Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@jannina1 píše:
Krásně shrnuto. Zakladatelko, pokud je to pravda a vydržuješ si takového nemakačenka a hrubce nemůžeš se divit. Musíš si udělat pořádek v sobě. Buď ho sponzorovat dále a snášet (dle Tebe)urážky a nezájem nebo ho vyhodit.
Jenže já ho nedokážu vyhodit.. To je vcelku nemožné. On několikrát vystrčil za dveře mě, at se uklidnim a podobny ponižení…
Já se ho zbavim jedině tím, že ho sem už nepustím.. jakmile ho sem pustím, nehne se..
@Anonymní píše:
Jenže já ho nedokážu vyhodit.. To je vcelku nemožné. On několikrát vystrčil za dveře mě, at se uklidnim a podobny ponižení…
Já se ho zbavim jedině tím, že ho sem už nepustím.. jakmile ho sem pustím, nehne se..
Ale hne–Přece chodí do práce, ne? Takže mu můžeš zabalit věci v tomto čase. Ale udivuje mě, že pokud je tak hrozný, že ještě od něj čekáš na SMS jako na boží smilování. Mě už by byl takový člověk úplně putna-ať nepíše třeba týden. Měj se ráda, užívej si svůj život a na něj se vykašli.
@K-Black píše:aha no to měnění profilovek by se mělo zakázat, v tom mám pak akorát bordel
![]()
ty jsi me donutila pamatovat si i nicky.
![]()
jinak k tematu, trochu jsem to početla a chtěla bych zakladatelce říct, že v tom trochu vidím sebe - taky těžo nesu, když je manžel na akci, v hospodě. Taky říká, že si dá pár piv a přijde domu až ráno a skoro nikdy to nedodrží. Já nemám strach, že by mi byl nevěrný, to neřeším. Ale když nedorazí, jak slíbil, tak se bojím, že se mu něco stalo, srazilo ho auto a tak. Vím, že ten strach je chorobný a vím z čeho pramení. Ale jemu to nevysvětlím a obtěžuje ho to.
Taky někdy slíbí že se ozve, ale prostě zapomene, páč je zábava, hodiny utíkají úplně jinak.
v poslední době, nevím jak se mi to povedlo, se mi povedla od toho nejak oprostit, rekla jsem si, ze to neovlivnim, ze kdyz neprijde rano, nejspis prespava u kamaráda. Ostatní fakt neřeším a věřím mu. Hned se mi líb spí a je to všechno pohodovější.
teď jsme měli pár dost ostrýc hádek a rozvod visel ve vzduchu, ale já vím, že to prostě má smysl udržet rodinu, ano ne za každou cenu, ale na každým vztahu se dá pracovat. A stojí to za to, kór když tam jsou děti.
No promysli to, je to na tobě. Vztah většinou drží v ruce žena.
@Anonymní píše:
Jsem jedináček![]()
Sousedi jsou povětšinou důchodci.. prostě, nabídla jsem mu sejít se venku, někde, neodpověděl… Taky mi řekl že přijedou dopoledne a stále spí.. přijedou někdy k večeru.
To není dobré. Neměla bys být na to sama. Máš čas, zkus jednat. Sbalit mu věci, připravit se na to, že to bude problém. Když bude kopat do dveří, vyhrožovat, volat policii. Nic mu nenavrhuj, nedávej mu prostor k ovládání tě. Jednej klidně a neůstupně, jeho věci mu nevoz. Jednání ohledně malé vyžaduj na neutrální půdě a s nezávislou třetí osobou.
@suik píše:
ty jsi me donutila pamatovat si i nicky.![]()
![]()
jinak k tematu, trochu jsem to početla a chtěla bych zakladatelce říct, že v tom trochu vidím sebe - taky těžo nesu, když je manžel na akci, v hospodě. Taky říká, že si dá pár piv a přijde domu až ráno a skoro nikdy to nedodrží. Já nemám strach, že by mi byl nevěrný, to neřeším. Ale když nedorazí, jak slíbil, tak se bojím, že se mu něco stalo, srazilo ho auto a tak. Vím, že ten strach je chorobný a vím z čeho pramení. Ale jemu to nevysvětlím a obtěžuje ho to.
Taky někdy slíbí že se ozve, ale prostě zapomene, páč je zábava, hodiny utíkají úplně jinak.
v poslední době, nevím jak se mi to povedlo, se mi povedla od toho nejak oprostit, rekla jsem si, ze to neovlivnim, ze kdyz neprijde rano, nejspis prespava u kamaráda. Ostatní fakt neřeším a věřím mu. Hned se mi líb spí a je to všechno pohodovější.
teď jsme měli pár dost ostrýc hádek a rozvod visel ve vzduchu, ale já vím, že to prostě má smysl udržet rodinu, ano ne za každou cenu, ale na každým vztahu se dá pracovat. A stojí to za to, kór když tam jsou děti.
No promysli to, je to na tobě. Vztah většinou drží v ruce žena.
Děkuji za tvůj názor.. jenže já z něj necítím žádnou úctu kě mě.. nechce s námi trávit čas, pomalu ho obtěžuje jít s námi na zmrzku a přitom někde támhle chlastat celý noci mu nevadí. Vadí mi jak se ke mě chová, jak mnou pohrdá.. ![]()
@Anonymní píše:
a byl to fakt ponížení, třeba tě vystrčil, aby si se fakt uklidnila, jestli si dělala scénu.
Mě muž ve vtzeku taky řekl pár věcí, které mě uráží, bylo to záměrně, byl vzteklej a chtěl ublížit…no ale v tom razím pravidlo, moudřejší ustoupí.
jetli ve vztahu stále platí ty tři věci co jsi tu napsala, tak stojí za to nějak bojovat. Já bych to ale taky viděla na nějakého prostředníka, co vám pomůže s komunikací ![]()
@bartsch píše:
To není dobré. Neměla bys být na to sama. Máš čas, zkus jednat. Sbalit mu věci, připravit se na to, že to bude problém. Když bude kopat do dveří, vyhrožovat, volat policii. Nic mu nenavrhuj, nedávej mu prostor k ovládání tě. Jednej klidně a neůstupně, jeho věci mu nevoz. Jednání ohledně malé vyžaduj na neutrální půdě a s nezávislou třetí osobou.
Já bych i rozhovor nejraději měla někde venku..ale vlastně asi ani nevím, co bych mu chtěla říct…
asi už nic..
@bartsch píše:
Přesně tak, jen bych se přimlouvala za to, nevystavovat tomu dcerku, pokud je možné dát jí dnes k někomu na hlídání. Jestli jsi tedy zakladatelko rozhodnutá. Tohle fakt není nic pro děti.
Jenže bojuju jen já mi přijde.. On bojuje a bude milý do doby, než dostane auto a zase budu vařit a prát.. pak to bude to samé ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za tvůj názor.. jenže já z něj necítím žádnou úctu kě mě.. nechce s námi trávit čas, pomalu ho obtěžuje jít s námi na zmrzku a přitom někde támhle chlastat celý noci mu nevadí. Vadí mi jak se ke mě chová, jak mnou pohrdá..
víš co, to víš ty sama, jak to všechno je.
já jsem teď naposledy byla už skoro rozhodnutá, že s dětma odejdeme, do té doby jsem třeba váhala. Nic jsem mu neříkala, ale prostě poznal, že je to vážný a trochu se vzpamatoval, omluvil se (coz jindy nedelá)
pokud te ponizuje fakt porád, tak to je pak blbý a to bych asi taky nezkousla…
@stazinka09 píše:
Přesně tak, jen bych se přimlouvala za to, nevystavovat tomu dcerku, pokud je možné dát jí dnes k někomu na hlídání. Jestli jsi tedy zakladatelko rozhodnutá. Tohle fakt není nic pro děti.
Nemám kam… Babička s dědou 45km na chalupě a máma na dovolené ![]()
@Anonymní píše:
Děkuji za tvůj názor.. jenže já z něj necítím žádnou úctu kě mě.. nechce s námi trávit čas, pomalu ho obtěžuje jít s námi na zmrzku a přitom někde támhle chlastat celý noci mu nevadí. Vadí mi jak se ke mě chová, jak mnou pohrdá..
Ono to pramení z toho, že ví, jak jsi na něm psychicky závislá. Až budeš samostatnější, žít svůj život, většinou obrátí. A pokud ne, vztah je u konce.
@suik píše:
víš co, to víš ty sama, jak to všechno je.já jsem teď naposledy byla už skoro rozhodnutá, že s dětma odejdeme, do té doby jsem třeba váhala. Nic jsem mu neříkala, ale prostě poznal, že je to vážný a trochu se vzpamatoval, omluvil se (coz jindy nedelá)
pokud te ponizuje fakt porád, tak to je pak blbý a to bych asi taky nezkousla…
Mě se neomluvil za celou dobu, ani jedinkrát neřekl pitomí promin.. řekne mi, jdeš se omluvit??
![]()
Já jen prostě nechápu kde bere takovejhle člověk tolik nadvlády..tolik arogance..nadřazenosti..
Nechci se vyjadřovat k tvému vztahu a chování, myslím, že už toho tady bylo napsáno dost. Mě jen ještě navíc zaráží tvoje věty typu : on nás nechce (tebe a dítě), on na nás kašle… do vaší rozepře nezatahuj děcko. Pokud si partneři nerozumí, nemá to nic společného s dítětem, pokud se dva dospělí rozcházejí, neznamená to, že ten odcházející opouští i dítě. Odchází jen od toho dospělého, ale na jeho vztahu k dítěti tím nic nemění!!!Rodičem vždy zůstane.
To sice jo, ale evidentně nad Tebou má moc, psychicky má převahu a to díky Tobě. On nic měnit nepotřebuje, to pochop, mu to vyhovuje, jak to je.