Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@araw píše:
A po dočtení celé diskuze si stejně myslím, že si tu jen někdo krátil dlouhou chvíly.
Take mi to tak prislo, ze to snad ani nemuze byt pravda. Neumim si predstavit 32 letou zenskou, ze se takhle chova, sedi mi to k 15 lete stihacce a hysterce.
Takže dobré ráno. Napsal mi v půl třetí ráno sms - Ukaž prdel, kravko.
Tak jsem mu ted ráno napsala dost výstižně, že jsme skončili a věci si vezme potom, ať sem již nejezdí.
@Anonymní píše:
Takže dobré ráno. Napsal mi v půl třetí ráno sms - Ukaž prdel, kravko.Tak jsem mu ted ráno napsala dost výstižně, že jsme skončili a věci si vezme potom, ať sem již nejezdí.
No tak tady už asi není cesty zpátky
. Držím palce, ať se alespoň ohledně malé nějak slušně dohodnete. Tu poradnu bych Ti radila dál, kvůli té psychické závislosti na partnerovi, jak jsi psala včera, aby si se na tohle téma mohla podívat s někým nezaujatým, může tě to posunout dál.
Asi ano, ted v první řadě budu řešit malou.
Akorát nějak nevím.. ted..odpoledne někdy se má tedy vrátit. Plánuji mu navrhnout, že bud si promluvíme nebo že mu věci zavezu zítra ráno k jeho mámě. Myslíte že je to správně?
Je mi jasný, že bude opět ležet na zvonku, kopat do dveří a dělat ostudu akorát ![]()
Jenže jakmile ho sem pustím, sám nikdy neodejde…
@Anonymní píše:
Asi ano, ted v první řadě budu řešit malou.
Akorát nějak nevím.. ted..odpoledne někdy se má tedy vrátit. Plánuji mu navrhnout, že bud si promluvíme nebo že mu věci zavezu zítra ráno k jeho mámě. Myslíte že je to správně?
Je mi jasný, že bude opět ležet na zvonku, kopat do dveří a dělat ostudu akorát
Jenže jakmile ho sem pustím, sám nikdy neodejde…
Já bych mu hlavně nabídla rozhovor na neutrální půdě nebo v přítomnosti někoho třetího, pokud si teda nepotřebujete jen zanadávat, ale chcete se domlouvat do budoucnosti. Tak třeba ta poradna může usnadnit i vzájemnou komunikaci, jsou na to školení.
Co se týče případné agrese, moc bych se s tím nepárala, vyzvala ho ať toho nechá a pak volala policii. pevná hranice, to na choleriky a hrubiány zabírá. Ostuda je to jeho, pokud se nenecháš strhnout i Ty. Co malá, ta bude u toho? Tohle pro ní není dobrý a neutěšuj se tím, že je malá a nechápe. Váš konflikt vnímá silně, nemůže jinak.
Teď už je to rozjeté, ale dotáhnout do konce bude i tak pro tebe těžké. Nicméně se sebou budeš muset něco dělat, protože jinak se ti lehce může stát, že příště zase narazíš na chlapa podobného ražení, jako je tvůj současný partner a pojedeš v podobných problémech znovu. Jinak rozcházení přes SMS není dobrý nápad. Vzhledem k jeho postoji k tobě, jsi mu i tou SMS nahrála. On pořád cíti, že má nad tebou navrch. Rozchod jsi měla udělat s chladnou hlavou a promyšleně. Takhle ses i obrala o moment překvapení, kdy by jsi mu ty jeho „jistoty“ zlomila. Byla bys teď v lepší pozici. Raději si teď promysli, jak budeš třeba dnes řešit situaci, když se bude k tobě dobývat. Nebylo by špatné mít doma někoho, kdo tě podpoří. Vzhledem k tomu, jak s tebou tvůj partner cloumá, nemusí brát ty tvé SMS vážně, protože zatím měl nad tebou převahu. Bohužel.
@bartsch píše:
Teď už je to rozjeté, ale dotáhnout do konce bude i tak pro tebe těžké. Nicméně se sebou budeš muset něco dělat, protože jinak se ti lehce může stát, že příště zase narazíš na chlapa podobného ražení, jako je tvůj současný partner a pojedeš v podobných problémech znovu. Jinak rozcházení přes SMS není dobrý nápad. Vzhledem k jeho postoji k tobě, jsi mu i tou SMS nahrála. On pořád cíti, že má nad tebou navrch. Rozchod jsi měla udělat s chladnou hlavou a promyšleně. Takhle ses i obrala o moment překvapení, kdy by jsi mu ty jeho „jistoty“ zlomila. Byla bys teď v lepší pozici. Raději si teď promysli, jak budeš třeba dnes řešit situaci, když se bude k tobě dobývat. Nebylo by špatné mít doma někoho, kdo tě podpoří. Vzhledem k tomu, jak s tebou tvůj partner cloumá, nemusí brát ty tvé SMS vážně, protože zatím měl nad tebou převahu. Bohužel.
Jenže koho…rodiče jsou na dovolené, nějakého kamaráda? Toho zabije, pokud se sem dostane. Řešení s policií je opravdu ta poslední možnost..
Ano, taky jsem mu navrhla sejít se někde venku.. samozřejmě neodpověděl.. ani neodpoví, pojede normálně domů jako by se nic nedělo..
@Anonymní píše:
Jenže koho…rodiče jsou na dovolené, nějakého kamaráda? Toho zabije, pokud se sem dostane. Řešení s policií je opravdu ta poslední možnost..
Ano, taky jsem mu navrhla sejít se někde venku.. samozřejmě neodpověděl.. ani neodpoví, pojede normálně domů jako by se nic nedělo..
pozvala bych klidně kamaráda - nebuď tak reaktivní, jednej sama za sebe, nezabije ho, to by šel do basy
. Naopak ho to může usměrnit nebo budeš mít alespoň svědka.
@stazinka09 píše:
pozvala bych klidně kamaráda - nebuď tak reaktivní, jednej sama za sebe, nezabije ho, to by šel do basy. Naopak ho to může usměrnit nebo budeš mít alespoň svědka.
Nejspíš… jenže nemám koho..
@Anonymní píše:
Nejspíš… jenže nemám koho..
vůbec nikoho? sourozenec, kamarád, kamarádka, nějaká sousedka co máte dobrý vztahy? To máš kolem sebe jen dítě a rodiče? Jestli jo, tak tohle není dobrý, musíš mít nějaké další vazby.
@stazinka09 píše:
vůbec nikoho? sourozenec, kamarád, kamarádka, nějaká sousedka co máte dobrý vztahy? To máš kolem sebe jen dítě a rodiče? Jestli jo, tak tohle není dobrý, musíš mít nějaké další vazby.
Jsem jedináček
Sousedi jsou povětšinou důchodci.. prostě, nabídla jsem mu sejít se venku, někde, neodpověděl… Taky mi řekl že přijedou dopoledne a stále spí.. přijedou někdy k večeru.
@Anonymní píše:
Jsem jedináček![]()
Sousedi jsou povětšinou důchodci.. prostě, nabídla jsem mu sejít se venku, někde, neodpověděl… Taky mi řekl že přijedou dopoledne a stále spí.. přijedou někdy k večeru.
Tak to máš blbý
. Musíš vymyslet záložní plán. Jak to teda chceš řešit? samozřejmě že ti neodpoví, proč by to dělal, těch pokusů o vystěhování, už tam přece bylo víc, pro něj se neděje nic neobvyklého - hysterická stihačka vyvádí jako obyvkle po akci (jeho verze) tak co by se vzrušoval. Jak psala @bartsch má nad Tebou převahu.
@stazinka09 píše:
Tak to máš blbý. Musíš vymyslet záložní plán. Jak to teda chceš řešit? samozřejmě že ti neodpoví, proč by to dělal, těch pokusů o vystěhování, už tam přece bylo víc, pro něj se neděje nic neobvyklého - hysterická stihačka vyvádí jako obyvkle po akci (jeho verze) tak co by se vzrušoval. Jak psala @bartsch má nad Tebou převahu.
On ale ve skrytu duše ví, že jakmile odejde, jakmile se rozejdeme, nezbyde mu absolutně nic! Nedostane se do práce, autobusy ráno v půl 4 nejezdí (má 3 směnnej), maminka mu nebude prát a skládat oblečení, bude ji muset dávat prachy na nájem, jídlo… Navíc na mé jméno má PC a TV na spátky, takže on by odešel s oblečením..
@káťa píše:
Zakladatelka je myslím zakladatelkou tématu - „hádky před dovolenou“, takže každý, kdo jí radíte, byste si měli počíst tam. Suma sumárum, když shrnu to téma - její partner u ní bydlí, ona ho sponzoruje, užívá její auto, její rodina mu platí dluhy, on se k zakladatelce chová jako k největší špíně, nadává jí, ponižuje jí, nekomunikuje s ní, vyhrožuje jí, pokud nechtěla např. vydat auto či poskytnout ubytování, pustoší byt, nahání baby jinde, v celém tématu není jediné jeho pozitivní nebo alespoň neutrální zachování vůči zakladatelce. Zakladatelka tuto roli přijala a jednou za čas se sem pouze přijde vyplakat a divit nad tím, jak se chová, to je celé…Je jasné, že z tvého bytu neodejde, dokud budeš cálovat. A chovat se k tobě lépe nezačne, na to má jiné slečny. Jediná možnost, aby sám odešel, je přestat mu platit a dávat věci. Ale to ty neuděláš a on to ví, to je celé… takže to dělá tak, jak mu to život nabízí, jednu na milování, druhou na placení…
Krásně shrnuto. Zakladatelko, pokud je to pravda a vydržuješ si takového nemakačenka a hrubce nemůžeš se divit. Musíš si udělat pořádek v sobě. Buď ho sponzorovat dále a snášet (dle Tebe)urážky a nezájem nebo ho vyhodit.