Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
neumisa píše:
na šunkovar jsem se ptala v domácích potřebách - tak prý to, co se sem vozí za bratru 600,– je hliník z Číny (název Orion?) a ty kvalitní kousky made in Deutchland stojí od 1500,– výš … tož si vyber, člověče …
A ty německé jsou taky hliníkové nebo nerez?
Regina Hero píše:neumisa píše:A ty německé jsou taky hliníkové nebo nerez?
na šunkovar jsem se ptala v domácích potřebách - tak prý to, co se sem vozí za bratru 600,– je hliník z Číny (název Orion?) a ty kvalitní kousky made in Deutchland stojí od 1500,– výš … tož si vyber, člověče …
ty německé jsou nerez - zapomněla jsem napsat … díky za upozornění … ![]()
Ukulina píše:Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobemTAk Joplait či jak se to píše je taky se škrobemVedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky
Tohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou!
Budem číst i složení mlíka? Díky za info!
V tv jsem se koukala na test džemů a marmelád. Ty známé značky a skoro ty nejdražší vyšly nejhůř. Přidávali do toho cosi, aby to vypadalo a chutnalo jako kdyby v tom byl opravdu vysoký podíl ovoce. Nakonec ty levnější džemy vyhrály. Takže neplatí pravidlo, že čím dražší, tím lepší. ![]()
neumisa píše:Regina Hero píše:ty německé jsou nerez - zapomněla jsem napsat … díky za upozornění …neumisa píše:A ty německé jsou taky hliníkové nebo nerez?
Neumisa, a ve kterých domácích potřebách jsi se ptala? Já že chci zajít do těch, co jsou u nás vedle Lidlu, tak abych tam nešla zbytečně ![]()
petull.a1 píše:neumisa píše:Neumisa, a ve kterých domácích potřebách jsi se ptala? Já že chci zajít do těch, co jsou u nás vedle Lidlu, tak abych tam nešla zbytečněRegina Hero píše:ty německé jsou nerez - zapomněla jsem napsat … díky za upozornění …neumisa píše:A ty německé jsou taky hliníkové nebo nerez?
na náměstí nad DM vedle hudebnin - dej pak vědět, jak jsi pořídila …
Sumaya píše:Ukulina píše:V tv jsem se koukala na test džemů a marmelád. Ty známé značky a skoro ty nejdražší vyšly nejhůř. Přidávali do toho cosi, aby to vypadalo a chutnalo jako kdyby v tom byl opravdu vysoký podíl ovoce. Nakonec ty levnější džemy vyhrály. Takže neplatí pravidlo, že čím dražší, tím lepší.Jinak chci přidat svou zkušenost se zakysanou smetanou. V Penny jsem chtěla sáhnout po Madetě (cena 14,90), ale cosi mi říkalo, ať si přečtu složení. A ona je zahuštěná škrobemTAk Joplait či jak se to píše je taky se škrobemVedle byla levná slovenská za 9,90 (taková ta jejich značka Price, s hnědou etiketou) a tam žádný s.ačky nejsou. Pak se řiďte podle ceny nebo osvědčené značky
Tohle mě už prostě nebaví! Nákup bude trvat dvě hodiny s takovou!
Budem číst i složení mlíka? Díky za info!
My kupujeme džemy bud z Lidlu nebo z Ikey, tam jsou s vyšším podílem ovoce.
Já si džemy dělá doma a mám je super
, na mě si podvodníci nepříjdou.
Sati píše:
Já si džemy dělá doma a mám je super, na mě si podvodníci nepříjdou.
Nápodobně ![]()
Sati píše:
nějaký osvědčený recept by nebyl? Pěkně prosím …
Dělala jsem vloni špendlíkový a chuťově super, jen není moc tuhý … ale na palačinky ideál ![]()
Dělám v domácí pekárně.
1 kg ovoce
500 g želírovacího cukru 2:1
1 lžíci citonové šťávy
kdo chce může přidat rum
Program marmeláda.
Pak nalít do skleniček, zavíčkovat a obrátit dnem vzhůru a nechat do vychladnutí.
Dělala jsem jahodovou, rybízovou, hruškovou, meruňkovou a borůvkovou.
neumisa píše:Sati píše:nějaký osvědčený recept by nebyl? Pěkně prosím …
Dělala jsem vloni špendlíkový a chuťově super, jen není moc tuhý … ale na palačinky ideál
osvědčený dle receptu na želírovacím cukru ![]()
dám příslušný podíl ovoce k tomu cukr ,svařím a skleničkuju
pokud nechceš želírovací cukr tak přidej rybíz, který sám o sobě obsahuje želírovací pektin,ale kolik to netuším, hodně se svaří ......
princeznaII píše:neumisa píše:Sati píše:nějaký osvědčený recept by nebyl? Pěkně prosím …
Dělala jsem vloni špendlíkový a chuťově super, jen není moc tuhý … ale na palačinky ideál
osvědčený dle receptu na želírovacím cukru
pokud nechceš želírovací cukr tak přidej rybíz, který sám o sobě obsahuje želírovací pektin,ale kolik to netuším, hodně se svaří ......
dám příslušný podíl ovoce k tomu cukr ,svařím a skleničkuju
nebo jablka, ty mají taky hodně pektinu.
děkuji za recepty … ozkouším, pokud se mi podaří před kobylkami uchránit větší množství ovoce
akorát jablka se u nás nekonají, drahý je alergický a přece jen si ho chci ještě chvíli nechat … ![]()
Já dělám takto i přesnídávky. Akorát bez toho želírovacího cukru. Dávám jen obyč.cukr krystal dle chuti. Jinak postup stejný.
já dělávám ještě broskvovou marmeládu, a od švagrové jsem měla moc dobrou pomerančovou, ale to chce dělat kolem mikuláše, to jsou pomeranče nejlepší,
loni jsme dělala i třešňovou, ale ta byla úplně bez chuti- a kolik práce mi dalo to vypeckovat ![]()