Jsme popelnice Evropy - nekvalitní jídlo

• Fotoalbum (8)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
12.3.12 13:36
neumisa píše:
na šunkovar jsem se ptala v domácích potřebách - tak prý to, co se sem vozí za bratru 600,– je hliník z Číny (název Orion?) a ty kvalitní kousky made in Deutchland stojí od 1500,– výš … tož si vyber, člověče …

A ty německé jsou taky hliníkové nebo nerez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
12.3.12 13:37
Regina Hero píše:
neumisa píše:
na šunkovar jsem se ptala v domácích potřebách - tak prý to, co se sem vozí za bratru 600,– je hliník z Číny (název Orion?) a ty kvalitní kousky made in Deutchland stojí od 1500,– výš … tož si vyber, člověče …

ty německé jsou nerez - zapomněla jsem napsat … díky za upozornění … :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
12.3.12 16:36
Ukulina píše:
Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobem 8o Vedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky :nevim:
TAk Joplait či jak se to píše je taky se škrobem :zed: Tohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou! :cert: Budem číst i složení mlíka? Díky za info!

V tv jsem se koukala na test džemů a marmelád. Ty známé značky a skoro ty nejdražší vyšly nejhůř. Přidávali do toho cosi, aby to vypadalo a chutnalo jako kdyby v tom byl opravdu vysoký podíl ovoce. Nakonec ty levnější džemy vyhrály. Takže neplatí pravidlo, že čím dražší, tím lepší. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1002
12.3.12 17:12
neumisa píše:
Regina Hero píše:
neumisa píše:
ty německé jsou nerez - zapomněla jsem napsat … díky za upozornění … :kytka:

Neumisa, a ve kterých domácích potřebách jsi se ptala? Já že chci zajít do těch, co jsou u nás vedle Lidlu, tak abych tam nešla zbytečně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
12.3.12 17:18
petull.a1 píše:
neumisa píše:
Regina Hero píše:
neumisa píše:
ty německé jsou nerez - zapomněla jsem napsat … díky za upozornění … :kytka:
Neumisa, a ve kterých domácích potřebách jsi se ptala? Já že chci zajít do těch, co jsou u nás vedle Lidlu, tak abych tam nešla zbytečně ;)

na náměstí nad DM vedle hudebnin - dej pak vědět, jak jsi pořídila …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50124
12.3.12 17:54
Sumaya píše:
Ukulina píše:
Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobem 8o Vedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky :nevim:
TAk Joplait či jak se to píše je taky se škrobem :zed: Tohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou! :cert: Budem číst i složení mlíka? Díky za info!
V tv jsem se koukala na test džemů a marmelád. Ty známé značky a skoro ty nejdražší vyšly nejhůř. Přidávali do toho cosi, aby to vypadalo a chutnalo jako kdyby v tom byl opravdu vysoký podíl ovoce. Nakonec ty levnější džemy vyhrály. Takže neplatí pravidlo, že čím dražší, tím lepší. ;)

My kupujeme džemy bud z Lidlu nebo z Ikey, tam jsou s vyšším podílem ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
12.3.12 18:03

Já si džemy dělá doma a mám je super :palec: , na mě si podvodníci nepříjdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 18:10
Sati píše:

Nápodobně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
12.3.12 18:11
Sati píše:

nějaký osvědčený recept by nebyl? Pěkně prosím … :kytka: Dělala jsem vloni špendlíkový a chuťově super, jen není moc tuhý … ale na palačinky ideál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
12.3.12 18:16

Dělám v domácí pekárně.
1 kg ovoce
500 g želírovacího cukru 2:1
1 lžíci citonové šťávy
kdo chce může přidat rum
Program marmeláda.
Pak nalít do skleniček, zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru a nechat do vychladnutí.

Dělala jsem jahodovou, rybízovou, hruškovou, meruňkovou a borůvkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
12.3.12 18:23
neumisa píše:
Sati píše:
nějaký osvědčený recept by nebyl? Pěkně prosím … :kytka: Dělala jsem vloni špendlíkový a chuťově super, jen není moc tuhý … ale na palačinky ideál :mrgreen:

osvědčený dle receptu na želírovacím cukru :mrgreen:
dám příslušný podíl ovoce k tomu cukr ,svařím a skleničkuju

pokud nechceš želírovací cukr tak přidej rybíz, který sám o sobě obsahuje želírovací pektin,ale kolik to netuším, hodně se svaří ......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
12.3.12 18:25
princeznaII píše:
neumisa píše:
Sati píše:
nějaký osvědčený recept by nebyl? Pěkně prosím … :kytka: Dělala jsem vloni špendlíkový a chuťově super, jen není moc tuhý … ale na palačinky ideál :mrgreen:

osvědčený dle receptu na želírovacím cukru :mrgreen:
dám příslušný podíl ovoce k tomu cukr ,svařím a skleničkuju

pokud nechceš želírovací cukr tak přidej rybíz, který sám o sobě obsahuje želírovací pektin,ale kolik to netuším, hodně se svaří ......

nebo jablka, ty mají taky hodně pektinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26230
12.3.12 18:28

děkuji za recepty … ozkouším, pokud se mi podaří před kobylkami uchránit větší množství ovoce :mrgreen: akorát jablka se u nás nekonají, drahý je alergický a přece jen si ho chci ještě chvíli nechat … 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
12.3.12 18:48

Já dělám takto i přesnídávky. Akorát bez toho želírovacího cukru. Dávám jen obyč.cukr krystal dle chuti. Jinak postup stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2109
12.3.12 19:57

já dělávám ještě broskvovou marmeládu, a od švagrové jsem měla moc dobrou pomerančovou, ale to chce dělat kolem mikuláše, to jsou pomeranče nejlepší,
loni jsme dělala i třešňovou, ale ta byla úplně bez chuti- a kolik práce mi dalo to vypeckovat :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová