Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Zaleží jak to fakt vnímáš ty no..pokud tím rodiče doslova ukazuji, ze se jim jmeno fakt nelibi..tak je dobré zakročit. Rázněji…
Vaše děťátko, vaše rozhodnutí..Kdyby byla Xénie bude Xénie, tim nechci urazit žádné jméno, ale tohle je zrovna dost neobvyklé..
Jak ji budeš řikat ty? KAMI, Kamčo?
Tohle jméno je dost holčičí i klučičí..
Znamá se tak také jmenuje Kamila, vola se na ni Kamčo, zkratka Kami, Kamil…nebráno zle!
Asi jako Marcela, to je take hodne podobné jemno jak kluk, tak divka.
Marcel, Mací,…
A není to podle mého myšleno ve spatném..proste zkratka jmena.
Moje mamča je Marcela. Nikdo na ni jinak než Marcel nezavolá. Hahatakze nevim no, asi jak kdo vnímá.
Taky znám holku Adélu a ta si sama říká a podepisuje se Adél. Tady ty zkratky jsou normální.
@vokishka píše:
Taky znám holku Adélu a ta si sama říká a podepisuje se Adél. Tady ty zkratky jsou normální.
Akorat Adel zadnej kluk nebude
zatimco Kamil jo…
@vokishka Čauky, tak adel je zcela normalní, jako napr nikol…a tucet jinych
Řikam jen, že mi známou voláme Kamil, mohla bys? Nebo Kami…atd. to samé moje mamina, marcel…to jsou takova jmena, kdy osloviš takto i chlapa, ne vzdy s umyslem, ze schvalne divce kamile a chlapovi marcelo.. ![]()
@Anonymní píše:
@vokishka Čauky, tak adel je zcela normalní, jako napr nikol…a tucet jinychŘikam jen, že mi známou voláme Kamil, mohla bys? Nebo Kami…atd. to samé moje mamina, marcel…to jsou takova jmena, kdy osloviš takto i chlapa, ne vzdy s umyslem, ze schvalne divce kamile a chlapovi marcelo..
@Anonymní píše:
Zaleží jak to fakt vnímáš ty no..pokud tím rodiče doslova ukazuji, ze se jim jmeno fakt nelibi..tak je dobré zakročit. Rázněji…
Vaše děťátko, vaše rozhodnutí..Kdyby byla Xénie bude Xénie, tim nechci urazit žádné jméno, ale tohle je zrovna dost neobvyklé..
Znamá se tak také jmenuje Kamila, vola se na ni Kamčo, zkratka Kami, Kamil…nebráno zle!
Marcel, Mací,…
Moje mamča je Marcela. Nikdo na ni jinak než Marcel nezavolá. Hahatakze nevim no, asi jak kdo vnímá.
Ale holky oni jí říkají KAMILE a ne Kamil. Prostě oslovují ji jako TOHO KAMILA. Kdyby řekli třeba Kamil, jak se dnes máš? Tak to je úplně v pohodě, tak jí říkám taky. Ale oni řeknou KAMILE, jak se máš?
Plus na dárcích též bylo napsáno KAMIL. Nechtěla jsem kazit jinak pěkné chvíle u stromečku, ale měla jsem dost velké nutkání jim dárky vrátit a vůbec je nerozbalit. Nemyslím si, že bych byla urážlivá, sama ze sebe si dělám srandu často a ráda. Ale toto mi přijde nedůstojné vůči tomu dítěti (Byť to zatím nevnímá. Ale pochybuju, že se najednou sami od sebe změní, až to vnímat bude!).
Jiná věc je, když si někdo nechá říkat nějakou specifickou variantou jména nebo třeba úplně jiným jménem či přezdívkou, ale je to JEHO VLASTNÍ rozhodnutí. Na střední jsme měli Matěje, který si nechal říkat Josef. Taky jsem znala Karolínu, která byla pro všechny Nely. Ale to si řekli sami. Respektovala bych i to, kdyby si babi s dědou vymysleli nějakou svou pro ně akceptovatelonu variantu jména (Káma, Milka, Míla, Mili, Mila nebo já nevím co odvozeného od jména Kamila) a použili tu. Ale jiné pohlaví? To mi přijde příliš. Navíc vnoučat mají víc a u všech píšou normálně jejich jména, jen u naší Kamily napíšou Kamil? ![]()
@Anonymní píše:
Ale holky oni jí říkají KAMILE a ne Kamil. Prostě oslovují ji jako TOHO KAMILA. Kdyby řekli třeba Kamil, jak se dnes máš? Tak to je úplně v pohodě, tak jí říkám taky. Ale oni řeknou KAMILE, jak se máš?Plus na dárcích též bylo napsáno KAMIL. Nechtěla jsem kazit jinak pěkné chvíle u stromečku, ale měla jsem dost velké nutkání jim dárky vrátit a vůbec je nerozbalit. Nemyslím si, že bych byla urážlivá, sama ze sebe si dělám srandu často a ráda. Ale toto mi přijde nedůstojné vůči tomu dítěti (Byť to zatím nevnímá. Ale pochybuju, že se najednou sami od sebe změní, až to vnímat bude!).
Jiná věc je, když si někdo nechá říkat nějakou specifickou variantou jména nebo třeba úplně jiným jménem či přezdívkou, ale je to JEHO VLASTNÍ rozhodnutí. Na střední jsme měli Matěje, který si nechal říkat Josef. Taky jsem znala Karolínu, která byla pro všechny Nely. Ale to si řekli sami. Respektovala bych i to, kdyby si babi s dědou vymysleli nějakou svou pro ně akceptovatelonu variantu jména (Káma, Milka, Míla, Mili, Mila nebo já nevím co odvozeného od jména Kamila) a použili tu. Ale jiné pohlaví? To mi přijde příliš. Navíc vnoučat mají víc a u všech píšou normálně jejich jména, jen u naší Kamily napíšou Kamil?
Ja te naprosto chapu. I chapu, ze jsi nedelala dusno. Ale ted bych to resila
taky by me to vadilo a hodne. Tady se vzdycky najdou rypalky, ktere to jeste otoci proti tobe, ze nechapes legraci a podobne. Neres. Dulezite je, jak to citite vy ![]()
A preci pokud jsou normalni, tak nebudou resit, ze JIM se nejak nelibi to jmeno (neprijde mi nijak hrozny, nechapu jejich trapnej pristup), ale ze je vnucka zdrava ![]()
@Anonymní píše:
Ale holky oni jí říkají KAMILE a ne Kamil. Prostě oslovují ji jako TOHO KAMILA. Kdyby řekli třeba Kamil, jak se dnes máš? Tak to je úplně v pohodě, tak jí říkám taky. Ale oni řeknou KAMILE, jak se máš?Plus na dárcích též bylo napsáno KAMIL. Nechtěla jsem kazit jinak pěkné chvíle u stromečku, ale měla jsem dost velké nutkání jim dárky vrátit a vůbec je nerozbalit. Nemyslím si, že bych byla urážlivá, sama ze sebe si dělám srandu často a ráda. Ale toto mi přijde nedůstojné vůči tomu dítěti (Byť to zatím nevnímá. Ale pochybuju, že se najednou sami od sebe změní, až to vnímat bude!).
Jiná věc je, když si někdo nechá říkat nějakou specifickou variantou jména nebo třeba úplně jiným jménem či přezdívkou, ale je to JEHO VLASTNÍ rozhodnutí. Na střední jsme měli Matěje, který si nechal říkat Josef. Taky jsem znala Karolínu, která byla pro všechny Nely. Ale to si řekli sami. Respektovala bych i to, kdyby si babi s dědou vymysleli nějakou svou pro ně akceptovatelonu variantu jména (Káma, Milka, Míla, Mili, Mila nebo já nevím co odvozeného od jména Kamila) a použili tu. Ale jiné pohlaví? To mi přijde příliš. Navíc vnoučat mají víc a u všech píšou normálně jejich jména, jen u naší Kamily napíšou Kamil?
Tak to se omlouvám a chápu tě..
Ja bych jim to řekla..zatím slušně a jestli ani to by nepomohlo, tak bych uz byla asi ZLÁ. Jestli to staří rodiče nechápou a je to ve směs naschvál, tak bych se nedržela…
7
takze nevim no, asi jak kdo vnímá.
Marcel, Mací,…
Moje mamča je Marcela. Nikdo na ni jinak než Marcel nezavolá. Haha