Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
1240
12.6.13 08:37

Holky, já se obávám, že Aot fakt nestíhá číst ty naše rady :( Já bych peníze poslala do Čech jednorázově, že je to na povodně a klidně mu to řekla. Až si Marc všimne, že nechodí celá výplata, určitě půjde za šéfem. A pokud ten to neustojí, je Aot pěkně nahraná! takže buď se rychle sebrat a utéct nebo to zkusit promyslet ještě jinak. Toť má rada. S tím miminkem, jak psala @Timinka to není taky vůbec špatný nápad! a může si tím vysvětlit i změnu nálad, že jí hrabe z hormonů.

• načítám...
5436
12.6.13 08:43

@Aot
to je tedy síla, vybarvuje se čím dál víc 8o :(
Holka, drž se, jak jen to jde a hlavně buď opatrná… :hug:
Je dobře, že máš na své straně šéfa :palec:

• načítám...
4290
12.6.13 08:54

Aot prolítla jsem celou diskuzi a je to teda mazec, strašně ti fandím, jsi statečná a moc moc ti držím pěsti :palec: myslím, že jsi na dobré cestě se vymanit z jeho vlivu ;) jen tak dál, ať už jsi od něj…

• načítám...
46867
12.6.13 08:58

@Aot no tak to je hustej. On ti normalne ridi zivot. Jak nechce, abys chodila na yogu?! A to uklizis byt jen ty? On ti nepomaha?
A s tou praci je neuveritelnej. To je preci na tobe a sefovi, jestli odejdes nebo ne. Ale je super, ze te sef podporuje. Vypada to, ze i kdyz odejdes, ze tam budes moci zustat a navic by ti mohl pomoci.
Drz se, doufam, ze nezacne byt agresivni.

• načítám...
1798
12.6.13 09:06

Chce tě mít jen pro sebe. A nyní se to bude jen stupňovat.
Holky radí dobře - utíkej pryč. Pochybuji, že kdybys odletěla zpátky do ČR, že by letěl za tebou a dělal problémy - myslím, že v Čr by na to on neměl. Nyní dělá machra, že je ve své zemi..

Jinak by na druhou stranu byla škoda, ztratit tak dobré místo, kdyby bylo nejhůř, a do čr by si nechtěla, co se domluvit se šéfem, např. že by tě přesunul na jinou pobočku, nebo doporučil jinému zaměstnavateli..

Držím pěsti, připomíná mi to nějakou špatnou telenovelu. Mám kamarádku - chodí s Indem. A to je peklo taky(hádky, mlácení, zákazy(domov, vaření, uklízení, být mu vždy po vůli, a když né je zle) a stejně si nedá říct :-(

Buď na sebe opatrná, a je dobře, že už máš „trošku“ otevřené oči :-) :kytka: :kytka:

Držím palečky

• načítám...
31
12.6.13 09:15

Ahoj Aot. Tam musím říct, že se mi udělalo pořádně nevolno po tvém příspěvku. Je dobře, že máš na straně svého šéfa, snad to od něj není podraz, tomu nevěřím. Chápu, že chceš zůstat v Kanadě, ale dobře to promysli, taky si myslím, že to nebude jen tak jednoduché. Bojím se, co udělá, až zjistíš, že máš svůj účet. Opravdu si někde schovej doklady, začni si hledat nové bydlení, ale i připravovat cestu do čech. V tuhle chvíli nevíš, čeho všeho je schopný. Je jasný, že už tuší nějakou změnu a bude přitvrzovat. Zachovej si chladnou hlavu a buď připravená. Já si teda myslím, že tu v čechách bys byla v bezpečí, třeba by se chvíli snažil, ale jak už tu někdo poznamenal, on je pánem v Kanadě. Držím moc a moc palce, abys to všechno zvládla.

• načítám...
6942
12.6.13 09:17

Aot, moc držím palce, abys mohla v Kanadě nakonec zůstat… je skvělý, že šéf stojí při tobě, snad mu můžeš věřit :think:
A Marc se teda začíná pěkně vybarvovat, ale zatím „jen“ tahá za nitky, není agresivní - kéž by mu to vydrželo co nejdýl. Taky se bojím, že své chování radikálně změní, když zjistí, že máš svojí hlavu a o poslušné loutce si může nechat zdát.
Jsi rozhodně na správné cestě, jen nepřestávej být opatrná - těžko říct, co se mu v té choré mysli vylíhne až zjistí například to s těma penězma… Jasně že jsou tvoje a je mu do toho prd, ale on to holt vidí jinak…
Každopádně je moc dobře, že o všem ví tvůj šéf a až mu bude zase Marc chtít věšet bulíky na nos, tak bude vědět která bije :palec:

• načítám...
2499
12.6.13 09:30

@Aot Dobrý den, Aot - v Praze začíná krásný slunečný den a tobě také svítí slunce do tvého života. Podle mne to lépe dopadnout nemohlo! Všechno se vyjasňuje tak krásně rychle! Dostala jsi informace a víš jasně, na čem jsi. Marca jsi pochopila -pochopila jsi, o co mu ve vztahu jde. Dokonce ti Marc „zařídil“, že jsi si mohla se šéfem promluvit a dozvědět se, co by sis ani sama netroufla se zeptat. A to obojí jen a pouze díky tomu, že jsi se přestala bát se vzepřít. Nepodvolila jsi se Marcovi v jeho „mlč a dělej, co ti říkám“. Nebát se a vzepřít se všemu, co tě utlačuje, to byla ta správná cesta i pro mne. Také jsem nechtěla utíkat - radili mi to, protože se to tak dělá. Je to nejjednodušší způsob a my ti to tu také radily. Ale když se uteče, ten stud a ta slabost uvnitř, že jsem vzdala svůj život, ten je pro nový start brzdou. Já to tak cítila a proto jsem neutekla, a proto jsem se přestala stydět a bát, a proto jsem sama za sebe zabojovala. Nechtěla jsem svůj život vzdát.

Jak už jsem psala: Já, když jsem se vzepřela, volala jsem o pomoc na všechny strany. Musíš aktivně najít síly z vnějšku. Určitě kontaktuj ty intervenční organizace, ty linky první pomoci. Díky těm vnějším silám budeš chráněna před Marcovou zvůlí. Dají ti informace, návody, budou o tobě vědět, můžeš jim kdykoli zavolat. A Marc ti dá pokoj, protože mu nic jiného nezbude, když sil na tvé straně bude mnoho. Vždyť on na své straně nikoho nemá - jenom svoji chtivost, touhu po moci nad tebou. Je to síla zla.

Šéf je také tvoje vnější síla, mluv s ním, poděkuj mu, že se tě zastal. On nepůjde proti tobě, když uvidí, že se nedáš, že jsi statečná.

A ten svůj uzlíček nervů, to se jen zdá, že to je uzlíček. Když víš, co chceš a jdeš za tím, tak se do tebe vlije tolik sil, kolik jich na tu realizaci potřebuješ. Naopak, když se člověk bojí, snaží se, aby se ničemu neprotivil, tak ty své síly vlastně si nechává tím útočníkem krást.

Aot, drž se!!! Tohle zvládneš!!! My jsme tady také taková jedna obrovská síla na tvé straně!!! Ta síla od nás pro tebe je tady pořád, dokud nás budeš potřebovat!!!

• načítám...
31
12.6.13 09:35
  • načítám...
291
12.6.13 09:45

Ahoj Aot :mavam: Za velký úspěch pokládám to, žes konečně našla odvahu šéfovi říct něco o tom, jak to je… Možná ani netušíš, kolik toho o Marcově povaze ví… Třeba se něco doslechl, mají společné známé, možná zná nějakou jeho bývalku… A podle toho, co říkal, minimálně tuší, o co jde… ;)
Kdybys s ním zase mluvila, můžeš mu říct opět o něco víc, ale s tím, že Marca miluješ, víš že má problém a chtěla bys mu pomoct, tím nic nezkazíš a budeš se trochu krýt pro všechny případy…
Ohledně peněz bych si nechávala na účet posílat celou mzdu a řekla Marcovi, že chceš mít svoje peníze právě pro kontrolu a samozřejmě se podílet na domácnosti, právě po tom, co ti řekl, že za vše vděčíš jemu a že bez něj bys nebyla nic :roll:
Na té józe bych trvala a vymluvila se na to, že je to úžasné pro koncentraci, že sis všimla, že máte teď nějaké nehody, že jsi podrážděná a že si myslíš, že by to mohlo pomoci ;)
Prostě a jednoduše všechno začni používat proti němu, bojuj jeho zbraněmi, jinak ale buď milá a ochotná, dokonce ho sem tam taky kontroluj a stíhej, aby se uklidnil a neměl podezření, že se něco děje ;)
A jinak je smutné, že cítíš odpovědnost za ostatní lidi, viz. ta kolegyňka… To přeci není normální, aby ses bála, že cokoliv řekneš, nebo uděláš, tak může někomu ublížit :roll: Už máš ale zkušenost s tím lektorem angličtiny, kdo ví, kde skončila ta kočička… :,( Možná kdyby se i šéf snažil ti nějak v budoucnu pomoci, tak se vystaví problémům… Už teď možná vrtá Marcovi hlavou, proč si tě tam chce šéf držet a v jeho chorém mozku už možná vrtá myšlenka, že po tobě šéf jede… 8o
Dávej si fakt bacha, spíš jen čekám, kdy se dostaneš do fáze, kdy ti dojde, že už si spíš připravuješ půdu pro útěk a nový život, než že budeš doufat, že se to zlepší… :( A jinak myslím, že už nemiluješ toho současného Marca, ale tu vzpomínku na něj, jaký byl na začátku a tu iluzi, kterou jsi o něm měla, bohužel přesně tohle znám… :,(
Drž se, všechnu tu na Tebe myslíme :hug:

• načítám...
Anonymní
12.6.13 09:47

Aot, holky, no já nevím, zda bych v tuto chvíli šéfovi úplně a zcela věřila. Aspoň bych si dala pozor a dělala si ještě jinačí cestičky. Tak za prvé: proč Marc odešel spokojeně a usměvavý domů, proč radostně Aot pusinkoval? Není to divné?
Za druhé: šéf bude víc věřit svému letitému kamarádovi než své zaměstnankyni, kterou zná jen chvíli, ne? Navíc Marc mu mohl napovídat opravdu cokoli a šéf o tom samozřejmě Aot nic neřekl.
Aot, ale stejně jsi bezvadná, že jsi za ním šla a popovídala si s ním. Aspoň ví, že v práci chceš zůstat a taky ví, že nejsi jen Marcova loutka. Třeba to hodně pomůže. Taky to může být časem problém, šéf si radši najme někoho, kdo nemá takové problémy, i když je Aot schopná, je přece jen velmi zatížená problémovým vztahem s Marcem. Nevím, jak je to v Kanadě, ale v Čechách mi nikdy nikdo doopravdy nepomohl. Jenom rodina. Ti byli jediní, komu na mně záleželo. Chlapovi kamarádi se nakonec vždy přiklonili na jeho stranu. Takže bych si nedělala iluze, že mi pomůže nějaká kolegyně z práce. Samozřejmě se třeba mýlím.
V tuto chvíli bych ráda napsala, že jsem zažila ještě jiný vztah, zase s fyzickým násilím. Měla jsem fakt smůlu na chlapy :roll: nebo špatný výběr :nevim: Takže mohu porovnávat psychické a fyzické násilí. Psychické je opravdu horší. Tam opravdu nemůžete nikdy vědět, co přijde, co zase partner vymyslí, a to je na tom to nejhorší. Fyzické přebolí a ve vztahu je chvíli klid.
Aot, nedej se, ke svému rozvoji potřebuješ svobodu, volnost a tu Ti Marc evidentně nedává. Ale věř, že to bude něco stát. Za Tvoji svobodu Tě bude nenávidět. Když půjdeš do jógy, budeš mít doma peklo, třeba se s tím smíří, ale spíš ne, nakonec Tě donutí tam nechodit. Je to pěkný sviňák, sám si může chodit kam chce, nemám opravdu slov :pocitac:
Dávej na sebe pozor, holky dobře radí. Myslím na Tebe!!! :hug:
Anonymní V.

• Upravit
3168
12.6.13 09:54

Ahoj Aot, popsaný situace pěkně dokreslují a podporují obraz, který jsme si tu udělaly, je víc než jasný, že odhad byl správný. Poznámka, že to není tvůj život… neuvěřitelný. dobře, že jsi mu řekla, že si nemá co rozmýšlet.
Je super, že jsi zašla za šéfem, snad se mu dá věřit (napadlo mě, že se třeba domluvili, že tě opravdu vyhodí, ale nechá si to pro sebe. ale to snad ne).
Držím palce :srdce: :srdce:

• načítám...
1134
12.6.13 09:59

Holky a myslite ze takovy clovek se da zmenit? dlouhodobou terapii nebo nejak? ja z tim osobni zkusenost dikybohu nemam, jen premyslim zda je to mozny aby si takovy psychous uvedomil ze neco dela spatne a chtel se zmenit sam?

• načítám...
2499
12.6.13 10:02
@Malinkasom píše:
Holky a myslite ze takovy clovek se da zmenit? dlouhodobou terapii nebo nejak? ja z tim osobni zkusenost dikybohu nemam, jen premyslim zda je to mozny aby si takovy psychous uvedomil ze neco dela spatne a chtel se zmenit sam?

NE.

• načítám...
3168
12.6.13 10:08
@Malinkasom píše:
Holky a myslite ze takovy clovek se da zmenit? dlouhodobou terapii nebo nejak? ja z tim osobni zkusenost dikybohu nemam, jen premyslim zda je to mozny aby si takovy psychous uvedomil ze neco dela spatne a chtel se zmenit sam?

Podle mě nedá.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová