Opakované potraty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3135
19.9.13 09:40

@Mber
Omlouvám se, že Vám vstupuji do diskuze :oops:
Můžu se tě zeptat, o jaký problém u tebe konkrétně šlo?
Prodělala jsem také 3 zamlklé těhu za sebou.. tak pátrám po všech možných příčinách.. Otěhotněla jsem také pokaždé hned.
 děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
19.9.13 09:50

@mitcha Ahojky :mavam: Vůbec se neomlouvej…Po druhém potratu mi našli Leidenskou mutaci a MTHFR-tak jsem si třetí těhu píchala injekce, ale ani to nepomohlo… :,( Po třetí ztrátě jsme s manželem absolvovali imuno vyšetření-on v poho, u mě našli antifosfolipidové protilátky asi třech druhů. Byla jsem u paní profesorky Ulčové - Gallové v Plzni, myslím, že to je špička ve svém oboru.Jsem přesvědčená, že imunologické vyšetření je hrozně moc důležité, ale pokud si po tom nejdeš sama, gynekologové v tom moc kovaní nejsou a sami Ti to nenabídnou…Ty máš nějaká vyšetření za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
19.9.13 10:12

@Mber
Nemám :,(
mám 3 děti a tyto neúspěchy až po nich.. je mi 43, tak nevím, jestli ještě dělat nějaká vyšetření, je to časově náročné? musí se něco přeléčit v případě pozitivních výsledků, než se začne se snažením, nebo se může zároveň?
My už nemáme moc času, proto jsme chtěli spíš ponechat náhodě..
Já mám zvýšené lehce TSH štítnou.. samozřejmě věk je hlavní negativní ukazatel pro kvalitu vajíček a spermií..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
19.9.13 10:54

@mitcha No mě je 37 a manželovi bude v prosinci 42.A taky mám jedno dítko, ale z předchozího vztahu a těhotenství probíhalo bez jakkýchkoliv léků a injekcí… :nevim: Budu upřímná. Imuno většinou je trochu běh na delší trať, pokud se něco najde. Nějaká léčba, po kterou je zakázán nechr.sex,brala jsem prášky (to bylo cca 3 měsíce, ale to je u každého jiné-může být i déle)no a pak jsme se mohli snažit a povedlo se třetí cyklus. Pořád zobu hafo léků a píchám injekce, takže jsem jak chodící lékárna a feťák v jednom.Ale to mimčo za to stojí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.9.13 15:17

@mitcha Ahoj, doporučuju to imunologické vyšetření - ať už v Praze nebo v Plzni. Taky mám syna bez potíží a pak potraty. Našla se zvýšená buněčná imunita a taky zvýšené TSH - vše jsem pořešila a do dvou měsíců otěhotněla, nyní jsem v 17tt. Takže výsledky léčby tu určitě jsou. Moc držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
19.9.13 15:24

KOnečně mám výsledky imuna v ruce mám doporučení brát tabletu denně 10mg tak jsem ráda, že to nebude nějaká darda pro tělo.
@JaLa velká gratulace, kéž by to mělo takové zázračné účinky. Dodržovali jste taky gumi sex a při ovu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.9.13 15:33

@MisTer Co Ti našli? 10mg Prednisonu je docela dost, ale aspoň se to přeléčí, držím palce na kontrolu! vlastně gratuluju, že se něco našlo - aspoň víš, proti čemu bojuješ. Horší je nic nenajít.
Kondom jsme používali vlastně od toho potratu (zákaz otěhotnět, než přijdou výsledky), no a pak bylo jasno, že zase kondom :-) V momentě, kdy jsme se mohli začít snažit, tak jsme kondom během ovu nepoužívali, jinak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
19.9.13 15:48

@JaLa dost???no mám protilátky proti embryjku. Tak já myslela, že ta dávka jde no tak to ze mě bude iza chvíli kynutý buchta :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
19.9.13 15:55

@MisTer já Tě nechtěla strašit, jen je to víc, než se obvykle dává (normoš je 5mg). Ale aspoň se to rychleji přeléčí a budou třeba stačit 3m místo 6m, kdyby Ti dali menší. Navíc po úpravě výsledků Ti tu dávku možná sníží. Takže klídek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
19.9.13 19:23

@JaLa 3měsíce to mám brát to máš pravdu, tak uvidíme. Ale testy další po 3měs. Jsem zvěadvá co mi na to řkenou v car až tam půjdu s tou zprávou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
21.9.13 12:05

Ahoj všem, sice nerada, ale přidávám se k vám. Včera jsem měla SP a předtím 2× ZT :,(. Všechny možné testy mám za sebou, byla jsem u dr. Ulčové-Gallové tak jsem doufala, že teď se to povede, brala jsem 16 prášků a Fraxiparin. Bohužel. V pondělí budu vola dr. Ulčové-Gallové a snad bude mít nějaké nové rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
21.9.13 13:48
@MisTer píše:
@JaLa 3měsíce to mám brát to máš pravdu, tak uvidíme. Ale testy další po 3měs. Jsem zvěadvá co mi na to řkenou v car až tam půjdu s tou zprávou.

Ahoj prosim te jak ti to zjistili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14112
21.9.13 16:59

@Pupik76 po neuspesnem ivf me poslali na imunologii vysledky trvaly mesic, ale uz vim proc otehtnet proste nemuzu!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4340
23.9.13 11:32

@Ginuš To je mi moc líto!! Pokud jsi prošla hematolkou, imunologií a genetikou a léčbu máš nastavenou, tak už víc udělat nemůžeš. Bohužel někdy se taková věc stane i jen tak náhodou, mimo jakoukoliv rozumnou příčinu - příroda někdy ví dobře, proč některé věci dělá (špatné uchycení, morfologická příčina, poškozené mimi…). Jen 1z5 těhotenství se vydaří a s tím bohužel musíme všechny počítat. Doufejme, že příště se už zadaří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
23.9.13 13:26

@JaLa Děkuji. Chjoo 1 z 5 těhu vyjde.. Hmm tak já si hold zatím vybírám ten neúspěch. Uvidím co vyjde z histologie, ale bohužel pokaždé vyšlo, že plod byl zdravý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty