Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Menora píše:
Původně to asi točili jenom jako soukromou památku s tím, že by se to někdy mohlo vysílat
Jako soukromou památku? Celou dobu je to cíleně točeno jako dokument paní režisérkou.
Viz
" A co vy a lidé ze štábu, zapojovali jste se do rodinného života?
To by byla velká chyba. My jsme nemohli ovlivňovat jejich jednání, jejich vztahy, jejich život. Potřebovali jsme všechno zachytit tak, jak to opravdu funguje. O to nám přece šlo především. A vůbec ne o to, že se děti narodily do romské rodiny, ale o to, jak si prostě takhle mladí rodiče poradí najednou s pěti, vlastně šesti dětmi. Jak to ovlivní jejich vztahy, vztahy v rodině, jak bude reagovat okolí, jak se k takovým situacím staví stát, obec apod. Takže jsme se snažili nezapojovat. Ale jelikož časté setkávání a nutnost naprosté otevřenosti a důvěry při natáčení přetvořilo náš vztah z pracovního na přátelský, byl to někdy dost problém. Hlavně scenáristka Libuška Marková, která s rodinou byla v kontaktu dnes a denně, musela pomáhat řešit a snažila se poradit i mimo natáčení.
Takže jste nepomohli, ani když všechny děti brečely a Saša nevěděla, kam skočit?
Stalo se i to, že všechny děti brečely, protože měly hlad, a pečovatelka byla u Saši zrovna jen jedna. Po natočení celé té reálné situace se každý člen štábu chopil flašky a dítěte a pomohl s krmením. Ale neubránili jsme se pochopitelně materiální pomoci, když jsme si uvědomili, že všechno je potřeba šestkrát. Takže někdo přivezl kolo po svých dětech, jiný brusle a tak.
@Cosmos paní rezisérkou? To není režisérka…ta si na ni jen hraje. Ten dokument se jmenuje Paterčata, ale každý díl je o nich minimálně. Jestli tohle měla být pomoc? No nevím, možná k likvidaci.
Já sama nemám cikány ráda, samé špatné zkušenosti…Tahle paterčata s jejich rodiči mi ale vůbec nevadila, naopak, těšila jsem se na dokumenty o nich, protože si to nedovedu představit, všechno 5× + 1. Fandím jim i jejich sponzorům a taky nadávám, že sociální dávky jsou špatně nastavené. připadá mi, že jsou nastavené na 1 dítě a papa lala. Ale ta „režisérka“ mě opět hodila myšlenky na kolej rasismu.
Takhle si pomoc fááákt nepředstavuju. Nebo to nebyl dokument natočený pro pomoc této rodině? ![]()
Chápu rozhořčení nad dokumentem, taky se mi moc nelíbí, jak je pojatý. Ale asi je pochopitelné, že ted zkraje řeší existenční otázku, jak to všechno zvládnou.
Ale nevím, co víc o dětech tam chcete.. více pláče, prdíků..?? ![]()
@Cosmos no právě, že řeší existenční otázku…po tomto dokumentu moc vyřešená teda nebude. A ano, zajímalo by mě třeba jak probíhá koupání a třeba jen jeden den u nich celý. ne každý den něco a o rasismu. A on jim nikdo neposlal žádné hezké zprávy? Asi jo. Ale nikdo je nezmiňuje. Takhle sponzory moc nezískají teda.
@rokyta1 píše:
@Cosmos no právě, že řeší existenční otázku…po tomto dokumentu moc vyřešená teda nebude. A ano, zajímalo by mě třeba jak probíhá koupání a třeba jen jeden den u nich celý. ne každý den něco a o rasismu. A on jim nikdo neposlal žádné hezké zprávy? Asi jo. Ale nikdo je nezmiňuje. Takhle sponzory moc nezískají teda.
Jo, to je přesně ono, co mi hrozně vadí na tom dokumentu už od začátku. Opravdu moc rasismu a téměř vůbec nic o pozitivních ohlasech, dopisech,…
Navíc mě neskutečně nakrklo v druhém díle to, jak tam zas a zase omílali kauzu Vítkov a popálené Natálie…
.
Toto mě teda vytočilo.
![]()
@radúna Vítkov? To mi nějak uniklo…asi jak po mně skákalo jen "jedno " dítě
To tam fakt bylo? A jako proč? V jakém kontextu? ![]()
@rokyta1, jo bylo to tam. Druhý díl tím začínal.
![]()
Prostě nechutná mediální manipulace. Nechápu, proč to tam vlastně zařadili.
Už jednou jsem v diskuzi psala, že tímto z Čechů udělali čeští tvůrci jen národ rasistů.
@rokyta1 píše:
Jo presne jak jsi napsala, taky by me zajimalo koupani, priprava na prochazku, a vubec jeden cely den a ne to, ze kdysi nekdo nekde popalil malou holcicku, anebo naprosto mimo nazory sousedu, kteri jeste k tomu melou nesmysly nicim nepotvrzene.
Holky a jeste otazka mimo misu, vsimla jsem si jaky ma Sasa brisko, je to logicky po tolika detech, ale myslite, ze to lze bez operace nejak resit? Prebytecna kuze a tak.. ![]()
@snee
Myslím si, že tady to bez operace nepůjde, přece jen to břicho bylo extrémně velké, ten převis se prostě nemá šanci sám ztratit. ![]()
Koukám že řešíte že je seriál nešťastně natočen. Já mám taky dojem že čeho je moc toho je příliš. Na druhou stranu dokument má dost dílů tak třeba tam chtěj zdůraznit s čím vším se potíkali a další díly už budou optimističtější a více tak člověku dojde co vše museli řešit. Navíc co točit s takovými mrněty. Přebalování, jídlo, spánek, řev?? To je na 20min a pak? Musí to rozložit. Myslím že jak porostou bude tam vic prostoru věnováno péči o ně! Já v to doufám.
@Vrtul píše:
Koukám že řešíte že je seriál nešťastně natočen. Já mám taky dojem že čeho je moc toho je příliš. Na druhou stranu dokument má dost dílů tak třeba tam chtěj zdůraznit s čím vším se potíkali a další díly už budou optimističtější a více tak člověku dojde co vše museli řešit. Navíc co točit s takovými mrněty. Přebalování, jídlo, spánek, řev?? To je na 20min a pak? Musí to rozložit. Myslím že jak porostou bude tam vic prostoru věnováno péči o ně! Já v to doufám.
Souhlasím.
A navíc si myslím, že třeba nechcou vystavovat nahatá miminka při koupeli. ![]()
Jinak mě přijde, že táta Tonda je jediný, kdo se věnuje tomu staršímu synkovi. Moc se mi líbilo, že ho vzal na hřiště zakopat si.. ukládá ho do postýlky.. Chápu, že Saša má opravdu HODNĚ práce s miminkama, ale o Tonyho prakticky nezavadí.. neřekne o něm slovo, nepohladí, nedá pusu, nic.. Odstavila ho hoodně daleko, se mi zdá.
@rokyta1 Vždyť v posledním díle ukazovali jak probíhá celá noc… podle mě všechny soudíte moc brzy, vždyť zatím běžely jen 3 díly, určitě toho uvidíme mnohem víc ![]()
@karwen ale no tak…komentuju to, co mi tv predlozila…ano noc ukazali, no a proc treba neukazali tu vypravu ven resp. pripravu na vypravu.Me docela zajimaji ty malickosti, ktere 5× nasobeno prestavaji byt malickostmi…