Olomouc - tipy na akce, hřiště atd

• Fotoalbum (44)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
767
19.8.09 23:39

Peto, jééé, já se tu úplně z té pochvaly červenám. Ale Anička je fakt hodná, to máte pravdu :D Proto chci druhou holčičku :wink: (Ale přála bych Vám vidět, jak na mě dělá ksichty a dlouhý nos, když má jít jíst, nebo se oblíkat, nebo dělat něco, co nechce. Já už nevím, jak jí vysvětlit, že se to nedělá :evil: ) A včera byla celý den jak z praku. Usnula až ve 23hod.! Peta přišel z práce a taky z ní nechápal, že lítala pořád jak kometa. Pak odešel do fitka a já z ní byla na mrtvici.
Tatínek prý vám přijede už v pátek, my zase žádný pátek volno. Tak jedem až v so. Já už se P ptala,zdali chodí D do stejného zaměstnání :-) Protože P neměl „kurzarbeit“ tuším od května.

Domi , jak Vaše starší dítko reaguje na Šárinku? Podle fotky vidím, že je to idylka :D :D A jaké to je, zvládat dvě děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
20.8.09 06:33

Dobré ránko…tak my včera měli totální nespací krizi…to jsem ještě neviděla, že by Honzíček byl skoro celý den vzhůru. No a měli jsme fakt skvělou návštěvu…od 3 odpoledne do 8 do večera. Byla jsem úplně vyfluslá, vůbec jsem nejedla, naposledy v poledne a Honzíčkovi to taky zrovinka neprospělo :-( … no ale pak konečně v 10 večer zabral a spinkal do půl šesté…teď už spinká zase, ale tak už trošku hůř, tak si ani nejdu lehnout, protože to se pak vždycky probudí, jak tam přijdu. Se načančám a pojedu ukázat Honzíčka do práce :-)

Domi mě ta flora štve vždycky, když je, protože to pak do města (no vlastně kamkoliv) musím šíleně obcházet! A nejlepší je, když na to zapomeneš a dojdeš až k bráně a oni Tě nepustí a musíš se otočit a začít to obcházet. Tak na Myšákové jsem nebyla ani nepamatuji…možná ještě jít do Čechových :,-(ů na to nové hřiště anebo do botanické zahrady. Pak ještě malý princ na tabulovém vrchu, ale to je fakt daleko.

Zdeni včera byl absolutně nespící den asi všude :-) Mám takový pocit, jeslti P nebere tu práci zodpovědněji :lol: ale tím nemyslím nic proti D hihi. Ale jsem fakt ráda, že přijede už teď. Já už normálně hrabu z posledního…si tak s někým (konkrétně s ním) potřebuji promluvit…jenomže už se mi zase nahlásily další dvě návštěvy…mě to fakt přijde, že Ti lidi nemají rozum :roll: si chci Davida užít, když přijede a to každý „jenom na pět minut, vždyť o nic nejde“ a pak jsou tu pět hodin

Tak a kde máme zbytek? V tomto horku asi někde u vody, že? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
20.8.09 19:23

Peto ahoj, dnes tu bylo neuvěřitelných 35C!!! Fakt vedro! Ale nevadí mi to. Byly jsme na bazéně,tam bylo neskutečné množství lidí, že pak byl bazén jen na „stojáka“. Pak jsme šly na ortopedii pro vložky do bot Aničce, zvládla jsem to bez P i v němčině! :D Já si tady vyloženě chrochtám, všechny doktory, co potřebujeme, máme 3minuty z domu. Přejdu cestu a jsem tam.To je bomba.
No P je starý poctivec, to já vím!! Ale už je to lepší, než byla Ani, tak práce bývala na první místě. Pak priority trochu přehodnotil.Ale chodí pozdě,štve mě to, někdy až v 6. Vidím na něm, že je fakt unavený a stresovaný. No včera mě dostalo, že jeden kolega z Mohelky,musel akutně domů z D,manželka musela do nemocnice a neměl kdo hlídat děcka. Toho se děsím, až bude jezdit 1týden v měsíci.Už mu to bylo řečeno,že to tak bude.Tak jsem vydala zákaz jet druhou polovinu prosince a v lednu.At se třeba staví na hlavu,ale já nebudu sama celý týden s 2děckama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
20.8.09 22:17

Ahojky,

Zdenulino - jaké to je se dvěma dětma, uvidím až přístí týden. Teď je s náma doma tatínek, takže jsme na tu zvěř dva. Příští týden na ně budu sama, takže se všechno uvidí…
No a Vojta se s rolí brášky teprve sžívá - snaží se na sebe různě upozorňovat, trochu víc zlobí, občas se počůrá - ale věřím, že je to jen adaptační záležitost a že to přejde :wink: (i když někdy mi z něj pěkně šediví vlasy…)

Wape - jojo, kolem botanické zahrady chodíváme do města taky, takže to opravdu naštve, když od nás (skoro z konce parku) dojdu k bot.zahradě a můžu se na podpatku vytočit a vrátit se zase zpátky k nám a obcházet park po Polské :roll:
Na zítra program jakžtakž máme - buď pojede tatínek s Vojtulkou na kole na Poděbrady, nebo posečem zahrádku a vytáhnem Vojtovi ještě bazének (počítám, že letos asi naposledy). Horší bude sobota - to má celou propršet, a neděle - to jede tatínek na celý den pryč… To přímo nesnáším, když mám být o víkendu „sama“ - nikdy pořádně nevím, co se tady dá dělat… :?

A musím pochválit jedlíka Šárku - od propuštění z porodnice (tj. za 10 dní) přibrala přes půl kila :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
21.8.09 15:32

Domi , také očekávám podobné reakce od Ani. Mám pocit, že žárlit bude pěkně, až zjistí, že mimi bude s náma furt a bude potřebovat fůru času. Tatínkovi jsem nařídila také minimálně týden dovo. S Ani s náma byl 3
dny a „musel“ do práce! Tak to mu tentokrát zatrhnu!

My tu dnes máme jen 18C, po tom včerejším vedru, skok jak blázen. Zítra to bude asi v Čechách. Ale na cestu do Čech to snad bude dobré. Už se moc těším, akorát nebudu mít přístup na PC! Jen občas u našich.

Přejeme všem krásný víkend!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
21.8.09 22:26

Ahoj holky!

My měli minulý týden celkem krušný - kvůli hrozbě předčasného porodu jsem měla hodně odpočívat, ale nešlo to - manžel skončil v nemocnici s ledvinovýma kamenama a nikde nikdo kdo by mi pomohl s malou, takže jsem večer odpadla s ní. Tento týden jsem tu měla svoji mladší ségru (14let) a občas byla na zabití :twisted: Teď se vše začíná vracet do normálních kolejí a já děkuji malému, že zůstává v bříšku.

Vidím, že tu všichni rodíte celkem macíky. Hani byla narozena v termínu a měla 2550g (by mě zajímalo Wape, co by mi tvůj Gyndr doporučil) a prcek v bříšku vypadá taky na drobečka a to jím všechno

Domi - měřili ti nějakým způsobem před porodem tu jizvu po CS?

Zdenuli - jen nám přivez trošku toho chladnějšího počasí - se už celkem těším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3356
22.8.09 09:00

Zdeni šťastnou cestu! Doufám, že příště nám to Německo vyjde lépe :-) a určitě dej vědět, jak dopadnete na screeningu!

Barulátko jejej…tak hlavně opatrně. Ale já to moc dobře znám, když se člověk musí šetřit a ono to jaksi nejde. Jsem se musela šetřit v těhu a byla tu na všechno sama a teď po CS bych asi taky neměla tahat kočár pořád do patra, do sklepa a do auta, že jo :-) ale když ono to holt nejde.
A já Ti přesně povím, co by Ti doporučil…zeleninové polévky :-) na trošce olivového oleje udělat zeleninu :-)
Jo a kdo se to ptal? Ano ten doktor je Gebauer. Prostě se nezapře :-)

To vedro tu je drsný…ale myslím, že dnes večer ty bouřky trhnou :-) že se ještě budeme divit…i když na radaru to zatím vypadá ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1000
22.8.09 12:40

Wape - takže zelenina na olivovém oleji je všelék? To zkusím manžovi udělat až ho zase chytnou ty ledvinové kameny.

A to dusno, co je tu dneska je fakt humus - už se těším na déšť a to slibované ochlazení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
22.8.09 14:53

Barulátko - jéjda, opatruj se, teď je na porod ještě hodně brzo… Jizvu po SC mi nikdo neměřil, až teď po porodu, když mi dělali v porodnici kontrolní UTZ dělohy, tak dr. konstatovala, že jizva je OK.

Wape - na dr. jsem se ptala já :wink: Slyšela jsem o něm už více skazek a ten způsob stravování v těhu a (ne)přibírání je pro něj asi typický (to teda nevím, co by řekl mě na mých +20 kg :roll: - v obou těhu stejně, po Vojtovi jsem to shodila kompletně do půl roku bez jakékoliv snahy, tak jsem zvědavá, jak to bude teď :? )

A déšť nám trochu udělal čáru přes rozpočet - u oběda (proč mě to nenapadlo hned ráno???) jsem vymyslela, že bychom mohli zajet na Sovinec, jsou tam nějaké rytířské slavnosti, kejklíři apod… Tak jsme přemluvili Vojtu, aby šel rychle spinkat, že ho za chvilku vzbudíme a pojedem - a ono začlo pršet :roll: Takže Sovinec nebude a nic jiného mě v tom dešti nenapadá…
A ke všemu jede zítra tatínek pomáhat tchánovi balit stánek s keramikou na jižní moravu, takže tady budu celý den s dětma sama - vůbec nevím, co budem dělat… Nemáte nějaký tip???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1965
22.8.09 21:47

Ahoj olomoucandy :)

Zdravime z centra… :-)

Brumla + Sofi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
23.8.09 19:53

Ahoj lidičky,
už jste mi tady na to odpovídali, ale teď to nemůžu najít.
Poradíte mi ještě jednou jméno zubní lékařky ve SPEA, která je hodná na děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
24.8.09 07:28

Cancerko, chodíme k dr. Bradáčové a jsme spokojeni, zkus ji, buď Tě vezme, případně někoho doporučí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
28.8.09 16:11

Díky :wink:

Holky info o akci:
http://www.obec-bouzov.cz/turista/akce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
28.8.09 17:44

Ahojky,

holky nevíte kdy je v Bohuňovivích letecký den?Nebo už byl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
29.8.09 19:30
cancerka píše:
Díky :wink:Holky info o akci:
 http://www.obec-bouzov.cz/turista/akce

Cancerko - dík za info o balonech, víme o tom, i jsem uvažovala,že bychom tam skákli, jenže Vojtula se rozhodl marodit :roll: Byli jsme na 3 dny u mojí mamky a hned druhý den se V. šílené rozkašlal i s teplotou - samozřejmě jsme s sebou neměli žádné léky, mamka bydlí na vesnici, lékárna v nejbližším městě má otevřeno do 16:30 :roll: Teď taky sedíme doma - měli jsme být na zahradní posvatební párty u švagra… (takže rodinu reprezentuje pouze tatínek :( )

Nemáte tipy na činnosti do zářijových dnů? Naše kamarádky, se kterýma jsme chodili na hřiště a do MC, nastupují do školky, tak vůbec neví, kam se s Vojtou vrtnout… Kam chodíte Vy? (potřebuju, abych tam mohla jít i s miminkem)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová