Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Oni totiž stále nechápou…že si se svou matkou musí udělat pořádky sami…no
a jestli je ve hře nějaké dědictví…to je teprv konečná.
To skoro vypadá, že tchyně nechce, abyste do té poradny chodili ![]()
A vy s ní probíráte…že chodíte kvůli ní do poradny
…teď jsem se v tom nějak ztratila
.
@PaníBovaryová @1010 ted jsem asi zmatena taky?
Ta prvni cast je, co nam rilala psycholozka v poradne a co se stalo v poradne, tak nevim, jestli to vyznelo, jakoze jsme to resili u tchyne?
To opravdu neeee. Akorat cestou z ty poradny mi pak manzel rekl, ze vlastne i jeho segry uz maji jejich matky dost, jak se chova a ze se vsichni sourozenci domluvili, ze manzel zkusi s matkou promluvit a ze kdyz si neda rict, ze uz nebude vidat zadna vnoucata - tedy ani nase deti a ani ostatni vnoucata. A ze je pry s matkou domluveny na pristi tyden na schuzku, kde ji chce tohle vsechno rict. Tak nevim, jestli je to ted seozumitelnejsi? ![]()
Mozna by bylo lepsi, kdyby si segry z brachy nedelaly vyslance, ale kdyby sli za matkou vsichni sourozenci naraz. On bude ve spatne pozici, kdyz bude tlumocit, ze i sestry maji vyhrady. To se pak muze snadno obratit proti nemu. At si s ni promluvej dohromady, v klidu, vysvetlit sve pocity, vyhrady, navrhy na urovnani a celkove zlepseni atmosfery.
A ja vlastne po tom dnesku vubec nechapu, proc se ty matky prede mnou tak strasne zastava, ze je u nas doma pak sileny peklo. Kdyz mi dneska dal vlastne za pravdu. Ze to samozrejme vi, ze si oba jeho rodice myslej, ze jejich nazor je jediny spravny a ze si mysli, ze sezrali salamounovo ho*no (opravdu jeho slova). Ale nuz na krk se jim dat evidentne boji. Protoze to pak taky rikal, ze na ne se musi diplomaticky a ne, ze ja tam nabehnu jak diktator a reknu, ze takhle to bude. Tak jsem o tom chvili premyslela a rikala jsem mu, ze on mi stale vycita, ze se detem snazim neco vysvetlit, co po nich chci a ze jim nereknu - tak a takhle to bude a hotovo a ze jeho matka narozdil od nasich deti by snad uz mela mit vyvinuty mozek natolik, aby pochopila, kdyz se ji vysvetluje, co se po ni chce. A ze kdyz to nechape, tak dle meho nazoru uz teda ma prijit na radu direktiv. No tak uvidime no.
@Denisa56 píše: Více
To me napadlo taky. Ze pak bude zakladatelka vypadat jako furie, co proti matce poštvala i vlastní dcery a vyslala to řešit manžela. Měly by na maminku nastoupit všichni sourozenci společně, budou v nejsilnější pozici. Ja tedy moc nechápu jak se stane, ze dospěli lidé neumí říct svým rodičům do očí jak se cítí, ale holt ta vychovává musela taky stát za to.
@Denisa56 no mne se taky nelibi, ze to hazej na nej a odnesu to ve finale ja, ze si to nvyresim s mamou sama, ale nutim jeho - ale kdyz jeho vysilaj segry, tak to je v pohode, ze jo
ale hlavne ja rekla, ze si to s ni klidne vyrikam, ale ze teda pak nesmi mit nic proti mymu reseni - tedy zdne nebo velice velice omezene styky. No a to se mu zs nelibi, tak co jako po mne chce
ale kazdopdne uz tohle vnimam jako obrovsky posun
Jestli tam pujde sam a bude mluvit i za nepritomne sestry, asi to dobre nedopadne. Navic pochybuju, ze on, kdyz doposud nedokazal rodicum oponovat ani sam za sebe a svou rodinu, bude schopen to najednou udelat i za sourozence. Jeste to proberte, opravdu by bylo lepsi, kdyz tam pujdou vsichni tri.
To znám…takhle diplomaticky řeší manžel už čtyři roky a ještě nic nevyřešil
.
@1010 Taky se obávám, že se nic nezmění…lidi se prostě nemění… ![]()
@Lily-of-the-valley píše: Více
No a pak tu máme o tom…že to říct umí…ale je to k ničemu…což bude podle mě tenhle případ.
@Monchichik píše: Více
Přesně…a pokud na chvíli..je to pretvářka.
Mám dvě tchýně, jednu vlastní a jednu nevlastní a s nevlastní vycházím naprosto v pohodě. Manžel též vychází s nevlastní matkou lépe. I jeho sourozenci vycházejí lépe s nevlastní matkou.
Manžel vzal i svou nevlastní matku s námi na dovolenou, tu vlastní odmítl.
Na začátku jsem se opravdu snažila, ale když druhá strana nechce, tak smůla.
Ale ano, víc jsou vždy vidět ty problematické vztahy.