Partner nesnasi psy a ja je miluju, navic si porizuji stene...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3745
2.4.21 23:29
@topazio píše:
Co je to za plemeno za 50 000 Kč?

Je to bullmastif, vyšel tenkrát kolem 47 000, je kupovaný v zahraničí, protože tehdy v ČR nešel sehnat, plánované vrhy už byly zamluvene a nam se navíc moc líbil, chovatel nám posílal jeho fotky a videa.. Platil se v eurech, a ten kurz tehdy nebyl moc výhodný, jinak by stál o pár tisíc méně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.4.21 23:31

Já psy nemam ráda, můj muž by si hned nějakého pořídil, takže vlastně podobné spojení názorů jako máte vy dva.
Reagovala bych na psa podobne jako Tvůj přítel. Jeho nelze přimět, aby měl psy rád a stejně tak u Tebe naopak. Pokud psy opravdu nemá rád, budou mu vadit vždycky. Pro mě je představa soužití se psem vlastně nepredstavitelna.
Takže jsou dvě možnosti: vyhodnotis, že vlastnění psa je pro Tebe důležitou prioritou a s přítelem se slušně rozejdes nebo zustaneš s přítelem a psa mít nebudeš a také mu to nebudeš vyčítat, jelikož to bude Tvoje rozhodnutí.
Na kompromis v téhle záležitosti moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
2.4.21 23:31

…takže kdyby partner přišel s tím, že si do společného bydlení (aniž byste to probrali, ale protože on „je miluje a od mala je měl“) pořídil třeba tchoře (pes zas štěká, trhá, kouše atd.), tak bys s tím byla úplně v pohodě a vůbec nic nenamítala? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
2.4.21 23:41
@neila píše: …takže kdyby partner přišel s tím, že si do společného bydlení (aniž byste to probrali, ale protože on „je miluje a od mala je měl“) pořídil třeba tchoře (pes zas štěká, trhá, kouše atd.), tak bys s tím byla úplně v pohodě a vůbec nic nenamítala? :think:

Tchoře? Nepostrehla jsi, že pes provází člověka už nějakou tu tisícovku let?

• Citovat
  • Upravit
4785
2.4.21 23:42
@neila píše: …takže kdyby partner přišel s tím, že si do společného bydlení (aniž byste to probrali, ale protože on „je miluje a od mala je měl“) pořídil třeba tchoře (pes zas štěká, trhá, kouše atd.), tak bys s tím byla úplně v pohodě a vůbec nic nenamítala? :think:

Co to je zase za teorii?
Jaksi v ní opomíjíš, že zakladatelka už „tchoře“ měla, když s ní ten pán začal chodit a tvářil se, že je to pro něj ok. Jenže teď, když „tchoř“ umřel a zakladatelka si chce pořídit nového, je najednou děsný problém. To Ti přijde ok a vůbec nic bys proti tomu nenamítala, kdyby se k Tobě partner takhle zachoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
744
3.4.21 00:13
@Anonymní píše:
Mam cca 2 roky partnera, zatim spolu nebydlime, i kdyz u me travi hodne casu - nekolik dni v tydnu. Brzo se mame stehovat do spolecneho bydleni, uz je koupeno. Ja mela od mala psy a mam je strasne rada (ostatne vsechna zvirata), nedovedu si bez psa zivot predstavit. Venuju se jim, chodim pomahat do utulku atd. Nedavno jsem tragicky a hodne osklive prisla o sveho milovaneho pejska, ktereho jsem mela 10 let, umrel mi v rukach a nejsem z toho jeste vubec venku, ale postupne se divam po dalsim pejskovi. Reakce meho pritele me ale velmi prekvapila. Vim, ze psy nijak zvlast nemiluje, ale ted vychazi najevo, ze je vlastne doslova nesnasi. Obcas mi vycital, ze se se svym psem moc mazlim, prislo mi, ze na nej vlastne asi zarlil nebo co. Ted, kdyz jsem noveho pejska vybirala, tak se drzel stranou, nic k tomu nerikal, jen to, ze nechce psa, co hodne pousti chlupy, tak jsem kvuli nemu domluvila stene nelinaveho plemena. Uz jsme se na nej byly s dcerou nekolikrat podivat, ale pritel s tím nechce mit nic spolecneho. Uz to doslo tak daleko, ze mu o psovi vlastne nemuzu ani nic rict. Nechce videt ani jeho fotku a pry, ze na to ma strasnou averzi, ze za to chci vyhazovat penize a ze o tom nechce vubec mluvit, ani to videt. Strasne me to zarazilo a zklamalo. Chapu, ze ne kazdy musi psy milovat, ale primo je nesnaset? Nevim, jestli tyhle dva protiklady dokazeme zkombinovat. Pro me je pes clen domacnosti, ale asi to nepujde s pritelem, pro ktereho je pes (podle jeho slov) jen uslintanej debil… Mozna to vyzni jako malichernost, ale pro me to je hodne dulezity a upromne ani nevim, jestli s clovekem s tak rozdilnym pohledem mohu sdilet domacnost.

Mám psy rada, mám jednu doma, ale tady půjdu proti proudu. Přijde mi jako kdyby jsi to brala jako hotovou věc, ze si poridis psa, já mám tedy za to, ze ve spolecne domácnosti se věci domlouvaji spolecne. Nedovedu si představit ze bych proste přišla s tím, ze vybírám psa a vůbec se dopředu nezeptala jestli ten druhy to taky chce. A to same očekávám od partnera. Myslím, ze pes je závažné rozhodnutí a ty jsi ho z nej úplně vynechala. Taky bych byla nas… kdyby mě partner takhle vynechal a o psovi bych patrně nechtela vůbec slyset.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
3.4.21 03:48

Něco pro místní čoklomilky:

Pes na pražském Petříně zaútočil na čtyřletého chlapce, dítě je v kritickém stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4019
3.4.21 06:41

Zakladatelko, mám obavu, že si budeš muset vybrat. Buď přítel nebo pes. Kdysi tady byla diskuze, ale o kočce. Dopadlo to tak, že holčina dala přednost kočce a přítel šel. My máme zvířat dost, ale v baráku jen rybičky a křečka. Všechno ostatní je venku, naštěstí v tomhle se s manželem shodneme. Jako mladej měl pejska doma i v posteli, teď už by to nesnesl. A upřímně, teď mi říct, že nastěhuje do baráku psa, kočku, tak se po dvaceti letech rozvedem. A to samé, kdybych udělala já jemu :lol: zase ale musím uznat, že chce pořídit prasátko a čekal, až se k tomu vyjádřím. Pokud bych byla proti, tak ho nepořídí, ale jelikož je to zvíře venkovní, nemám důvod být proti. :D takže musíš zvážit ty, jestli chceš ve svém životě psa nebo přítele. Protože dost pochybuju, že si zvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2077
3.4.21 06:50
@Anonymní píše:
Mam cca 2 roky partnera, zatim spolu nebydlime, i kdyz u me travi hodne casu - nekolik dni v tydnu. Brzo se mame stehovat do spolecneho bydleni, uz je koupeno. Ja mela od mala psy a mam je strasne rada (ostatne vsechna zvirata), nedovedu si bez psa zivot predstavit. Venuju se jim, chodim pomahat do utulku atd. Nedavno jsem tragicky a hodne osklive prisla o sveho milovaneho pejska, ktereho jsem mela 10 let, umrel mi v rukach a nejsem z toho jeste vubec venku, ale postupne se divam po dalsim pejskovi. Reakce meho pritele me ale velmi prekvapila. Vim, ze psy nijak zvlast nemiluje, ale ted vychazi najevo, ze je vlastne doslova nesnasi. Obcas mi vycital, ze se se svym psem moc mazlim, prislo mi, ze na nej vlastne asi zarlil nebo co. Ted, kdyz jsem noveho pejska vybirala, tak se drzel stranou, nic k tomu nerikal, jen to, ze nechce psa, co hodne pousti chlupy, tak jsem kvuli nemu domluvila stene nelinaveho plemena. Uz jsme se na nej byly s dcerou nekolikrat podivat, ale pritel s tím nechce mit nic spolecneho. Uz to doslo tak daleko, ze mu o psovi vlastne nemuzu ani nic rict. Nechce videt ani jeho fotku a pry, ze na to ma strasnou averzi, ze za to chci vyhazovat penize a ze o tom nechce vubec mluvit, ani to videt. Strasne me to zarazilo a zklamalo. Chapu, ze ne kazdy musi psy milovat, ale primo je nesnaset? Nevim, jestli tyhle dva protiklady dokazeme zkombinovat. Pro me je pes clen domacnosti, ale asi to nepujde s pritelem, pro ktereho je pes (podle jeho slov) jen uslintanej debil… Mozna to vyzni jako malichernost, ale pro me to je hodne dulezity a upromne ani nevim, jestli s clovekem s tak rozdilnym pohledem mohu sdilet domacnost.

Psy miluji, rád se s nimi mazlím, chodím na procházky. Nicméně přes práh domu nesmí překročit. Dům není bouda pro psa. Pes patří na zahradu, na dvůr. U Kohokoliv kdo měl doma psa jsem cítil takový zvláštní domácí,,odér,, tvým partnerem bych dlouho nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
3.4.21 07:18
@Venetia píše:
se divim, ze je ještě přitel…tohle opravdu nejde dohromady

Přesně tak… Pořídit si společný bydlení a pak proti vůli druhýho do bytu nakvartýrovat uslintanýho psa… :roll: 8) Do bytu patří akvárium s rybičkama, nebo terárko se smradlavým křečkem, to se dá tolerovat… Co kdyby si přítel pořídil pár laboratorních potkanů a nechal je volně lítat po bytě… :nevim: 8) Pro zakladatelku by bylo lepší vyplatit příteli podíl na společném bydlení a přikoupit ještě 5 psů a 15 koček… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
3.4.21 07:27
@Parninas píše:
Tohle všechno je sice pěkné, ale co když k životu to zvíře opravdu potřebuje?Já jsem třeba opravdu přesvědčená, že mi velmi pomáhají na moje úzkosti, strašně mě uklidňují. :srdce: :dance:Nechápu proč se ten chlap tak dlouho přetvařoval. Partneři nejsou na příděl, věřím, že ho nikdo nenutil. Mohl jsi rovnou začít s nějakou nepejskařkou. :nevim:

Když potřebuje k životu psa, asi nepotřebuje chlapa, kterýho prvně uvrtala do společnýho bydlení a teď mu tam chce proti jeho vůli nasadit čokla… :nevim: :nevim: :nevim: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
3.4.21 07:33
@Alriga píše:
A za ječení dětí, hlasitou tv seniorů atd… bys taky někomu dával „do čenichu?“

Já teda jo… Proto bydlím „na samotě u lesa“… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24087
3.4.21 07:37
@Alriga píše:
Tchoře? Nepostrehla jsi, že pes provází člověka už nějakou tu tisícovku let?

Člověka desítky tisíc let provázejí i blechy, vši a štěnice… Měl by si je proto někdo úmyslně stěhovat do bytu… :nevim: :nevim: :nevim: :think: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
3.4.21 07:38

Z nekterych nazoru nestacim zasnout. Predpokladam, ze vsichni, co tady maji psy za slintajici smradlave idioty, maji doma prakticky sterilni prostredi a vysoke socialni citeni.

Zakladatelko, rekla bych, ze ses v docela blbe situaci. Poridit si psa “protoze chci” bez ohledu na partnera a jeho nazor, mi prijde fakt hloupe a povrchni. Ja si porizovala druheho psa s posvecenim pritele a to jsme spolu jeste nebydleli. Ale resili jsme to spolu, byt on moc nadseny nebyl, psa mi rozhodne nezakazoval. Ted cubinu miluje, venuje se ji, zveda ji do postele, atd. Ale ja zvirata miluji a zivot si bez nich nedovedu predstavit. Partner nikdy nebyl velky zviratomil, ale cestu si k nim nasel (nenutila jsem jej) a ted chodi se mnou nase zvirata krmit, pecovat o ne. Rozmysli si, co je pro Tebe vetsi priorita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
3.4.21 07:39
@Proximus píše:
Psy miluji, rád se s nimi mazlím, chodím na procházky. Nicméně přes práh domu nesmí překročit. Dům není bouda pro psa. Pes patří na zahradu, na dvůr. U Kohokoliv kdo měl doma psa jsem cítil takový zvláštní domácí,,odér,, tvým partnerem bych dlouho nebyl.

Píše-li český muž něco o odéru, musím se fakt smát.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky