Po rozvodu bydlím s našima a je to peklo

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2932
29.4.24 20:49
@Anonymní píše: Více

Představ si, že to vím. Jsou malé vesnické školky, kde když je málo děti, vezmou i v průběhu roky. Dětské skupiny, soukromé školky, komunitní hlídání, placené hlídání. Ptala si se vůbec někde? Nebo jen sedíš a čekáš? Takže pokud jen výpomoc tak čekáš na práci až do září? Mezitím několik měsíců bez peněz? To je opravdu plán dospělé ženy? Proč sis tedy řidičák už před několika měsíci neroztahla až do září?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22295
29.4.24 20:53

@thalasan a v září zase nic dělat nepůjde, protože bude čekat, jestli nebude náhodou syn nemocný první rok v kolektivu.
Jestli takhle vypadají všichni absolventi politologie, tak bude asi problém ve vyučujících, že obor produkuje takové neschopy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36402
29.4.24 21:23

Ale pro tebe bude naopak lepší jít do práce teď, aby jsi překonala zkusebku teď když je dítě doma a zdravý. Pak už budeš mít trošku lepší vyjednávací pozici a nebudou tě moc „vyhodit“ kvůli tomu že más často OCR.
A dětský skupiny se dají utáhnout, některý jsou třeba i dotovaný. U nás byla pár let zpět celotýdenní docházka za 5.500 plus jídlo, ale to se dalo místo i svoje. Nebo to nakombinovat s hlídáním od vašich.
Mohla jsi mít pořešený vše už dávno. Ale tobě se nechce, ručičky máš dozadu. Tak trp v pokojíčku u vašich. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29868
29.4.24 21:39

A co ti brání tomu najít si nějaké to obvolávání - práci v call centru na doma? Stačí dát do vyhledavače a práci máš hned. :nevim: :roll: Alespoň pro začátek než seženeš něco lepšího. Ono s politologií opravdu žádné velké vyhlídky na uplatnění nečekej. :think: A ještě po RD. Když člověk otěhotní nebo chce otěhotnět, tak většinou nemění práci právě z toho důvodu, aby se měl kam vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1251
29.4.24 21:46

Možná jsem to někdo při četbě omylem přeskočil, ale to jim vadí jen ten samotný rozvod? Není v tom třeba něco jako tvá nevěra, svévolné a bezdůvodné opuštění manžela, předchozí výběr problematického manžela, se kterým nesouhlasili, či něco podobného?

Já jsem ten typ člověka, který se intuitivně - minimálně navenek ve vztahu k ostatním - staví automaticky za vlastní krev, i kdyby moje dítě nebylo z hlediska nějakých obecnějších úvah v právu. Jistě bych si i rýpnul a dokáži pochopit kritiku či připomenutí ve stylu „vždyť jsem ti říkal, že je to děvk*ř a akorát ti udělá dítě a odejde“ či „ten tvůj obor je jen zbytečná trendy okecávací žvanírna“, ale takové silné zavrhování mi nějak nejde do hlavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11226
29.4.24 21:56
@ka2ka píše: Více

Asi 5 :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5706
29.4.24 22:26

A co se chystáš dělat do toho září? Přeci nechceš být bez práce další 4 měsíce, to je šílená doba. Navíc pokud bys někam nastoupila teď, tak v září už budeš mít po zkušebce a nevyhodí tě kvůli očr.
Fakt mrkni na dětské skupiny, často jsou dotované a tím pádem nebývají tak drahé. DS je i u nás na maloměstě s 5000 obyvateli, tak u vás v okolí taky něco bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
29.4.24 22:26
@PaníBovaryová píše: Více

Tak víš jak. Zakrývácí manévr. Musí to trochu upravit…internet snese vše.

Fakt uz ho má ve školce? Já si právě pamatuju nějakou diskuzi, kde řešila logistiku ohledně školky a práce. Že chtěla vozit to decko na kole…

Ale jako jo, byl to jen tip, ale holky by si rozumněly, jen by nic nevyřešily :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
29.4.24 22:37

Jsem to procetla celé… A nikoho z vás netrkli, že dítě má i otce? :nevim:
Za prvé zakladatelka psala, že si ho bude brát na měsíc k sobě. Takže může zakladatelka makat bez nutnosti hlídání rodičů.
Za druhé pokud je to fakt akutní, zavolat otci : Hele potřebuji nutně do práce, musíme vyřešit střídání…

Zakladatelkou na začátku příběhu jsem si říkala, že ses chudák. Ale postupně píšeš a píšeš a jednoduše hledáš výmluvy proč nejít makat. :nevim:
Už teď víš, že děcko nástupem do školky bude nemocné pernamente, já to teda ani u jednoho nevěděla :nevim:
Pokud tě to tak tizi hledej místo kde je možné ocr,(státní apod.).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
30.4.24 03:57

Přesně tak. Poběží ti praxe a snad získáš nějaké pracovní návyky.
Ty jsi taková nějaká marná :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 05:26

Tak to mi zdá
Nejdřív tady každý pisti, že chudák moje invalidní máma. Nebude nic jiné než hlídat full time dítě. A najednou musím za každou cenu ještě teď do práce. A dítě asi dám do zastavárny.

• Citovat
  • Upravit
2789
30.4.24 05:43

Az ti zase budou nadavar, nebo te ponizovat, tak jim rekni ze vam to nefunguje a ze jesrli mas tedy odejit do Azyloveho domu? Bud ticho a cekej na odpoved. Chtej ji od obou. Pripomen jim, ze ti slibili pomoc a jen te urazeji!
To by je na chvili mohlo zklidnit, s jejich posedlosti co by si reklo okoli, by tvuj odchod do azylaku nikdy nepripustili.

Nechapu ze ses nechala obrat od manzela!! a odchazela od nej bez uspor, nejakeho planu a x desitek tisic za pulku toho co nacpal do rekonstrukce!??!. (Holky co se v tom vyznate, nejde s tim jeste neco delat?? Oškubání za bílého dne…)

Vykasli se na nejake zmrzliny a brigady, hledej proste praci, dite davej podle potreby k manzelovi. At si zvyka, bude to dobre i pro syna. Ted musis zabojovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13319
30.4.24 06:00

Nemusíš vůbec nic… Nedělej nic jako dosud a čekej…až až až…
Akorát pak zapomeň na svou svobodu… Jsi u vašich, tak budou platit jejich pravidla.
Píšeš, co všechno exmanžel má. Dítě má nárok na stejnou životní úroveň jako rodič.
Jsou i bezplatné poradny, tak začni řešit alimenty a jeho podíl na péči o syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1305
30.4.24 06:50

Jestli tomu dobře rozumím, tak jsi do práce nastoupila už těhotná a protože jsi ve zkušební době šla na riziko, tak tě vyhodili.
Mateřskou sis dala do 3let a nehodláš to měnit.
Co rodiče? Přispíváš jim na provoz? Energie, voda, jídlo, domácí práce…?
Jako brigadu můžeš jít na noční vybalovat zboží. To by ti snad rodiče spící dítě pohlídali.
Jakou máš SŠ?
Děti bývají nemocné. To budeš do 10ti let bez práce? Školky můžeš obejít a obvolat už ted. Třeba by se nad tebou někde slitovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.24 06:52
@K. Rocánková píše: Více

Já už jim právě řekla, že já teda půjdu do azylového domu. Okamžitě řeči typu jestli se nebudu stydět, mezi cikánky a spodinu. Jeden azyl kousek tady stojí. A tam opravdu po osmé hodině večerní radši nechodit. To bych prý dopadla až na samé nejposlednější dno. A přesně, co by se povídalo.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová