Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5882
26.9.14 19:36

Holky ono to máte ale těžké s těma pečovatelkama, vždyť to jsou taky lidi a mají své chyby. Popravdě, kdo by taky takovou práci bral, když se pomalu nikomu nezavděčíte. Popravdě já bych se Sašou vůbec nevydržela, není to moje krevní skupina, a tím nemyslím, že je Romka. Prostě i dle toho dokumentu umí jednat jen s tím, kdo jí je po chuti, nedivím se jí na jednu stranu, ale taky by ta diplomacie neuškodila, i když má tolik dětí, každý se učí a držet malé dítě a manipulovat s ním taky není žádná sranda, přece jenom je to cizí dítě a tam si držíte odstup.

Ono dělejte a pomáhejte jí, když vlastně s dětma nesmíte manipulovat a musíte mít Sašu za zadkem, když to tak napíšu, ono dirigování co smí a nesmí- ne každý ustojí, je tedy dobře, že to děla aspoň její matka, ale vždycky je to o jednání - někteří hold jsou nervózní a potřebují popostrčit.

Já věděla hned od začátku, že nechci žádnou pečovatelku, právě i proto, že se ty lidi střídají vesměs a vysvětlovat každé po lopatě, jaký mají děti režim a co smí a nesmí by mě fakt po čase nebavilo.
Jak už tu někdo psal, i když nesmí dělat s dětma, je to vše jen na domluvě mezi pečovatelkou a matkou, vždycky se dá domluvit. Jenže to zase do televize nesmí jít, jinak by byla pokuta za porušení zákona.

No a ještě, ruku na srdce - každá máme jiný grif co se týče dětí, chytání, celkovou manipulaci, a s kamerou za zádama bych i já byla docela nervózní pečovatelka byť se zkušeností vícerčatové maminky :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
26.9.14 19:46
@terinka4444 píše:
Mně matka těch dětí není sympatická :nevim: nijak to nesouvisí s tím, že bych jí něco nepřála, já bych paterčata nechtěla ani za milion, a zase tolik toho nedostala, ale prostě mi přijde neskromná. Vadilo mi, jak mluvila o těch chůvách, co se testovaly. Jak chtěla, aby to dělala její matka, placeně. A jak jimi skrytě opovrhovala. To mi vadilo.

Máš pravdu že je neskromná, ale ono je to těžký takto odsoudit. Těch mimin je hrozně moc, hrozně moc práce a všeho, já sama si to neumím ani představit a je pravda, že si to tam musí nějak velet. Nejde jinak jinak by jí to přerostlo víc než nad hlavu. Ohledně maminky a aby jí platil stát za péči o vnoučata. A proč ne? Jakej je rozdíl v tom když se někdo z rodiny stará o starého, nemohoucího člověka? Taky dostává placeno i když je z rodiny. Proč to tedy nedělá zadarmo taky? Mě to příjde teda srovnatelný. Ta ženská potřebuje taky pomoct, sama to prostě nezvládne. A víš kolikrát jsem byla svědkem, že i když dostal prachy tak se nestaral o toho člověka ani z poloviny jako babička od paterčat a zadarmo? A ještě by stát ušetřil za podporu co jí ted dává když je bez práce. a at je jaká chce, za mě je teda příšerná jak se chová, jako tchýni bych jí nechtěl, ale to praní, žehlení, vaření-to dělá u sebe doma ne? To taky něco stojí, nějakou elektřinu, plyn. A dělá to. Každá babička by to nedělala. A to si piš, že vím o čem mluvím. A ještě k těm starým lidem-mě příjde mnohem horší, když např. manžel má děděčka v domově důchodců, jen ležícího-nechávaj si od něho platit jak celej důchod, tak těch 12000 kč od státu za péči a nechají ho tam ležet. Kdyby tam nechodila každej den rodina, tak už má dávno proleženiny a trpí jak čert. A to mě příjde jako mnohem mnohem horší než, že si někdo dovolí jen pomyslet, že by stát mohl platit babičce místo pečovatelek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
26.9.14 19:57
@Litta píše:
Já to tak nejdřív taky viděla, ale ono jde hlavně o to, že jsou tam ty chůvy fakt k ničemu. Půlku věcí dělají špatně a nic nesmí samy - ani být v místnosti s miminky bez Saši. To by tě to taky štvalo a chtěla bys raději příspěvek pro svou mámu, která ti pomáhá a může pomáhat mnohem víc!

Ale tak pomáhat může i tak, co na tom změní peníze? stejně je na pracáku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4918
26.9.14 20:00
@araw píše:
Ale tak pomáhat může i tak, co na tom změní peníze? stejně je na pracáku :nevim:

Myslím, že peníze jsou v této rodině zoufale potřeba :think:. Tady se opravdu hodí každá koruna a babička by si to určitě nenechávala pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
26.9.14 20:02

Mi by teda nevadilo, kdyby se o ty paterčata starala její matka za peníze, proč ne :pankac: aspoň by nemusela být na pracáku a měla aspoň nějaký příjem bez neustále podpory od státu, akorát nevím jak dlouho by tohle vydrželo dvě takové dominantní osoby v jednom bytě určitě nebude dělat dobrotu :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
26.9.14 20:07
@madeto píše:
Mi by teda nevadilo, kdyby se o ty paterčata starala její matka za peníze, proč ne :pankac: aspoň by nemusela být na pracáku a měla aspoň nějaký příjem bez neustále podpory od státu, akorát nevím jak dlouho by tohle vydrželo dvě takové dominantní osoby v jednom bytě určitě nebude dělat dobrotu :think:.

Jenže ona je tam stejně pečená vařená..Jako mě by to možná taky napadlo, že bych tam měla radši svou mamku, než někoho cizího.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3172
26.9.14 20:09

Holky a když se někdo stará o rodiného příslušníka, tak na to nemusí mít nějakou rekvalifikaci nebo tak něco?? Ono to je asi i jiný u toho starýho a u dítěte, že jo?? Já nevím :nevim: :nevim: neb proč by nemohla pobírat ty peníze babička? Jediné co mě napadá je, že kvůli tomu, že nemá dostatečný vzdělání na takovou,,profesi" :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
26.9.14 20:10
@Edita27 píše:
Máš pravdu že je neskromná, ale ono je to těžký takto odsoudit. Těch mimin je hrozně moc, hrozně moc práce a všeho, já sama si to neumím ani představit a je pravda, že si to tam musí nějak velet. Nejde jinak jinak by jí to přerostlo víc než nad hlavu. Ohledně maminky a aby jí platil stát za péči o vnoučata. A proč ne? Jakej je rozdíl v tom když se někdo z rodiny stará o starého, nemohoucího člověka? Taky dostává placeno i když je z rodiny. Proč to tedy nedělá zadarmo taky? Mě to příjde teda srovnatelný. Ta ženská potřebuje taky pomoct, sama to prostě nezvládne. A víš kolikrát jsem byla svědkem, že i když dostal prachy tak se nestaral o toho člověka ani z poloviny jako babička od paterčat a zadarmo? A ještě by stát ušetřil za podporu co jí ted dává když je bez práce. a at je jaká chce, za mě je teda příšerná jak se chová, jako tchýni bych jí nechtěl, ale to praní, žehlení, vaření-to dělá u sebe doma ne? To taky něco stojí, nějakou elektřinu, plyn. A dělá to. Každá babička by to nedělala. A to si piš, že vím o čem mluvím. A ještě k těm starým lidem-mě příjde mnohem horší, když např. manžel má děděčka v domově důchodců, jen ležícího-nechávaj si od něho platit jak celej důchod, tak těch 12000 kč od státu za péči a nechají ho tam ležet. Kdyby tam nechodila každej den rodina, tak už má dávno proleženiny a trpí jak čert. A to mě příjde jako mnohem mnohem horší než, že si někdo dovolí jen pomyslet, že by stát mohl platit babičce místo pečovatelek.

Souhlasím.. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5882
26.9.14 20:11

A její mamka má udělaný pečovatelský kurz? Ptám se proto, že toto rodinný příslušník musí mít při této formě pečovatelské činnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
26.9.14 20:11
@araw píše:
Ale tak pomáhat může i tak, co na tom změní peníze? stejně je na pracáku :nevim:

Tak si vzpomeň na tyhle svoje názory až budeš mít rodiče staré a bude potřeba je opečovávat, měnit pleny, krmit je, trávit u nich celé dny…peníze z pečovatelského příspěvku můžeš dát na charitu, sama žít jen ze svého důchodu a celý den se starat o ostatní - vždyť co jiného bys dělala, stejně budeš v důchodu. Určitě za to půjdeš do nebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
26.9.14 20:14
@barca77 píše:
Tak si vzpomeň na tyhle svoje názory až budeš mít rodiče staré a bude potřeba je opečovávat, měnit pleny, krmit je, trávit u nich celé dny…peníze z pečovatelského příspěvku můžeš dát na charitu, sama žít jen ze svého důchodu a celý den se starat o ostatní - vždyť co jiného bys dělala, stejně budeš v důchodu. Určitě za to půjdeš do nebe.
:think: :think: a nemaj náhodou paterčata matku a otce? Maj, takže tvůj příspěvek je trochu mimo :jazyk: jinak mě se to nestane, neboť rodiče už nežijí
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
26.9.14 20:17

@snee no nevím, proč se to u dětí tak řeší, my jsme přece také neprošly žádnými kurzy a děti máme doma a hlady nám neumřely…takže pokud jde o to, že by pomáhala třeba babička, pak nevidím důvod, proč by měla mít nějakou další kvalifikaci než to, že sama už nějaké děti vychovala. Pečovatelský příspěvek pro staré lidi se vypisuje pro tu danou osobu a ta si z toho platí pečovatele - a to může být úplně kdokoli, člověk z ulice, profesionální pečovatel nebo někdo z rodiny - úřad už nezjišťuje, komu ty peníze ten člověk dává. Takhle by to mělo podle mě fungovat i u dětí, vlastní babička je pro děti stejně lepší, než pečovatelka, která je ani nemůže pořádně pomazlit a nemá k ním tudíž ani pořádný vztah. No kéž by dokument vedl k zvýšení zájmu o tuhle problmatiku a třeba změnám v legislativě, je to fakt nedomyšlené a na tyto případy totálně neřipavené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
26.9.14 20:18
@smilers píše:
A její mamka má udělaný pečovatelský kurz? Ptám se proto, že toto rodinný příslušník musí mít při této formě pečovatelské činnosti.

určitě nemá, ale já nechápu proč to je takto nastavené. Když se někdo stará v rodině o starého člověka musí mít kurz? Já nevím, ptám se jak to funguje.Ale myslím že nic mít nemusí, tak proč musí mít pečovatelka k miminům, když tam je ještě i ta maminka, která si to určitě ohlídá jak se jí kdo stará o miminka. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3244
26.9.14 20:20

@araw jak s tím souvisí, jestli mají otce a matku. Je jich 5 najednou + 1 starší syn, tak je snad logické, že potřebují ještě další pomoc. A tou pomocí je právě maminka Saši, tak to máš to stejné, proč by to měla dělat ona zadarmo, když nějaká jiná paní, která stejně ani polovinu věcí ze zákona dělat nesmí, za to má peníze? Takže stát dává peníze na něco, co je ve finále rodičům úplně k ničemu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.9.14 20:22
Podlemě je základní lidskou slušností, pomoct zdarma dceři s paterčaty, a pokud už jsme v důchodu, tudíž nepotřebuji náhradu mzdy, páč mi jde důchod, postarat se o nemocného rodiče. Nevdím důvod, proč by mi za to měl stát platit :nevim:
@barca77 píše:
Tak si vzpomeň na tyhle svoje názory až budeš mít rodiče staré a bude potřeba je opečovávat, měnit pleny, krmit je, trávit u nich celé dny…peníze z pečovatelského příspěvku můžeš dát na charitu, sama žít jen ze svého důchodu a celý den se starat o ostatní - vždyť co jiného bys dělala, stejně budeš v důchodu. Určitě za to půjdeš do nebe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí