Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
farska - tak u nas v Lipove, zadne ulice ani nemame
a v Opave jsem byla 4 roky na skole, premyslim, jestli nevim, kde ta Lidicka je, ale uz asi nevim, preci jen je to uz mnoho let ![]()
Ahojky holky!
Lidická je v Nemilanech (bydlí tam kámoška, jinak bych nevěděla) ![]()
SOS - jsem nemožná, kde teď sídlí sociálka? Potřebuji si vyřídit mateřskou, zrušit rodičák na starší a zkusit jestli nám nevyjdou přídavky.
Barulátko sociálka je teď jakoby za úřadem práce…jdeš tam vlastně od mostu přes MOravu..jak je auto Heger, pak most a pak zahneš doprava a tam to je…ale rodičovský příspěvek se vyřižuje na úřadu práce…tak nevím, jak ta mateřská.
A propo Lidická v Olomouci, nevím ![]()
Wape - díky. to jsou teda čachry. Hledat to raději půjdu bez malé, i když … Ráno to vezmeme s hafinou kolem plynárny přes ten most a uvidím jestli to najdu.
farska, jo jo, zvolili jsme domácí vzdělávání, naše školství a systém nám přijde neefektivní, tudíž z tohoto důvodu toto rozhodnutí. Alespoň zbyde více času dětem na kroužky
na dorty něco málo tvořítek mám, ale ne zrovna na figurky, ty modeluji pomocí medelovacích kostic.
Lidickou v Olomouci bych taky nedala, snad pomocí mapy…
DASAVR
mne taky neprijde velka vetsina skol zrovna skvela,ale doma bych holky asi nevzdelavala,pouze kdyby byl problem se vzdalenosti od skoly,tak ano..
Ono to s sebou nese i kamaradstvi,ktera sedoma nemaji s kym tvorit…
kazdopadne-JAK JSTE PROZILI PRVNI SKOLNI DEN?
![]()
Ahojky,
Barulátko - sociálka je v tom baráku - Sigmia se to myslím jmenuje, v přední části nahoře je státní jazykovka a úplně zezadu v opravené části je OSSZ. Když půjdeš od křižovatky na Envelopě směrem k nádraží, tak za mostem přes Moravu je to prví odbočení doprava (kolem prodejny Sigma pumpy, nebo co to tam je). PPM se vyřizuje na OSSZ, zrušení rodičáku naopak na pracáku. Je to celkem anabáze - musela jsem lítat několikrát tam a zpátky (ještě že ty úřady nejsou od sebe daleko
)
Dášo - dorty jsou úžasné ![]()
Ad domácí vzdělávání - taky bych do něj nešla. Výhrady k systému samozřejmě mít můžu, ale myslím, že pro dítě je ten kolektiv důležitý. Můžete namítat, že v kroužcích ten kolektiv bude taky, ale v kroužcích už jsou děti podobného zaměření nebo podobně smýšlející (např. skauti), kdežto ve škole je naprostý mix a dítko se tam bude setkávat s dětma, na které by v kroužku podobných nenarazilo, a bude se s nima muset naučit nějak komunikovat. V životě pak taky nebude potkávat jen lidi, se kterými si rozumí, tak je podle mne dobře, když je bude potkávat od mala a naučí se s nima vycházet (tolerovat apod.).
A Lidickou ulici teda taky netuším
(jestli je v Nemilanech, tak to mě omlouvá - okrajové části stále vůůůbec neznám
). A stejně tak nevím, kde je v Opavě (tam jsem studovala rok
)
Ahojky, omlouvám se že Vám sem lezu, ale sháním v Olomouci dobrého logopeda tak jestli máte nějaké zkušenosti budu ráda za každou radu. Mám 4letého kluka co odmítá spolupracovat tak potřebuji hlavně někoho trpělivého co to s ním zvládne.
Děkuji Lucka
ahojky.....zdravím „Olmutz gang“ ![]()
jsem tu dlouho nebyla, ale zase jste toho moc nenakecaly ![]()
farska - ráda bych se opět zúčastnila nějakého „dýchánku“, ale bohužel teď se nám všechno se..e - manža už skoro 2 měsíce marodí, neviděl ještě ani korunu a z rodičáku nevyjdem, takže jsem si domluvila práci u známýho, takže makám
…ale jakmile bude čas, tak se ozvu a něco pořešíme ![]()
co se domácího vzdělávání týče - taky bych do toho nešla…myslím si, že je celá školní docházka důležitá!!! a naše školství mi neefektivní nepřipadá - teda můžu srovnávat třeba s Irskem, kde jim dějepis nebo fyzika příjdou zbytečný, tak se to neučí…ale je toho víc - když zajdu do krajností, tak jsem ráda, že u nás se po školách aspoň nestřílí
…nehledě na to, že na střední školu pak dítě z „domácí školy“ jít musí a ta adaptace bude nejspíš docela masakr…
ovšem toto je každýho věc - podle nejlepšího vědomí a svědomí, že…
anonymní Lucko
Tak jsem zkusila zjistit tu logopedii.
Prý je logopedická školka a škola:
ZŠ a MŠ logopedická,Tř. Svornosti 37
Pokud se tam stavíš, tak Ti poradí, případně tě k někomu přiřadí. A pokud má malej velké problémy, může se příští rok k nim do školky dostat.
Pokud ještě něco zjistím, dám vědět.
Napoly a všichni,AHOJ ![]()
To mne mrzi,ze musis pracovat-i ja jsem teda dneska zrovna v pracovnim procesu,v jednom kancliku
At se to brzy financne vyresi a manzel muze jit zase do prace!!!!(mmch-co mu je?)
Tak jsme byli ted ve stredu poprve v Rozariu na prulezkach,jak jsou ten den zdarma a je to tam moooc hezkyyyyyyy
![]()
Ahojky, hlásím, že v sobotu 5.9. má být na letišti v Neředíně letecký den.
jééé super díky za info, letecký den bysme chtěli stihnout, malá je poslední dobou z letadel uplně nadšená ;o)
Farska - o tom středečním Rozárku víme, tak kdyby bylo některou středu ještě hezké počasí, tak bychom se tam mohly sejít, což? (a tím ponoukám i ostatní zdejší olomoučandy
)
Mi dneska ráno definitivně odešla do věčných lovišť žehlička
Měla svůj věk, mám ji skoro 9 let (dostala jsem ji od babičky, když jsme s manželem/tehdy přítelem zakládali společnou domácnost). Takže jsme ještě jeli s dětma do města kupovat žehličku
Jedno dítě za ruku, druhé v šátku na břiše, na zádech batoh, přes rameno plátěnou tašku s krabicí s žehličkou
Za chvíli se chystám na žehlicí premiéru - mám tady hromádku plínek…
Kiero - díky za tip s leteckým dnem, akorát v sobotu pojedem zřejmě na svatební veselici kamarádům na Jižní Moravu… (už se těším, původně jsem si říkala, že s čerstvým mimi nepojedem, ale teď jsem se rozhodla, že na otočku na odpoledne bychom mohli a hrozně ráda uvidím po delší době/a na delší dobu kamarády…)
DOMI,
mne napadlo totez ![]()
A diky za tip na letecky den,nebylo by od veci se tam taky vypravit kouknout ![]()