll: Není důvod, aby jsi se kvůli takovýmu předsudku nevyspala. To spíš ten vztah ukončíš, protože budeš vyčerpaná a frustrovaná. Sdílení postele má být radost a ne utrpení a povinnost. Prostě příteli oznam, že do doby než on vyřeší chrápání budeš spát jinde a pokud mu stojíš za trochu běhání po lékařích, tak to pro tebe a váš vztah udělá. A pokud ne, tak toho sobce kopni do rici.

Přesně, ani není pravda, že by se ke společnému spaní nešlo vrátit. My měli oddělené ložnice skoro 2 roky a teď jsme se k sobě asi před měsícem vrátili. Manžel taky chrápal a já kvůli tomu nemohla spát, naštěstí souhlasil s dočasnými oddělenými ložnicemi. Mezitím šel na vyšetření chrápání, akorát zákrok se bohužel kvůli covidu donekonečna odkládal. Takže začal to řešit na podzim 2020 a až v lednu 2022 teprve šel na operaci. Příčin může být víc, stejně tak řešení, každopádně manžel byl na operaci měkkého patra, to laserem zkrátili. 14 dní musel jíst kašičky, ale jinak dobrý a hlavně to funguje. Účinek nastoupí asi 2 m po zákroku, protože ještě trvá, než se zahojí jizva. Potom už dobrý. Dnes chrápe jen při rýmě. Občas se i tak stane, že chrápe, ale je to tak o 80 % méně než před operací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
5.5.22 23:04

@whitemirror Já se k manželovi vrátila do ložnice po šesti letech, naprosto v pohodě. My teda chrápeme oba, já ho občas budím, on mě svým chrápáním spíš uspává. Ale já teda nedávno usnula i při magnetické rezonanci… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
884
5.5.22 23:19

Já bych oddělené ložnice v tomto případě pochopila a kdyby manžel chrápal takhle extrémně, řešila bych to taky tak. Mám lehké spaní, manžel chrápe jen občas, ne hodně a jen v určitě poloze, ale i tak jsem po 10 minutách úplně vyřízena a šťouchám do něj ať se otočí, popřípadě mlaskám. Mám lehké spaní, takže jít spát dřív, by mě osobně třeba ani nepomohlo, vzbudil by mě příchodem a už bych jen tak neusla. :zed: Budí mě i otáčení dítěte v postýlce..já už jsem ale velkej extrém. Stačí takhle dvě noci a jsem úplně vyřízena, vztekla a nervózní. Takže buď bych mu řekla, ať to nějak řeší a nebo bych volila tu oddělenou ložnici. Spát člověk musí. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
884
5.5.22 23:25

@Josefuna Tak to se mi moc nezdá. My teda sex v posteli neměli ani nepamatuju. To provozujeme od té doby co máme děti večer, když spí, tak v obýváku a nebo v kuchyni. :mrgreen: takže vyspat už bychom se pak zvládli každý v jiný místnosti úplně bez problémů. Naštěstí to u nás "zatím " nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2579
5.5.22 23:26
@Josefuna píše:
Podle mě to u řady párů ke konci vztahu vést může. Nebo ne ke konci, ale k ochlazení vztahu. Protože tam chybí třeba společné povídání v posteli před spaním, to samé ráno, v podstatě nemožnost spontánního sexu po probuzení nebo před spaním. Tudíž pokud se sex odehrává výhradně večer a v posteli, což předpokládám, že u většiny rodin s dětmi takto funguje, tak si potom budou muset plánovat sexuální dostaveníčka. Na druhou stranu tohle může platit i u párů, které sice sdílejí jednu postel, ale chodí spát a vstávají v jinou hodinu.

No, my třeba na spontánní sex moc nejsme, spíš ho plánujeme. A oddělené postele a ložnice vztahu naopak dávají to kouzlo výjimečnosti, když spolu tu postel mají jen na sex. Kdežto když se vedle sebe probouzí i usínají, podle mě si můžou zevšednět. Osobně by mi oddělené ložnice nijak nevadily, ale manžel radši spí se mnou, tak to vyřešil tou operací na chrápání, snad to teda nebude mít jen dočasný účinek.
A je pravda, že při společném spaní aspoň můžu sledovat jeho mluvení ze spaní, což je někdy legrace. :mrgreen: Někdy se zase snaží mě v noci přikrýt, když se nějak odkopu, abych nenastydla. :srdce: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
6.5.22 08:45
@whitemirror píše:
No, my třeba na spontánní sex moc nejsme, spíš ho plánujeme. A oddělené postele a ložnice vztahu naopak dávají to kouzlo výjimečnosti, když spolu tu postel mají jen na sex. Kdežto když se vedle sebe probouzí i usínají, podle mě si můžou zevšednět. Osobně by mi oddělené ložnice nijak nevadily, ale manžel radši spí se mnou, tak to vyřešil tou operací na chrápání, snad to teda nebude mít jen dočasný účinek.
A je pravda, že při společném spaní aspoň můžu sledovat jeho mluvení ze spaní, což je někdy legrace. :mrgreen: Někdy se zase snaží mě v noci přikrýt, když se nějak odkopu, abych nenastydla. :srdce: :lol:

A jak se to jako plánuje? To se domluvíte ráno, že večer něco bude? A třeba druhý řekně víš co, dnes ne, ale až zítra a druhý, tak jo, tak zítra?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106273
6.5.22 09:45
@Josefuna píše:
A jak se to jako plánuje? To se domluvíte ráno, že večer něco bude? A třeba druhý řekně víš co, dnes ne, ale až zítra a druhý, tak jo, tak zítra?

To by mně taky nevyhovovalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501
6.5.22 10:02
@Venetia píše:
To by mně taky nevyhovovalo

Tak on člověk s pravidelnou frekvencí asi tak nějak tuší, kdy něco bude nebo nebude. Ale přece jen večer v té posteli to člověk nemusí říkat takhle doslovně. Nebo se to dělá tak, že jeden jde do své ložnice a druhý za ním tedy nečekaně přijde s nabídkou sexu nebo se předtím den nebo dva dopředu ohlásí? Zajímalo by mě to, jak se to plánuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí