Partner nesnasi psy a ja je miluju, navic si porizuji stene...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107638
3.4.21 22:56
@Slečna Ferka píše:
Hele, zakladatelko, myslím, že by to chtělo si dát ruku na srdce.

Opravdu si nemyslíš, že by bylo dobré před stěhováním do chlapova baráku s ním probrat, jestli si pořídíte nového psa?

Nemůže to být tak, že ses o štěněti rozhodla, aniž bys mu cokoli řekla, a teď mu ho pořád strkáš pod nos a on už na to má alergii, protože mu to čím dál tím víc ukazuje, že se jeho vlastně nikdo na nic neptá? A že třeba i proto reaguje přehnaně?

Neuvědomuješ si, jaké to je pro druhého partnera, když jeden řekne „já psa potřebuju a dítě taky potřebuje“? Že je prostě tlačenej ke zdi?

Nemyslíš si, že by třeba šlo domluvit, když budete mít zahrádku, aby byl pes třeba víceméně venkovní? Dcera by měla kámoše, jen by holt nebyl do postele… a přítelovi by to taky mohlo konvenovat.

Jenže Ty nic takového neděláš, Ty si sem jdeš poslechnout, jak to nebude klapat, jak on je hroznej sobec, protože s tím musel počítat, přece když jsi měla psa, tak určitě budeš nějakýho chtít mít do smrti smrťoucí, jak lidi, co nemají rádi psy, nemají rádi ani lidi, a jak problém se psem může mít jen nějaký hysterik na čistotu, protože jinak zvíře není problém, ani smrad, ani chlupy…

Z toho, co jsi tu napsala, vůbec není jasné, jestli se nějak snažíš pochopit, proč partner reaguje tak, jak reaguje. Asi to nebude totál debil, když pořizuje bydlení a chce s Tebou být i s Tvojí dcerou – ale já popravdě při Tvém popisu úplně vidím, jak pejsek ňu ňu, ťu ťu, a že on si může připadat jako priorita až za ním.

A popravdě, mít v prioritách zvíře před chlapem - kór když byl dřív chlap než zvíře - to mi přijde teda jako dost problém. Jednak obecně, jako Tvoje charakteristika a výbava do vztahu („jasně, miluju psy, jestli Ty ne, tak si jdi“, dneska je to móda, moc nehledat porozumění a kompromis), ale jednak i pro toho partnera: pro psa toto, pro psa tamto, bez psa nemůžeme být… to jako že implicitně bez toho chlapa jo?

A chtěla Ty bys být s chlapem, který by Ti dal najevo, že s Tebou zůstane, jen když strpíš, že si pořídí třeba nového hada - a že když nebude had (starého jsi nějak skousla, ale nového už nechceš), tak ať si jdeš? To kdyby tu některá napsala, tak ji všechny poplácají po zádech, že si toho nemá nechat líbit, počítám…

Proč by měl být problém být bez chlapa pokud si nerozumíme, nemáme stejne základní hodnoty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
3.4.21 23:04

@Venetia Není to problém. Je to o nastavení priorit.

Já bych teda asi nechtěla být s člověkem, pro kterého je základní hodnotou „pes v posteli“ (a říkám to jako člověk, který míval psa v posteli půlku života a kočku skoro celej).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
3.4.21 23:06

Taky si myslím, že to nebude dělat dobrotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
3.4.21 23:19
@Slečna Ferka píše:
@Venetia Není to problém. Je to o nastavení priorit.Já bych teda asi nechtěla být s člověkem, pro kterého je základní hodnotou „pes v posteli“ (a říkám to jako člověk, který míval psa v posteli půlku života a kočku skoro celej).

To je v pořádku, já zase s někým, kdo s tím má problém… Postel nutnost není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
3.4.21 23:44
@Reacta píše:
Nemyslím si, že někdo potřebuje k životu tak strašně moc psa, že bez jeho pořízení nemůže žít, jestli je jako partner a chlap hodnej, spolehlivej, tak si rozmysli, jestli je tvoje priorita partner pro život, nebo pes.

Tak to si nemyslíš špatně, bez domácího zvířete by šla moje kvalita života tak dolů, že to prostě není možnost. Chlap by mohl být z diamantů a platiny, ale kdyby neměl rád zvířata a nechtěl aspoň dvě (ano, dvě) doma, tak s ním prostě nebudu.

Taky nevím, kde jsi přišla na to, že každý pes celý den vyje. Než jsme koupili barák, bydleli jsme v bytovce plné psů a jen jeden jediný byl přes den slyšet (a to ještě nijak zvlášť).

Lidí s tak odsuzujícím pohledem na zvířata jsou mi prostě podezřelí, chápu že ti to třeba nestojí za ten extra úklid, to bych respektovala, ale tyhle skoro nenávistné řeči na němou tvář podle mě prostě vypovídají něco o člověku :nevim:

Příspěvek upraven 03.04.21 v 23:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16575
3.4.21 23:47

Když si představím ten nový, čistý, čerstvě zkolaudovaný byt a v něm štěně, tak přítele chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.4.21 00:49
@Slečna Ferka píše:
Hele, zakladatelko, myslím, že by to chtělo si dát ruku na srdce.

Opravdu si nemyslíš, že by bylo dobré před stěhováním do chlapova baráku s ním probrat, jestli si pořídíte nového psa?

Nemůže to být tak, že ses o štěněti rozhodla, aniž bys mu cokoli řekla, a teď mu ho pořád strkáš pod nos a on už na to má alergii, protože mu to čím dál tím víc ukazuje, že se jeho vlastně nikdo na nic neptá? A že třeba i proto reaguje přehnaně?

Neuvědomuješ si, jaké to je pro druhého partnera, když jeden řekne „já psa potřebuju a dítě taky potřebuje“? Že je prostě tlačenej ke zdi?

Nemyslíš si, že by třeba šlo domluvit, když budete mít zahrádku, aby byl pes třeba víceméně venkovní? Dcera by měla kámoše, jen by holt nebyl do postele… a přítelovi by to taky mohlo konvenovat.

Jenže Ty nic takového neděláš, Ty si sem jdeš poslechnout, jak to nebude klapat, jak on je hroznej sobec, protože s tím musel počítat, přece když jsi měla psa, tak určitě budeš nějakýho chtít mít do smrti smrťoucí, jak lidi, co nemají rádi psy, nemají rádi ani lidi, a jak problém se psem může mít jen nějaký hysterik na čistotu, protože jinak zvíře není problém, ani smrad, ani chlupy…

Z toho, co jsi tu napsala, vůbec není jasné, jestli se nějak snažíš pochopit, proč partner reaguje tak, jak reaguje. Asi to nebude totál debil, když pořizuje bydlení a chce s Tebou být i s Tvojí dcerou – ale já popravdě při Tvém popisu úplně vidím, jak pejsek ňu ňu, ťu ťu, a že on si může připadat jako priorita až za ním.

A popravdě, mít v prioritách zvíře před chlapem - kór když byl dřív chlap než zvíře - to mi přijde teda jako dost problém. Jednak obecně, jako Tvoje charakteristika a výbava do vztahu („jasně, miluju psy, jestli Ty ne, tak si jdi“, dneska je to móda, moc nehledat porozumění a kompromis), ale jednak i pro toho partnera: pro psa toto, pro psa tamto, bez psa nemůžeme být… to jako že implicitně bez toho chlapa jo?

A chtěla Ty bys být s chlapem, který by Ti dal najevo, že s Tebou zůstane, jen když strpíš, že si pořídí třeba nového hada - a že když nebude had (starého jsi nějak skousla, ale nového už nechceš), tak ať si jdeš? To kdyby tu některá napsala, tak ji všechny poplácají po zádech, že si toho nemá nechat líbit, počítám…

Jenze jsou veci, kde kompromis udelat nejde. Tohle je jedna z nich.
A pokud je clovek nastaveny na to, ze proste nebude bez psa, protoze je to jeho soucast, mit psiho partaka, tak opravdu o porizeni noveho psa (v pripade skonu toho predesleho) opravdu zadna debata neni na miste. Proste je automatika, ze se pes poridi. Je to plne v kompetenci dotycneho.
Kdybych napriklad chodila s chovatelem kraliku, taky mu nebudu kecat do toho, kolik bude mit kralikaren, jake plemeno bude chovat, kolik si jich kazdy rok necha a tak. Proste je to jeho soucast, jeho parketa, a bude si o tom rozhodovat on.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
4.4.21 00:59

Jeden velky problem je, a je to videt i tady na diskuzi, ze i v ramci „milovniku psu“ je nekolik taboru.

Prvni velka skupina jsou ti, co psa maji tu tu nu nu, polidstuji ho a opravdove potreby toho psa moc neznaji a neresi.
Pak je druha velka skupina, to je druhy extrem, kteri vyznavaji pristup, ze je to jenom pes, patri k boude na zahradu a musi vedet, kdo je tady sef. Ty nejake potreby psa taky nezajimaji.
Tyhle dve skupiny zahrnuji tak 90 % beznych uzivatelu psa.

A pak je tady bohuzel drtiva mensina tech, kteri se snazi fungovat tak, aby se pes mel plnohodnotne po psim dobre. Potkate je na prednaskach o psech, seminarich, vycvikovych vikendech, na psich srazech, sranda zavodech, dogtrecich, ale i na ture na horach nebo ve vzdalenejsi prirode.
Tahle skupina je v klestich ze dvou stran od tech vyse uvedenych - polidstovaci maji pocit, ze se k psovi nechovaji uplne dobre („no tak mu tu cokoladku dej, kdyz tak smutne kouka“). A jetojenompsi zase maji pocit, ze se o psa staraji prehnane - „jo tvuj pes spi v obyvaku a jezdi s vama na dovolenou, jo“.

Takze ono nestaci „mit rad psy“, je to moc siroky pojem a ne uplne presny.
Jeste je potreba se s drahou polovickou aspon trochu trefit do toho, jakym zpusobem k tomu psovi pristupuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
99
4.4.21 02:55
@Liberalissima píše:
Tak to si nemyslíš špatně, bez domácího zvířete by šla moje kvalita života tak dolů, že to prostě není možnost. Chlap by mohl být z diamantů a platiny, ale kdyby neměl rád zvířata a nechtěl aspoň dvě (ano, dvě) doma, tak s ním prostě nebudu.

Taky nevím, kde jsi přišla na to, že každý pes celý den vyje. Než jsme koupili barák, bydleli jsme v bytovce plné psů a jen jeden jediný byl přes den slyšet (a to ještě nijak zvlášť).

Lidí s tak odsuzujícím pohledem na zvířata jsou mi prostě podezřelí, chápu že ti to třeba nestojí za ten extra úklid, to bych respektovala, ale tyhle skoro nenávistné řeči na němou tvář podle mě prostě vypovídají něco o člověku :nevim:

Příspěvek upraven 03.04.21 v 23:49

Já ale nemám odsuzující pohled na zvířata vůbec. Mám psa, Salašňáka, jen ho mám venku, vím jaký to je mít psy, ale všechno má svoje hranice. Já zase nechápu to, že kdyby chlap nechtěl aspoň dva psy, že by jsi s ním nebyla. Nemyslím to zle, jen je to pro mě utopie.
A pes nemusí výt celý den, stačí pár hodin a sousedi fakt budou naštvaný. Bydlela jsem v paneláku, kde lidi byli v práci a doma měli takovýho mrňavýho, nějakej mix a stačilo aby štěkal 2 hodiny v kuse a fakt to bylo o nervy. Zvířata mám ráda, ale myslím, že všechno má svoje hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3006
4.4.21 03:17

@Liberalissima Naprosty souhlas. Zvirata jsou moje hobby, venuji jim spoustu volneho casu a neumim si bez nich predstavit zivot, takze treba predstava, ze mam partnera, co zvirata nema rad a patri do skupiny lidi “pes patri do boudy a kocka do stodoly”, je mi fyzicky spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.4.21 03:31
@Anonymní píše:
Mam cca 2 roky partnera, zatim spolu nebydlime, i kdyz u me travi hodne casu - nekolik dni v tydnu. Brzo se mame stehovat do spolecneho bydleni, uz je koupeno. Ja mela od mala psy a mam je strasne rada (ostatne vsechna zvirata), nedovedu si bez psa zivot predstavit. Venuju se jim, chodim pomahat do utulku atd. Nedavno jsem tragicky a hodne osklive prisla o sveho milovaneho pejska, ktereho jsem mela 10 let, umrel mi v rukach a nejsem z toho jeste vubec venku, ale postupne se divam po dalsim pejskovi. Reakce meho pritele me ale velmi prekvapila. Vim, ze psy nijak zvlast nemiluje, ale ted vychazi najevo, ze je vlastne doslova nesnasi. Obcas mi vycital, ze se se svym psem moc mazlim, prislo mi, ze na nej vlastne asi zarlil nebo co. Ted, kdyz jsem noveho pejska vybirala, tak se drzel stranou, nic k tomu nerikal, jen to, ze nechce psa, co hodne pousti chlupy, tak jsem kvuli nemu domluvila stene nelinaveho plemena. Uz jsme se na nej byly s dcerou nekolikrat podivat, ale pritel s tím nechce mit nic spolecneho. Uz to doslo tak daleko, ze mu o psovi vlastne nemuzu ani nic rict. Nechce videt ani jeho fotku a pry, ze na to ma strasnou averzi, ze za to chci vyhazovat penize a ze o tom nechce vubec mluvit, ani to videt. Strasne me to zarazilo a zklamalo. Chapu, ze ne kazdy musi psy milovat, ale primo je nesnaset? Nevim, jestli tyhle dva protiklady dokazeme zkombinovat. Pro me je pes clen domacnosti, ale asi to nepujde s pritelem, pro ktereho je pes (podle jeho slov) jen uslintanej debil… Mozna to vyzni jako malichernost, ale pro me to je hodne dulezity a upromne ani nevim, jestli s clovekem s tak rozdilnym pohledem mohu sdilet domacnost.
:P
@Anonymní píše:
Mam cca 2 roky partnera, zatim spolu nebydlime, i kdyz u me travi hodne casu - nekolik dni v tydnu. Brzo se mame stehovat do spolecneho bydleni, uz je koupeno. Ja mela od mala psy a mam je strasne rada (ostatne vsechna zvirata), nedovedu si bez psa zivot predstavit. Venuju se jim, chodim pomahat do utulku atd. Nedavno jsem tragicky a hodne osklive prisla o sveho milovaneho pejska, ktereho jsem mela 10 let, umrel mi v rukach a nejsem z toho jeste vubec venku, ale postupne se divam po dalsim pejskovi. Reakce meho pritele me ale velmi prekvapila. Vim, ze psy nijak zvlast nemiluje, ale ted vychazi najevo, ze je vlastne doslova nesnasi. Obcas mi vycital, ze se se svym psem moc mazlim, prislo mi, ze na nej vlastne asi zarlil nebo co. Ted, kdyz jsem noveho pejska vybirala, tak se drzel stranou, nic k tomu nerikal, jen to, ze nechce psa, co hodne pousti chlupy, tak jsem kvuli nemu domluvila stene nelinaveho plemena. Uz jsme se na nej byly s dcerou nekolikrat podivat, ale pritel s tím nechce mit nic spolecneho. Uz to doslo tak daleko, ze mu o psovi vlastne nemuzu ani nic rict. Nechce videt ani jeho fotku a pry, ze na to ma strasnou averzi, ze za to chci vyhazovat penize a ze o tom nechce vubec mluvit, ani to videt. Strasne me to zarazilo a zklamalo. Chapu, ze ne kazdy musi psy milovat, ale primo je nesnaset? Nevim, jestli tyhle dva protiklady dokazeme zkombinovat. Pro me je pes clen domacnosti, ale asi to nepujde s pritelem, pro ktereho je pes (podle jeho slov) jen uslintanej debil… Mozna to vyzni jako malichernost, ale pro me to je hodne dulezity a upromne ani nevim, jestli s clovekem s tak rozdilnym pohledem mohu sdilet domacnost.

Dobrý den,
Moje špatná zkušenost s nynějším ex přítelem.
Po 7 letech co mi umřel můj 17 lety vorech, který byl pro mne :srdce:. Jsem si už musela pořídit nového parťáka. Bylo mi totiž hrozně smutno, prázdno. Jsem Pejskar, jsem milovníkem zvířat.
Svého parťáka mam 3 rokkem a učili jsme se spolu novým věcem jak na cvičících tak s novými lidmi který jsme díky novým zájmům poznávali bylo to super. Můj koníček místo třeba nějakeho fitka.
Po roce jsem se Seznámila jsem s novým „mužem“. Má rád psy, samy doma mají. Výchova cukr bič. Když neposlouchala dostala miskou a hned si to rozmyslela ( tohle mi bylo řečeno).
Videl že mina mém psovi dosti záleží, tak aby si udělal oko. Chodil s námi na dlouhé procházky, venčil ho když já Nemohla.
Na společném bytě daval dost najevo, že mě v posteli s námi nebude. Ne na gauči taky ne. Ne nebudu si s ním teď hrát ne nebude spát ani v ložnici ne nebudeme ho brát Zase sebou na výlet,( túra).
Viděl jak jsem s nimi fungovala jak byl naučený a roční pes stále potřebuje kontakt s okolím, novými místy, cvičák.
Takže v tomhle jsem. Stále pokračovala.

Příteli dlouhé procházky začali vadit. Vadilo mu že se se psem vůbec pomazlim a pohraju. Nebo když byla nějaká zahradní akce u přátel a já do telefonu zda mohu vzít 4 noheho sebou ( přátelům To nevadilo vždy jsem se ptala a buď mohl nebo ne jednoduché) už byly komentáře že se zasse protáhneme s tím coklem. Byl mezi lidmi vždy ssuprovej, proc mu nedopřát kontakt.
A víte vztah trvat 2 rokya pár měsíců na to. Hádky věčně o psovi. Do toho jsme už chtěli oba miminko takže je i mimco. A v závěru?
Miminko nazval zaplatou našeho vztahu ( dítě miluje nadevše).
Pes.?? Pouze ohrožení pro malého, co když mu něco udělá co kdy tohle co když tamto.
Proč ten pes otravuje== chce si hrát je rad že ho vidi. Člen naší ""smečky"" tak ho má rád. Oplatil mu lásku stahovacím obojkem. Teď nikam nejezdí kromě k rodičům. Nejezdí za psími kámoši ani na cvičák je s námi doma a jen procházky s někdy dost krátké dle malého.
Bez místo, neposlouchá je to zku*venej čokl co nic neumí, nemáš ho vycvičeného neposlouchá.
Sám přítel říkal že toho bude moc ale že vše zvládneme s se vším pomůže. Krom práce nemá momentálně nic dalšího. Fitka zavreny a jinde se cvičit nedá.. měl dost času aby si pohrál se synem i psem jak tvrdil, že se mu musíme věnovat aby se necítil odstrčený.
On poslouchá ale svou paničku a jak teď není moc času tak už nešlape tolik jako předtím ale není to žádná katastrofa.

Za mně milá paní. Pokud máte přítele hodně ráda. Buďte s ním a psa nepořizujte.
Pokud je pro vás štěstí mít vedle sebe chlupače, prohlédněte se po někom kdo má stejné záliby.

Jinak uuz bych to sama neudělala.
:srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
4.4.21 04:01

Nemám ráda psy, nikdy bych si domů žádného nepořídila a to máme dům s velkou zahradou. Manžel to má stejně.

Zakladatelko, jestli přijdeš o přítele kvůli psovi, tak je to o tvých prioritách. Ne o tom, že přítel je špatný člověk.

Upřímně, cítit v životě prázdno, protože nemám psa??? To je zvláštní. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať ten pocit prázdnoty skutečně vyřeším a ne jen zalepím pořízením psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13320
4.4.21 06:41
@kacz píše:
Nemám ráda psy, nikdy bych si domů žádného nepořídila a to máme dům s velkou zahradou. Manžel to má stejně.

Zakladatelko, jestli přijdeš o přítele kvůli psovi, tak je to o tvých prioritách. Ne o tom, že přítel je špatný člověk.

Upřímně, cítit v životě prázdno, protože nemám psa??? To je zvláštní. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať ten pocit prázdnoty skutečně vyřeším a ne jen zalepím pořízením psa.

Jestli to není i tím, že pes musí poslouchat a je ten, kdo se ve všem podřizuje… To u plnohodnotného partnera asi nelze očekávat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
4.4.21 06:46
@kacz píše:

Upřímně, cítit v životě prázdno, protože nemám psa??? To je zvláštní. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať ten pocit prázdnoty skutečně vyřeším a ne jen zalepím pořízením psa.

Když máte oba nastaveno stejně tak je to potom v pořádku přeci. :palec: máte ve všem jasno a dobrý. Stejná „vlna“.

A zakladatelku to nejspíš hodně bere jinak by se nechtěla radit a hold by psa neporizovala, aby měla doma pohodu a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
492
4.4.21 08:17
@Anonymní píše:

Tvůj přítel nemá rád všechny zvířata nebo jen psy? Pokud je vysazený jen na psy, nemá je rád, ale ostatní zvířata rád má, tak je to, myslím, normální, ne každý má rád psy a co je na tom? Někdo nemá rád psy a někdo zase nemá rád pavouky, křečky atd. :nevim:
To, že i přesto, že víš, že tvůj přítel psy nemá rád, a ty si ho chceš koupit, je od tebe sobecké, pokud to s přítelem myslíš vážně, nezlob se na mě, ty asi taky nemáš ráda všechna zvířata - Co by jsi dělala, kdyby si přítel pořídil zvíře, které nemáš ráda? Založila bys diskuzi: „Přítel ví, že to zvíře nesnáším, ale pořídil si ho“? Zkus se na to podívat z druhé strany, kdyby jsi musela žít se zvířetem, kterého nesnášíš… ¨

Já vím, pes-přítel člověka, já sama mám psy a mám je ráda a nevyměnila bych je. Takže by bylo lepší si najít partnera, který psy má taky rád.
Píšeš, že bez psa si nedokážeš představit život a že nevíš, jestli dokážeš s člověkem s tak rozdílným pohledem sdílet domácnost, v tom případě se s přítelem rozejdi. Ty chceš psa, on jej nesnáší, to by nepřineslo dobrotu, ale jen hádky. Už to, že psa nazval uslintaným debilem, aby ty tituly časem nebyly horší, víš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí