Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, nerodily jste nějaká letos v týhle nemocnici?
Chci se zeptat na ten poplatek 500,– za přitomnost u porodu.
Na webovkách píšou totiž že jo, ale kamarádka co rodila letos v unoru říká že ne.. .tak se chci zeptat zda nevíte.
Děkuji ![]()
Jakou máte letošní zkušenost? Budu rodit poprvé a zajímalo by mě, jak to vypadá na tom poporodním/novorozeneckém oddělení. Dost maminek tu psalo, že sestry nebyly moc ochotné, že si musely poradit samy, když něco nevěděly nebo jim něco nešlo. A druhá věc, která mě zajímá - musím si brát svoje vlastní noční košile, nebo jsou k dispozici erární?
@jart letošní zkušenost nemám ale ta loňská byla naprosto katastrofální ![]()
naprostá ignorace sestřiček, nedostatek informací atd (byla jsem mladá prvorodička).
Košile jsou erární
teda aspoň loni ještě byly ![]()
Přidám čerstvé info - košile zatím opravdu půjčujou, vždycky po dvou, aby se jim neztrácely. Sestřičky na novorozeneckém oddělení jsou moc milé, neměla jsem dojem, že bych je svými dotazy obtěžovala. Po sestřičkách na poporodním jsem nic moc nechtěla, takže nemůžu posoudit, snad jen jedna mi tam přišla taková více od rány.
Osobně mi vadilo, že jsem na pokoji s další maminkou, brala bych jednolůžkový pokoj, ale nadstandardy byly v té době plné. Nebylo tak moc klidu na odpočinek, když neplakalo jedno miminko, plakalo druhé - hlavně v noci.
A druhá věc - sestry chodí do pokojů už kolem šesté ráno a pomalu se začíná s přípravou na vizitu a prohlídku miminek a přes den tam taky každou chvíli nějaká sestra přišla a buď potřebovala podpis, souhlas s vyšetřením nebo jen chtěla nám prvorodičkám ukázat, jak co s miminkem, takže pořád rušno.
Ale jinak ok, asi bych tam šla znova.
Ahoj chtěla bych se zeptat, jestli se platí tet-kom, když chce byt manžel u porodu a kolik? Nebo se už to taky zrušilo něco jsem právě zaslechla. Nevíte někdo? Děkuji Zuzka
Ahoj Zuzko, neplatili jsme za manzelovu pritomnost u porodu nic.
Koukám příspěvky tady jsou staršího data… Já rodila letos v březnu skoro po 13 letech od prvního porodu a neskutečný rozdíl..
Kdysi staré sály, staré pokoje.. wc na chodbě pro všechny.. brr. Ted vše nové a krásné.. každý má svůj porodní sálek, soukromí.. přístup doktorů i sester skvělý, maximálni spokojenost!!!
![]()
@Krisztofik Kdysi (10 let zpátky) byl volný, brala jsem a max. spokojenost. Teď netuším ![]()
Maminky chci se zeptat jak je to letos s tou porodnici na sosne, chystám se v květnu rodit, tak jsem četla většinou špatne recenze ![]()
@Sabush97 Tak za mě porodnice super, horší to pak bylo na novorozeneckém. Já jsem poprvé rodila 2012 a jak mě převezli na novorozenecké, pak přivezli televizi a video o kojení a bylo. Pak kdy jsem měla nějaký problém, tak reakce sestřiček nic moc. teprve až když jsem rodila podruhé, jsem zjistila, že jsou tam sestřičky z novovrozeneckého, které řeší miminko, kojení apod. a pak sestřičky z pordního (které se spíše starají o maminku), no a já jsem prostě poprvé chodila vždycky za špatnýma sestřičkama.
Rodila jsem v 10 měsíci 2017. U porodu jsem se zeptala zda mají volný nadstandart na novorozeneckém oddělení. Oba byly plné, ale sestřičky zařídily, abych byla na jednolůžkovém pokoji. Ušetřila jsem aspoň peníze. Sice návštěvy mohly chodit jen po dvou lidech, více se jich tam nevlezlo, ale měla jsem klid a soukromí. Televizi LCD na stěně, velká sprcha. Sestřičky byly hodně ochotné, pomáhaly s kojením, poradily jak mám oblíkat,koupat, přebalovat. Byla jsem nadmíru spokojená. Jako prvorodička jsem nevěděla co dělat,abych mimi neublížila. Po čtyřech dnech jsme šly domů. Ocenila jsem i návštěvu fyzioterapeutky.
Obnovuji diskuzi, je tady nekdo kdo rodil minuly, tento rok? Byly jste spokojene? Rodila jsem akutni sekci pred par lety, nyni chci porodit prirozene, pry v Trinci neni problem. Prosim anonym, nechci aby bylo misto spojene s mym nickem ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.