Přehnaná láska od partnera mě začíná děsit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
7576
12.6.13 22:54

@Weru Mela jsem to hned napsat, ze to bylo urceno hlavne pro Aot :kytka:

Holky stejne jsem zvedava, jak to dopadne, jestli si uvedomi, v cem zije a postavi se tomu :think: doufam, ze jo…facka, vyhrozovani i ostatnim, kocka, zlomene hulky…typicke chovani agresora psychickeho, ktere se snadno obrati ve fyzicke.

• načítám...
46867
12.6.13 22:56

Ja doufam, ze si to uvedomi. Podle me si to uz hodne uvedomuje.
Ja si to uvedomila az nejaky cas po rozchodu, porad jsem si rikala, ze to byla moje vina a mel stejne pravdu :nevim:. Neuvedomila jsem si to tak jako Aot.
Nekdy i ted si rikam, ze asi prehanim.

• načítám...
7576
12.6.13 22:58

Prehanis s cim? 8o Nasledky?

• načítám...
46867
12.6.13 22:59
@Háta_x píše:
Prehanis s cim? 8o Nasledky?

Ze to asi nebylo tak hrozny :nevim:. Ze jsem si to v mozku vybudovala sama, nevim.

• načítám...
7576
12.6.13 23:03

:hug: Vymejvani mozku agresorem je strasny. Tys toho dukazem. O to vic jsi dobra, zes odesla :kytka: mozna nsi to tu uz psala- chidis nekam na skupinu nebo ke zkusenemu psychiatrovi?

@Weru píše:
Ze to asi nebylo tak hrozny :nevim:. Ze jsem si to v mozku vybudovala sama, nevim.
  • načítám...
1780
12.6.13 23:09

Holky, mě tak mrzí, že jste si touhle hrůzou musely projít, ale jste silné, že jste se z toho dokázaly dostat, teď ještě aby to zvládla i Aot!! Dokáže to, věřím jí…musí!! :kytka:

• načítám...
46867
12.6.13 23:13
@Háta_x píše: :hug: Vymejvani mozku agresorem je strasny. Tys toho dukazem. O to vic jsi dobra, zes odesla :kytka: mozna nsi to tu uz psala- chidis nekam na skupinu nebo ke zkusenemu psychiatrovi?

Nene, snazim se vse zvladat sama. Mam porad ten pocit „prehanis“.
A navic ted ziju v zahranici a jazyk neovladam zatim tak, abych mohla vypravet psychologovi. Mozna v anglictine, ale nevim, jestli by me takovy psycholog prijal.

No odesla, to bylo tak, ze on me vzdycky po roce odkopl, ja se z toho dostavala, byla jsem zamilovana :mrgreen:, pak uz jsem byla v pohode a zacala si zit svuj zivot a on si prisel a ja s nim skoncila u nej a uz jsme byli zase spolu ani nevim jak :nevim:

• načítám...
ano
12.6.13 23:20
@sieta.m píše:
Vykazuje klasické rysy manipulátora a násilníka. Domácí násilníci, kteří doma za zavřenými dveřmi bijí své ženy vystupují vždy jako dokonalí džentlmeni, kteří odsouvají židli a čekají na ženu před prací s kytkou. Je otázka času, kdy to té ženě dojde. Tobě to docází ještě před svatbou a dětmi, tudíž nemá v ruce nic, čím by tě mohl vydírat a tlačit ke zdi, gratuluju. Prchej za včasu, pokud se k tomu nemáš, pak vyčkávej, alenevdávej se a hlavně neměj zatím děti. Stoprocentně jsem přesvědčena, že po svatbě by došlo na první facky, je přímo učebnicový.

Naprosto souhlasím, můj ex byl do svatby dokonalý gentleman, po svatbě už jen dominantní despota a manipulátor. Vše muselo být po jeho, o své ženě a manželství měl jasnou představu a tu mi nutil horem dolem. O víkendu jsem si nemohla ani dojet koupit knížku, protože víkendy jsou přeci od toho, aby manželé byli spolu :cert:
První faktu jsem dostala 3 měsíce po svatbě a ještě jsem si myslela, že je to moje chyba. Po půl roce už jsem podávala trestní oznámení a rok od svatby byl rozvod.
Doteď děkuji pánubohu, že jsme neměli děti…dnes jsem šťastná s normálním chlapem (žádný přehnaný gentleman to tedy není :lol: ), ale je zlatej a s láskou ex se to nedá srovnávat. Ex měl rád jen sám sebe a svoji představu o svém životě do které mě postupně a nenápadně, pod záminkou veliké lásky, formuloval. Skončila jsem v péči psychiatra!!! Takže opravdu utíkej, dokud můžeš!

• Upravit
danikka
12.6.13 23:32
@Aot píše:
@emers Tak teď jste mě zaskočila. Asi už ani nadhled nemám. Přijde mi normální mu ukazovat, kdo mi poslal sms třeba. Vím, že to chce vědět a mně to problém nedělá, nevěrná nejsem. Když se nad tím zamyslím, tak je spoustu věcí, které mi už přijdou normální, ale ostatní ženy by je nesnesly.

Mimochodem, jeden můj ex chtěl taky vždycky vědět, kdo mi píše (samozřejmě z lásky ke mě) a musela jsem mu psát sms, že jsem v pořádku dorazila do práce, jinak by se o mě bál, a běda když jsem zapomněla…přednáška na půl hodiny, jak jsem bezohledná…bla bla…
Zkrátím to…dneska je obviněn z vraždy a čeká na soud :nevim:

• Upravit
111
12.6.13 23:33

Přečetla jsem celou diskuzi a rády bych i já vyjádřila podporu AOT. Bude to chtít hodně síly, ale věřím, že to zvládneš. Držím ti pěsti!!! :hug:

Já obdobnou zkušenost nemám, ale rozhodně bych nic nepodceňovala.

Holky, když vás tu čtu, běhá mi mráz po zádech. Jste úžasné a silné, že jste se dokázaly z takového pekla vymanit. :palec:

• načítám...
Anniebook
12.6.13 23:39
@ano píše:
Naprosto souhlasím, můj ex byl do svatby dokonalý gentleman, po svatbě už jen dominantní despota a manipulátor. Vše muselo být po jeho, o své ženě a manželství měl jasnou představu a tu mi nutil horem dolem. O víkendu jsem si nemohla ani dojet koupit knížku, protože víkendy jsou přeci od toho, aby manželé byli spolu :cert:
První faktu jsem dostala 3 měsíce po svatbě a ještě jsem si myslela, že je to moje chyba. Po půl roce už jsem podávala trestní oznámení a rok od svatby byl rozvod.
Doteď děkuji pánubohu, že jsme neměli děti…dnes jsem šťastná s normálním chlapem (žádný přehnaný gentleman to tedy není :lol: ), ale je zlatej a s láskou ex se to nedá srovnávat. Ex měl rád jen sám sebe a svoji představu o svém životě do které mě postupně a nenápadně, pod záminkou veliké lásky, formuloval. Skončila jsem v péči psychiatra!!! Takže opravdu utíkej, dokud můžeš!
Teď se mi zastavilo srdce, protože jsem si četla přesně to, co jsem zažila já..úplně stejný průběh do svatby, stejný kecy ohledně víkendů, u nás to začalo ani ne měsíc po svatbě, po roce jsem utekla (tedy i s přes 1 rok starou holčičkou), Rosa, psychiatr..teď už jsem rozvedená. Z nejhoršího jsem venku, ten rok po útěku byl strašný a měla jsem pocit, že i když jsem utekla, tak se nic nevyřešilo, protože ho kvůli dítěti budu muset vídat pořád. Je to magor, který kolem sebe kopal jako malý rozmazlený děcko a když zjistil, že už na mě víc nemůže, a že ty jeho kecy, řvaní a výhrůžky pouštím uchem ven, tak se bude „mstít“ přes malou. Ale to už bude další boj a jistá daň za to, že jsem si pořídila dítě s psychopatem. Děti nejsou hloupý a věřím tomu, že malá dřív nebo později zjistí, jak se věci mají a nenechá se jím ovládat.
  • Upravit
1134
12.6.13 23:49

Holky to je priserny, ja vas ctu protoze me to zajima a taky me zajima co ta Aot udela a doufam ze zdrhne holka…ja ze sveho okoli znam spis jen chovani kdyz chlap zenu urazi, je hruby drzy a podobne… ja si to ani neumim predstavit ze by se ke me nekdo tak choval…bych no nakopala do zadnice jen by sahnul na muj mobil a chtel po mne full service… :cert: myslim ze jisty typ holek pritahuje prave tyranske muze…  

• načítám...
ano
13.6.13 00:05
@Anniebook píše:
@ano píše:
Doteď děkuji pánubohu, že jsme neměli děti…dnes jsem šťastná s normálním chlapem (žádný přehnaný gentleman to tedy není :lol: ), ale je zlatej a s láskou ex se to nedá srovnávat. Ex měl rád jen sám sebe a svoji představu o svém životě do které mě postupně a nenápadně, pod záminkou veliké lásky, formuloval. Skončila jsem v péči psychiatra!!! Takže opravdu utíkej, dokud můžeš!
Teď se mi zastavilo srdce, protože jsem si četla přesně to, co jsem zažila já..úplně stejný průběh do svatby, stejný kecy ohledně víkendů, u nás to začalo ani ne měsíc po svatbě, po roce jsem utekla (tedy i s přes 1 rok starou holčičkou), Rosa, psychiatr..teď už jsem rozvedená. Z nejhoršího jsem venku, ten rok po útěku byl strašný a měla jsem pocit, že i když jsem utekla, tak se nic nevyřešilo, protože ho kvůli dítěti budu muset vídat pořád. Je to magor, který kolem sebe kopal jako malý rozmazlený děcko a když zjistil, že už na mě víc nemůže, a že ty jeho kecy, řvaní a výhrůžky pouštím uchem ven, tak se bude „mstít“ přes malou. Ale to už bude další boj a jistá daň za to, že jsem si pořídila dítě s psychopatem. Děti nejsou hloupý a věřím tomu, že malá dřív nebo později zjistí, jak se věci mají a nenechá se jím ovládat.

Nene, Ty sis nepořídila dítě s psychopatem, věřím, že si ho naprosto cíleně pořídl on s Tebou! Já s ex otěhotněla ještě na svatební cestě, i když jsem vlastně sama nebyla přesvědčená, že takhle rychle dítě chci…chtěla jsem být chvíli zamilovaná novomanželka a užívat si tehdy ještě úžasného manžela…ani nevím, jak mě tak rychle dokázal dostat přesně tam kam chtěl on :nevim:
Těhotenství nedopadlo…tehdy jsem plakala, dnes jsem vděčná…neumím si představit, že by přes dítě byl dál součástí mého života :pocitac:
:pocitac: Držím Ti palce, ať vše zvládneš a přeji hodně sil!!!

• Upravit
291
13.6.13 00:11

Tak jsem zase vše dočetla… Ahoj Aot :mavam: Jak už tu někdo psal, v Čechách je teď krásně, tak to využíváme s dcerkou jak můžeme a jsme celý den venku :P

No já Ti nevím, snažím se utřídit myšlenky, abych pochopila co chceš Ty a snažila se Ti podle toho poradit ;) Jsem pro, abys tam zůstala, chápu, že nechceš tady u nás začínat prakticky od nuly :roll: A jde o to, že pokud bys zmizela a on Tě chtěl najít, možná by ho jako první místo napadla zrovna ČR, protože dle něho v Kanadě nejsi nic, nemáš tam přátele, zázemí, jen jeho… Pochopila jsem to i tak, že jsi tam jela jen tak, měla omezené vízum, žila jen z brigády a zůstala tam hlavně kvůli Marcovi… Druhá věc je, že pokud zůstaneš ve stávající práci, což je Tvůj plán, tak to bude moc moc těžké :(
Jednak Tě tam hned najde :| Je přesvědčený, že za tu práci vděčíš jemu a nezkousne, že bys tam zůstala a měla se dobře… Bez něj. On nikdy nepochopí, že sis v práci za ty dva roky vybudovala postavení, že i když Tě tam doporučil on, musela jsi sama dokázat, že na to máš a že jsi v té práci důležitá, momentálně dle tvého šéfa nepostradatelná ;)
Zkus se na to podívat z jeho pohledu, a tím se ho nechci zastávat, chraň bůh! Ale! On si Tě nastěhoval do svého domu, našel Ti práci a Ty se najednou budeš chtít postavit na vlastní nohy a to vše bez něho… Podle něj budeš nevděčná mrcha, která si zaslouží potrestat! :evil: On to nezkousne… :nevim: Kdyby ses úplně vypařila, začla jinde, dala mu vědět, ať Ti dá pokoj, tak by se na to možná a fakt jen možná vykašlal, možná by Tě ani nehledal… Ale takhle?
Ne, neodrazuju Tě od toho, na tu práci máš vážně právo a nárok, jen jak říkám, bude to moc těžké :(
Radit Ti takové ty věci ohledně peněz a odchodu a co vše okolo toho předem pomalu začít zařizovat… To Ti tu hodně radí holky, tak to nebudu opakovat ;)
Jen teda tu měl někdo dobrý nápad a to kontaktovat českou komunitu v Kanadě… Cizí lidé a přesto vlastní a blízcí :hug: Nemusíš jim říkat svůj příběh, alespoň ne hned, jen je to dobrý způsob, jak si najít přátele, které jsi doteď neměla :) Nikdo by neměl být sám… Třeba pro začátek by se hodila nějaká kámoška spolubydlící ;) A nebo jak sama uznáš za vhodné, kontaktuj toho bývalého přítele a kamaráda :) Že mu nemůžeš nabídnout víc než přátelství neznamená, že ho nemůžeš požádat o pomoc a radu, třeba zrovna s novým začátkem ;)
Tragické a hororové scénáře Ti tu popisovat nebudu, myslím, že jsi i tak vystrašená dost a máš pravdu, já Marca neznám, nevím, čeho je schopen, taky jen doufám, že je to „jen“ narušený debil a ne hned vrah, ale prosím, neprovokuj ho, nikdy nevíš… 8o
Myslím na Tebe a držím palce :palec: Pohni se kupředu, myslím že už víš sama, co chceš udělat, tak to jen udělej promyšleně a chytře ;)

• načítám...
10905
13.6.13 00:18
@Malinkasom píše:
Holky a myslite ze takovy clovek se da zmenit? dlouhodobou terapii nebo nejak? ja z tim osobni zkusenost dikybohu nemam, jen premyslim zda je to mozny aby si takovy psychous uvedomil ze neco dela spatne a chtel se zmenit sam?

Neodolám a doporučuji kouknout http://elyna.wz.cz/ - pěkné stránky o psychopatech (trošku protimluv, že?)

Jinak neradím, myslím, že doporučení je tu dost :)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová