Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5724
26.9.14 21:47
@Rolin píše:
Kdepak :), ostatně ani tady nepadla na úrodnou půdu :mrgreen:. Co se má stát, stane se, maminka hlídala, ale neuhlídala… :)

Tak moc se chudák snažila, až jí zeták nasekal 6 vnoučat. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
26.9.14 21:48
@kozisek píše:
Mě by také vadila žena, která mi nesedí a potom je se mnou půl dne, tohle je strašně těžké, nebudu se zastávat, ale svým způsobeme ji chápu :think:

taky jí chápu a nechápu, že některé uživatelky se diví, když maminka paterčat kontroluje a zároveň komentuje to, jak pečovatelky s dětmi zacházejí. vždyť většina z nich tu dost často v diskuzích píše, že si nedovedou představit, že by své dítě dali někomu na hlídání, často ani svým partnerům, natož prarodičům a Saše se diví, že si ze začátku „kontrolovala“ vlastně cizí paní, které navíc s nimi tráví celé dny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10098
26.9.14 21:49
@barca77 píše:
@kozisek já bych taky doma nesnesla cizí ženskou a to nejsem žádná šílená hospodyňka, co by měla mít všechno v richtiku. Představa, že někdo zachází s mým dítětem způsobem, který se mi nelíbí, a měla bych se držet zpátky a každodenně trpělivě a s klidným hlasem vysvětlovat, jak si to představuji? Nebo dokonce, jak tu některé navrhují, být ráda, že mi někdo pomůže, neříct ani popel a nechat si to líbit? Vydržím hodně, na lidi jsem slušná, ale tohle ne, to bych taky byla přísná a kategorická.

asi tak nějak :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
26.9.14 21:49
@Cosmos píše:
Taky mě to už kolikrát napadlo. I ten brácha vypadá strašně… :oops:

Ale no tak…

Když se zadívám na rodiče, představím si je o cca 30 - 40 let mladší, tak tam jistou podobnost vidím :nevim:. A brácha mi přijde v pohodě (v rámci možností).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.9.14 21:50
Tak pak máš možnost se o svoje děti postarat se svým manželem sama :nevim: ona si hraje na zaměstnavatele, což ovšem není.
@barca77 píše:
@kozisek já bych taky doma nesnesla cizí ženskou a to nejsem žádná šílená hospodyňka, co by měla mít všechno v richtiku. Představa, že někdo zachází s mým dítětem způsobem, který se mi nelíbí, a měla bych se držet zpátky a každodenně trpělivě a s klidným hlasem vysvětlovat, jak si to představuji? Nebo dokonce, jak tu některé navrhují, být ráda, že mi někdo pomůže, neříct ani popel a nechat si to líbit? Vydržím hodně, na lidi jsem slušná, ale tohle ne, to bych taky byla přísná a kategorická.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
26.9.14 21:50
@barca77 píše:

nojono, ale to je pak totálně patová situace. Buď mám pomocnici (pečovatelku) na to, aby mi pomáhala, ale pak prostě ji potřebuju a holt musím sklapnout paty a přestat řešit prkotiny (však ona by dětem vědomě neublížila a jestli jim dává flašku levou rukou nebo pravou nebo nejdřív hřeje vodu a pak sype mlíko či naopak, to prostě prkotiny jsou i kdyby mě to šíleně dralo…asi něco ve stylu mačkání zubní pasty z prostředka nebo od konce) a nechat si teda pomoct…anebo se přes tohle nepřenesu, ale pak jsou ty peníze za pečovatelku vyhozený do luftu a fakt je to jen osoba, která tam zabírá prostor a dělá dusno a pak je lepší ji odmítnout a dělat si to třeba jako @smilers sama a s pomocí rodiny, s níž se snesu.

jako pečovatelky jsou lidi, matky, babičky…určitě nejsou zas tak neschopný, jak se tu někdy prezentuje. Zároveň to ale nejsou stroje, který můžu přeprogramovat tak, aby mi vyhovovaly na 100%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.9.14 21:51
Nejde o kontrolu, jde o ty řeči k tomu, co vedla do kamery :nevim:
@crazyidea píše:
taky jí chápu a nechápu, že některé uživatelky se diví, když maminka paterčat kontroluje a zároveň komentuje to, jak pečovatelky s dětmi zacházejí. vždyť většina z nich tu dost často v diskuzích píše, že si nedovedou představit, že by své dítě dali někomu na hlídání, často ani svým partnerům, natož prarodičům a Saše se diví, že si ze začátku „kontrolovala“ vlastně cizí paní, které navíc s nimi tráví celé dny :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.9.14 21:52
@snee píše:
Holky ono to nebude ani lehké vyjít se Sašou..jako ten Tonda, to tam má fakt těžký..jo holky a říkala jsem si, Saša je taková fakt pěkná holka, ale po kom?? :think: :think: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: to jen tak na odlehčení :mrgreen:

Mně vzhledově moc nesedí, líbí se mi jinej typ ženských, takže se ani nedivím… :think: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31395
26.9.14 21:53
@terinka4444 píše:
Tak pak máš možnost se o svoje děti postarat se svým manželem sama :nevim: ona si hraje na zaměstnavatele, což ovšem není.

tak. Ve dvou větách napsáno, co jsem se obšírně pokusila vysvětlit o odstavec výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.9.14 21:55

Holky, popravdě, kdy jsem měla před porodem druhýho prcka, domluvili jsme se se švagrovou, že u nás bude ve dne v noci (kvůli pohlídání staršího)… No, vydržela jsem to týden… A to mám jinak švagrovou fakt ráda, ale ten denodenní kontakt mi prostě vadil… Taky jsem asi spíš samotář… :think: :oops:

Takže muset vyjít s úplně cizí ženskou, která se mi bude doma motat pod nohama… Nevím, no…

A určitě není Saša jejich zaměstnavatel, ale nadřízenej jo… Taky v práci nepošlu šéfa do háje s tím, že on není můj zaměstnavatel a ať nemá blbý řeči… Prostě je o pozici výš, než já, takže má právo mě i případně sprdnout… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
26.9.14 21:56

Mimochodem, několikrát tu zaznělo, že Saša byla na operaci se zády, a Tonda byl proto na ošetřovačce.
Ale v tomto rozhovoru sám Tonda říká, že se zády je na nemocenské on sám, jak děti často tahá.

http://www.denik.cz/…0140910.html

A opravdu NIKDE se Tonda nezminuje o pomoci od svých rodičů.. i kdyby nechtěli před kameru, divím se, že o nich nikde ani slovo, o jejich pomoci, nic. Asi to s pomocí tak valné nebude, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1986
26.9.14 21:58
@terinka4444 píše:
Nejde o kontrolu, jde o ty řeči k tomu, co vedla do kamery :nevim:

Jaké řeči? Co tě pohoršilo? Já zaznamenala jen špinavou savičku, dále že bez ní nic nemůžou dělat, že babička zastane víc práce a že by za to měla být taky placená, tj. to, co by v její situaci řekla podle mě každá z nás :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
26.9.14 21:58

@elanaa napsala jsi to lépe než já, prostě pečovatelky jsou taky jen lidé

a jestli to měla být narážka i na mě, že píšu, že jsem jí nechtěla, tak jsem jí nechtěla proto, že by mě tu cizí člověk spíše zavazel už jen proto, že bych jí měla stát za zadkem a kontrolovat, nemám toto ráda někoho buzerovat za něco, co je pro něj vlastně taky nové - každý jsme hold jinak nastavení, snažím se s každým vycházet, proto jsem na děti raději byla sama s manželem a rodinou

a druhá stránka našeho rozhodnutí se dále nezajímat o pečovatelku bylo to, že nám bylo městem řečené, ať si najdeme pečovatelku samotní a pak se to pořeší, protože s tím nemají až takové zkušenosti, to pak člověka odradí, koŕ když opravdu nemá čas ani náladu někde obíhat úřady a sociálku a dožadovat se pečovatelky, na kterou jsou snad i pořadníky ( to jsem četla kdesi na internetu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.9.14 21:59

@kate02 upřímně, dělat pod princeznou Sašenkou a její matinkou, za to by měly být příplatky. Šlo o to, že ona je naprosto zbytečně buzeruje kvůli totálním kravinám, a je to proto, protože má tu moc. Tak to na mne působilo celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
26.9.14 21:59
@Cosmos píše:
Mimochodem, několikrát tu zaznělo, že Saša byla na operaci se zády, a Tonda byl proto na ošetřovačce.
Ale v tomto rozhovoru sám Tonda říká, že se zády je na nemocenské on sám, jak děti často tahá.

http://www.denik.cz/…0140910.html

A opravdu NIKDE se Tonda nezminuje o pomoci od svých rodičů.. i kdyby nechtěli před kameru, divím se, že o nich nikde ani slovo, o jejich pomoci, nic. Asi to s pomocí tak valné nebude, bohužel.

Třeba pracujou… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky