Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Proximus píše:
Nenene všichni ti majitelé psů vždy tvrdí, že uklízejí třikrát denně a neustále vytírají podlahu… nicméně, když tam přijdeš.. ucítíš to… psí bouda.
A když to neucítíš, tak to taky není moc dobré, zavání to týráním „milovaného“ psa… Ono máchat ve vodě a šamponovat denně to nebohý zvíře taky není pro toho tvora zrovna zdravý…
![]()
@Proximus píše:Obávám se, že toto vypovídá spíš něco o tvé sociální bublině.
![]()
mimochodem proč nemáš ráda muže?
To byla ironie jako reakce na jinou generalizaci
Nedělím lidi ani tak na muže a ženy, ale spíše na lidi milé, tolerantní a vychovane a na zakomplexované hulváty. Za to, že většina místních mužů se projevuje jako zakomplexovaní hulváti, fakt nemůžu. Čest výjimkám.
@Proximus píše:
Nenene všichni ti majitelé psů vždy tvrdí, že uklízejí třikrát denně a neustále vytírají podlahu… nicméně, když tam přijdeš.. ucítíš to… psí bouda.
Neuklízím třikrát denně, pes je zdravý, šamponem se myje cca 2krat ročně, kartacuje denně, denně se mu čistí zuby, často se mu čistí tlapy, uši apod. Pelíšek se pere jednou týdně. Naši přátelé tvrdí, že nesmrdí. Chápu, že někdo nemá rád psy, ale vypisovanim, že smrdí, štěkají.. nijak zakladatelce neporadí.
Podle mě takový vztah nemá budoucnost. Já psy nemam rada, doma žádného nechci. Ale nikdy by mě nenapadlo se o psech vyjadřovat, jako tvůj přítel. Neplanovala bych společnou budoucnost s někým, kdo psy miluje, považuje je za členy rodiny a chce je doma mít. To není nic proti psům ani jejich milovníkům, to je proste jen rozdílný nazor, životní styl. Tak, jako byste se měli shodnout na typu bydlení, na počtu dětí, na financích… tak byste se měli shodovat i na životním stylu, kam prave vlastnictví zvířat patří. Nicméně ve vašem případě by pro mě důvodem k rozchodu bylo to, jakým stylem se chlap vyjadřuje, než to, ze nemá rád psy. Pokud by manžel po psovi strašně toužil, tak bych asi dokázala najít nějaký kompromis, abychom ho mít mohli. Třeba ze bude na zahradě, nebo nebude smět do ložnice, nebude to žádný 60 kg linajici medvěd, venčit ho bude on atp. To by přítel na něco takového nepřistoupil?
@Midaku píše:
Podle mě takový vztah nemá budoucnost. Já psy nemam rada, doma žádného nechci. Ale nikdy by mě nenapadlo se o psech vyjadřovat, jako tvůj přítel. Neplanovala bych společnou budoucnost s někým, kdo psy miluje, považuje je za členy rodiny a chce je doma mít. To není nic proti psům ani jejich milovníkům, to je proste jen rozdílný nazor, životní styl. Tak, jako byste se měli shodnout na typu bydlení, na počtu dětí, na financích… tak byste se měli shodovat i na životním stylu, kam prave vlastnictví zvířat patří. Nicméně ve vašem případě by pro mě důvodem k rozchodu bylo to, jakým stylem se chlap vyjadřuje, než to, ze nemá rád psy. Pokud by manžel po psovi strašně toužil, tak bych asi dokázala najít nějaký kompromis, abychom ho mít mohli. Třeba ze bude na zahradě, nebo nebude smět do ložnice, nebude to žádný 60 kg linajici medvěd, venčit ho bude on atp. To by přítel na něco takového nepřistoupil?
Konečně konstruktivní příspěvek od „nemilovnice“ psů. Děkuji.
Pritelovi, nez jsme se sestehovali, jsem oznamila, ze si poridim psa ( a ze nebude jen jeden). Protoze vedel, ze jsem pejskar. On totiz nikdy na psy nebyl. Kdyby rekl, ze psy nechce, tak bychom spolu nebyli. No jsme spolu 9 let a mame dva psy, budem si brat behem roku tretiho. A dokonce on sam je chodi rano v 7 vybehat na louku. 😀 A kluky by nedal pryc za nic. Nevytiram kazdy den, jen denne jede robo vysavac a psina u nas citit neni, psy do vany nelezou jak je rok dlouhy ( pokud se neuspini ). Pejskar a anti pejskar bohuzel k sobe moc nejde.
@Chytrak píše:
Tomu sama neveris, ze celou dobu hral predstaveni, ze buhvijak miluje jejiho psa, chodil ho vencit, staral se o nej jak o dite a najednou otocil o 180 a psy nenavidi.![]()
Jestli ano, tak bych mu udelil Oskara za mimoradny vykon. Nebo oni snad spolu nebydleli? Jestli ne a paninka rovnou kupuje byt s chlapem, ktereho vubec nezna, tak dobre ji tak.
Příspěvek upraven 03.04.21 v 09:41
Ona je ta špatná a on v pohodě? Nebo je pouze nesvéprávný?
@Chytrak Nemovistost je psana na pritele. Ja mam mam svuj byt, ktery se bude pripadne pronajimat… S bystrosti to moc nesouvisí, ale klidne si posluzte ![]()
@Parninas píše:
Já jen dost pochybuju, že tady kompromis udělat jde. Pejskař a antipejskař jsou prostě jako voda a olej. Oba mají právo na svůj názor, ale dohromady to prostě nefunguje. Chápu, že je tam ta nemovitost, takže je situace složitější. Oba mají máslo na hlavě, měli tu pandořinu skříňku otevřít mnohem dřív.Já tak strašně nemám ráda když lidi nechávají věci vyhnít.![]()
![]()
Nikdy to nedopadne dobře.
My jasno meli. Psa jsem uz mela, stehovat jsme se meli i s ním. Pes s námi mel byt jeste minimalne 5 let. Bohuzel doslo k te tragicke udalosti a z minuty na minutu bylo vse jinak…To si clovek nenaplanuje. Stejne jako bych ted asi tezko planovala, kdyz mi umre necekane dcera, jestli budeme chtit druhou…
Navic je tu prave i ta moje dcera, ktera psa-partaka taky moc potrebuje, nejde jen o me a pritele…
@Anonymní píše:
My jasno meli. Psa jsem uz mela, stehovat jsme se meli i s ním. Pes s námi mel byt jeste minimalne 5 let. Bohuzel doslo k te tragicke udalosti a z minuty na minutu bylo vse jinak…To si clovek nenaplanuje. Stejne jako bych ted asi tezko planovala, kdyz mi umre necekane dcera, jestli budeme chtit druhou…
Navic je tu prave i ta moje dcera, ktera psa-partaka taky moc potrebuje, nejde jen o me a pritele…
Tak pokud jste si to hned od začátku vyjasnili, tak nevím co říct. Je to blb, takhle najednou změnit přístup, jak jsem psala předím.
@Anonymní píše:
@Chytrak Nemovistost je psana na pritele. Ja mam mam svuj byt, ktery se bude pripadne pronajimat… S bystrosti to moc nesouvisí, ale klidne si posluzte
Nějak se ztracim. Takže nemovitost PATŘÍ příteli nikoliv vám oběma? Takže když se nedomluvíte máte s dcerou, kde bydlet a nebudeš tratit?
@Maria37 Presne tak. Nemovistost jsme vybirali spolu, ale psana je na pritele, i ji on platil. Mně dal dustava muj byt. Ale neni to uplne to, co jsem tu chtela resit…
Pes do bytu nepatří.
Dřív se psy normálně jedli a ve spoustě zemi je to stále vítána pochoutka ale my si z nich děláme domácí mazlíčky..
Se divím že některý lidi si do bytu neporizuji slepice nebo kozu..
I když ta slepice by davala větší smysl než pes..
Ahoj, nectu vsech 11 stranek, ale ano, existuji lide, kteri nenavidi psy, napriklad muj tchan. Nesmi mu do bytu, ac mame nelinave plemeno, smi byt nahore sam v pokojiku muze, kde je ale po narozeni naseho syna si schopny privodit infarkt, jak steka a chce za nim. Navic ja tam nedokazu v klidu sedet a slyset, jak se snazi za nami dostat. A tak tam proste psa nebereme, mame hlidani.
Osobne si myslim, ze vam to nemuze dlouhodobe klapat pri takove averzi…
@david85lbc píše:
Pes do bytu nepatří.
Dřív se psy normálně jedli a ve spoustě zemi je to stále vítána pochoutka ale my si z nich děláme domácí mazlíčky..
Se divím že některý lidi si do bytu neporizuji slepice nebo kozu..
I když ta slepice by davala větší smysl než pes..
Jak si tady můžeš přečíst a ve Výměně manželek i zhlédnout, spoustě lidí nečiní problém udělat si z bytu chlívek a žít jako dobytek. Hlavně, že je pejsáček, nebo kočička spokojená. ![]()