Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@hanka.br. píše:
Jenže tchýně je na rozdíl od zakladatelky v dobré pohodě a já nějak nevidím důvod, proč by měla chtít na svém způsobu života něco měnit. Jejímu synovi její styl života nevadí, tak proč by se měla přizpůsobovat někomu cizímu, kdo s ní evidentně neumí jednat. Záleží na zakladatelce, jaký bude diplomat a jak se jí podaří přimět přítele, aby pravidla soužití ve společném domě nastavil.
To máš sice pravdu, že problém je i v příteli, ale já zase hlavní vidím ve tchýni. Nechápu, proč by měla zakladatelka snášet to, že ji háže utěrku do polévky, lozí do jejich pokoje do věcí a nádobí přemísťuje do garáže…Evidentně dělá naschvály, místo aby přijala fakt, že žije u syna, který si vzal k sobě přítelkyni. Pravidla a kompromis musí být, ale já bych tohle nesnesla. Já už bych se pakovala, nenechala bych si život otrávit.
Příspěvek upraven 28.12.14 v 14:39
@Bábi Zlopočasná píše:
Plati provozne naklady, to nie je financovanie domu. Keby sli od seba, tak si zoberie svoje gatky, ale z domu ju nikto vyplacat nebude. A ako priatelka tiez na nic nema pravo, to ta matka je na tom podstatne lepsie.
@pannda píše:
To máš sice pravdu, že problém je i v příteli, ale já zase hlavní vidím ve tchýni. Nechápu, proč by měla zakladatelka snášet to, že ji háže utěrku do polévky, lozí do jejich pokoje do věcí a nádobí přemísťuje do garáže…Evidentně dělá naschvály, místo aby přijala fakt, že žije u syna, který si vzal k sobě přítelkyni. Pravidla a kompromis musí být, ale já bych tohle nesnesla. Já už bych se pakovala, nenechala bych si život otrávit.Příspěvek upraven 28.12.14 v 14:39
Přesně…
@Bábi Zlopočasná píše:
Plati provozne naklady, to nie je financovanie domu. Keby sli od seba, tak si zoberie svoje gatky, ale z domu ju nikto vyplacat nebude. A ako priatelka tiez na nic nema pravo, to ta matka je na tom podstatne lepsie.
A v čem je na tom matka líp? Jí tam taky nic nepatří a navíc ani neplatí nájem, energie, nic
@Antonie Bolavá ak v nicom inom, tak deti maju vyzivovaciu povinnost voci rodicom. Plus, matka je pribuzna, priatelka je cudzi clovek.
@Bábi Zlopočasná píše:
@Antonie Bolavá ak v nicom inom, tak deti maju vyzivovaciu povinnost voci rodicom. Plus, matka je pribuzna, priatelka je cudzi clovek.
Nojo, ale matka příjem má. Živit nepotřebuje a evidentně jen parazituje
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja teda nejsem sezdana s partnerem a jako cizi clovek si fakt nepripadam
. Zakladatelka prispiva na zivobyti a matka jeste dela dusno. Normalne se tchyni a matek zastavam, ale v pripade kdy se spis stara zakladatelka a matka jeste prudi…
@Antonie Bolavá píše:
Nojo, ale matka příjem má. Živit nepotřebuje a evidentně jen parazituje
Na tom nezalezi ci parazituje, alebo nie. Matka je pribuzna v prvej linii, priatelka je cudzi clovek.
Okrem toho, uz som pisala, matku bude branit, a to dokonca aj proti priatelke, dokonca aj keby sam od seba na matku frflal.
@Šarlota4 píše:
Ja teda nejsem sezdana s partnerem a jako cizi clovek si fakt nepripadam. Zakladatelka prispiva na zivobyti a matka jeste dela dusno. Normalne se tchyni a matek zastavam, ale v pripade kdy se spis stara zakladatelka a matka jeste prudi…
Ja sa matky nezastavam. Len konstatujem, ze az dojde na lamanie chleba, matka je v lepsej pozicii.
@Bábi Zlopočasná píše:
Ja sa matky nezastavam. Len konstatujem, ze az dojde na lamanie chleba, matka je v lepsej pozicii.
Nemusí to tak být. Jsou chlapi, co se rozešli s celou rodinou kvůli partnerce
@Antonie Bolavá píše:
Nemusí to tak být. Jsou chlapi, co se rozešli s celou rodinou kvůli partnerce
Soudě z popisu situace (tchyně už rozeštvala jeho předešlé vztahy) se rozejde spíše se zakladatelkou. To by se mu muselo nějak záhadně rozsvítit, což pochybuji. Zakladatelka je fakt v nevýhodné pozici, chlap to pravděpodobně řešit nebude, tchyně je spokojená a jen pokračuje v taktice, která v předešlých případech přinesla svoje ovoce.
@poiuz píše:
Soudě z popisu situace (tchyně už rozeštvala jeho předešlé vztahy) se rozejde spíše se zakladatelkou. To by se mu muselo nějak záhadně rozsvítit, což pochybuji. Zakladatelka je fakt v nevýhodné pozici, chlap to pravděpodobně řešit nebude, tchyně je spokojená a jen pokračuje v taktice, která v předešlých případech přinesla svoje ovoce.
No to máš bohužel pravdu ![]()
@Antonie Bolavá Když si zkusím představit, že bych v této pozici byla já… no, příjemně mi není. Připadá mi to jako předem prohraný boj. Ale pobavila mě ta taktika se zamykáním koupelny, když chlap není doma
akorát by se tím ale situace ještě přiostřila a osobně bych na otevřenou válku s tchyní v bytě „koule“ teda neměla. Co dělat, to zakladatelce fakt neporadím, neb to vážně netuším, pakliže chce s tím chlapem dál být ![]()