Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
sophinka1
12.6.13 21:30
@Michelangelo píše:
Pochopila jsem to tak, že on je majitel firmy :think:

Myslela jsem ze nekde dela. :think: ale i kdyby mel firmu to jeji vizum je prece vazano na tu praci ne? Nemusi se hlasit zmeny? a taky vytvorit hned nove pracovni misto…dalsi vyplata…naklady…

Příspěvek upraven 12.06.13 v 21:34

• Upravit
12.6.13 21:31
@berry4 píše:
@kočička Evička Sacher - vyrostli jsme spolu :lol: Monyová - taková úžasná, inteligentní bytost - ano, máš pravdu, lidé dokáží spustu věcí „nechtít vidět“ :poblion:

já jej znám z Dámského klubu ze Šelepky a jsem z Brna, takže Monyová, kamarádka mého kamaráda a i on (můj kámoš) dodnes lituje, že podcenil to, s čím se mu svěřovala, se svými obavami o život a stalo se a dneska to ani jeden z nich nemůže vrátit zpátky. :(

• načítám...
54030
12.6.13 21:36
@Timinka píše:
Myslela jsem ze nekde dela. :think: ale i kdyby mel firmu to jeji vizum je prece vazano na tu praci ne? Nemusi se hlasit zmeny?

Nevím, jak to je v Kanadě :nevim: Mám kamarádku v Alabamě :srdce: Vím, že nemohla léta odletět domů, pže by ji nemuseli pustit zpátky. A to tam porodila 2 děti 8o Letos, po 16 letech dostala občanství a hned přiletěla :srdce: :hug: To je možná taky důvod, proč si Aot nechá tolik líbit :think: Jestli za tím je strach, že by se nedostala zpátky? :think:

• načítám...
29577
12.6.13 21:37

@kočička Evička Já Ríšu znám z dětství, ale to je jedno. Monyovou jsem uznávala jako spisovatelku ze života, ona bohužel dokázala spoustu svých problémů na veřejnosti nadnést a vnést do nich ten svůj nadhled. Typický příklad týrané ženy. Úspěšná, atraktivní, cílevědomá, empatická… Pod pokličku nikdo neviděl. A kolk takových je… :,(

• načítám...
12.6.13 21:37
@Timinka píše:
Myslela jsem ze nekde dela. :think: ale i kdyby mel firmu to jeji vizum je prece vazano na tu praci ne? Nemusi se hlasit zmeny? a taky vytvorit hned nove pracovni misto…dalsi vyplata…naklady…Příspěvek upraven 12.06.13 v 21:34

spíš si myslím, že si to vymyslel s tím novým místem jenom proto, aby ji dostal z její současné práce. Pokud by měl svoji firmu, určitě by ji tam zaměstnal hned zkraje. Možná by si pak vymyslel, že místo nevyšlo a ať je zatím doma a že se uvidí, že najde něco jiného, třebas :think:
Nevěřím, že to bylo spontánní, za jeden jediný den že by se najednou uvolnilo u něj místo v jiné práci, to je prostě blbost, a ještě navíc tak narychlo s nástupem.

• načítám...
sophinka1
12.6.13 21:42

@kočička Evička myslím si totéž.

• Upravit
5077
12.6.13 21:44

Holky, já když vás čtu, tak mi z toho běhá mráz po zádech a fakt mi není dobře. To je strašné, vůbec si nedokážu představit, jak to muselo být šílené.

• načítám...
8706
12.6.13 21:45

@Aot tak jsem to celé přečetla, holka, ty jsi v pěkné bryndě. Bohužel souhlasím i s těmi černými scénáři tady, nemusí se nic stát, ale může. Píšeš, že ho znáš nejlíp, to možná ano, ale znáš ho jaký je, když se mu ve všem podvolíš. Doteď jsi dělala, co on chtěl, nemůžeš tedy vědět, jak zareaguje, když z těchto zajetých kolejí vyjededš. Jednou jsi to zkusila a vrátil ti facku… Holky tady to vidí nezaujatě, nezamilovaně, je to pohled zvenčí a z toho, co jsi tu napsala, jde fakt mráz po zádech. Určitě bych se někomu svěřila se svými plány, ten kamarád je pro tebe skvělá šance, potřebuješ spojence! Jednej opatrně a promyšleně, buď opatrná, držím moc palce! :hug:

• načítám...
12.6.13 21:46

@berry4

víš, já vím o tom, jak se vše bylo do posledních vteřin jejího života, jak byla vedle u sousedů v ten hrůzný okamžik, jak přišla domů a tam on…jakoby tušila v knize „Ženu ani květinou“…byla to úžasná ženská, ale nedokázala se ochránit, nedokázala, když nebyla „vyslyšena“ jedněma, obrátit se na jiné…
Nechápu, když jí před jejíma očima umlátil o kuchyňskou linku její milovaou kočku, když ji znásilnil před malým děckem…že nenašla tu sílu :,(

• načítám...
29577
12.6.13 21:49

@kočička Evička tu SÍLU, v pravém slova smyslu, má bohužel, málokterá z nás…

• načítám...
46867
12.6.13 21:54
@Aot píše:
Holky, budu muset pracovat, ale jeste jednu vec napisu, kterou jsem nezminovala, jelikoz nepripadala v uvahu, ale rada bych vedela vas nazor. Existuje jeden clovek, memu srdci velmi blizky, ktery bydli v Calgary jako ja. Znam ho od 16ti let, to ze je tady, je opravdunjen nahoda, nestykame se! Ne kvuli Marcovi. Bylo to jeho rozhodnuti, toho kluka. Nahodou jsme skoncili ve stejnem meste, uz se nam to stalo i na zelandu v roce 2010. Potkali jsme se nahodou v jednom meste, kde jsme stravili oba 9 mesicu, ne spolu, ale videli jsme se asi 5×. Od mych 16ti let jsme spolu 7 let chodili, po rozchodu jsme se po case zacali stykat, jako kamaradi, jezdili na hory, chodili na vecere. Povidali si o nasich partnerech, proste jsme byli jen kamaradi, nic vic. Par lidi mi potom rikalo, ze je do me porad zamilovany, ja jsem tomu neverila, byli jsme jako bratr se sestrou spis. Pak nam skoncila viza a dalsi visa sla do uz jen do Kanady. On mi pak jeden vecer jeste na zelande sveril, ze vlastne na zeland jel kvuli me, aby na me zapomnel, protoze jsem se v cesku stale schazeli, ze mel z toho zamotanou hlavu, do ted to nechapu. No, a pak jsme se opet ocitli ve stejnem meste. Nestykame se, protoze podle vseho, on ke me stale neco citi, ale ja k nemu nic. Od te doby, co jsme se rozesli nemel zadny vztah, krom par uletu, co vim.. Vim, ze tento clovek by za me polozil snad i zivot, ale nevim, zda se mu zas motat do zivota, co kdyz si od toho bude neco slibovat? Bude mit plane nadeje? Nechci mu nejak ublizit. Ale jsem si jista, ze by me ochranil, chranil me uz v cesku, kdyz jsem mela neco podobneho, jako je Marc, akorat to byl jen zarlivec a surovec a buran, ne inteligentni clovek. Nechtela jsem do toho tohoto cloveka michat, ale je to asi jedina nadeje. :think: :think:A holky, jeste by me zajimala jedna vec. Nekdo psal tady jednou, proc je pro me tak tezke prijmout pomoct? Taky by me to moc zajimalo, nikdy totiz o pomoc nezadam, vse si delam sama, kdyz mi neco je, tak ani domu to nezavolam. Pritom sama bych se roztrhala pro druhe. Ted me napadlo, ze Jsem na den matek kupovala mamince darek a Marc si vubec nevsiml, ze z uctu ubyly penize :think: Takze mensi castky proste neregistruje.

Tak ho zkus kontaktovat a nejak naznacit, ze bys chtela vztach ciste kamaradsky, al eze si nevis rady, z ete psychicky tyra partner a ty nevis kam jit? Nebo jen, aby byl na telefonu, kdyby s eneco delo? :nevim:

• načítám...
2499
12.6.13 21:55
A právě tu SÍLU posíláme Aot, tím, že na ni myslíme. Ale myslet se musí přáním dobrého, ne strachem. Ty hrůzné příběhy tady jsou v pořádku, pro její varování, ale myslet na ni musíte ve smyslu, že ji držíte palce, aby to zvládla. Palce držíme, strach ze svých hlav vypusťte. Škoda, že tu není smajlík drženého palce :). Ale srdíčko, to je ještě lepší :srdce:
@berry4 píše:
  • načítám...
1490
12.6.13 21:57

Sleduju diskuzi od zacatku..mela jsem dojem, ze zakladatelka prozrela a bude se snazit ze sve situace vymanit co nejdriv, ale nejak zacinam pochybovat. Vetsina prispevku jsou varovani, rady at rychle utece, at nedrazdi nevyzpytatelneho a psychicky nemocneho cloveka…zpocatku mi prtislo, ze si uvedomuje vaznost situace, ted ne…vi co je jeji pritel zac, al: chce tam zustat, aby, jak sama pise, neopustila co vybudovala :roll: jakoby nemela v zivote uz dostat zadnou jinou a lepsi prilezitost? Zacina se sebeobvinovat, viz jeji vyrok, ze je zbabela, bojim se aby jeste jeho chovani nezacala omlouvat, ze si za to muze sama? A navic, nektere dobre minene prispevky bagatelizuje - viz jeji slova, proc hned holky pisou horory? Strasne rada bych se pletla, ale myslim, ze je v pasti. Nedokaze opustit praci, Kanadu, proto radsi riskuje prinejmensim zdravi :nevim:
Nechci ji soudit, to opravdu ne, nikdo nevime, co ma v hlave, ale premyslim proc v pripade psychicky tyranych zen je to jak pres kopirak? Neschopnost se odpoutat, omlouvani chovani agresora, podcenovani situace, pripadani si trapne pred ostatnimi, a tudiz se dobrovolne izolovat atd.atd. Moc bych zakladatelce prala, aby dokazala prekonat sama sebe, nebala se zacit od nuly, nedavala uz vic sanci lidem, kteri ji ublizuji…a doufam, ze az bude jednou zit svuj krasny a vysneny zivot po boku nekoho, kdo ji bude opravdu milovat, bez omezeni a nesmyslnych podminek, bude uz jen vzpominat, jak jeji " zavislost" - prominte mi ten vyraz, ale nevim, jak to jinak popsat- byla absurdni…

• načítám...
12.6.13 21:59
@berry4 píše:

to ano, to nemá, ale já, kdybych měla být pod mostem, kdyby mi nemělo zůstat nic, kdybych měla začít někde jinde, nějak jinak, prostě jak se říká od nuly, já bych nedokázala žít s někým, nebo v jeho blízkosti, kdo mě nějak ohrožuje, týrá, deptá, nedej bože fyzicky. Je mi líto žen, které trpí tyhle věci kvůli např. názoru, že to dělají kvůli dětem, protože právě pro jejich děti je to to nejhorší, co může žena udělat. Moje bývalá kolegyně měla manžela a ten ji bil, sledoval, žárlil, deptal, prostě hrůza. Počítal jí minuty, kdy šla nakoupit jídlo ven před barák, když přišla domů o pár minut pozdějc z práce, zjišťoval, jestli se zdržela právě tam. Když ji zbil, doma, před klukem, zavolal sám policajty, než dojeli, rozbil si ruku o zeď a jim řekl, že jej napadla ona a vzal si neschopenku. Když jsme jí tisíckrát říkali, ať jde do háje od něj, ona měla roky stejnej argument - trpím kvůli synovi…Dopadlo to tak, že on tak zmanipuloval kluka, že u rozvodu řekl, že chce být s tatínkem, začal matku sám bít (ve 12-ti letech) a oba dva ji vykopli z bytu a synka ztratila, ale svým vlastním neracionálním jednáním. Bylo mi jí moc líto, ale svým způsobem si to sama takto zařídila.

• načítám...
29577
12.6.13 22:04
@kočička Evička píše:
to ano, to nemá, ale já, kdybych měla být pod mostem, kdyby mi nemělo zůstat nic, kdybych měla začít někde jinde, nějak jinak, prostě jak se říká od nuly, já bych nedokázala žít s někým, nebo v jeho blízkosti, kdo mě nějak ohrožuje, týrá, deptá, nedej bože fyzicky.

Přesně tak. I já takhle začala, s dětmi od nuly. S jizvou na duši.
Přeji zakladatelce, aby brzo našlav sobě tu SÍLU a přestala omlouvat svého partnera, zatím jí dává indicie, je dost pravděpodobné, že brzo přejde k ČINŮM. Bojím se o ni. A doufám, že jí zavčas dojde, že nevyhrožujem, nepřeháníme, jen varujem.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová