Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@ksafnika Přesně tak. Spíš by si to kvůli absenci češtiny nebyl schopen dohledat. Pokud by to našel, tak už by si díky Googlu početl. Takže řešením je, nenechat za sebou cestu.
Aot, jsem ráda, že jsi v pořádku a držím ti palce
Je dobře, že hraješ hru s rozvahou a obezřetně
S tím internetem, řekla bych, že zatím pod kontrolou není, nebyl důvod, hračka zatím vše plnila dle příkazů. Teď už cití, že se něco děje, ale myslím, že spíš si může myslet, že vítr vane odněkud z práce. Tam ji mít pod kontrolou nemůže. A jsou tam kolegové a kolegyně…
@Aot ahoj holka, super napad s temi rucniky
Drzim palce, super ze je vse ok ![]()
Jsem ráda, že jsi si našla v tomto období čas na nový koníček…
Jak to Marc bere? ![]()
Ahojky Aot, nebyla jsem tu teď, ale jsem moc ráda, že jsi v pořádku ![]()
Myslím, že to děláš dobře, nenápadně se mu snažíš vymykat z té dokonalé představy… Jen mi to s těmi ručníky bohužel opět připomnělo ty Noci s nepřítelem ![]()
Být Tebou si opravdu na netu najdu něco o téhle psychické poruše, co má Marc, klidně i nějaké ty příběhy ze života a schválně kolik najdeš podobností a hlavně dobrých konců… ![]()
Jinak na Tebe budu stále moc myslet a přát si, ať už to dopadne jakkoliv, ať je to to nejlepší pro Tebe a jsi šťastná, protože jsi mi nějak přirostla k srdci
![]()
Ahojky, zatím jsem přelouskala víc jak půlku celé diskuze, uff ![]()
A moc moc ti držím pěsti, aby vše dobře dopadlo - pro tebe samozřejmě
Budu celou diskuzi sledovat dál
Drž se!!
Mně se líbí, že to bereš s chladnou hlavou! Zadní vrátka bych ale budovala rychle
Držím palce!
Já bych mu přála „dovolenou“ u nás
5 koček, úklid tak hodně na pohodu, vaření tak jednou-dvakrát týdně
To by se hošánek hodně divil. Aneb léčba šokem ![]()
S těma ručníkama, to tě má chudáku jako pokojskou na hotelu
By si fakt zasloužil
By mě zajímalo, jestli tohle jeho mamka taky dělala, služku doma ![]()
@Aot píše:
Ahoj devcatka,omlouvam se, ze pisu az ted. Vcera jsem zaucovala novou kolegynku, tak nebyla moznost se pripojit a vecer, kdyz jsem se dostala domu, tak uz ma Marc stepoval za zadkem. Nestihla jsem napsat, ale prihlasila jsem se, abyste vedely, ze ziju.Doma se zatim nic moc nedeje, Marc se ted chova normalne. Rozhodla jsem se prihlasit na jogu, jdeme spolu na obed, tak mu to oznamim, tak uvidim, co na to bude rikat. Jinak stale se koupu a uklizim, ale dneska „zapomenu“ vymenit rucniky. Musim je menit ob dnen, me to prijde zbytecne, bylo to jeho prani. No, uvidime, zda si vsimne. Budu tady mit zase novou kolegynku, tak se ozvu, az z domova.
To je jak z filmu " Noci s nepřítelem"
Snad se neinspiroval
, asi bych fakt měla připravenou tašku pro případ náhlého útěku
ten jeho klid může být pěkně předstíranej
drž se a buď na sebe opatrná
![]()
Ahoj holky,
tak jsem tady. Mam pro vas docela sokujici novinky. Zkusim to napsat vse poporade, aby to davalo smysl a melo hlavu a patu. Marc sel behat, pohadali jsme se. Sli jsme spolecne na obed, vse bylo fajn. Tak jsem zacala povidat o nove kolegyni, s tim, ze je to moc prijemna pani, a ze chodi na jogu, ze me to zaujalo, ze bych taky chtela zacit chodit. Zacal vyslech proc, kdy, co me to zase napadlo, ze uz nebudu mit vubec cas na domacnost, kdyz budu porad v tahu. Ja se hadat nechtela, tak jsem na nej hezky mluvila, snazila jsem se mu vysvetlit, ze taky potrebuju trochu odreagovani z prace, ze on prece taky chodi behat, posilovat, plavat.. Mluvila jsem na nej pekne, same milacku, ale byl docela znechuceny., ze si to rozmysli, tak jsem uz taky nevydrzela, a rikam, ze neni nic, co by si on mel rozmyslet, ze ja tam chodit chci, je to muj zivot. Tak zacal, ze to neni muj zivot, ale nas, a ze ten zivot mi dal on, ze si muzu takto zit, a ze mu mam byt vdecna
Ze vse co mam je kvuli nemu. Coz ale neni tak pravda, ano, pomohl mi s praci, ale ja jsem tvrde drela taky. Nechtel uz o tom mluvit, odvezl me do kanclu, a sel se mnou holky dovnitr, ja se bala, ze neco rekne te nove kolegyni, treba at me nikam uz netaha, nebo tak. Ale sel za sefem, me uz bylo jasne, ze v tom neco je. Mela jsem srdce az v krku, jsem uz jak uzlicek nervu.
Pak prisel za mnou, delal jakoby nic, popusinkoval me, a ze jde. Ja se ho ptala, proc byl u sefa, a on, ze to je prekvapeni. Byla jsem cele tri hodiny pak jak na trni, nemohla jsem se soustredit vubec na praci, porad jsem premyslela, zda nerekl sefovi, at kolegynku vyhodi, ale zas jen kvuli joze? To mi prislo prehnany. Tak mi to nedalo, sebrala jsem vsechnu odvahu, a kdyz sel sef okolo, poprosila jsem ho, jestli s nim mohu mluvit. On byl tak vstricny, ze se mi ulevilo a pozval me k nemu hned. Ptal se me, co pro me muze udelat, a ja vubec nevedela, co rict, abych nevypadala, jak nejaka stihacka, ktera musi vedet, o cem si dva znami povidaji. On asi me rozpaky vycitil, zacal se ptat na novou kolegyni, jak ji to jde, tak mi podal pomocnou ruku, jak ji to jde, tak ja zacala, ze moc dobre, ze je moc sikovna, a ze doufam, ze Marc nerikal neco jineho, ze jsme se ted trochu nepohodli. No a on se me zeptal, jestli nahodou nemam nejake problemy, tak jsem rekla, ze trosku mame. A on se me zeptal, jestli opravdu jen trosku, ze okoli vidi vic, nez si myslim? Me bylo tak strasne trapne. V tu chvili jsem si predstavila, jak se vsichni o mne v kanclu bavi, ze jsem uslapovana slepicka z ceska, ktere pritel despota sehnal praci, a ktera jen plni rozkazy, kamarady nema ani v praci, protoze se nemuze s nikym bavit. To byla takova dalsi facka, ale co prislo potom, to me uplne odrovnalo. Sef se me zacal ptat, jestli se mi v praci libi, jestli ji delam rada a tak, tak jsem rekla ze ano, ze jsem moc spokojena. Byla jsem uplne na dne, ze me chce vyhodit. Tak jsem se zeptala, proc se pta, jestli se mnou neni spokojeny. A on mi rekl, ze Marc za nim byl, jestli by me mohl, co nejdriv pustit z prace, ze by uz si dalsi rok nemusel delat problem s imigracnim, ze si o me zazada on, ze mu odchazi asistentka na materskou, ze pujdu misto ni, a taky, ze budeme zadat o partner viza. A ma to pro me byt prekvapeni s tou praci! Ja se uplne rozklepala pri te predstave s nim pracovat. Hned me napadlo, ze novou kolegyni zaucuju uz misto sebe. Ale sef mi rekl, ze Marcovi rekl, ze me ted potrebuje a jen tak me pustit proste nemuze. Ja verim tomu, ze pro me Marc ani zadnou praci nema, chce abych zustala doma bez prijmu, aby ke mel pod kontrolou, nebo ja nevim, nebo aby mohl rikat, ze mi dal praci, a mel me v hrsti s tim, ze me muze vyhodit kdykoliv. Tak jsem nakonec rekla sefovi, ze chci od Marca odejit, a ze v praci chci zustat. On mi rekl, ze me rozhodne nemini vyhodit, a ze si o me zase zazada, dokud nedostanu residentske vizum. Byl hodne chapavy, donesl mi vodu. Ja jsem mu samozrejme slibila, ze to zustane mezi nami, a on me samozrejme taky. A pokud budu neco potrebovat, tak se nemam obavat a poprosit ho o pomoc. Je to opravdu chlap s velkym CH. No a ted sedim doma, mam hlavu jak balon, chut to na Marca vyrvat, ale to nemuzu a navic vzdy je lepsi mit chladnou hlavu, tak mlcim, svaluju to na menstruaci. Zaridila jsem si ucet v bance, a zitra poprosim sefa, jestli by mi na cast vyplaty daval sek. Budu muset koncit, Marc brzy dorazi. A jinak jste mela pravda devcatka, myslim, ze ho milovat opravdu prestanu, necitim se vubec dobre, naopak, spatne a nesvobodne. A to taky diky vam.
Ze jste mi daly peknou studenou sprchu. Ja vam za to dekuju
Omlouvam se za chyby, ale nestacim to kontrolovat ani opravit, Marc tu bude kazdou chvilku, tak pisu ve spechu.
Zase se ozvu, ale az zitra. ![]()
@Aot tak to je jak ze špatnýho thrilleru, začátek a pak to končí násilím, je to psychopat
Jak už psaly ostatní…bič a pryč. Myslím, že k tomu přistupuješ chytře. Určitě tě nenechá jen tak odejít. Vůbec o tom nemluv dopředu. Vše si připrav a měj v záloze někoho, kdo ti pak pomůže, kdyby začal být Marc problematickej až mu to oznámíš. On tě nebude chtít pustit a bude se snažit tě ode všeho odříznout…prostředků, lidí, práce. Super, že za tebou stojí šéf
a na jógu jdi, drž se ![]()
Taky diskuzi sleduji každý den a musím tedy napsat, že z toho mám husí kůži
Neporadím, zkušenost nemám, ale obávám se, že dokud neodejdeš z Kanady, tak tohle neskončí a asi už vůbec ne dobře:-(
@Aot Ani nevíš, jak se mi za Tebe ulevilo! Ťukám na dřívko, ať při Tobě šéf dál stojí a hlavně, ať se nic nepose.., než se té koule na noze zbavíš úplně!!
Aot super ze jsi se rozhodla. Prosim rid se temi radami z webu obc. sdruzeni pro domaci nasili.Dej si doklady pryc! Mimo domov.Se spolecnymi znamymi bud opatrna.Sef vypada dobre ale mohlo to byt divadelko..nejspis ne, ale vi o tvem odchodu a muze se prokecnout. Kontaktni osoba ktera bude vedet presne o tvem planu..pak i o datu odchodu..by nemela znat Marca. Davala jsem tu odkaz na rosu nebo bily kruh bezpeci..tak se tam pak koukni..At uz to mas brzy za sebou! ![]()
@Aot tak to moc rada ctu, ze sef je rozumnej clovek. drzim palce a nejlepsi by bylo, kdybys mohla v Kanade zustat i s praci a jen se postupne a bezpecne zbavila…Marca. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat