Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@boball píše: Více
Její volba
To určitě.
Prosím tě kdo má dneska 10 dětí? To snad někde píšu?
Ty znáš někoho kdo má deset dětí dělá v 65 dvanáctky ve fabrice? ![]()
Jenom mi přijde úplný nesmysl tvrdit jak to měly ženský dřív lepší.
Nevím ovšem jakém časovém období mluvíme. Moji babičce by bylo přes 110 let.
@Anonymní píše: Více
Však to já jsem šla taky. Praci jsem ale měla. Jsem neměla to štěstí se narodit do rodiny kde se k osmnáctinám dávaly byty.
Tak člověk s milionovým majetkem po tobě žádnou pomoc chtít nebude.
@Keyllah píše: VíceČetla jsi vůbec co jsem psala?
@PaníBovaryová píše: Více
Tak záleží, jestli vlastní barák nebo zánovní kukačky, že jo.
Hele zase je pravdou, ze některý matky to přeháněji.
Já třeba mám jen jedno ehm pravidlo a to, ať do dcery (1,5 roku) necpou zbytečně cukr ![]()
Mysleno, ze je zvykla pít vodu a na čokoládu je malá.
Babovku ať Ji klidně dá, zmrzlinu taky muže ochutnat, ale snad chápete. Proste to dítě nenacpat cukrem.
Tak jestli tohle je tak omezující? ![]()
@terien píše: Více
Si nejsem jistý. Vím jak uvažuji. Peníze mají vždy na prvním místě. Navíc vše mají v majetku, který je neproduktivní a negeneruje žádný příjem. A nebudou se ho chtít zbavovat. Jenže na jejich životní styl by nestačilo ani kdybych jim měsíčně poslal 100k měsíčně.
@Housenkaromca píše: Více
Ono je ten neškvár kolikrát vidět i tady. Když něco, tak se tě hned každý ptá, jestli když nemůže chlap, tak by přeci mohli prarodiče.
Nejvtipnější byl asi údiv, se kterým jsem se setkala, nad tím, že mi rodiče nepohlídají dítě, abych mohla randit s jinými chlapama. ![]()
Příspěvek upraven 28.07.24 v 20:22
jistě že je. Ona se starala o tebe, dětsví popisuješ jako fajn. Ale tu péči a starost jí nevrátíš, protože se ti nestará o dítko, ok. Ona za tvůj výběr partnera a otce nemůže.
Je to smutný a já chápu co tě na tom štve, ale nic s tím neuděláš, jen se s tím musíš smířit.
Pro svůj zájem třeba platit hypotéku. Jen tak si obě babičky moje děti vzali asi tak jednou za rok na výlet. Jinak jedině když jsem byla v práci. Moje tchýně je doma od 51 roků. To je rozdíl, když my budem ještě spoustu roku makat. Teď jsem s vnoučatama byla dvakrát na výletě. Jsou zvyklí být celý den na mobilu, čtyřleták má plinu. To je strašný. Ani jedno neumí jezdit třeba na kole, na bruslích. Kola jsem jim koupila, ale jezdit to je musí naučit rodiče.
@Trollolol15 píše: Více
Protože se to dřív neřešilo. Naopak si pamatuju jak se nám dávalo máslo, sádlo, sladké, jakože je to nejlepší co můžeš dítěti dát a pak přišla doba kdy se to obrátilo a cukr a mouka je jed, máslo a sádlo je to nejhorší.
@terien píše: Více
Já taky, bohužel moje máma to tak nevidí a chce, aby se o ni někdo z rodiny staral. Doslova tvrdí, že když se starala ona, musíme teď my. Zatím máme na chvíli pořešeno, ale brzy bude nějaký domov nutnost a netuším, jak to uděláme, když ona zarytě nechce, bere to jako nevděk a strašnou potupu…
Na ubytovnu, na nic jiného jsem po brigádách nebyl schopný vydelat.