Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zoidberg píše:
Další takový co i z blbé večeře dělá raketové inženýrství
Fakt se ti nikdy nestalo, že jsi na nic neměl chuť? Najednou? Mi se to stává zcela běžně. To se měl nasílu nafutrovat, aby mu bylo blbě?
Nebylo potřeba se nafutrovat a mohl mít jakýkoli důvod - ale pak to měl přiznat a dát si jen něco malého (předkrm, salát), mohl objednat láhev vína, mandle, oříšky… mohl to vyřešit jakkoli jinak než sezením u jednoho čaje.
Chovat se na pohodu, neřešit „blbou večeři“ a předpokládat, že ten druhý se s nadhledem přizpůsobí Tvým rozmarům, to si můžeš dovolit až v mnohem pozdější fázi vztahu… takhle na začátku ze sebe uděláš burana, se kterým na další rande půjde jen hodně velká zoufalka.
@Veselej kluk píše:
Tak jí to mohl aspoň vysvětlit, ne?
Jasně, budu na rande vysvětlovat, že mám zaražené prdy ![]()
To je fakt mnohem lepší, než si dát jen čaj ![]()
Navíc restauraci vybrala ona, třeba se mu nic v menu nelíbilo. Třeba je v tréninku a na výběr byly jen samé „jedy“. Jak říkám, může být hromada důvodů. Nicméně ona byla pozvána na večeři, měla-li hlad, měla se najíst a ne hrát uťáplou panenku, která si jde záhy postěžovat na Epipi.
@BohunkaP píše:
Nebylo potřeba se nafutrovat a mohl mít jakýkoli důvod - ale pak to měl přiznat a dát si jen něco malého (předkrm, salát), mohl objednat láhev vína, mandle, oříšky… mohl to vyřešit jakkoli jinak než sezením u jednoho čaje.Chovat se na pohodu, neřešit „blbou večeři“ a předpokládat, že ten druhý se s nadhledem přizpůsobí Tvým rozmarům, to si můžeš dovolit až v mnohem pozdější fázi vztahu… takhle na začátku ze sebe uděláš burana, se kterým na další rande půjde jen hodně velká zoufalka.
Nakonec je to fajn, holka, která dokáže udělat dělat takové závěry z každé prkotiny musí být ve vztahu moc velké labůžo
Ne všem ženám je prostě souzeno žít v páru…
@BohunkaP píše:
Nebylo potřeba se nafutrovat a mohl mít jakýkoli důvod - ale pak to měl přiznat a dát si jen něco malého (předkrm, salát), mohl objednat láhev vína, mandle, oříšky… mohl to vyřešit jakkoli jinak než sezením u jednoho čaje.Chovat se na pohodu, neřešit „blbou večeři“ a předpokládat, že ten druhý se s nadhledem přizpůsobí Tvým rozmarům, to si můžeš dovolit až v mnohem pozdější fázi vztahu… takhle na začátku ze sebe uděláš burana, se kterým na další rande půjde jen hodně velká zoufalka.
Přesně tak. Borec fakt neměl dostatek taktu. Škoda. A koukám, že je takových víc…
@zoidberg píše:
Nakonec je to fajn, holka, která dokáže udělat dělat takové závěry z každé prkotiny musí být ve vztahu moc velké labůžoNe všem ženám je prostě souzeno žít v páru…
Konkrétně z této „prkotiny“ vyvodí jasný závěr každá normální ženská a fakt to nebude ve prospěch toho chlapa.
Některé zdánlivé prkotiny mají totiž ve skutečnosti zásadní význam a kdo není schopen je v danou chvíli bezpečně rozlišit, pošle možný vztah rovnou do kytek. To platí ostatně pro všechny - jak pro ženské, tak pro chlapy.
Nemusí se Ti to líbit a můžeš si klidně trvat na svém principu až do alelujá… na věci to nic nezmění.
Mě je tohle těžko pochopitelný. Ten frajer jí přee enzakázal objednat si co chce… Já teda nevím o žádném pravidlu, že když jeden nejí druhý nesmí taky. Podle mě mohl mít řadu důvodů proč si neobjednal (zdravotní, dieta, nebo prostě neměl na účtu dostatek peněz na útratu za oba…). Za mě se paní sama rozhodla, že nebiu de jíst a teď se na emiminu ství do role oběti. mimo téma večeře… když na druhém rande neřeší jaak se jí z prtnera podlamujou kolena, ale peníze… tak s ní asi všechno pořádku nebude
@honza273 píše:
Mě je tohle těžko pochopitelný. Ten frajer jí přee enzakázal objednat si co chce… Já teda nevím o žádném pravidlu, že když jeden nejí druhý nesmí taky. Podle mě mohl mít řadu důvodů proč si neobjednal (zdravotní, dieta, nebo prostě neměl na účtu dostatek peněz na útratu za oba…). Za mě se paní sama rozhodla, že nebiu de jíst a teď se na emiminu ství do role oběti. mimo téma večeře… když na druhém rande neřeší jaak se jí z prtnera podlamujou kolena, ale peníze… tak s ní asi všechno pořádku nebude
Tak znovu - jestliže POZVEŠ ženu NA VEČEŘI, pak neexistuje žádná omluva pro to, aby ses posadil ke stolu, sdělil jí, ať si ona dá, co chce a sám si bez vysvětlení objednal jeden čaj, který budeš cucat celý večer. To je chování naprostého burana a není to vhodné ani mezi lidmi, kteří se už navzájem znají - natož na druhém rande.
Máš úplnou pravdu v tom, že mohl mít ke svému chování důvod - ale pak je potřeba ten důvod nějak taktně vysvětlit a hlavně, navrhnout nějaké jiné řešení než toto… i kdyby to mělo být za cenu odchodu a změny plánů. Stát se může nečekaně cokoli - ale přesně tím, jak tu nečekanou situaci dokáže vyřešit, může chlap buď všechno získat nebo naopak (jako v tomto případě) všechno ztratit.
@BohunkaP píše:
Tak znovu - jestliže POZVEŠ ženu NA VEČEŘI, pak neexistuje žádná omluva pro to, aby ses posadil ke stolu, sdělil jí, ať si ona dá, co chce a sám si bez vysvětlení objednal jeden čaj, který budeš cucat celý večer. To je chování naprostého burana a není to vhodné ani mezi lidmi, kteří se už navzájem znají - natož na druhém rande.Máš úplnou pravdu v tom, že mohl mít ke svému chování důvod - ale pak je potřeba ten důvod nějak taktně vysvětlit a hlavně, navrhnout nějaké jiné řešení než toto… i kdyby to mělo být za cenu odchodu a změny plánů. Stát se může nečekaně cokoli - ale přesně tím, jak tu nečekanou situaci dokáže vyřešit, může chlap buď všechno získat nebo naopak (jako v tomto případě) všechno ztratit.
Nemáš pravdu. Napadá mě X důvodů, které bych neprobíral. Stomie, průjem, dietní omezení, nevolnost po očkování… Prostě není žádný důvod, proč by si neměla objednat jídlo sama. Že jí to „bylo blbý“ znamená, že se sama staví o role ublíženky.
@honza273 píše:
Nemáš pravdu. Napadá mě X důvodů, které bych neprobíral. Stomie, průjem, dietní omezení, nevolnost po očkování…Prostě není žádný důvod, proč by si neměla objednat jídlo sama. Že jí to „bylo blbý“ znamená, že se sama staví o role ublíženky.
Ano, to přesně spadá do toho, co jsem psala - je potřeba tu situaci vysvětlit a vyřešit TAKTNĚ.
A pokud bych Ti měla začít vysvětlovat, co tento pojem znamená a jak s ním naložit v případech, které popisuješ, pak je jasné, že se nemůžeme shodnout.
Já nerozumim co je třeba řešit když má jeden průjem. Prostě si měla objednat co chce… na to povolení nepotřebuje
@honza273 píše:
Já nerozumim co je třeba řešit když má jeden průjem. Prostě si měla objednat co chce… na to povolení nepotřebuje
Že měl průjem pouze spekulujeme. Beztak neměl. A hlavně neměl dostatek slušného chování. Ale to je fuk, pokud někdo nechápe, že takhle se normální inteligentní chlap na rande prostě chovat nemá, pak nemá smysl to rozebírat. ![]()
@Veselej kluk píše:
Ale to je fuk, pokud někdo nechápe, že takhle se normální inteligentní chlap na rande prostě chovat nemá, pak nemá smysl to rozebírat.
Ano, přesně tak - jakmile debata na téma „slušné chování“ sklouzne k otázkám „a proooč bych měl/neměl“, tak je její pokračování úplně zbytečné.
Že prujem, niektorí tu už fakt nevedia, čo vymyslieť, aby ospravedlnili burana. ![]()
Je totál príjemné napchávať sa večerou a sedieť oproti niekomu, kto cucá čaj. A ešte si to potom nechať zaplatiť, lebo veď pozýval. A ešte príjemnejšie ísť na rande na večeru a potom hladná sedieť celý večer pri čaji. ![]()
Poviem to inak - ak by na prvom rande riešil, ako na veľkosti a výdrži vôbec nezáleží, a hádam sa na tom zhodnete, tak by to bolo rovnako podozrivé. Niektoré veci proste na prvom rande neriešiš.
@zoidberg píše:A prave proto by mela dat ještě jedno kolo
Další takový co i z blbé večeře dělá raketové inženýrství
Fakt se ti nikdy nestalo, že jsi na nic neměl chuť? Najednou? Mi se to stává zcela běžně. To se měl nasílu nafutrovat, aby mu bylo blbě?
@zoidberg píše:
Třeba se vůbec necpal, existuje spousta důvodů, proč něco někde nevečeřet. Ale ty si klidně kvůli „slušnosti“ huntuj trávení jak je libo
tak se mohl omluvit a vymyslet jiny program a večeři nechat na jindy
@Veselej kluk píše:
Pokud jsi byl hubenej nerd s plachým kukučem budižkničema, stání dole ti bylo často tak akorát na Anču d.
@Veselej kluk píše:
Pokud jsi byl hubenej nerd s plachým kukučem budižkničema, stání dole ti bylo často tak akorát na Anču d.
Za mé doby randění svobodného mládence slovo nerd ještě neexistovalo. A hubenej rozhodně píchal víc než tlustej.
Než Keks dohráli „Víš“ měla ho v hubě dřív než stačila říct že má hlad. To až teď vy, vyhnaný proteiny si musíte hrát na haury u suši.