Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@BAZÁREK ANGIE
beru tu závislost na matce
, já to vidim u nás, malej neni zdravotně ok takže ten jede v golfkách ale malá za ruku jít nechce a utíká takže jsme před pár dny koupila dvojkočár
jinak se to nedalo a je to nádhera jak nikdo neutíká do silnice
![]()
@BAZÁREK ANGIE píše:
Já si myslím, že nikdy to nějak výrazně lepší nebude. Pořád to bude prostě mazec, dokud jen ležely, tak to bylo myslím v rámci možností nejlepší. Nedovedu si představit jít s 5 dětmi nakoupit, to asi prostě nelze, ale jak to udělat když budou chtít jezdit na odrážedle, pak na kole…atd.
Presne.. Dokud lezi, sedi tak dobry.. Nedokazu si predstavit, ze se mi v obchode rozbehne 5deti.. A pak je hledej mezi regalama zejo ![]()
Já se vždy dívám až se zpožděním, tak jsem to viděla až teď. K těm sousedům a jejich řečem o tom, jak ho vyhodili, hraje automaty atp., myslím, že tím jen chtěli ukázat, jak se šíří mezi lidmi drby a jak snadno jim lidé uvěří, i když je to pořád jenom „paní povídala“. Bylo to jen takové „memento“, vsuvka, ke které se ani není třeba vyjadřovat.
Líto mi jí bylo v noci, jak tam seděla s tou odsávačkou. A Bohu díky, že má takové rodiče, jaké má. Myslím, že především její maminka je obrovská podpora a pomoc.
Holky, ze tam vubec nebyli rodice toho tatinka patercat?? Rodice Sasi se staraji, litaji a ti druzi jsou kde? Vzdyt on sam rikal, ze jsou jeho rodice v pohode, ze ma problemy jen s tchanovcema, jenze pritom ti pomahaj jak muzou a druzi asi nebyli ani v porodnici se podivat
![]()
@snee píše:
Holky, ze tam vubec nebyli rodice toho tatinka patercat?? Rodice Sasi se staraji, litaji a ti druzi jsou kde? Vzdyt on sam rikal, ze jsou jeho rodice v pohode, ze ma problemy jen s tchanovcema, jenze pritom ti pomahaj jak muzou a druzi asi nebyli ani v porodnici se podivat![]()
Taky jsem si rikala. A docela by mne to zajimalo
@snee píše:
Holky, ze tam vubec nebyli rodice toho tatinka patercat?? Rodice Sasi se staraji, litaji a ti druzi jsou kde? Vzdyt on sam rikal, ze jsou jeho rodice v pohode, ze ma problemy jen s tchanovcema, jenze pritom ti pomahaj jak muzou a druzi asi nebyli ani v porodnici se podivat![]()
mě se zdá, že soused se tam zmínil, že „jeho“ (pochopila jsem že Tondovo) otec vodí chlapečka do školky
, nejsem si stopro jistá, ale tak nějak právě proto, že tam výrazně absentujou, tak mě to trklo. Možná pomáhají, ale prostě opravdu nechtějí být vůbec na kameře, nedali svolení…na to mají asi právo (i když přesně nevím, ale tipla bych si).
@snee píše:
Třeba pomáhají, jen nechtějí na kameru což také plně chápu. Já včera samozřejmě usla tak jsem díl neviděla, podívám se až dnes jak bude čas. Ale jen z toho co tu čtu je mi jich líto. Děti jsou radost, ale taky starost. a myslím že do 18 let mají co dělat a nedej bože když nějaké z těch dětí se nevydaří podle představ a norem dobrého chování. to bude jen, no jo cikáni. JJe mi líto i toho nejstaršího. Nikdy na něj už nebude dostatek času. nepojedou na pořádnou dovolenou třeba k moři, problém budou i výlety ve škole. cokoliv. Myslím že opravdu není co závidet a moc jim přeju aby nešli nějakého dlouhodobého sponzora.
@elanaa no vidis to jsem vubec nepostrehla, ze to rekl, nebo jako jo, ale, ze to bylo asi mineno na tatinka jeho.. jenom teda diil od dilu je ta Sasa ciim dal vetsi general, to zdedila po mamince
ale deti zvlada vyborne, to se musi nechat!!!
@Edita27 píše:
Třeba pomáhají, jen nechtějí na kameru což také plně chápu. Já včera samozřejmě usla tak jsem díl neviděla, podívám se až dnes jak bude čas. Ale jen z toho co tu čtu je mi jich líto. Děti jsou radost, ale taky starost. a myslím že do 18 let mají co dělat a nedej bože když nějaké z těch dětí se nevydaří podle představ a norem dobrého chování. to bude jen, no jo cikáni. JJe mi líto i toho nejstaršího. Nikdy na něj už nebude dostatek času. nepojedou na pořádnou dovolenou třeba k moři, problém budou i výlety ve škole. cokoliv. Myslím že opravdu není co závidet a moc jim přeju aby nešli nějakého dlouhodobého sponzora.
Souhlasím…Mě toho staršího bylo včera hrozně líto, když šel spát a ptal se po mamce a ta nemohla zrovna přijít..Fakt jim není co závidět..Protože i když ledaco dostali, stejně budou pořád v nedostatku ![]()
@snee píše:
@elanaa no vidis to jsem vubec nepostrehla, ze to rekl, nebo jako jo, ale, ze to bylo asi mineno na tatinka jeho.. jenom teda diil od dilu je ta Sasa ciim dal vetsi general, to zdedila po maminceale deti zvlada vyborne, to se musi nechat!!!
tak ono to asi není jednoduché, dostane domů cizí ženskou, přirozeně chce, aby to dělala, jak chce Saša..Těžko říct, jaká bych byla v její situaci já ![]()
Maminka Saši je šílená, typická tchýně na zabití a musí to být s ní fakt těžké. ALE - to, jak jim s dětma pomáhá, to se jen tak nevidí, myslím, že v tomhle strčí do kapsy kdejakou jinou babičku, i když třeba tolerantní a nepletoucí se do manželství svých dětí. V tuhle chvíli myslím radši zacpou uši, ale jsou rádi, že mají další ruce, to se fakt nedá ve dvou zvládnout a ty pečovatelky, to je děs, to je úplně k ničemu. Kdyby byl dokument líp udělaný, mohlo by se tím na problém upozornit a třeba by to mohlo mít i nějaký legislativní dopad, jako třeba dokument Šmejdi. Tohle je ale opravdu tak šíleně natočený, že řada lidí, co nejdou pro odsudek daleko, budou hodnotit, že si Saša stěžuje a přitom může být ráda, že má pečovatelku a málokdo jí dá za pravdu, že tohle je opravdu pomoc na houby. Je to prostě špatný dokument o romské rodině spíš než dokument o paterčatech. A strašně se vyhýbají nebo nedokázali zachytit ty zásadní věci, který by mohli rozebrat, dát prostor odborníkům, promluvit nezávislé strany… Takhle se celý dokument myslím nakonec obrátí proti té rodině, protože bohužel řada lidí na to kouká s předsudky a mnou si ruce, že se jim to pěkně potvrzuje, že oni to říkali, že Romové jen natahují ruce a stěžují si…
@Silwinka87 souhlas, já jí naprosto rozumím, tohle nejde jinak než být generál, když kolem lítají další 2 lidi, musí to prostě někdo řídit. Navíc jako matka chce mít vše po svém, nechce aby děti nějak strádaly. Já bych se zbláznila, fakt, nedokážu si přestavit mít tolik malých dětí najednou, bylo by mi hrozně líto, že se jim nemůžu věnovat. Když vidím, jak si piplám toho našeho chlapečka… musí to být těžký
@barca77 vidím to stejně..Víc než na problém chybného systému u vícerčat z toho udělali pořad o rómské rodině, absolutně nerozumím proč?
Vždyť tohle přece neměl být záměr?
Souhlasím i s tím, že se to spíše obrátí proti nim..
@barca77 píše:
@Silwinka87 souhlas, já jí naprosto rozumím, tohle nejde jinak než být generál, když kolem lítají další 2 lidi, musí to prostě někdo řídit. Navíc jako matka chce mít vše po svém, nechce aby děti nějak strádaly. Já bych se zbláznila, fakt, nedokážu si přestavit mít tolik malých dětí najednou, bylo by mi hrozně líto, že se jim nemůžu věnovat. Když vidím, jak si piplám toho našeho chlapečka… musí to být těžký
že? Musí to být hrozné, všechny miluje stejně, všem chce dát stejnou měrou, ale bohužel to není možné
@Silwinka87 píše:
@barca77 vidím to stejně..Víc než na problém chybného systému u vícerčat z toho udělali pořad o rómské rodině, absolutně nerozumím proč?Vždyť tohle přece neměl být záměr?
Souhlasím i s tím, že se to spíše obrátí proti nim..
Přesně tak to vidím i já. Od začátku. Jen s tím záměrem si tak jistá nejsem. Ta otázka se v podstatě nabízí sama - proč je to víc o romské rodině než o jedné konkrétní rodině.
Ale třeba slyším jen trávu růst… ![]()