Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, ty jsi strašnej negáč. Ty tomu děcku tak akorát něco přivoláš ![]()
@astrib píše:
Myslím, že hledáš radu na špatném místě, tohle už je na psychologa - minimálně. Pokud budeš dítě dusit svým strachem, bude z něj slabý ustrašený jedinec plný problémů, nech ho dýchat, co se má stát to se stane. Evropa jde do háje, ale pořád je to jedno z nej míst pro život, tak buďme rády a užívejme si to. A pro chytrolínky, matky jedináčků nemusí být úzkostlivé, je jedno kolik máte dětí, ale jestli máte čas zabývat se „kravinama“.
No tak to určitě.
Ale já jsem psala, že UZKOSTLIVÝM matkám jedináčků se obvykle PODLE MÝCH ZKUŠENOSTÍ uleví, když mají další děti.
sama jsem úzkostlivá matka jedináčka ![]()
@Anonymní píše:
@sirikit Tak to jsi mela stesti, ze te tak skvele vylecili. Znam totiz lidi, kteri takove stesti nemeli. Treba chodili pul roku k dr. s bolestma, ten je mel za simulanty a nakonec se prislo na rakovinu ve 4. stadiu. Konkretnimu cloveku bylo 21 let. Pred tremi dny zemrel. Tak pojdme vychvalovat nase zdravotnictvi az do nebe. Nemluve o mem osetreni po nehode atd.atd.
No jasně, dobré konce a špatné konce.
Tak na pár dnů vynech Černou kroniku a pročti si fakta.
Třeba skutečnost, že v opěvovaném USA je pro drtivou většinu obyvatelstva maligní nález ekonomickou katastrofou pro celou rodinu. Žádná hitparáda to není ani v tak top státech, jako severské země nebo Anglie.
Proč si myslíš, že člověk má shora posvěcené právo na zdraví, štěstí, dlouhá léta, my jsme k vám přišli zdaleka? Fakt už ty pohádky zahoď.
Jo, můžeš blbě onemocnět a umřít. Zítra ráno Tě může smést na tom přechodu kamion.
Roztrhá Tě klíště nebo sousedovo vořech, uděláš si smaženici z těch hezkých žampionů se zeleným kloboučkem, hospodu jednou za dvacet let vystřílí psychopat a rum napančuje likérka Drak, šílený místo k životu tadyk.
![]()
Nečti ji, Panebože, ona jenom tak breptá z rozmazlenosti a vůbec to tak nemyslí!
![]()
@Bábrdl píše:
No tak to určitě.Ale já jsem psala, že UZKOSTLIVÝM matkám jedináčků se obvykle PODLE MÝCH ZKUŠENOSTÍ uleví, když mají další děti.
sama jsem úzkostlivá matka jedináčka
Mám dva kousky a v jejich pubertě jsem častokrát přemítala, kterého z nich zabít dřív!
![]()
@Bábrdl píše:
No tak to určitě.Ale já jsem psala, že UZKOSTLIVÝM matkám jedináčků se obvykle PODLE MÝCH ZKUŠENOSTÍ uleví, když mají další děti.
sama jsem úzkostlivá matka jedináčka
Kéž by to platilo vždy, moje matka je úzkostlivá matka tří dětí
Vydrželo jí to dodnes ![]()
@Anonymní píše:
Tak nazorny priklad toho, proc je ta doba dnesni doba hrozna. Podivejte se jak se chovate k cloveku, ktery potrebuje podrzet, pomoct, poradit
Myslíš tak, že si společně zapláčeme a podpoříme ji v její sociální fobii?
Ostatně - proč v tak nekontroverzním tématu anonymně?
![]()
@radkka píše:
Kéž by to platilo vždy, moje matka je úzkostlivá matka tří dětíVydrželo jí to dodnes
Já to vidím ve svém okolí. Kamarádka, se kterou jsme byli stejně „úzkostlivé“, (nebo ona byla víc)najednou neřeší posílání dítěte na školku v přírodě, protože má doma miminko a věnuje se mu.
@Bábrdl píše:
Já to vidím ve svém okolí. Kamarádka, se kterou jsme byli stejně „úzkostlivé“, (nebo ona byla víc)najednou neřeší posílání dítěte na školku v přírodě, protože má doma miminko a věnuje se mu.
Určitě to někdy zafunguje, ale bohužel ne u všech a jak zakladatelku čtu, tak se bojím, že jí nepomůže nic. Leda tak návrat Stalina.
@astrib píše:
Myslím, že hledáš radu na špatném místě, tohle už je na psychologa - minimálně. Pokud budeš dítě dusit svým strachem, bude z něj slabý ustrašený jedinec plný problémů, nech ho dýchat, co se má stát to se stane. Evropa jde do háje, ale pořád je to jedno z nej míst pro život, tak buďme rády a užívejme si to. A pro chytrolínky, matky jedináčků nemusí být úzkostlivé, je jedno kolik máte dětí, ale jestli máte čas zabývat se „kravinama“.
Psychologa a hned. Takhle dite znicis. Uzkostne matky maji uzkostne deti a ver mi, ze se s tim tomu diteti zije fakt spatne. Mam opakovanou zkusenost s takovymi rodinami a ty deti jsou chudaci. Mam opakovanou zkusenost i s dospelymi, kteri jsou poznamenani takovou matkou, opet je to jen k velmi slozitemu ziti. Najdi si psychologa, co se specializuje na uzkosti.
@Anonymní píše:
@pannda Nevím kdo je mimo, když nevíš jaká je doba
Moje prababička přežila obě války, dokonce byla ve druhé těhotná. Kdyby takhle uvažovali všichni, strachem by nikdo nevystrčil nos. Ano, svět je nebezpečné místo. Ale zároveň úžasné a ten malý tvor ho chce objevovat. O syna jedináčka se bojím dost, ale jednou jsem ho na svět přivedla, tak je to můj úděl. Nebála bych se o něj míň, kdybych měla ještě jedno.
@sirikit Nemej strach, ja si dite vychovam jak se patri
Miru pravdepodobnosti si moc dobre uvedomuju. Ale asi ty mas kazdeho prokouknuteho a vis, ze to neni posahanec, ktery s nima sympatizuje. Nemusi to byt totiz zasadne nekdo od nich