Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ano, souhlasím se vším. Párkrát jsem měla na začátku snahu to ukončit, bohužel mě vždy přemluvil. Budu muset si jeho číslo zablokovat. Super.
Vis ty co? Take mam tohle pozadovani dukazu lasky za sebou a nic dobreho mi to neprineslo. Musis si uvedomit, ze tva hodnota se neodviji od toho, mas-li partnera. Jsi stale stejne kvalitnim clovekem, at uz single nebo v paru. Nekdo ma koreny techto stavu/pocitu v puvodni rodine a lasku rodicu si nahrazuje zajmem (a sexem) opacneho pohlavi. Nekomu k tomuto rozpolozeni dopomohl spatny vztah s expartnerem. Tahle substituce je pomerne bezna vec, pokud si to ale clovek pripusti, je na spravne ceste.
@Anonymní píše:
Ano, souhlasím se vším. Párkrát jsem měla na začátku snahu to ukončit, bohužel mě vždy přemluvil. Budu muset si jeho číslo zablokovat. Super.
Ja jsem to taky v podstate rok a pul z tech dvou let ukoncovala a nakonec to jinak nez zablokovat ho neslo. U nas to bylo trochu jinak, on me nepresvedcoval o nehynouci lasce, ale mel psychicke problemy, ktere byly v ceste naseho stesti. Nemohl mi udajne nabidnout plnohodnotny vztah. Ale sex jo, na to byl zdravy dost.
Moc ti preju, abys v sobe nasla silu to ukoncit. Ja mam ted skveleho chlapa a nechapu, proc jsem proboha toho vychcana nezablokovala driv. Taky uz jsem se skoro dokazala presvedcit, ze mi to tak vlastne vyhovuje, clovek nakonec zblbne i sam sebe. Je ti 36, neztracej cas s nekym takovym. ![]()
@Anonymní píše:
Dodneška jsem nepochopila, že si nevymyslel lepší výmluvu s tím omylem.
Děkuji za tvůj příspěvek. Nemyslím si ale, že takových najdu milion.
Najdeš. Průběžně pročítám a nestačím vstřebávat.
Prosím tě, proč se ještě vůbec bavíš (natož pak scházíš) s člověkem, který by tě od základu přešil?
Jestli se ti na sobě něco nelíbí, to je jedno, zda zevnějšek či něco niternějšího, pracuj na sobě sama. Bez ohledu na přání náhodného protějšku (opakuji takových, kteří ti budou rozkazovat a brát ohledy jen na svého pinďu a ego najdeš milion).
Můžu se zeptat, proč ses na něj tak upnula? Je pro tebe tak dokonalý, nebo ty jsi pro sebe tak špatná? Víš, připadá mi to strašně smutné. Zahazovat se s někým jako on, připadáš mi přemýšlivá, citlivá. Je škoda věnovat tohle vše (sebe!) někomu natolik primitivnímu.
Nevěř tomu, že jiného nenajdeš. Trapně opakuji, ale - to ale - podobných paskvilů najdeš milion. Stejně tak ale i fajn chlapy, těch není tolik, však jsou. Neztrácej čas, vážně ne. Udělej si den pro sebe, pěkně se uprav, jdi se projít, pusť si oblíbenou písničku, navštiv hezké místo, galerii, restauraci… Je toho tolik, tolik radostí. Jen to přes toho blbce nevidíš.
@ontarova.stara píše:
Vis ty co? Take mam tohle pozadovani dukazu lasky za sebou a nic dobreho mi to neprineslo. Musis si uvedomit, ze tva hodnota se neodviji od toho, mas-li partnera. Jsi stale stejne kvalitnim clovekem, at uz single nebo v paru. Nekdo ma koreny techto stavu/pocitu v puvodni rodine a lasku rodicu si nahrazuje zajmem (a sexem) opacneho pohlavi. Nekomu k tomuto rozpolozeni dopomohl spatny vztah s expartnerem. Tahle substituce je pomerne bezna vec, pokud si to ale clovek pripusti, je na spravne ceste.
Já tohle všechno vím. Bohužel se na lidi, co nemají rodinu, děti, pohlíží jinak. Vždyť i Jitka Zelenková nedávno říkala, že je pro někoho méněcenná. Některé věci se ve společnosti neodpouští.
@Anonymní píše:
Bohužel já to nedokážu. Muž chce teplou večeři a sex. A snést? Protože jsem divná.
Pokud netrollis, zda se, ze bys mela navstivit nekoho, kto se si s tebou promluvi o vztazich, nejakej odbornik, psycholog, terapeut… pokud fakt netrollis, pak je nekde neco hodne blbe a je potreba to zacit resit s pomoci odbornika, treba..
Příspěvek upraven 31.07.20 v 15:03
@Anonymní píše:
Já tohle všechno vím. Bohužel se na lidi, co nemají rodinu, děti, pohlíží jinak. Vždyť i Jitka Zelenková nedávno říkala, že je pro někoho méněcenná. Některé věci se ve společnosti neodpouští.
Naprosto s Tebou souhlasím ![]()
@Anonymní píše:
Ale zas neprehanej, prosim te. ![]()
@Anonymní píše:
Je to ve tve hlave, pokud tohle nastaveni neprepnes do jineho modu, budes se cely zivot trapit tim, ze nesplnujes vetsinova ocekavani a zapomenes na to, ze jediny, komu by se mel tvuj zivot libit a uspokojovat ho, jsi ty.
Navic si myslim, ze az na obcasne drbani ma vetsina lidi tolik prace se svym zivotem, praci, rodinou, detmi, ze nejak vyrazne resit zivoty jinych je nad jejich kapacitu.
@Miainautumn píše:
Najdeš. Průběžně pročítám a nestačím vstřebávat.
Prosím tě, proč se ještě vůbec bavíš (natož pak scházíš) s člověkem, který by tě od základu přešil?Jestli se ti na sobě něco nelíbí, to je jedno, zda zevnějšek či něco niternějšího, pracuj na sobě sama. Bez ohledu na přání náhodného protějšku (opakuji takových, kteří ti budou rozkazovat a brát ohledy jen na svého pinďu a ego najdeš milion).
Můžu se zeptat, proč ses na něj tak upnula? Je pro tebe tak dokonalý, nebo ty jsi pro sebe tak špatná? Víš, připadá mi to strašně smutné. Zahazovat se s někým jako on, připadáš mi přemýšlivá, citlivá. Je škoda věnovat tohle vše (sebe!) někomu natolik primitivnímu.
Nevěř tomu, že jiného nenajdeš. Trapně opakuji, ale - to ale - podobných paskvilů najdeš milion. Stejně tak ale i fajn chlapy, těch není tolik, však jsou. Neztrácej čas, vážně ne. Udělej si den pro sebe, pěkně se uprav, jdi se projít, pusť si oblíbenou písničku, navštiv hezké místo, galerii, restauraci… Je toho tolik, tolik radostí. Jen to přes toho blbce nevidíš.
I když tady píšu, že mi svítila varovná kontrolka hned na začátku, tak jsem doufala, že zažiju něco pěkného s ním, cokoliv. A musím říct, že ano. Jak on mě dokáže hladit, to jsem nikdy nezažila. Vím, zní to směšně takhle napsané. A dokázali jsme se spolu i hodinu dvě bavit o čemkoliv. Teď už se spolu ale takhle nebavíme.
A ano. Já návštěvuji galerie, cukrárny, restaurace sama. Do kina chodím sama. To víš, že bych raději šla s ním nebo někým jiným, ale dobrý. Situace je jaká je.
Muži nejsou hloupí. On ví, že mu vždy skočím kolem krku.
Nevydrzela jsem cist to vsechno. Kdyz je tam aktivni, rozhlizi se. Je to takhle jednoduchy. Tobe moc nerozumim, s chlapem do budoucna nepocitas. Podle me je resenim novy profil, dej si tam fotku vystrihu s velkyma kozama a umelyma nehtama, tak 10km od jeho bydliste, on te oslovi sam a muzes se ho postupne na vsechno zeptat jako tajna neznama. Ale ty se ho na nic nevyptavej, to je fakt otravny!
@K. Rocánková píše:
Nevydrzela jsem cist to vsechno. Kdyz je tam aktivni, rozhlizi se. Je to takhle jednoduchy. Tobe moc nerozumim, s chlapem do budoucna nepocitas. Podle me je resenim novy profil, dej si tam fotku vystrihu s velkyma kozama a umelyma nehtama, tak 10km od jeho bydliste, on te oslovi sam a muzes se ho postupne na vsechno zeptat jako tajna neznama. Ale ty se ho na nic nevyptavej, to je fakt otravny!
Je to otravný, je. Nezmíním tu seznamku. Na ten výlet zítra nebudu moct jet. Chce se mi brečet. Už ho nikdy neuvidím.
@Silverine247 píše:
Ja jsem to taky v podstate rok a pul z tech dvou let ukoncovala a nakonec to jinak nez zablokovat ho neslo. U nas to bylo trochu jinak, on me nepresvedcoval o nehynouci lasce, ale mel psychicke problemy, ktere byly v ceste naseho stesti. Nemohl mi udajne nabidnout plnohodnotny vztah. Ale sex jo, na to byl zdravy dost.![]()
Moc ti preju, abys v sobe nasla silu to ukoncit. Ja mam ted skveleho chlapa a nechapu, proc jsem proboha toho vychcana nezablokovala driv. Taky uz jsem se skoro dokazala presvedcit, ze mi to tak vlastne vyhovuje, clovek nakonec zblbne i sam sebe. Je ti 36, neztracej cas s nekym takovym.
Děkuji Ti. Je to moc těžké ukončit.
Prosim te klid. Asi se mu s tebou v posteli taky libi, kdyz uz si te takhle drzi 10 mesicu. Hod se do klidu, zkus si to proste uzivat a nic neres. Vecer si pustte film. Nemusi se mluvit, a budete spolu. A nech se vzit na veceri ![]()