Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Máme kočky, psa chceme, ale až nebudeme mít naší starší kočku, pro kterou by to byl příliš stres.
A ano, pokud by chlap nechtěl mít aspoň dvě domácí zvířata (klidně časem, u nás to taky nebylo hned, pořizujeme zvířata zodpovědně), tak je to prostě nekompatibilní životní styl a prostě s ním nebudu. Nedostali bychom se dál než za nějaké 6-8 rande, protože tehdy nejpozději by na to došla řeč. Tj řekněme měsíc až dva času „vztahu“ (já tohle počáteční randění za vztah ještě úplně nepovažuju).
To je přesně ta doba, kdy si lidi vyjasňují tyhle věci, aby viděli, jestli spolu má smysl plánovat něco dlouhodobého, nebo ne, absolutně nechápu, co je na tom divného nebo utopického.
Jako pokud to někdo bere tak, že jediným smyslem života má být partnerský život, bez ohledu na to, co pro to člověk obětuje a že třeba bude žít životem, který nikdy nechtěl a který mu připadá chudý (tj pro mě bez zvířat), tak pak asi jo. Ale pro mě je důležitější to, abych já žila autenticky a jak chci, a pokud se najde parťák, který to bude mít podobně, tak o to líp. Ale vzdát se zásadních věcí v mém životě a to už navždy, jen abych si udržela chlapa, to zas přijde divné a utopické mě ![]()
@kacz píše:Zakladatelko, jestli přijdeš o přítele kvůli psovi, tak je to o tvých prioritách. Ne o tom, že přítel je špatný člověk.
Upřímně, cítit v životě prázdno, protože nemám psa??? To je zvláštní. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať ten pocit prázdnoty skutečně vyřeším a ne jen zalepím pořízením psa.
Mně zas přijde zvláštní žít tak jak nechci, jen aby se mnou byl nějaký chlap. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať to jen nelepím vztahem s nekompatibilními týpky, kteří mi zakazují mít psa ![]()
@Liberalissima píše:
@ReactaMáme kočky, psa chceme, ale až nebudeme mít naší starší kočku, pro kterou by to byl příliš stres.
A ano, pokud by chlap nechtěl mít aspoň dvě domácí zvířata (klidně časem, u nás to taky nebylo hned, pořizujeme zvířata zodpovědně), tak je to prostě nekompatibilní životní styl a prostě s ním nebudu. Nedostali bychom se dál než za nějaké 6-8 rande, protože tehdy nejpozději by na to došla řeč. Tj řekněme měsíc až dva času „vztahu“ (já tohle počáteční randění za vztah ještě úplně nepovažuju).
To je přesně ta doba, kdy si lidi vyjasňují tyhle věci, aby viděli, jestli spolu má smysl plánovat něco dlouhodobého, nebo ne, absolutně nechápu, co je na tom divného nebo utopického.
Jako pokud to někdo bere tak, že jediným smyslem života má být partnerský život, bez ohledu na to, co pro to člověk obětuje a že třeba bude žít životem, který nikdy nechtěl a který mu připadá chudý (tj pro mě bez zvířat), tak pak asi jo. Ale pro mě je důležitější to, abych já žila autenticky a jak chci, a pokud se najde parťák, který to bude mít podobně, tak o to líp. Ale vzdát se zásadních věcí v mém životě a to už navždy, jen abych si udržela chlapa, to zas přijde divné a utopické mě
perfektně receno
@kacz píše:
Nemám ráda psy, nikdy bych si domů žádného nepořídila a to máme dům s velkou zahradou. Manžel to má stejně.Zakladatelko, jestli přijdeš o přítele kvůli psovi, tak je to o tvých prioritách. Ne o tom, že přítel je špatný člověk.
Upřímně, cítit v životě prázdno, protože nemám psa??? To je zvláštní. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať ten pocit prázdnoty skutečně vyřeším a ne jen zalepím pořízením psa.
prosím te cim bys absenci psa…zvirete chtěla zalepovat?
@Liberalissima píše:
Mně zas přijde zvláštní žít tak jak nechci, jen aby se mnou byl nějaký chlap. Snažila bych se zamyslet nad svým životem a možná ho trochu napravit, ať to jen nelepím vztahem s nekompatibilními týpky, kteří mi zakazují mít psa
Jeslti jsem správně pochopila celou diskuzi, tak partner pořídil svou nemovitost a zakladatelka se tam chystá přesunout i s dcerou a následně s novým psem. Otázka tedy zní, proč se sune se svým dítětem do cizí nemovitosti a jak jí mohlo vůbec napadnout, že do cizí nemovitosti pořídí zvíře, které majitel nemovitosti nechce.
Já si tipuju, že chlap je jí dobrý na to, aby jí pomohl financovat její život a její dceru a následně zřejmě očekává, že jí bude financovat i toho psa. Protože jinak opravdu nechápu, co jí tam žene. ![]()
Takže bych to otočila. Proč chce zakladatelka za každou cenu bydlet s chlapem, který nechce psa? Ať si k sobě do bytu nastěhuje pejskomila a pořídí si spolu třeba chovnou stanici, ne? ![]()
@K2 8611 píše:
Jeslti jsem správně pochopila celou diskuzi, tak partner pořídil svou nemovitost a zakladatelka se tam chystá přesunout i s dcerou a následně s novým psem. Otázka tedy zní, proč se sune se svým dítětem do cizí nemovitosti a jak jí mohlo vůbec napadnout, že do cizí nemovitosti pořídí zvíře, které majitel nemovitosti nechce.
Já si tipuju, že chlap je jí dobrý na to, aby jí pomohl financovat její život a její dceru a následně zřejmě očekává, že jí bude financovat i toho psa. Protože jinak opravdu nechápu, co jí tam žene.Takže bych to otočila. Proč chce zakladatelka za každou cenu bydlet s chlapem, který nechce psa? Ať si k sobě do bytu nastěhuje pejskomila a pořídí si spolu třeba chovnou stanici, ne?
Ale ona prece pise, ze ji sokovalo, jak on otocil a ze to stehovani snad uz ani nechce.
Btw k druhemu se clovek stehuje proto, ze s nim chce zit, ne kvuli financim prece.
@Lucie_Sx píše:
Ale ona prece pise, ze ji sokovalo, jak on otocil a ze to stehovani snad uz ani nechce.Btw k druhemu se clovek stehuje proto, ze s nim chce zit, ne kvuli financim prece.
Podle mě ona jen tak mlčky předpokládala, že on bude ze psa nadšený. Nejspíš si to myslela, že on jí čte myšlenky (ne, že bych tak kolikrát nepřemýšlela také)
. Mně teda nikdy nikdo myšlenky nečetl. Jenže ona zase nečetla myšlenky jemu, tedy netušila, že on trpí jejího pejska, ale nový mu nesmí přes práh.
Lidi, kteří spolu bydlí, spolu zpravidla sdílí i finance. A ona je sama s dcerou. Ve dvou se jim bude lépe financovat všechno. Akorát se tak trochu zapomněli domluvit na tom psovi.
Já bych na jejím místě stěhování zastavila a hledala bych muže, který sdílí mou vášeň pro psy. Protože jinak to bude buď a nebo a to je dost na houby.
@kacz píše:
Nemám ráda psy, nikdy bych si domů žádného nepořídila a to máme dům s velkou zahradou. Manžel to má stejně.Zakladatelko, jestli přijdeš o přítele kvůli psovi, tak je to o tvých prioritách. Ne o tom, že přítel je špatný člověk.
Na Tobe je krásně videt, že si nedokážeš absolutne predstavit, že by měl nekdo jine potřeby a nastaveni, než Ty sama, coz je presne vlastnost typicka pro lidi, co nemaji radi zvířata. Vim, že to bude těžké, ale zkus si aspoň na okamzik predstavit, že každý potřebuje ve svém životě něco trochu jineho, má jiné zájmy, jine potreby a neco jineho ho dela stastnym.
Ty nemas rada psy, tak sympatizujes s partnerem zakladatelky, ale tak trochu jsi prehlidla, že on si ji se psem uz nasel! Ty sis snad manzela nasla se psem a nutila ho, aby se ho kvuli Tobe vzdal? Takový člověk podle me totiz špatný je a toho druheho ani nemiluje. Koho milujes, toho nikdy nebudeš nutit, aby se vzdal něčeho, co ho dela stastnym…
@Freeandwild píše:
Na Tobe je krásně videt, že si nedokážeš absolutne predstavit, že by měl nekdo jine potřeby a nastaveni, než Ty sama, coz je presne vlastnost typicka pro lidi, co nemaji radi zvířata. Vim, že to bude těžké, ale zkus si aspoň na okamzik predstavit, že každý potřebuje ve svém životě něco trochu jineho, má jiné zájmy, jine potreby a neco jineho ho dela stastnym.
Ty nemas rada psy, tak sympatizujes s partnerem zakladatelky, ale tak trochu jsi prehlidla, že on si ji se psem uz nasel! Ty sis snad manzela nasla se psem a nutila ho, aby se ho kvuli Tobe vzdal? Takový člověk podle me totiz špatný je a toho druheho ani nemiluje. Koho milujes, toho nikdy nebudeš nutit, aby se vzdal něčeho, co ho dela stastnym…
On si ji sice se psem našel, ale když mělo dojít ke stěhování, tak pes nečekaně o pět let dříve, než bylo předpokládáno, tak pošel.
Super, komu se to hodilo? CUI BONO???
@Proximus píše:
On si ji sice se psem našel, ale když mělo dojít ke stěhování, tak pes nečekaně o pět let dříve, než bylo předpokládáno, tak pošel.Super, komu se to hodilo? CUI BONO???
Zakladatelka.
Je to smutná příležitost, ale aspoň včas zjistila, že partnera zdaleka nezná tak, jak si myslela.
Teď může rozvážit, jestli opustí vlastní byt, za těch pět let by se už nemusela mít kam vracet.
@Freeandwild píše:
A kdo říká, že nemám ráda zvířata? Napsala jsem, že nemám ráda psy.
On si ji našel se psem, ale pokud si správně pamatuji, stěhovat se k ní chtěl, až když už psa neměla. On asi chápe, že ji to dělá šťastnou, ale zároveň nechce psa doma. Je to těžké pochopit?
Ano, asi ji nemá dost rád na to, aby vedle sebe do konce života snášel psa. Ona ho zase nemá dost ráda na to, aby se psa vzdala. Čili je to otázka priorit. Já nesympatizuji s nikým.
@kacz píše:
A kdo říká, že nemám ráda zvířata? Napsala jsem, že nemám ráda psy.On si ji našel se psem, ale pokud si správně pamatuji, stěhovat se k ní chtěl, až když už psa neměla. On asi chápe, že ji to dělá šťastnou, ale zároveň nechce psa doma. Je to těžké pochopit?
Ano, asi ji nemá dost rád na to, aby vedle sebe do konce života snášel psa. Ona ho zase nemá dost ráda na to, aby se psa vzdala. Čili je to otázka priorit. Já nesympatizuji s nikým.
vůbec ne…mne to přijde jasné od zacatku, co je na tom k reseni?
@K2 8611 píše:
Já si tipuju, že chlap je jí dobrý na to, aby jí pomohl financovat její život a její dceru a následně zřejmě očekává, že jí bude financovat i toho psa. Protože jinak opravdu nechápu, co jí tam žene.Takže bych to otočila. Proč chce zakladatelka za každou cenu bydlet s chlapem, který nechce psa? Ať si k sobě do bytu nastěhuje pejskomila a pořídí si spolu třeba chovnou stanici, ne?
Ale kdepak
Ja se nikam k nikomu nezenu, po spolecnem bydleni touzi pritel. Dlouho me premlouval. Mam svuj byt i praci a zadny sponzoring nepotrebuji. Pritel byl vetsinu casu u me v byte, ale neni to tu pro 3 uplne komfortni a navic jsme se oba casem chteli stehovat jinam, tak jsme to spojili a vybrali spolecne velky byt s velkou zahradou, ktery u nas obou splnil ocekavani. To je cele, ale vubec to nesouvisi s tím, co jsme tu chtela puvodne resit…:)
AUTOR DISKUZE
Sama za sebe samozrejme jsem schopna delat spoustu kompromisu, navic uz se svymi zkusenostmi vim, ze najit nekoho, s kym se na vsem shodneme, je nerealne.
S porizenim psa ale nejde jen o mě. Jde hodne o dceru. S nasim psem vyrustala, byl pro ni neco jako „sourozenec“, ktereho bohuzel nemela. Nasi rodinu vzdy kreslila jako: ja, mama a pes. Jeho tragickou smrt nesla hodne spatne. Potrebuje k sobe zase partaka, slibila jsem jí to. Jen me nenapadlo, jak moc narazim u partnera.
Jsme spolu pres dva roky, vetsinu casu travil u nas, stehovat do spolecneho jsme se meli na jeho velke prani, ja se musela dlouho rozmyslet. Kazdopadne nas tehdejsi pes byl soucasti planu. Brali jsme ho s sebou i na stavbu, aby se zvyknul na okoli atd. Nikdy jsem si nevsimla, ze by mu nejak zvlast vadil, ale asi ho proste jen tak nejak respektoval, navic to byl fakt idealni pejsek, o kterem doma vlastne ani nevite.
Noveho jsem nevybirala tajne, jen pritel se toho nejak nechtel zucastnit, tak jsme to resily hlavne spolu s dcerou. On nejak celou dobu (2 mesice) nic nerikal a najednou, kdyz jsem mu rekla, ze uz mame pejska zamluveneho a zjistil cenu (coz byl podle me taky velky kamen urazu, ackoliv ho platím ja), tak ani nechtel videt fotku a ze pry na nej ma uplne averzi a nechce se o nem vubec bavit…
Byla jsem z toho dost zaskocena. Od te doby mezi sebou mame takove osklive napeti.
Nepotrebuji urcite urcovat, ci pristup je dobry a ci ne. Respektuji kazdeho nazor na zvirata, at je jakykoliv, ale otazka pro me spis je, jestli je toto vubec mozne nejak skloubit dohromady…