Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jabadabadu píše:
Tak já píšu o těch, co se zvířaty žít nechtějí. O tom je snad tahle diskuze, ne? Kdyby s tím partner zakladatelky neměl problém, tak se tu o tom přece nebavíme.
Je to celé divné.. Ona za celou dobu nic nepoznala a on se přetvařoval
To je ten problém.
@david85lbc píše:
Pes do bytu nepatří.
Dřív se psy normálně jedli a ve spoustě zemi je to stále vítána pochoutka ale my si z nich děláme domácí mazlíčky..
Se divím že některý lidi si do bytu neporizuji slepice nebo kozu..
I když ta slepice by davala větší smysl než pes..
Pes žil s člověkem už v jeskyni a pomáhal mu i při lovu mamutů. Avšak v dobách nouze jedl člověk kdejaká zvířata, třeba i koně. To je dnes taky takové, zbytečné zvíře, že?
@Venetia píše:
Je to celé divné.. Ona za celou dobu nic nepoznala a on se přetvařoval
To je ten problém.
Spíš to ze začátku asi nebylo tak důležité. Problém nastal, až začali řešit sestěhování, co jsem pochopil.
@Anonymní píše:
@Chytrak Nemovistost je psana na pritele. Ja mam mam svuj byt, ktery se bude pripadne pronajimat… S bystrosti to moc nesouvisí, ale klidne si posluzte
Tak to sorry za tu bystrost, beru invektivu zpet. Ja jsem poradne necetl 1.prispevek a ihned reagoval, takze ma chyba.
Pochopil jsem, ze jsi byt kupovala ty a bydleli jste 2roky spolu.
ps: urcite mi tykej, v diskuzich je to standart.
@Zumpa píše:
Když někdo miluje psy, tak proč si pořizuje přítele?
Protože ve dvou se to lépe táhne
@Uslava nemám čas číst vědecký studie,
to radši investuji svůj čas do jiných věcí ![]()
Asi půjdu proti proudu, ale přijdeš mi jako hroznej sobec. Ty víš, že si partner psa nepřeje, ale stejně jsi už rozhodla za něj, že pes prostě bude. Pak se ale nediv, až ti partner dá ultimátum, jestli on nebo pes, nebo se partner rovnou sbalí a odejde… A když neodejde, tak budete trpět všichni, ty, partner, ale i ten pes. Když přineseš domů štěně bez jeho vědomí, tak jeho nechuť ke psům akorát tak ještě zvětšíš, nehledě na to, že jestli jste partneři, tak by jste měli rozhodovat oba, ne že ty ho postavíš před hotovou věc.
Dokážu si totiž představit, že už je alergickej na to, jak pořád o tom mluvíš. Že jsi psa brala do postele a celkově se k němu chovala jako k druhýmu dítěti. Dokážu si i představit, že třeba tobě ten pes nesmrdí, ale jemu ano, stejně tak jako někomu smrdí kočka a druhýmu ne. Já sama mám psa, velkýho… Ale venku, v bytě bych to nesnesla. Protože ano, pes smrdí, pouští chlupy, slintá, leze do postele… Nehledě na to, že sousedi vám pak taky poděkujou v tom paneláku, až ten pes bude štěkat celej den.
Nemyslím si, že někdo potřebuje k životu tak strašně moc psa, že bez jeho pořízení nemůže žít, jestli je jako partner a chlap hodnej, spolehlivej, tak si rozmysli, jestli je tvoje priorita partner pro život, nebo pes.
@Alriga píše:
Tchoře? Nepostrehla jsi, že pes provází člověka už nějakou tu tisícovku let?
@Freeandwild píše:
Co to je zase za teorii?
Jaksi v ní opomíjíš, že zakladatelka už „tchoře“ měla, když s ní ten pán začal chodit a tvářil se, že je to pro něj ok. Jenže teď, když „tchoř“ umřel a zakladatelka si chce pořídit nového, je najednou děsný problém. To Ti přijde ok a vůbec nic bys proti tomu nenamítala, kdyby se k Tobě partner takhle zachoval?
Za tchoře doplňte cokoliv. Společné soužití má být o tom, že si tyto věci pár ujasní než si pořídí společnou nemovitost. Stejně jako to, že (ne)chce dítě bez svatby nebo společný účet. Těžko můžou v pohodě fungovat, když si jeden postaví hlavu. Je potřeba hledat kompromis a ne zabejčeně trvat na svém. To platí pro oba.
@topazio píše:
Psy kdysi jedli jen velmi chudí lidé. Když už byli na pokraji vyhladovění, a ještě ne všichni.
Jinak pes hlídal obydlí a nesloužil jako potrava pro lidi. To samé kočky. Ty hlídaly úrodu, aby ji nesežrali hraboši, myši a jiná havěť.
Dnes slouží obydlí k tomu, aby byl pes zabezpečen před krádeží… A kočky, aby nebyly napadeny hejnem myší…
![]()
Po doplnění informací zakladatelkou můžu, myslím, jménem většiny zde diskutujících věcně shrnout okolnosti… Takže zakl. má byt, který jí zůstane, bude si ho pronajímat, přítel, mimochodem pěknej haj.zl, neskáče radostí metr do vejšky, že do baráku, kterej ON celej zaplatil, se mu nakvartýruje nejen slečna či mladá paní s dítětem, ale ještě mu automaticky bez jeho souhlasu udělá postupně z jeho baráku chlívek… Prvně jednoho psa, pak druhýho, třetího, časem do ložnice třeba kozu a do koupelny slepice… On to sice s kroucením očima trpí, ale nejeví žádné nadšení… TEN KLUK JE ŠMEJD…
![]()
To přece muselo být jasné že psy nemusí. řešili jste štěně spolu? Dospělý pes je něco jiného než štěně. A pokud on psy nesnáší tak chudák štěně a navíc až něco zničí
Já právě vztah ke psům řešila hned. Věděla jsem že bez psa bych žít nemohla a dcera to je totální milovnice psů
. Manžel tenkrát že psa doma neměli, ale psy má rád a domů jedině něco menšího. S tím jsme problém neměla
. Je to jen o domluvě a co komu nevadí. Ale věřím že kdyby psy rád neměl že to poznám. štěně jsme vždy řešili společně. Já teda vždy vybírám CHS a manžel pak se ptá jestli už něco vím
Mít společný byt a až pak zjistit že partner má úplně jiný názor než jsem myslela je problém. štěně bych nepřivedla domů pokud by ho někdo nesnášel. A problém bude, štěně rozkouše kde co, loužičky taky nějakou dobu budou ![]()
@Misasisi píše:
Tak pokud si poridis psa do domácnosti s tímto partnerem tak se obávám toho že pes bude chudák… Za prvé, budeš na něj sama… Když náhodou nebudeš moct ty tak on ho nevyvenci..a bohužel pes to cítí když člověk ho nemá rád, a proto bych si ho radši nekoupila než aby se pes trápil a ty taky… Člověk který nemá rád zvířata nemá rád lidi sorry… Takovyho chlapa bych nechtěla..
Nevím, jestli pes cítí, že ho člověk nemá rád.
Od jakživa se bojím psů a jsou mi lhostejní(nemám vůbec potřebu je hladit nebo pusinkovat) a starat se oně. Jsem něco mezi zakladatelkou a jejím chlapem. Ale přijde mi, že ať dávám psům najevo víc nebo míň, že se s nimi družit nechci(prostě neutrální vztahy), tak pes jakoby chtěl a furt se kolem mě ochomejtá.
To stejný kočky. ![]()
@bse.pedro píše:
Po doplnění informací zakladatelkou můžu, myslím, jménem většiny zde diskutujících věcně shrnout okolnosti… Takže zakl. má byt, který jí zůstane, bude si ho pronajímat, přítel, mimochodem pěknej haj.zl, neskáče radostí metr do vejšky, že do baráku, kterej ON celej zaplatil, se mu nakvartýruje nejen slečna či mladá paní s dítětem, ale ještě mu automaticky bez jeho souhlasu udělá postupně z jeho baráku chlívek… Prvně jednoho psa, pak druhýho, třetího, časem do ložnice třeba kozu a do koupelny slepice… On to sice s kroucením očima trpí, ale nejeví žádné nadšení… TEN KLUK JE ŠMEJD…![]()
![]()
![]()
A to se vyplati
![]()