Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3244
26.9.14 20:22

@Edita27 nemusí mít kurz, teď jsme to řešili doma, prostě když sociálka uzná příspěvek na pečovateůku pro člověka, který se o sebe sám nepostará, pak už je na tom člověku, komu ty peníze dá. Napříkald babička byla invalidní, dostávala pečovatelský příspěvek a ten vlastně jakoby pobíral děda, protože se o ni celý dne staral (nechtěli doma nikoho cizího). Když zemřel děda, tak ty peníze pak dostávala teta, která se pak starala o babičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
26.9.14 20:23
@barca77 píše:
@snee no nevím, proč se to u dětí tak řeší, my jsme přece také neprošly žádnými kurzy a děti máme doma a hlady nám neumřely…takže pokud jde o to, že by pomáhala třeba babička, pak nevidím důvod, proč by měla mít nějakou další kvalifikaci než to, že sama už nějaké děti vychovala. Pečovatelský příspěvek pro staré lidi se vypisuje pro tu danou osobu a ta si z toho platí pečovatele - a to může být úplně kdokoli, člověk z ulice, profesionální pečovatel nebo někdo z rodiny - úřad už nezjišťuje, komu ty peníze ten člověk dává. Takhle by to mělo podle mě fungovat i u dětí, vlastní babička je pro děti stejně lepší, než pečovatelka, která je ani nemůže pořádně pomazlit a nemá k ním tudíž ani pořádný vztah. No kéž by dokument vedl k zvýšení zájmu o tuhle problmatiku a třeba změnám v legislativě, je to fakt nedomyšlené a na tyto případy totálně neřipavené

Souhlasím :palec:.

Jinak Saša mi zas až takový generál nepřijde. Když si vzpomenu, jak já jsem vyváděla v šestinedělí… Jednu jsem poslala mamku znovu opláchnout savičku, jenom proto, že se jí nechtěně dotkla zápěstí. Teď už se tomu směju :D. Ale Saše rozumím. Když stát platí pečovatelku, tak ta by se měla podle toho chovat a ne abych já ji upozorňovala na to, že na savičce jsou zbytky mlíčka. Střídaly se tam čtyři a přitom bych řekla, že babička má páru za ně za všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
26.9.14 20:25

Pokud nemá, tak pak je to zase dvojí metr ale, a je to pak nefér vůči dalším rodinám nenarozených vícerčat, dřív to bylo, že nemusel dotyční rodinný příslušník mít kurz, ale neznám příčinu proč se to uzákonilo, že musí mít kurz a nevím právě jestli i při absolvování kurzu může ta babička šahat na ty děti pokud je placená, tak dalece jsem to nezjišťovala, tuším, že na začátku to může dělat jen diplomovaná sestra, to se chce podívat do zákona no :think: neznám nikoho s rodinným přislušníkem u vícerčat, většina buď má pečovatelku a nebo jede sama za sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.9.14 20:25
@terinka4444 píše:
Podlemě je základní lidskou slušností, pomoct zdarma dceři s paterčaty, a pokud už jsme v důchodu, tudíž nepotřebuji náhradu mzdy, páč mi jde důchod, postarat se o nemocného rodiče. Nevdím důvod, proč by mi za to měl stát platit :nevim:

Ale ona v duchodu neni. Je na pracaku… A misto, aby shanela praci pro sebe, pomaha dceri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.9.14 20:27
Hm, a před dětmi, to si tu práci intenzivně sháněla, asi :think:
@kate02 píše:
Ale ona v duchodu neni. Je na pracaku… A misto, aby shanela praci pro sebe, pomaha dceri.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
26.9.14 20:28
@Rolin píše:
Souhlasím :palec:.Jinak Saša mi zas až takový generál nepřijde. Když si vzpomenu, jak já jsem vyváděla v šestinedělí… Jednu jsem poslala mamku znovu opláchnout savičku, jenom proto, že se jí nechtěně dotkla zápěstí. Teď už se tomu směju :D. Ale Saše rozumím. Když stát platí pečovatelku, tak ta by se měla podle toho chovat a ne abych já ji upozorňovala na to, že na savičce jsou zbytky mlíčka. Střídaly se tam čtyři a přitom bych řekla, že babička má páru za ně za všechny.

Ono záleží, co se tam skutečně odehrává, kolik toho natočej a ve finále co a jak sestříhaj, aby to „nějak“ vyznělo. Nikdo nevíme, jak to tam probíhá ve skutečnosti, vidíme jenom poskládané vybrané útržky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
@terinka4444 píše:
Podlemě je základní lidskou slušností, pomoct zdarma dceři s paterčaty, a pokud už jsme v důchodu, tudíž nepotřebuji náhradu mzdy, páč mi jde důchod, postarat se o nemocného rodiče. Nevdím důvod, proč by mi za to měl stát platit :nevim:

Tak ted jsi mě pobavila. Znám spousty lidí v důchodu, co pobírají důchod a zároven berou důchod od toho o koho se starají a zároven pečovatelský příspěvek. Takže na důchodce fakt dost dobrej příjem, takovej snad nemá ani manžel, kterej se stará o celou rodinu. A proč to nedělají tedy zadarmo-taková podle tebe lidská slušnost? To tedy nejsou lidsky slušní? Možná ne, ale proč by to odmítali-mají příjem a můžou se mít i dobře nebo dávat rodině, vnoučatům atd.Ale u paterčat by to mělo být idskou slušností. Trošku v tom cítím zase jen podtext rasismu. Nemůžu si pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
@terinka4444 píše:

Základní lidskou slušností je i postarat se o nemohoucího rodiče, přesto řada lidí pobírá příspěvek na péči (dvanáct tisíc je holt dvanáct tisíc). Zatím jsem nenašla údaje o sumě vyplácených příspěvků, ale řekla bych, že to pro státní rozpočet bude slušná pálka.

Edit: Za rok 2012 to bylo 18 391 109 000 Kč.

Příspěvek upraven 26.09.14 v 20:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
26.9.14 20:36

A ted z jiného soudku. Dívala jsem se na ten dokument o čtyřčatech a teda kromě toho že se mě to hrozně líbilo, tak nebyla ta mladší rodina ve výměně manželek? Matně si něco vybavuju, je to možný? Nezaznělo to tu už?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.9.14 20:38
Já nevím, proč to ti lidé nedělají zadarmo a pobíraj a co pobírají. Jsem ráda, že jsem tě pobavila. Jí píšu, že podle měého názoru, je to základní lidská slušnost, pomoct se postarat o své nejbližší, což jsou rodiče a děti :nevim: a je ujeté, za to inkasovat peníze :nevim: zvlášť v situaci, kdy mi neuniká náhrada mzdy, páč mi stát plat důchod. Je to múj názor, podle toho žiju, a je mi líto, že je to někomu k smíchu. Takhle jsme vychovaná a takhle nadále dooufám vychovám své děti.
@Edita27 píše:
Tak ted jsi mě pobavila. Znám spousty lidí v důchodu, co pobírají důchod a zároven berou důchod od toho o koho se starají a zároven pečovatelský příspěvek. Takže na důchodce fakt dost dobrej příjem, takovej snad nemá ani manžel, kterej se stará o celou rodinu. A proč to nedělají tedy zadarmo-taková podle tebe lidská slušnost? To tedy nejsou lidsky slušní? Možná ne, ale proč by to odmítali-mají příjem a můžou se mít i dobře nebo dávat rodině, vnoučatům atd.Ale u paterčat by to mělo být idskou slušností. Trošku v tom cítím zase jen podtext rasismu. Nemůžu si pomoct.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
26.9.14 20:41

@Edita27 zaznělo ;) byli, a předčasně to ukončila vyměněná maminka u čtyřek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528
26.9.14 20:43

@Edita27 byli ve výměně, ale ta co byla u těch čtyřčat to psychicky nezvládla a výměnu ukončila, nebo zdrhla na hotel, ted si nejsem úplně jistá, ten manžel byl docela prudič, aspoň mi se to tak zdálo a ještě mi tehdy vadilo jak zaměstnávají tu starší dceru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2231
26.9.14 20:47

@smilers @madeto díky holky. já si to myslela. A omlouvám se že to znovu teda omílám. Já jsem tu nebyla od včerejšího večera a vy tak jedete, že se to nedá dočítat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
26.9.14 20:48

@Edita27 já tu taky nejsem pořád ;) ono sem tam to zanikne v té haldě příspěvků, a opakování je matka moudrosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31400
26.9.14 21:07
@madeto píše:
Mi by teda nevadilo, kdyby se o ty paterčata starala její matka za peníze, proč ne :pankac: aspoň by nemusela být na pracáku a měla aspoň nějaký příjem bez neustále podpory od státu, akorát nevím jak dlouho by tohle vydrželo dvě takové dominantní osoby v jednom bytě určitě nebude dělat dobrotu :think:.

na FB v jedné skupině byla zpráva, že nakonec je tam skutečně u nich „zaměstnaná“, jakože právě od pracáku. Co je na tom pravdy nevím a pokud to pravda je, tak samozřejmě otázka jak dlouho to bude klapat, ale ono možná proč by ne, Saša je sice vychovaná jako princezna, ale když má mámu generálku za zadkem, tak je z ní třeba zas malý dítě (to nemyslím ve špatným), prostě se ráda (nebo i nerada) podřídí, je na to zvyklá. Bývá to tak někdy (mám podobnou zkušenost od dvou členek rodiny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí