Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko, je to celé absurdní, tchán buranskej bručoun, tchyně a manžel pasivní..a všichni závislí na tvém spasení
Nedělej to, co nechceš dělat, tato omluva není na místě, protože není za co se omlouvat
Tchyně ti může být akorát tak líto, ale ONA se musí sama postarat o to, aby mohla vidět vnučky, je svépravná snad. A manžel?? Ten se měl ohlásit především už tam, a nenechat ti s. át na hlavu ![]()
@kaštinka píše:
Nečetla jsem všechny příspěvky, velmi špatně se chova i k Tvému manželovi. Přerušit na čas kontakt s dedou, aby zjistil, že skaredym jednáním dosáhne akorát samoty. A tchyne je dospěla osoba, tak je jen na ni, aby nebyla svým můžem šikanována. Zakladatelko, nic jsi neudelala, ochranujte si s manzelem svou úzkou rodinu.
My jsme se v určitých věcech taky neshodli, byli jsme označeni za nenormální, vídáme se sporadicky a opravdu jsme jednali vecne, jemne, ale bohužel trefně. Ochranujeme si sve soukromí.
A ještě jedna věc, i kdyby synové dedy byli nesikovni, líní, komu to prospívá, že to vyrvava na svou snachu?
Děkuji
, já si právě rodinu chci „chránit“, protože si myslím, že máme s manželem velmi dobrý vztah, když porovnám s okolím.
Tchán to neřval, říkal to v klidu. On jen nadává, hlas právě nezvyšuje. Já jsem už za celý ten den nemohla a tohle mě dorazilo, že neumí manžel ani zatlouct hřebík, ten druhý byl švagr, mě naštvalo to, že řekl, že švagr nemá čas(ten je fajn, ale můj manžel je fakt pracovitější a šikovnější). Můj manžel má tak nízké sebevědomí kvůli téhle hrozné výchově
a to je to právě vlastní syn.Ale nejhorší bylo, jak říkal, když jsme byli poblíž, jak se těší, až „vypadnem“ a bude mít klid, to nikdy dřív neřekl, to manžel totálně „zkameněl“, to byla děsná rána jako
takhle mluvit a tchýně jen mlčela na to, nechápu, proč se nás nedokáže zastat ![]()
Neomluvila bych se ani kdyby mi za to někdo dal doživotní rentu. Můj tchán je taky parádní hovado. Jeho poznámky jsou na střelu mezi oči. Pro mě byla poslední kapka, když si vzali dceru na pět dní na prázdniny (nemám ji s jejich synem) a ta mi po příchodu domů ve slabé chvilce řekla, že babička pořád pila pivo, motala se a co děda myslel tím, ať ji tam netahá, že není jejich.. tím u mně skončil prostě. Takže s Tebou velice dobře soucítím a jestli bych mu něco řekla, tak leda to, že mě mrzí, že jsem po něm nezařvala ještě víc, aby mu došlo jeho chování.
No zakladatelko teď je nejdůležitější stát si za svým, opravdu. Jseš jediná co VIDÍ realitu, zbytek rodiny schoval hlavu do písku. Ale ono to zas tak překvapivé není. Manipulátor vždy žije s někým s kým může manipulovat, jinak by byl sám, že jo. Tchýně mu ustupuje aby měla klid a tebe psychicky vydírá. Opravdu se nedej i za cenu, že děti nebudou vídat babičku - je to blbé, ale nakonec bys i tak byla nejhorší ty.
Příspěvek upraven 04.10.12 v 21:30
@Elata píše:
a jestli bych mu něco řekla, tak leda to, že mě mrzí, že jsem po něm nezařvala ještě víc, aby mu došlo jeho chování.
Zakladatelko, vůbec nechápu jak je možné že vůbec někdo uvažuje tak že on si na tebe otvírat pusu může, ale ty už ne.. co je to za pitomost?? Jste oba dosptělí, to není žádný vztah učitel/žák, či nadřízený/podřízený. VZala sis jeho syna, nic víc.. myslím že dopělí jsou si rovni. A vůbec nejde o věk. S mou povahou bych v momentě co tě okřikl že si na nej nemáš otvírat pusu, bych mu asi řekla a to od plic jak on si ji může otvírat na tebe. Jsi dospělá ženská, máma dvou dětí. Ne holčička co se urtha na tatínka. Takže bych se neomluvila spíš jsi ty ta, která tu omluvu má vyžadovat a tchýni neřeš. To je její boj. Nemůžeš řešit její problém a postoj k manželovi..
@Elata píše:
Neomluvila bych se ani kdyby mi za to někdo dal doživotní rentu. Můj tchán je taky parádní hovado. Jeho poznámky jsou na střelu mezi oči. Pro mě byla poslední kapka, když si vzali dceru na pět dní na prázdniny (nemám ji s jejich synem) a ta mi po příchodu domů ve slabé chvilce řekla, že babička pořád pila pivo, motala se a co děda myslel tím, ať ji tam netahá, že není jejich.. tím u mně skončil prostě. Takže s Tebou velice dobře soucítím a jestli bych mu něco řekla, tak leda to, že mě mrzí, že jsem po něm nezařvala ještě víc, aby mu došlo jeho chování.
No právě, on to říká už i o našich dětech, co sem tchýně „leze“, že jsou její vnučky cizí
, u toho jsem byla. Kdyby tomu už rozumněly moje holky, tak bych to teda nedala
A tchán má bratra a ten má nevlastního vnuka, tehdy 6let a ten mu říkal dědo(bratrovi tchána), no a můj tchán mu normálně 3× řekl, že to neni jeho děda, ať mu tak neřiká
, no a i ten bratr mu na to nic neřekl, taký mlčí
, já to právě nechápu, proč se s nim všichni baví, když je takovej, je jich pár, ale jsou.
Jó, jsem ta nejhorší právě z celý rodiny, prostě ostatní mlčí a ještě mu lžou, aby měli klid ![]()
@Mišela1 píše:
No zakladatelko teď je nejdůležitější stát si za svým, opravdu. Jseš jediná co VIDÍ realitu, zbytek rodiny schoval hlavu do písku. Ale ono to zas tak překvapivé není. Manipulátor vždy žije s někým s kým může manipulovat, jinak by byl sám, že jo. Tchýně mu ustupuje aby měla klid a tebe psychicky vydírá. Opravdu se nedej i za cenu, že děti nebudou vídat babičku - je to blbé, ale nakonec bys i tak byla nejhorší ty.Příspěvek upraven 04.10.12 v 21:30
Děkuji moc za tento názor, já právě už nevím, jestli nejsem mimo náhodou já
,prostě to nevidím objektivně ![]()
@Colenne píše:
Zakladatelko, vůbec nechápu jak je možné že vůbec někdo uvažuje tak že on si na tebe otvírat pusu může, ale ty už ne.. co je to za pitomost?? Jste oba dosptělí, to není žádný vztah učitel/žák, či nadřízený/podřízený. VZala sis jeho syna, nic víc.. myslím že dopělí jsou si rovni. A vůbec nejde o věk. S mou povahou bych v momentě co tě okřikl že si na nej nemáš otvírat pusu, bych mu asi řekla a to od plic jak on si ji může otvírat na tebe. Jsi dospělá ženská, máma dvou dětí. Ne holčička co se urtha na tatínka. Takže bych se neomluvila spíš jsi ty ta, která tu omluvu má vyžadovat a tchýni neřeš. To je její boj. Nemůžeš řešit její problém a postoj k manželovi..
Jenže on si právě tchán tu pusu na mě nikdy neotevřel přímo před všema, když tam byl manžel, tak „urážel“ nepřímo jeho, jen když jsme byli sami dva, tak mi říkal fakt ošklivé věci, jako né přímo, ale tak jako nepřímo a bylo toho fakt už moc. A to jak křičel, jak se těší, jak vypadneme, tak to taky neřekl do očí, ale kousek od nás tchýni
A taky je mi líto, že můj manžel se tím taky asi „trápí“, i když on mi to jako přímo nepřizná, jak je mu to líto. Malá holka nejsem, ale bohužel se tak ke mě chová.
Já se stejně neomluvím, ale myslím na to furt. Tchýně chce mít klid, tak furt jen a jen ustupuje, mám pocit, že už nemá ani kam ![]()
@Baruska2011 píše:
Zakladatelko, a jak se na to dívá manžel, on by si s ním nedokázal promluvit, když tobě to nejde?
Manžel si myslí, že to nemá cenu, s tchánem cokoliv řešit. A taky manžel se s nim nebude hádat, nechá ho, ať si říká, co chce. Ale naštěstí stojí manžel při mě a nechává na mě, jak se zachovám já. Samozřejmě řeší, že asi už „ztratil“ i matku, je to fakt děs ![]()
@Anonymní píše:
Jenže on si právě tchán tu pusu na mě nikdy neotevřel přímo před všema, když tam byl manžel, tak „urážel“ nepřímo jeho, jen když jsme byli sami dva, tak mi říkal fakt ošklivé věci, jako né přímo, ale tak jako nepřímo a bylo toho fakt už moc. A to jak křičel, jak se těší, jak vypadneme, tak to taky neřekl do očí, ale kousek od nás tchýniA taky je mi líto, že můj manžel se tím taky asi „trápí“, i když on mi to jako přímo nepřizná, jak je mu to líto. Malá holka nejsem, ale bohužel se tak ke mě chová.
Já se stejně neomluvím, ale myslím na to furt. Tchýně chce mít klid, tak furt jen a jen ustupuje, mám pocit, že už nemá ani kam
Já ti rozumím, ale ber to tak že je zvyklej že mu ustoupí manželka, že se nechá shazovat syn a ví, že si to všechno může dovolit, protože z něho maj jakoby strach… A ted, když jsi člen jeho rodiny, myslí si, že si tě může zasadit do stejného řádku jako je. To čeká a chce od Tebe. Musíš být silná a dát mu na jevo, že ty nejsi jeho žena a že s Tebou nikdo cvičit nebude. A že tudy cesta nevede. Jestli ustoupíš, bude se to stupňovat a všichni se před ním časem budete klepat. Tak to přeci nejde. A k tvému manželovi… myslím že ho to mrzí, ale ne každý chlap je typ suveréní, rázný. Ale jeden ve vztahu to být musí. Ber to tak, že je to tvoje úloha a udělej si z toho přednost. NE nedostatek jakože budeš za mrchu. Říkej si že budeš za ženskou která si umí sjednat respekt. Tchýně je mi líto, ale opravdu tohle si musí ona vyřešit sama. JE to její manžel.
Tohle je opravdu hrozny, mrzí mě v jaké jsi situaci, ale nechat si srát na hlavu
Ani nevím, jestli by mě mrzelo, že ho děcka nevídají ![]()
@Colenne píše:
Já ti rozumím, ale ber to tak že je zvyklej že mu ustoupí manželka, že se nechá shazovat syn a ví, že si to všechno může dovolit, protože z něho maj jakoby strach… A ted, když jsi člen jeho rodiny, myslí si, že si tě může zasadit do stejného řádku jako je. To čeká a chce od Tebe. Musíš být silná a dát mu na jevo, že ty nejsi jeho žena a že s Tebou nikdo cvičit nebude. A že tudy cesta nevede. Jestli ustoupíš, bude se to stupňovat a všichni se před ním časem budete klepat. Tak to přeci nejde. A k tvému manželovi… myslím že ho to mrzí, ale ne každý chlap je typ suveréní, rázný. Ale jeden ve vztahu to být musí. Ber to tak, že je to tvoje úloha a udělej si z toho přednost. NE nedostatek jakože budeš za mrchu. Říkej si že budeš za ženskou která si umí sjednat respekt. Tchýně je mi líto, ale opravdu tohle si musí ona vyřešit sama. JE to její manžel.
@Colenne píše: